Erkekler çalışan ve özellikle öğretmen kız mı tercih ediyor?

Eşimin bir tanıdığı oğluna hemşire bir kız buluyorlar ellerinde cicekle kızın evine gidiyorlar tanıştırmak için. Kızın sevdiği biri varmış bu iş olmaz demişler kapıdan çıkarken kızın annesi demişki karşı komşumuzun kızıda öğretmen isterseniz ona bakın demiş. Aile götürdükleri çiceğide geri alarak karşı eve giriyorlar kızını görmeye geldik diye ve bu iş oluyor.
Malesef artık bu işler böyle...

Çok ilginç kaynanalar artık bundan sonra cv ister gelin adaylarından.

ay kızlar bu bişey değil.bi tandığımız oğluna gelin bakarken öğretmen olan aday için kadrolu mu yoksa sözleşmeli mi die sorguya çekmişti.kadrolu olmazssa olmazmış.yani sadece öğretmen olmak da yetmiyo artık.hatta sınıf öğretmeni ya da okul öncesi olsun die tutturanlar var çocuğa iy bakar die.dadı niyetine yani.

yazdıklarınızı şaşkınlıkla okudum ben öğretmen değilim ama üniversite mezunu ve şu anda memurum.böyle bişeyle karşılaşmadım.sanırım üniversite bitirince bi süre işsiz kalmıştım iş bulamaz die düşünmüş olabilirler:)

dreamcim şu aralar işsizlik ve evlenememe konularına çok yoğunlaşmış durumdasın canım.inan ki bir çok insan bu yollardan geçiyor.atasan da atanamasan da,evlensen de evlenmesen de mutlaka Allah sana da bir yol çizmiştir.bir yerden kısmetin kapalıysa diğerinden illa ki açıktır canım.kendini asla küçümseme her zaman kuyruğu dik tut.sonuçta gençsin bu yaşlarını evde oturup bunlara üzülmekle geçirme.bir yerlerden başla,iyi kötü bir işe gir bir yandan da başka iş araştır."şans dolaşan insanın ayaklarına takılır" derler.sen aktif ol.mutlaka ki bu zor süreç GEÇECEK.

atanabilecek miyim şu an için muamma
yazıyı okuyunca çok sinir oldum:47:
böyle bir saçmalık umarım başıma gelmez..
cahilliği de eski usulleri de bir kenara bırakıyorum
lakin bu resmen
kadını madden, fiziken ve mental olarak ezmektir..
bu devirde bu zihniyet vay arkadaş?!
kadın; çatır çatır doğursun- makine o,
eşine baksın, erkek dediğin yatalak sanki tövbe tövbee,
üstüne bir de kendi alınterini eşinin eline saysın..
koca adayları brad pitt ile johnny deep ayarında
ama kendini kadrolu öğretmen yari için saklamış:27:
neyse susuyorum...banlanmayayım hiç uğruna

Son düzenleme:
Ögretmen adayıyım,evde kalma adayı da oldum şuan:27:Vah başımıza gelenler:31:
Atanamıyorsak suç bizim mi,atamayan bakan utansın:33::33:

ay kızlar bu bişey değil.bi tandığımız oğluna gelin bakarken öğretmen olan aday için kadrolu mu yoksa sözleşmeli mi die sorguya çekmişti.kadrolu olmazssa olmazmış.yani sadece öğretmen olmak da yetmiyo artık.hatta sınıf öğretmeni ya da okul öncesi olsun die tutturanlar var çocuğa iy bakar die.dadı niyetine yani.

tabi sözleşmeli olup olmaması çok önemli:27::27:

dreamcim şu aralar işsizlik ve evlenememe konularına çok yoğunlaşmış durumdasın canım.inan ki bir çok insan bu yollardan geçiyor.atasan da atanamasan da,evlensen de evlenmesen de mutlaka Allah sana da bir yol çizmiştir.bir yerden kısmetin kapalıysa diğerinden illa ki açıktır canım.kendini asla küçümseme her zaman kuyruğu dik tut.sonuçta gençsin bu yaşlarını evde oturup bunlara üzülmekle geçirme.bir yerlerden başla,iyi kötü bir işe gir bir yandan da başka iş araştır."şans dolaşan insanın ayaklarına takılır" derler.sen aktif ol.mutlaka ki bu zor süreç GEÇECEK.

Sağol canım çok güzel söylemişsin .Yakınlarım bile bana böyle güzel cümleler kurmuyor.agjlkdlşlastryfğlş deyip geçiyorlar...Teşekkür ederim dediklerinizi yapacağım :))

bide şu var arkadaşlar sözleşmeli kadrolu olayından daha beteri....

öğrenim borcu varmı? diye sorgulayanlarda varmış:1:

bizzat arkadaşım yaşadı bunu....

resmen komedi ya.
oh alalım kadrolu borçsuz sınıf öğretmeni kızı.sabah kalksın çocuguyla kocasıyla ilgilensin,hazırlığını yapsın,temizliğini yapsın,öğlen okula gitsin 40 tane çocukla uğarşsın.akşam gelsin yemeğini yapsın,yine koca yine çocuk.bu kadının nefes almaya hakkı yok zaten.
madem öyle hiç çalışmasın daha iyi.hem evin bütün yükü omzunda,hem çalışıp eve para getiryo.gerçi getirdiği paranın yarısı bakıcı kreş ne varsa artık ona gidiyo.
ben bu işten hiç bişi anlamadım

canım doğru ama eksik tespit. sadece öğretmen olmak yetiyor bazen:)) başımdan geçen bi olayı anlatayım da gülün:)
serbest avukatlık yapıyodum o zamanlar ve eşimle de çıkıyoruz. eşim iş yerime geldi, yaş ufak daha. dolmuşla eve gidip bişeyler alıp işe döncem ki o gün sevgilim gelmiş, bi süs bi püs. dolmuşta arka dörtlüye 3 bayan oturdu, parayı yolladılar benle, üstünü verince bunlar aaa zam mı gelmş faln dediler. evet dedim ben de. tabii yüzümü dönüp söyledim, bizim orası dA küçük yer ya kadınlar başladı bana sorular sormaya: nerelisin, anan kim baban kim fln. en son dediler ne iş yapıon dedim av.ım. bi tanesi tüüüüüüüüüüh dedi. ben şok! noldu teyze dedim. keşke öğretmen olsaymışın kızım tüh tüh, pek de tatlı pek de güzelmişsin dedi:))) güldüm ben de dedim maalesef teyze av.oldum,bilseydim öğretmen olurdum:))

Aman çalışsak da olmuyor bazen..Boşanmış olmak ,yaşın ilerlemesi menfi olarak yetiyor..Çalışmıyor ama hiç evlenmemiş 25 yaşında olmayı yeğlerdim..

Son düzenleme:
bide şu var arkadaşlar sözleşmeli kadrolu olayından daha beteri....

öğrenim borcu varmı? diye sorgulayanlarda varmış:1:

bizzat arkadaşım yaşadı bunu....

Ben kesin evde kaldım 13 bin borcum öğrenim kredisi var ama kendim ödeyemezsem ailem kefil korkmasınlar

Aman çalışsak da olmuyor bazen..Boşanmış olmak ,yaşın ilerlemesi menfi olarak yetiyor..Çalışmıyor ama hiç evlenmemiş 25 yaşında olmayı yeğlerdim..

Aslınde evlilik meraklası değilim gönlüme göre olmadıkktan sonra, arkadaşlarım sevgilş,nişanlı evli,yaşıt kuzenlerim keza hele evlenince bir tuhaf oldular evine gidiyorum oynaşmalar konuşamıyorum bile artık onlarla çok yalnız kaldım ,düğünlerde ,bayramlarda tek tek tek

Eşimin bir tanıdığı oğluna hemşire bir kız buluyorlar ellerinde cicekle kızın evine gidiyorlar tanıştırmak için. Kızın sevdiği biri varmış bu iş olmaz demişler kapıdan çıkarken kızın annesi demişki karşı komşumuzun kızıda öğretmen isterseniz ona bakın demiş. Aile götürdükleri çiceğide geri alarak karşı eve giriyorlar kızını görmeye geldik diye ve bu iş oluyor.
Malesef artık bu işler böyle...

yok artık şok oldum :53: :53: :53:

Eskiden annaler kızlarına birini yakıştıramazlardı. Hani kızları değerliydi aman iyi bir yere gitsin rahat etsin derdindeydi.Şimdi ise erkek anneleri oğullarına kimseyi yakıştıramıyor. Hele oğlu okumuş bir baltaya sap olmuşsa kusura bakmayın kız gibi aman oğluma memur iyi maaşlı kız bulayım da rahat etsin derdinde. Aman oğulları rahat etsin.

Ben özel sektörüm çalışma saatlerim çok diye koca bulamıyorum. evde kaldım yaaa :D

canım doğru ama eksik tespit. sadece öğretmen olmak yetiyor bazen:)) başımdan geçen bi olayı anlatayım da gülün:)
serbest avukatlık yapıyodum o zamanlar ve eşimle de çıkıyoruz. eşim iş yerime geldi, yaş ufak daha. dolmuşla eve gidip bişeyler alıp işe döncem ki o gün sevgilim gelmiş, bi süs bi püs. dolmuşta arka dörtlüye 3 bayan oturdu, parayı yolladılar benle, üstünü verince bunlar aaa zam mı gelmş faln dediler. evet dedim ben de. tabii yüzümü dönüp söyledim, bizim orası dA küçük yer ya kadınlar başladı bana sorular sormaya: nerelisin, anan kim baban kim fln. en son dediler ne iş yapıon dedim av.ım. bi tanesi tüüüüüüüüüüh dedi. ben şok! noldu teyze dedim. keşke öğretmen olsaymışın kızım tüh tüh, pek de tatlı pek de güzelmişsin dedi:))) güldüm ben de dedim maalesef teyze av.oldum,bilseydim öğretmen olurdum:))

Demek ki kayınvalideler para derdinde olsalardı avukatlar öğretmenlerden daha çok kazanıyorlar onları tercih ederlerdi.

o tiacareti kadınlarımızda yapıyor maalesef..:26:
maaşı bilmem kaç tl diye adam seçenler var yahuu...
aynı şey erkekler içinde geçerli..çalışan ,ayakları üzerinde duran eş başka
maddi menfaatler için olanı başka...bu tamamen kişilikle alakalıdır..kadın erkek milletin gözünü para bürümüş yaa...:ssz:

Demek ki kayınvalideler para derdinde olsalardı avukatlar öğretmenlerden daha çok kazanıyorlar onları tercih ederlerdi.

kayınvaldeler nasıl gelin istyo?benim etrafta gördüklerim şöyle:çalışsın ama oğlundan fazla kazanmasın.aynı zamanda iş saati esnek ya da az olsun ki otursun evinde çocuğuna baksın,yemeğini hazırlasın,işini yapsın falan.karamsar düşünmek istemiyorum ama bu evlilik işleri resmen ticarete alışverişe dönmüş.
normalde evlenmek istemeyen evliliği düşünmeyen bi insan bile artık bi süre sonra yalnız kalırım korkusu,insanlar benle alay eder,benim beceriksiz olduğumu düşünür korkusu ve etrafın da baskısıyla evleniyor

Back
X