Erken ergenlik

kızlar ben de 4. sınıfa başlarken adet olmuştum 9.5 - 10 yaşında yani. kendim yani kızım değil :) çok büyük bi sıkıntı mı ki bu, ben hiç bi sıkıntı yaşamamıştım, yani tabii ki yaşıtım kimse regl değildi hatta arkadaşlarımın anneleri bana inanmıyordu o zamanlar :D ama bunun dışında sıkıntı yaşamadım. kötü bişey miymiş bu kadar erken olmak:KK43:

kızlar ben de 4. sınıfa başlarken adet olmuştum 9.5 - 10 yaşında yani. kendim yani kızım değil :) çok büyük bi sıkıntı mı ki bu, ben hiç bi sıkıntı yaşamamıştım, yani tabii ki yaşıtım kimse regl değildi hatta arkadaşlarımın anneleri bana inanmıyordu o zamanlar :KK70: ama bunun dışında sıkıntı yaşamadım. kötü bişey miymiş bu kadar erken olmak:KK43:
Gelişimini engeller diyolar boyu kısa kalır ondan

Merhaba arkadaşlar benimde yeğenim 11 yaşında 2 gun once regl oldu ve psikolojik anlamda çöktü yavrum nasıl davranmak lazım bilemiyoruz

Bu gibi konularda geç kalmamak önemli.Çocuğunuzu gözlemlemelisiniz; koltuk altı tüyleri ve genital tüylenme , meme gelişimi kaçıncı evrede.Bu kriterler çocuğun ne zaman adet olacağını belirler.Eğer belirtiler erken yaşta olmuşsa doktorunuz tedavi ile horman gelişimine müdahale edebilir.Bu olay tabiki önemli adetten sonra boy fazla uzamaz.
Bir de adet olmadan önce çocuğunuzun tüylerini kesinlikle almayın.Tüyleri alamk çocuğun hormanlarını değiştirir ve erken adet olmasına sebep olur.

Back
X