Erken evlilik?

aselbuglemm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2015
6
2
26
Merhabaa kızlar ben 17 yaşındayım. Sevdiğim adamı 3 senedir tanıyorum ailesini de 2 senedir :) hem ailesi hem oğluşu nasıl da seviyolar beni yerim :)) benim canımdan ötem bu. Her kaprisine sinirine katlandığım ilkim herşeyim. Ailesindekiler de kızım diye severler beni her gezmeye gittiğinde götürmek ister validecigim :)) ufacık hastalığım olsun hemen arar noldu nasıl oldun diye bazen annesi için bile dua ediyorum Rabbim bu kadına gelin et beni diye o derece :) ablasiyla arkadaş gibiyiz zaten. Neyse ablam erken evlendi benim açıkçası beni kolay kolay vermeyi düşünmüyolar sut-yogurt misali. Abim silerim seni öyle bişey yaparsan dedi ama onun haricindekileri ikna ederim kiyamazlar ki banaa :) erken evlenen ve mutlu olan var mi diye soracaktım? Bence bu işler birazda olgunlukla,birbirini tanimayla ilgili. Ailesini kendisini yeteri kadar tanıyorum huylarıni, neye sinirlenip mutlu olacaklarini biliyorum sevgilim yaşında :) bende o civarda gösteriyorum hem görüntü hem davranış itibariyle. Az yardımcı olur musunuz? 1-2 seneye düşünüyoruz evliligi bu arada

Son düzenleme:
Eğer erken evlilik yaparsanız bi beş yıl sonra bu sitede açtığınız konuya tekrar göz atmayı not edin :KK14:
Eğer erken evlilik yaparsanız bi beş yıl sonra bu sitede açtığınız konuya tekrar göz atmayı not edin :KK14:

Ben anlamiyorum. 2 kişi biseylerin sorumlulugunu alabiliyosa yeteri kadar olgunluktaysa ve durumları el veriyosa bunun kötü yanı ne olabilir? Anlaşmazlık varsa her yaşta olabilir. Sıkıntı varsa her yaşta olabilir

Merhabaa kızlar ben 17 yaşındayım. Sevdiğim adamı 3 senedir tanıyorum ailesini de 2 senedir :) hem ailesi hem oğluşu nasıl da seviyolar beni yerim :)) benim canımdan ötem bu. Her kaprisine sinirine katlandığım ilkim herşeyim. Ailesindekiler de kızım diye severler beni her gezmeye gittiğinde götürmek ister validecigim :)) ufacık hastalığım olsun hemen arar noldu nasıl oldun diye bazen annesi için bile dua ediyorum Rabbim bu kadına gelin et beni diye o derece :) ablasiyla arkadaş gibiyiz zaten. Neyse ablam erken evlendi benim açıkçası beni kolay kolay vermeyi düşünmüyolar sut-yogurt misali. Abim silerim seni öyle bişey yaparsan dedi ama onun haricindekileri ikna ederim kiyamazlar ki banaa :) erken evlenen ve mutlu olan var mi diye soracaktım? Bence bu işler birazda olgunlukla,birbirini tanimayla ilgili. Ailesini kendisini yeteri kadar tanıyorum huylarıni, neye sinirlenip mutlu olacaklarini biliyorum sevgilim 22 yaşında :) bende o civarda gösteriyorum hem görüntü hem davranış itibariyle. Az yardımcı olur musunuz? 1-2 seneye düşünüyoruz evliligi bu arada
Ben esimle cikmaya basladimda ben 16 o 21 yasindaydi. Aramizda tam 5 yas var o zaman lise 2 ye gidiyordum. Esim lisenin v universitenin bitmesini bekledi. 6 yil ciktiktan sonra evlendik. Bi sirada ben 22 o da 28 yasinda idi. 1-2 yil cok erken 18 19 yasinda olacaksiniz tamam benim kide erkendi belki 22nyas ama ben egitimimi bitirmis meslegimi elime almistim. Evlikliktwn once bunlari tamamlamaniz gerekezmi

20 yaşında sevdiğiyle evlenen yakınım '' sakın evlenmeyin '' diyor şimdi millete, çok pişmanmış. Buyur buradan yak, herkes bir değil her insan bir değil ama benim şahsen rastladığım örneklerin arasında çok az mutlu olan çift var ne yazık ki..

Ben anlamiyorum. 2 kişi biseylerin sorumlulugunu alabiliyosa yeteri kadar olgunluktaysa ve durumları el veriyosa bunun kötü yanı ne olabilir? Anlaşmazlık varsa her yaşta olabilir. Sıkıntı varsa her yaşta olabilir
17 yaşın sorumluluğu üniversitedir, meslek sahibi olmaktır bizim burada?
Sizin orada havalar nasıl?
Sağanak Yağışlı gibi görünüyor buradan bakınca.

Merhabaa kızlar ben 17 yaşındayım. Sevdiğim adamı 3 senedir tanıyorum ailesini de 2 senedir :) hem ailesi hem oğluşu nasıl da seviyolar beni yerim :)) benim canımdan ötem bu. Her kaprisine sinirine katlandığım ilkim herşeyim. Ailesindekiler de kızım diye severler beni her gezmeye gittiğinde götürmek ister validecigim :)) ufacık hastalığım olsun hemen arar noldu nasıl oldun diye bazen annesi için bile dua ediyorum Rabbim bu kadına gelin et beni diye o derece :) ablasiyla arkadaş gibiyiz zaten. Neyse ablam erken evlendi benim açıkçası beni kolay kolay vermeyi düşünmüyolar sut-yogurt misali. Abim silerim seni öyle bişey yaparsan dedi ama onun haricindekileri ikna ederim kiyamazlar ki banaa :) erken evlenen ve mutlu olan var mi diye soracaktım? Bence bu işler birazda olgunlukla,birbirini tanimayla ilgili. Ailesini kendisini yeteri kadar tanıyorum huylarıni, neye sinirlenip mutlu olacaklarini biliyorum sevgilim 22 yaşında :) bende o civarda gösteriyorum hem görüntü hem davranış itibariyle. Az yardımcı olur musunuz? 1-2 seneye düşünüyoruz evliligi bu arada

Evlen evlen 17 yaşında, gör sonra canında öte oğluşu, seni gezmelere götüren valideciği, arkadaş olan görümceciği...

Nedir bu evlenme merakı anlamıyorum, oku okulunu bitir, meslek sahibi ol, hadi diyelim mesleğin var, biraz gez toz, yaşıtlarınla vakit geçir sosyal çevren olsun. arkadaşların sinemalara gidip avm lerde gezip gülüp eğlenirken, sen ele karışacaksın. Annem derdi ki ben 30 yıllık kocamı bile tam tanımıyorum, insanoğlu hergün yeni bir huyu çıkıyor. O kadar doğru ki bu lafı... Hiç bu kadar emin olma, 2 sene de nasıl tanıyabilirsin sen? Ablanı dinle, çok haklı.

Canım sen daha büyümemişsin ki anlatışlarından belli .. Sana hayat şimdi toz pembe ..

Erken sevgili olmana bir şey diyemem,ben de eşimle küçükken tanıştım.Ama evlilik çok farklı. Evin sorumluluğunu alabilecek bir yaş değil. Fatura ödemeyi,yemek pişirmeyi,ev temizlemeyi,misafir ağırlamayı,doğum yapıp çocuk yetiştirmeyi ve daha bir sürü sorumluluğun altından kalkabilmeyi başarabilecek bir yaş değil. Başarsan bile bezersin. Okulu dert etmen gereken bir yaştasın,bence herkes yaşına göre yaşamalı

Tabii ki evlenilir niye evlenilmesin canım.. İki kişi istiyor yaparım diyorsa hele bir de validecik varsa en tatlisindan mükemmel olur.
Bu sene evlen seneye çocuk yap sonra ki sene birde kardeş doğur ohhh miss.
Yaşıtların işlerini eline alıp en güzel kıyafetleri giyip en güzel mekanlarda takılırken sende buraya konu acarsin sütüm gelmiyor diye...
Çok değil 2 seneye bin pişman olursun ..
Yapma yavrucum . Yapma.

Ne kadar cesaretlisin yaa :) ben 23 yaşındayım hala 4-5 senem var evliliğe falan modundayım. Ben mi korkuyorum bilmiyorum. İnsanlar değişiyor bunu çok net görüyoruz etrafımızdaki herkesten. Şu an sevgilin 22 yaşındaymış neye sinirlenir neyden mutlu olur biliyorsun ama bi 5 sene sonra ailevi durum,ekonomik durum,sosyal çevre ciddi anlamda değiştirecektir. Bunu hesaplayıp ileriyi görmeye çalış bence. Naçizane fikrim. Nasıl karar verirsin bilmiyorum ama tabikide mutluluklaar :)

eşin kötü olmayabilir, ailesiyle de çok iyi anlaşıyo olabilirsin, ama evlilik farklı sorumluluklar istiyor. herşeyi göze alman lazım, neler okuyoruz burda. birbirinizi seviyorsanız bekleyebilirsiniz sanıyorum. hem birbirinizi daha iyi tanıma şansınız olur, hem hayata bakışınız değişir belki o sürede.

X