Erkekler ne zaman evlenmeyi düşünür?

KirazHanim

08.04 🌏
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2014
7.309
9.110
Herkese selamlar hanımlar,
27 yaşındayım. Bu zamana kadar bir kaç farklı ilişkim oldum. Hepsi de uzun süreli ilişkilerdi.
Ne yazık ki hiç biri evliliğe gidemedi.
Son 4-5 aydır da biriyle görüşüyorum. Gayet keyifli, sorunsuz, mutlu bi ilişkimiz var :nazar:
Ama erkek arkadaşımın ağzından evlilikle ilgili bir şey duyamıyorum.
Bu muhabbetleri ben açıp gözünde farklı bi yere gelmek istemiyorum.
Fakat artık evlenmek istiyorum, o da 29 yaşında, nihayetinde onun da evlilik yaşı geldi.
Size sormak istediğim şu; erkekler ne zaman evlenmeyi düşünür, ben bu konuları nasıl konuşabilirim, benimle evlenmek isteyip istemediğini direkt olarak sormadan nasıl anlayabilirim? Bu konulara girmek için doğru zaman ne zamandır?
Kafamda deli deli deli sorular...

biraz daha bekle bakalım kendi açar konuyu zaten :) yani inşallah açar:KK51:

canım ömür evlense geçiyor evlenmesende geçiyor . bu işer kısmet işi bende zaman diyecegim yaşında birşey yok kaybettigin hiç birşey yok evlenmemeklee

Evlenirsem seninle evlenirim gibi bir cümle kurdu geçenlerde.
Bu bence 'su anda evlenmeyi düşünmüyorum ama böyle bı isteğim olursa seninle olsun isterim' demek oluyor.
valla canım benimki bi kere 30 yaşında evlenirim demişti
başka bir kere de seninle şöyle yaparız evlenince deyince
ben de benim seninle evleneceğim ne malum 30 yaşına kadar beklemem ben işime bakarım dedim
o zamandan beri okul biter bitmez nişan yaparız demeye başladı :KK53:
azıcık korkut ya kaybetme korkuları olmayınca kafalarına göre plan yapıyorlar
senin fikrin ne bakalım niye onun fikri önemli ki en çok?

valla canım benimki bi kere 30 yaşında evlenirim demişti
başka bir kere de seninle şöyle yaparız evlenince deyince
ben de benim seninle evleneceğim ne malum 30 yaşına kadar beklemem ben işime bakarım dedim
o zamandan beri okul biter bitmez nişan yaparız demeye başladı :KK53:
azıcık korkut ya kaybetme korkuları olmayınca kafalarına göre plan yapıyorlar
senin fikrin ne bakalım niye onun fikri önemli ki en çok?
Ben yavaş yavaş bu işlere girmek istiyorum artık. Kendi düzenim olsun vs. vs.
Yalnız şöyle de bir şey var ki erkek arkadaşım bir ay önce işten ayrıldı ve şirketiyle mahkemelik şu an ve işsiz. Aslında bu şartlarda böyle mevzuları gündeme getirmek çok yersiz oluyor.
Yine de ne bileyim işte takıyorum kafama.

Seninkinin gözü baya korkmuş :KK53:

Eşimi evlilik konusunda ben yönlendirdim açıkçası. Beni çok sevdiğini hissediyordum zaten evlenelim diye konuşuyorduk. Bende birgün telefonda ''biz hemen evlensek ya dedim''. O da olur dedi ve gelişti olaylar. Onun doğru insan olduğuna inanıyorsanız sizde söyleyin. Nolucak. Hayat kısa öyle planla, beklemeyle zaman geçirmeye gerek yok. Erkeklerin biraz yönlendirilme ihtiyacı olduğunu düşünüyorum ayrıca. Biz eşim 28 yaşındayken evlendik. Eşim 35'ten önce evlenmem derdi. He evlenmezsin hee :KK70:

27 yaşındayım. Bu zamana kadar bir kaç farklı ilişkim oldum. Hepsi de uzun süreli ilişkilerdi.
Son 4-5 aydır da biriyle görüşüyorum. Gayet keyifli, sorunsuz, mutlu bi ilişkimiz var :nazar:
Fakat artık evlenmek istiyorum, o da 29 yaşında, nihayetinde onun da evlilik yaşı geldi.
Size sormak istediğim şu; erkekler ne zaman evlenmeyi düşünür, ben bu konuları nasıl konuşabilirim, benimle evlenmek isteyip istemediğini direkt olarak sormadan nasıl anlayabilirim? Bu konulara girmek için doğru zaman ne zamandır?
Erkekler hicbir zaman evlilik dysunmez dusunduren kadinlar vardir bence mesela uzun ilikilerden sonra kadinlar aci cekerken erkekler bi baskasiyla evlilik hazirligindadir onun icin onu evlilige sicak bakacak kadar mutlu ve huzurlu kil iliskinde yeter:)

erkek kaybetmek istemediği zaman evlenmek istermiş :KK4:

Erkekler hicbir zaman evlilik dysunmez dusunduren kadinlar vardir bence mesela uzun ilikilerden sonra kadinlar aci cekerken erkekler bi baskasiyla evlilik hazirligindadir onun icin onu evlilige sicak bakacak kadar mutlu ve huzurlu kil iliskinde yeter:)
Erkek arkadaşımı elimden geldiği kadar mutlu etmeye çalışıyorum, yani daha önceki tecrübelerime dayanarak bunda daha temkinli davranmaya çalışıyorum.
Mümkün olduğunca bir şeylerden şikayetçi olmamaya çalışıyorum, tabii ki bu her şeye sessiz kalmak manasına gelmiyor.
Ufak tefek şeylerden arıza çıkarmıyorum sonuç olarak. Kafamda senaryolar üretip, kurup darlamıyorum.
Bunlar daha önceden yaptığım hatalardı.

Sanırım aşağı yukarı doğru yoldayım :KK37:

Erkek arkadaşımı elimden geldiği kadar mutlu etmeye çalışıyorum, yani daha önceki tecrübelerime dayanarak bunda daha temkinli davranmaya çalışıyorum.
Mümkün olduğunca bir şeylerden şikayetçi olmamaya çalışıyorum, tabii ki bu her şeye sessiz kalmak manasına gelmiyor.
Ufak tefek şeylerden arıza çıkarmıyorum sonuç olarak. Kafamda senaryolar üretip, kurup darlamıyorum.

Yani dogru yolda olabilirsin ama sunu unutma ger iliskinde vaska bi insan baska bi karakter kisilik karsina cikiyo her zaman ayni taktikler ise yarmiyo sahsen ben cogu iliskimde hep umursamaz rahat bi insandim esimi tanidiktan sonra icimden panter cikti aslinda ne kadar kiskanc anac evlilige hazir fedakar bi insan oldugumu gordum buda onla olmamin guzel taraflari

Yani dogru yolda olabilirsin ama sunu unutma ger iliskinde vaska bi insan baska bi karakter kisilik karsina cikiyo her zaman ayni taktikler ise yarmiyo sahsen ben cogu iliskimde hep umursamaz rahat bi insandim esimi tanidiktan sonra icimden panter cikti aslinda ne kadar kiskanc anac evlilige hazir fedakar bi insan oldugumu gordum buda onla olmamin guzel taraflari

Bir ömür mutlu olun inşallah :nazar:
Doğru insanı bulmak çok önemli, her iki taraf için de...

Bu konuyu erkek açmadıysa bir sorun vardır diye düşünüyorum. Erkek, evlenmeyi işte benim evleneceğim kadın bu derse düşünür. Bi de göreceli bir şey bu. Klasik Türk erkeği çok güzel yemekler yapan, üstüne titreyen, temizliğe önem veren kadınla evlenmek ister. Eşimle 5 sene görüştük. Yok senle olmaz, yapamam ben diyordu. Gerçekten ailelerimiz, düşüncelerimiz çok farklıydı. Sonra ben kendime baktım, erkek kardeşlerim evlenecek olsa benim gibisiyle evlenmelerini istemem dedim. Kendimden de hiç memnun değildim. Değişmeye karar verdim. Eşim de destek oldu. Bir kuruma atandı. Evine gittim. Güzel yemekler yaptım, evini temizledim, arkadaşlarına saygıda kusur etmedim. Eskisi gibi kavga da çıkarmadım. Evine gittikten 2 Ay sonra geldi beni istedi, 2 gün sonra resmi nikahımız kıyıldı, Yazın da düğün yaptık. Ve ben çalışmıyorum. Klasik Türk erkeği yemeğe, temizliğe, düzene, işveye cilveye ve uyuma bakıyor. Çok ciddi ilişkilerim oldu, Uzun da sürdü ama kavgacılığım kaprislerim yüzünden bitti. Karakterini bilemiyorum ama dediğim gibi, burada önemli olan sevgilinin nasıl biri olduğu. Çok detay yazmamışsın yani. Bir arkadaşım da sadece devlet memuru diye gitti sevmediği kızla evlendi. Erkeğe göre değişir bence. Bazı erkekler aşkından ölse de yok ben bu kızla yapamam deyince evlenmiyorlar.

X