erken doğum tehlikesi olanlar ve tedavi görenler

moustique

oğluşum geliyoooo
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
623
1
bu konu hakkında bilgisi olanlar ya da aynı durumda olan yüreği ağzında hamiş arkadaşlarım.. paylaşıp bilmediklerimizi birbirimize aktarmamızda fayda olur diye düşünüyorum..

ben geçtiğimiz hafta yani 33+1 iken erkan doğum tehtidi teşhisi konularak 4 gün hastanede yattım. sık aralıklarla yani düzenli kasılmalarla yatış kararı verildi.. yapılan vajinal usg ile servikste 1 cm silinme olduğunu tespit etti doktorum.. hemen nidilat başlattılar 6 saatte 1 içiyorum. cerestone yani ciğer geliştrici iğne vuruldu 2 doz ne olur ne olmaz diye. kasılmalar azaldı ve ilk yattığım zamanki gb düzenli gelmeyince taburcu oldum ama evde wc hariç sürekli yatış şartı ile. ve de haftada 1 kontrol vede tekrar düzenli kasılma yada servikste yarım cm bile silinme olursa tekrar hastaneye yatış şartıyla.

şimdilik sıkıntı yok kasılmam oluyo ama öyle düzenli değil. bebeğimin kilosu 1980 idi geçtiğimiz cumartesi. yani33+1 ken perşembe yada cuma tekrar kontrolüm var ve çok merak ediyorum kaç gram almıştır diye.


şunu merak ediyorum, nidilatı biraz araştırdım ve okuduğuma göre ilacı bırakınca hemen 2 3 gün içerisinde doğum gerçekleşiyormuş. 36. haftam dolana kadar devam ediicem nidilata tabi bi aksilik olupda ilaca rağmen doğum gerçekleşmezsse.. aceba bıu kon u hakkında bilgi sahibi olanınız var mı ??



tecrübesi olanlar veya şu an aynı sıkıntıyı yaşanalar da hikayeleriniz paylaşırsa birbirimize yardımımız dokunabilir diye düşünüyorum
 
pardon yanlış yazdım 33+1 ken yani geçen hafta pazartesi 1980 gram dı bebeğimin kilosu . perşembe yada cuma doktroa gittiğimde 10 gün olmuş olacak aceba kaç gram gelir çok merak ediyorum
 
X