Ertuğrul Günay: AKP'ye destek azalıyor

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, seçimlerdeki 2.5 milyonluk oy kaybına dikkat çekti.

AKP’den istifa eden eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kazanılan belediye başkanı sayısına bakılınca iktidar partisinin başarılı olduğunu, ancak 2.5 milyona yakın oy kaybının son aylarda yaşanan olaylar ve tartışmaların AKP seçmeni üzerinde etkili olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Günay, dün yaptığı yazılı açıklamada, AKP’nin yerel seçimde kazanılan belediye başkanı sayısına bakılınca başarılı olduğunu, ancak bu sonuçlar 2011 genel seçimiyle karşılaştırıldığında artan seçmen sayısına karşın 2.5 milyona yakın oy kaybıyla ciddi bir gerileme yaşadığını belirtti. AKP’nin örgütünün yaygınlığına, bütün kamu gücünün ve sınırsız ekonomik olanakların seferber edilişine karşın bu oy kaybının son aylarda yaşanan olayların ve tartışmaların AKP seçmeni üzerinde etkili olduğunu gösterdiğine dikkat çeken Günay, “Hele bütün kamuoyu araştırmacılarının üzerinde birleştiği gibi bir yıl önce AKP’nin siyasal desteğinin yüzde 52-53’lere yükseldiği kabulünden bugüne bakılırsa, 2013 yazından bu yana yaşanan demokratlık, dürüstlük ve dış politika eksenli tartışmaların iktidara daha da pahalıya, özellikle Sayın Başbakan’ın toplumsal desteğinin gerilemesine mal olduğunu söylemek abartılı olmayacaktır” dedi.

Muhalefet partilerinin en önemli eksiğinin “bütün Türkiye’nin partisi” olamaması olduğunu kaydeden Günay, yerel seçimlerin ortaya çıkardığı parçalı tablonun Türkiye için bir tehlike işareti olduğunu belirtti. Günay, “Büyük şehirlerde kültürel, ülke düzeyinde ideolojik ve etnik bölünmüşlük görüntüsü, Sayın Başbakan’ın önceri yılların aksine seçim sonrası da sürdürdüğü sert ve tehditkâr söylemle giderilemez. Sert ve giderek otoriterleşen bir devlet yapısı, Türkiye’de bir arada yaşama duygusunu zedeler ve büyük kırılmalara yol açar. 30 Mart’an çıkarmamız gereken ilk ders, Türkiye’nin AB ölçütleri doğrultusunda demokrasisini geliştirmesinin vazgeçilmez olduğudur” dedi. Günay, Türkiye’nin otoriter, kapalı, eski dönemlerin çağrışımlarına yol açan baskıcı yapılarla bir yere varamayacağını vurgulayarak “Çoğulcu, katılımcı, barışçı, şeffaflığı önemseyen, demokratik hukuk devletine bütün kural ve kurumlarıyla sahip çıkmak, iktidarı ve muhalefetiyle hepimizin, ülkemizin tek ve ortak güvencesidir” görüşünü dile getirdi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/56885/Ertugrul_Gunay__AKP_ye_destek_azaliyor.html
 
Secim olmus bitmis akparti cok buyuk basari gostermis hala ayni taktikler devam ediyor ger ekten cok ilginc ama umursamiyorum artik hakeza hakli ciktik halk iradesine sahip cikti herkese bikez daha cevap verdi.oy oranina gelince bir onceki yerel secimde oy orani %38iken u secimde %45 oy aldi.bu cok buyuk bir basari .hem de bukadar olaydan sonra.%52oy orani genel secim oranidir.ikisini karzilastirmak sacma.kaybettik deyip buyuk bir onurlu davranis hareketi gostermek yerine yine hazim problemi.ama gecmis ola.ati alan uskudari gecti
 
X