- 30 Ocak 2011
- 1.530
- 448
- 323
insanlar hesap yaparken, kader gülermiş.
bekar bir öğretmen olarak anca bunu söyleyebilirim arkadaşlar.
eğer bazı genç kızlar 'evlenemiyorum çünkü işim yok ya da öğretmen değilim' diyorsanız benim yazacaklarımı okuyun.
şu an da 26 yaşındayım.
15 yaşımdan beri sevdiğim ve onun da beni sevdiğini düşündüğüm kişi için kendimi sakladım. ne lisede ne üniversitede kimseyle çıkmadım.çok namuslu kızım yaaa. en zor bölümü türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde okudum. sevdiğim çocukta çok parlak meslek sahibiydi. benim aklımdan geçen ben mezun olunca evlenirizdi. ama ne oldu? ben mezun olmaya yakın babam çok ciddi bir rahatszlık geçirdi ki ailem perim perişan oldu. maddi durum battı. perişan olduk. o halde hemen atanmalıydım ki eve para girsin babam tedavi olsun. tr derecesi yaparak ankara atandım o zaman matematik öğretmeni olarak. alemi ankara ya getirttim ki babam burda tedavi olsun diye. yani memleketle ve o çocukla bağım koptu. aradan bir zaman geçti. babam iyileşti. ama bizimkinden ses soluk yok. iki sene önce de evlendiği haberini aldım ama resmen hayatımda kırılma noktası olmuştu. öyle bir zaman geöirdimk ki onu günleri ne yazsam ne da karşınıza geçsem anlatsam nafile. çektiklerimi kimse bilemez.daha yeni yeni kendime geliyorum.
ha beni isteyen olmadı mı? daha mezun olmadan ve olduktan sonra savcı,komser, teğmenler, öğretmenler düz memurlar o kadar çok kişi benimle evlenmek için görüştü. o ben tabi evlencem kişiyi biliyorum ya salak kafam hepsiyle masadan yarım saat oturup kalktım
bu arada doğu affına uğradım tayinim ankara merkeze ailemin yanına çıktı.(öğretmen olanlar bilirler, bekar bir öğretmenin büyük şehre gelmesi rahat 7-8 seneyi bulur ama ben 2. senemde ordaydım. ) kendime bir ev alayım dedim. nasılsa masraf yok. evin borcu azaldı. bir de araba alayım dedim.. e noooldu bu seferde hem öğretmen hem maddi durumu iyi. bu sefer kimsenin bana gelmeye cesaret yok
sonuç: bekarım.. evlenmek istiyorum ama tık yok
demek ki öğretmen olmak, güzel olmak, zengin olmak,dindar olmak,zeki olmak ya da tam tersi , kaynanın aradığı, damadın istediği olmuyor. çünkü HERKES KENDİ KADERİNİ YAŞAR![]()
Canım yorumların için teşekkür ederim.En kısa zamnda gönlüne göre daha iyi biri çıkar işallah :)) Unutursun olan bitenleri ..