erkeklerin evlendikten sonra anne babalarinin kiymete binmesi

ozlemm02

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2014
330
153
Mrb arkadaslar, esimle normalde kendi evimizde ikimiz basbasayken hicbir sikintimiz yok. Benim bircok dedigimi yapar, ben de onun dedigi cogu seyi yaparim. Kafa yapilarimiz da cok uygun. Fakat ailesi isin icine girince esim birden dengesizlesiyo ve onu taniyamiyorum. Bekarken ailesini cok da umursamazdi ya da ben oyle sanirdim. Ama simdi surekli bu yuzden kavga ediyoruz. İkimiz de kadrolu devlet memuruyuz yani maddi olarak onlara bi bagliligimiz da yok. Ailesinin cok eski bi zihniyeti var. Kendilerini herseye karismak zorunda hissediyolar. Aslinda onlar da kotu niyetlerinden degil fakat boyle yapmalari gerektigini dusunuyolar. Benim ailem de modern bi aile oldugu icin boyle seylere hic aliskin degilim. Esim de icinde bulundugum cevreye gore davranmak zorundayim diyor surekli. Seni bu yuzden cok kiriyorum, hakkini helal et diyor. Ama surekli kiriyor. Esim cok arada kaldigi icin psikolojisi bozuldu sanki. Bu yuzden esimi uzmemek icin kayinvalidem ile konusmayi denedim, konusmaktan anlamiyor, para kazandigin icin kendini bisey saniyosun diyo. Soylediklerimi kibir olarak dusunuyo. Artik bize gelisleri yada tatillerde bizim onlara gidisimiz kabusa dondu benim icin. Kendi ailemle ayni yerde yasamasalar cok sik gitmem ama gitmek zorundayim. Kimseyi cok kirmadan ne yapabilirim? Biraz kurnaz olmaliyim, o da bende yok maalesef :KK43:

Sevmesende saygı duymak zorundasın.
Mesela seni sinir etseler bile eşinle paylaşma, senin ailesini kötülediğini düşünüyor olabilir.
Madem sabit fikirli insanlar, çok muhabbete girme he de geç.
Mesela kendini zorla biraz, eşine de bu hafta sonu annenlere mi gitsek vs.
Emin ol sevinecektir sende biraz orta yolu bulmaya çalış.
Biraz sakin ve tepkisiz kal ki huzurunuz bozulmasın.

Başka şehirdeymişsiniz ne kadar karışabilir

He de geç

Eşin de birey olsun nerede nasıl davranacağına kendi doğruları ike karar versin ailesinin doğruları ile değil

Bir de örnek verin bu eşinizin seni kırıyorum ama onlara göre davranman lazım dediği şeylere

Sevmesende saygı duymak zorundasın.
Mesela seni sinir etseler bile eşinle paylaşma, senin ailesini kötülediğini düşünüyor olabilir.
Madem sabit fikirli insanlar, çok muhabbete girme he de geç.
Mesela kendini zorla biraz, eşine de bu hafta sonu annenlere mi gitsek vs.
Emin ol sevinecektir sende biraz orta yolu bulmaya çalış.
Biraz sakin ve tepkisiz kal ki huzurunuz bozulmasın.
Saygisizlik etmedim zaten hicbir zaman. Sadece artik cok sinirleniyorum esimin hep annesinden taraf olmasina. Zaten su siralar tepki gistermiyorum ama en ufak biseyde patlayacak gibiyim

Başka şehirdeymişsiniz ne kadar karışabilir

He de geç

Eşin de birey olsun nerede nasıl davranacağına kendi doğruları ike karar versin ailesinin doğruları ile değil

Bir de örnek verin bu eşinizin seni kırıyorum ama onlara göre davranman lazım dediği şeylere
Mesela bayramlarda ilk esimin ailesine gidiyoruz burdan. Sonra kendi ailemin yanina giderken yok daha ilk gunden gidilir mi burda bi suru misafir geliyo yarin gidin diyo. Esim kabul ediyo. Annemin bi isi oluyo kayinvalidemlerdeyken beni cagiriyo, kv yok gitmeyin. Burda da su is var diyo. Yine onu dinliyoruz. Dogumumda geldi sanki kendi eviymis de benim ailem misafirmis gibi davrandi vs vs

Mesela bayramlarda ilk esimin ailesine gidiyoruz burdan. Sonra kendi ailemin yanina giderken yok daha ilk gunden gidilir mi burda bi suru misafir geliyo yarin gidin diyo. Esim kabul ediyo. Annemin bi isi oluyo kayinvalidemlerdeyken beni cagiriyo, kv yok gitmeyin. Burda da su is var diyo. Yine onu dinliyoruz. Dogumumda geldi sanki kendi eviymis de benim ailem misafirmis gibi davrandi vs vs

Önceden plan program yapmıyor musunuz? İlk gün ordaysak, ertesi gün de buraya gideriz gibi. Anneniz sizi çağırdığında siz yalnız neden gitmiyorsunuz ki? Doğum konusu sıkıntılı tabi biraz, ne de olsa soyları yürüdüğünden onların evi oluyo breh, breh.

Plan yapiyoruz ama kv esimi millet soyle der boyle der diye doldurusa getiriyo, esim de onu dinliyo. Annem cagirinca da tek basima onlarin evinden cikamazmisim da illa yanimda biri olacakmis da burasi kucuk yer. Laf ederler falan diyolar. Sacma sapan bi dusunce tarzi. Ben de ayni yerde buyudum , boyle seyler yasamadim.

Plan yapiyoruz ama kv esimi millet soyle der boyle der diye doldurusa getiriyo, esim de onu dinliyo. Annem cagirinca da tek basima onlarin evinden cikamazmisim da illa yanimda biri olacakmis da burasi kucuk yer. Laf ederler falan diyolar. Sacma sapan bi dusunce tarzi. Ben de ayni yerde buyudum , boyle seyler yasamadim.

Pff, eşinizle beraberken konuşun küçük yer diye evlenmeden önce nasıl kendinize dikkat ediyorsanız, laf söz gelmesin diye, evlendikten sonra da dikkat edeceksiniz herhalde, bunu eşinize bunu üstüne basa basa söylemeniz lazım tabi, sonra ben gidiyorum diye çıkıp gitmeniz, annesine bunu aktaracaksa o aktarsın.

Millet onu bunu derse sen de ağızların payını verirsin değil mi annecim? diye birebir mücadeleye girmek de olabilir. Kv nin yapısına bağlı işe yarayıp yaramaması.

Kv nin yapisini tam cozemedim. Normalde iyi bi insan ama gercekten etrafindaki kisilerin ne dedigini cok onemsiyo ve hayatini resmen onlara gore sekillendiriyo ve bizden de onu bekliyo. Sonra da aykiri davraninca kusuyo. Ve esim kusturmek istemedigi icin hep dedigini yapiyo. Biktim artik cok caresizim :KK43:

Kv nin yapisini tam cozemedim. Normalde iyi bi insan ama gercekten etrafindaki kisilerin ne dedigini cok onemsiyo ve hayatini resmen onlara gore sekillendiriyo ve bizden de onu bekliyo. Sonra da aykiri davraninca kusuyo. Ve esim kusturmek istemedigi icin hep dedigini yapiyo. Biktim artik cok caresizim :KK43:

Küsen insanla zor, gerçekten zor. Üzerinize amaan küserse küssün ben yanlış bir şey yapmadım rahatlığı gelmesi lazım, yoksa sorun çıkmasın diye idare etmek zorunda kalırsınız geriye de yapacak bir şey kalmıyor ama evlendikten sonra ailenin kıymete binmesi değil bu olay, eşiniz eminim bekarken de küstürmemek için dediklerini yapmaya alışkındır hiç de gocunmuyordur. Sen benimle konuşmazsan, ben seninle hiç konuşmam diyebilmesi lazım, umarım en kısa zamanda der. Öteki türlü düzelmiyorlar. :KK43:

Evet insallah yaa. Aslinda benim annemin de cok cabuk kusen bi yapisi oldugu icin boyle insan tipine aliskinim ama biz rahatlikla rest cekebiliyoruz anneme. Bu kadin oyle bi yetistirmis ki cocuklarini rest cekmiyolar hicbi zaman. Bazen de vicdan azabi cekiyorum. Onun ailesinin istekleri yuzden kendim yipranmami bi yana biraktim. Benim ailem cok 2. plana atiliyo, bu da bana cok agir geliyo :KK43:

aynı benim eşimin ailesini anlatmışsınız... elalem ne der diye yaşayan hep ilgi alaka bekleyen sürekli onlara gitmemizi isteyen tipler.. ben ne mi yaptım?.. evliliğimizin ilk zamanları çok kafama taktım ve bu yüzden eşimle hep kavga ettik ama baktım ki değişen hiçbir şey yok ... şimdi ise heee diyip geçiyorum çok sinirlenirsem tersliyorum ama genelde he diyorum. çünkü güzel konuşmaktan anlamayan cahil insanlar.... size de tavsiyem budur... tabi sizin ailenizin ikinci plana atılması çok yanlış iş eşinde bitiyor ama o da pasif. sen kafa tut, benim ailem de önemli de geri kalırsan sen üzülürsün Allah yardımcın olsun cahil insanlarla uğraşmak çok zor çok

aynı benim eşimin ailesini anlatmışsınız... elalem ne der diye yaşayan hep ilgi alaka bekleyen sürekli onlara gitmemizi isteyen tipler.. ben ne mi yaptım?.. evliliğimizin ilk zamanları çok kafama taktım ve bu yüzden eşimle hep kavga ettik ama baktım ki değişen hiçbir şey yok ... şimdi ise heee diyip geçiyorum çok sinirlenirsem tersliyorum ama genelde he diyorum. çünkü güzel konuşmaktan anlamayan cahil insanlar.... size de tavsiyem budur... tabi sizin ailenizin ikinci plana atılması çok yanlış iş eşinde bitiyor ama o da pasif. sen kafa tut, benim ailem de önemli de geri kalırsan sen üzülürsün Allah yardımcın olsun cahil insanlarla uğraşmak çok zor çok
Aslinda he diyip gecsem belki daha iyi olur dediginiz gibi ama onu da ben yapamiyorum. İlla bi yanlislik gorsem soyleyecem. Ama bu huyumu degistirmem lazim. Esime guvensem oyle yaparim ama tamam diyip gecistirsem sonra sen tamam demistin diyecek. Esimin ailesi bana sunu dedi soyle yaptirdi falan cok umrumda degil zaten. Ne dusundukleri de umrumda degil. Tek istedigim esimin onlar karsisinda bu kadar pasif kalmamasi. Bu da nasil olacak acaba? Zamanla duzelecegini bilsem sorun etmem ama esim alttan aldikca beklentileri artiyor. Kac defa dedim bikac kez dediklerini yapmasak alisacaklar belki de. Ama ben annemi kiramam, anne hakki cok onemlidir bilmem ne offf :KK43:

zaten bu erkeklerin anneleri babaları evlendikten sonra pek kıymetli oluyor. biz kadınlar yetimhanede büyüdük sanki.. benim eşim de öyle kıramaz annesini babasını bak sinirlendim yine

Allah yardımcı olsun, çok zor. Bizde uzakta oturuyoruz aileler aynı yerde ama sorun olmuyor. Mesela Bayramlarda genelde arefe günü benim ailemde gece kalıyoruz sabah eşim oğlum babam ve kardeşim beraber namaza gidiyorlar gelince hep beraber Bayram kahvaltısı yapıyoruz zaten öteki akrabalarımda öğlene kadar annenlere gelmiş oluyor ve bayramlaşmış oluyoruz, sonra kv gidiyoruz yemek falan yiyoruz görmediğimiz akrabalarini eşimin ziyaret ediyoruz o geceyi kv kalıyoruz ertesi günde evimize geri dönüyoruz, herkesde çok mutlu oluyor.

Ayipsa ayip..ama birilerinin kadina prenses olmadigini hissettirmesi lazim. O kuserse sen daha cok kus. Tabi evinde huzursuZlukta olmasinda. Annen cagiriyorsa cik git kendinide kotu hissetme. Bugune kadar seni onlar mi korumusta kucuk yerde annene bile gidemiyorsun. Ben bilirim bu zihniyeti sanki kadin oldun ya herkes ustune atlayacak. Cik git ne istersen yap bu yeni duzene zamanla onlarda alisir

Mrb arkadaslar, esimle normalde kendi evimizde ikimiz basbasayken hicbir sikintimiz yok. Benim bircok dedigimi yapar, ben de onun dedigi cogu seyi yaparim. Kafa yapilarimiz da cok uygun. Fakat ailesi isin icine girince esim birden dengesizlesiyo ve onu taniyamiyorum. Bekarken ailesini cok da umursamazdi ya da ben oyle sanirdim. Ama simdi surekli bu yuzden kavga ediyoruz. İkimiz de kadrolu devlet memuruyuz yani maddi olarak onlara bi bagliligimiz da yok. Ailesinin cok eski bi zihniyeti var. Kendilerini herseye karismak zorunda hissediyolar. Aslinda onlar da kotu niyetlerinden degil fakat boyle yapmalari gerektigini dusunuyolar. Benim ailem de modern bi aile oldugu icin boyle seylere hic aliskin degilim. Esim de icinde bulundugum cevreye gore davranmak zorundayim diyor surekli. Seni bu yuzden cok kiriyorum, hakkini helal et diyor. Ama surekli kiriyor. Esim cok arada kaldigi icin psikolojisi bozuldu sanki. Bu yuzden esimi uzmemek icin kayinvalidem ile konusmayi denedim, konusmaktan anlamiyor, para kazandigin icin kendini bisey saniyosun diyo. Soylediklerimi kibir olarak dusunuyo. Artik bize gelisleri yada tatillerde bizim onlara gidisimiz kabusa dondu benim icin. Kendi ailemle ayni yerde yasamasalar cok sik gitmem ama gitmek zorundayim. Kimseyi cok kirmadan ne yapabilirim? Biraz kurnaz olmaliyim, o da bende yok maalesef :KK43:

Eşin çok rahatmış, hanım nasılsa idare ediyor modunda. Çevreyle mi evlenmiş acaba? Ve seni anlamıyor, ne demek istediğini bile anlamıyor. Allah yardımcın olsun.

Eşin hayır demeyi bilmiyorsa senin birşeyler yapman lazım bu anlayışı değiştirmek için. Mesela önümüzdeki bayram ilk gün sizinkilere gidin, bende bu sene öyle yapıcam, Eşin istemezse sen gidebilirsin annenlere de bu yüzden kavga etme ama net ve kararlı ol..

X