msjını yeni gördüm canım
kaan beyden memnun sayılırım
aslında bi takım çelişkiler yaşadık ama tamamen dr.un herşeyi bize detayıyla bazı konularda anlatmamasıyla ilgili..
Ben şöyle düşünüyorum canım dr. Un iyiliği kötülüğü hikaye...
Rabbim eğer işini rast getirirse hiç tanınmamış ehil olmayan birinin elinde bile muradına kavuşursun yok eğer işinde rast gitmiyecekse daha çekecek çilen varsa en iyi dr.un bile sana faydası olmaz...
Ben bütün bu dr. Ve tedaviyle ilgili yorumları çokda dikkate alıp kendimi bunaltmak istemiyorum sadece dua ediyorum ya rabbi sen doğru olanı bize göster hangisiyle yavrularımıza kavuşacaksak onu nasip et diye
canım bi yerde dr. Napsın biz öyle zor hastalarızki dr.lar umut olmayan yerde bile bilimin tıbbın en ufak ümitlerini bile kullanmaya çalışıyolar ...
Bende kimi zaman böyle düşünüyorum kimi zaman kızıyorum karışık yani
şimdi bak sana bişey anlatayım
eşimde mağlum hepimiz gibi azosperm ve biz bunu 12 yıl önce öğrendik ama azosperm adını daha 3 yıl önce öğrendik..
Niyemi çünki ilk gittiğimiz dr.eşinde hücre yok dedi tese yaptı oyine çıkmadı ..
Gidin evinizde bekleyin tedavisi yok tıb gelişiyo biz size haber vericez dedi ve biz 3 yıl öncesine kadar hiç bişey yapmadık birbirimizi daha çok sevdik dua ettikdüşünsene öğrendiğimizde eşim 22 ben 18 yaşındaydım daha evliliği birlikteliği anlamadan çocuğumuzun belkide hiç olmuyacağını öğrendik
o dr.a öyle kızıyorumki kesinlikle olmaz dedi umutlarım öyle kırıldıki yıllarca rüyalarımda hep başkalarının bebeğini kucağımda gördüm bilinçaltıma o kadar yerleşmişti ümitsizliğim
neyse 3 yıl önce o dr.un kliniğinden telefon geldi mc.tese diye bişey var önceki tesede çıkmayanların çoğunda çıkıyo diye tamam dedik ama bi araştıralım aynı dr.a gitmeyelim dedik internetimyoktu kardeşim araştırdı abla kaan hoca diye biri var herkes onu anlatıyo diye velhasıl randevu aldık gittik bize ilk görüşmemizde milyonda bir ihtiimal çocuğunuzun olması milli piyangonun çıkma ihtimali gibi bunu bilin olujmsuzluklara hazır olun ve üzülecekseniz hiç başlamayın dedi
çünki eşimin fsh si tavan yapmış 50lerde tesstisleri çok ufak belkide yok denecek kadar küçük bu durumda çok zor ama deniycez sabırlı olun dedi
biz başladık 1 yıl kadar nebido kullandık fshler ölçtürdük artık teseyi yapalım dedi yaptı genartda ve hücre bulundu dondurduk dediler eşim ameliyattan çıktı dr. Beni çağırdı dediki testislerin durumu hiç iyi değil çıktı çıktı çıkmazsa olgunlaşmamış çıkarsa iğneyle devam edicez dedi tamam dedik tabi tüp bebeğe geçmiştik artık sperm bulunmuştu ama tüp bebekte opu günü gelince çözülenler işe yaramadı bu arada eşimin genetik testlerinde 47 xxyli olduğunuda öğrendikm yani spermlerimiz hasta olabilirdi ......neleeeer neleeer..
Artık tamamen rabbime bıraktımeşim ogün tekraar tese oldu dr. önce bulmuştuk yine buluruz dedi bu sefer elonge buldu onunla denediler döllendi am yavrum devam edemedi nasıl etsin daha hiç bişeyi yoktu ...dr. Bize zaten çok az bi ihtimal dedi tutsa ilerlese bile genetiği sağlammı bilmiyoduk ...ama ben drlara bişey diyemiyorum canım çünkü yumurtası toplanmış um utları sönmek üzere olan bi kadın ve 3 ay aralıkla 2 kere tese olmuş daha ameliyatın narkozun etkisinde bi adama ellerinden geleni yaptılar elongeyle bile bi ümit denediler ama olmadı....
Inan çok zor günler geçirdiiim hatırlayınca kendimi tutamıyoruuum..
Neyse sonra dr bize devam edelim pregny kullanın olgunlaşıcak bana güvenin dedi sabredin dedi devam ettik geçen temmuzda iğneye başladık her ay tahlillerimizi yaptırdık hoca bu arada fiş testi yaptırın dedi yaptırdık hücrelerin genetik olgunluğa eriştiği ama kuyruklarının ve dölleme yeteneklerini olmadığı sın evrede olduklarını öğrendik
dün görüşmeye gittik çok güzel bi gelişme artık tüp bebeğe geçelim bu kez tesede kuyrukluları bulma şansımız vr dedi
eşimse tese istemediğini söyleyince inanın başka bi şansınız yok isterseniz bekleyin belki çıkabilir ama bu iğneleri daha uzun kullanmanız size zarar verebilir kan değerlerinizi bozabilir siz yinede isterseniz 3 5 ay bekleyin nohut ısırgan bunlara devam edin 2 ayda bir sperm testi verin belki çıkış olabilir ama yinede tüp bebeği proğramınıza alın dedi...ve geldik işte böyle canım sence ben memnunmuyum dr.umdan...
öyle zorki durumumuz kapalı bir kutu dr. Napsıın oda bi insan
ama ben rabbime güveniyorum inanıyorumki olucak hayırlısıyla tedavimde çok olumsuzluklar yaşadım ama çokda şükredecğim şey oldu mesela kilom vardı ve eğer tüp bebeğe başlama kısmına geçmeseydik kilomun beni şeker hastası sınırrına getirdiğini öğrenemiyecektik ..eşimin genetik problemini ve daha bir çok şeyi işte ben bunları gördüm ve yaşadım kimseyi suçluyamıyorum rabbim yardımcımız olsun dr. O .bu .bahane ne demişler :mevla rast getirise işini mermere geçirir dişini
mevla rast getirmezse işini muhallebi yerken kırar dişini,,,,,,allaha emanet ol canım