• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken menepoz teşhisi

Esraaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2020
12
1
36
28
Merhaba kızlar 3 sene önce erken menepoz teşhisi aldım bekardım suan evliyim durumum aynı şekilde devam etmektedir eşim ile çocuk sahibi olmak istiyoruz benim gibi erken menepozda olanlar var mı sizlere değerlerimi ileteceğim bilgisi olanlar var mı

Eklentiler

• IMG_6937.webp
    IMG_6937.webp
    8,8 KB · Görüntüleme: 147
  • IMG_6936.webp
    IMG_6936.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 150
Aynı durumdayım arkadaşım Allah'ım yardımcın olsun tek çıkış tüp Bebek oda yumurta olursa mümkün çok iyi araştırıp yapmalısın ben tek yumurta ile yaptırdım olmadı bir kaç kez yumurta toplanma ihtimali varmış mesela bilmiyordum bilsem o şekilde denemek isterdim Rabbim kucağını boş bırakmasın inşallah 🙏

Aynı durumdayım arkadaşım Allah'ım yardımcın olsun tek çıkış tüp Bebek oda yumurta olursa mümkün çok iyi araştırıp yapmalısın ben tek yumurta ile yaptırdım olmadı bir kaç kez yumurta toplanma ihtimali varmış mesela bilmiyordum bilsem o şekilde denemek isterdim Rabbim kucağını boş bırakmasın inşallah 🙏
Allah razı olsun Allah hepimizin yardımcı olsun ilaç kullanmak istemiyorum bitkisel şeyler kullanıyorum şifa olsun hepimize

Bana da erken menopoz dedi doktor fsh 57. Allah yardımcımız olsun

Bana da erken menopoz dedi doktor fsh 57. Allah yardımcımız olsun
Yani söyleyip söylememe konusunda şüphede kaldım ama ben FSHı testere dişli aslan pençesi kullanarak 14 ten 5e düşürdüm. Sadece bilgi olarak paylaşmak istedim.

Merhaba bende 42 yaşındayım. Amh değerim evvelden beri çok düşüktü. Düzenli regl olabilmek için uzun bir süre doğum kontrol hapı kullandım, doktorumun önerisiyle ilaca ara verdim. İlacı kestiğim ilk ayda reglim hemen kesildi hatta hamileyim sanıp test yaptım sonuç negatif. Soğan kürü yaptım, tarlusal kullandım ( tarlusal biteli 5 gün oldu ) hala regl olmadım. Regl olacakmışım gibi hafif ağrım var ama birtürlü olamıyorum. Sanırım menopoza girdim ve çok üzgünüm

Endişelenmeyin menopoz öncesi dönem yaşadınız mı? Sinyallerini yani

Peki genetik mi bu durum, bende çikolata. Kisti var o sebep olabilir dediler. Arada adetlerim 2 ayda bir oluyor, bazende sadece lekelenme şeklinde

Menopozdan sadece ruh hali değişiklikleri için korkuyorum, insanlar çok abartarak mı anlatıyor acaba bilemedim

Merhaba kızlar 3 sene önce erken menepoz teşhisi aldım bekardım suan evliyim durumum aynı şekilde devam etmektedir eşim ile çocuk sahibi olmak istiyoruz benim gibi erken menepozda olanlar var mı sizlere değerlerimi ileteceğim bilgisi olanlar var mı
Vallahi ben bir sene önce evlendim evlenmeden bir ay önce de doktora gittim her şey yolunda mı diye. Çocuğum olamayacağı, hiç aklıma gelmemişti yaşımda kırk dörttü. Doktor demez mi ki hemen yumurta toplamamız lazım yumurta rezervin yok denecek kadar az. Ondan sonra dedim evli falan değilim daha nasıl yumurta toplayacaksın yani dur bakalım daha çocuk istiyor muyuz belli değil hani baş edebilir miyiz çocukla bu yaştan sonra belli değil ay tutturdu, bir ayın bile önemi var benim moralimi bozdu çıktım ağladım ağladım ağladım. Hiçbir şey de yaptırmadım olursa olur olmazsa olmaz dedim, Allah'tan dedim vallahi doğru bir karar vermişim bir sene oldu çocuğum da olmadı korunmuyoruz da. Allah her şeyin hayırlısını versin.

Aynı paniği bana da yaşattı doktor yıllar önce
Ama ben doktorun amacını biliyorum, çünkü beni bir özel hastaneye yönlendirdi, işte orada yumurta toplama vesaire gibi şeyler yapılıyor, muhtemelen oradan pay alıyordu, kadın gitmedim tabii ki. Yani doktorlar cidden çok acımasız. Evet şimdi ara ara ateş basmalarım oluyor, e vitamini içince geçiyor ama yüksek doz e vitamini de biraz zararlıymış. Yani bilmiyorum ne yapacağım artık.

Back
X