Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kelimelerin kifayetsiz kaldığı anlardan.Ümit bitmedi inşallah tedaviyle muradınıza erenlerden olursunuz.Biraz zamana ihtiyacınız var.Allah hayırlı tedavi kapıları açar inşallah tüm bekleyenlere.Bu hastalıkla mücadeledeki yolda sabır,emek,gözyaşı,maddi-manevi zorluk epeyce var.İnşallah hepimiz bu zorlu sınav sonunda evlatlarımıza kavuşuruz.

Herkesin imtihanı farklı farklı arkadaşlar belki bizimki bi nebze daha ağır olmayan bir varlığın aşkı var içimizde ona ulaşmak için çırpınıp duruyoruz ama rabbim sevdiği kullarını sınarmış. Teslimiyetimiz güzel olursa Rabbim mükafatını verecektr inşallah hepimizin çevresinde vardır ugrasıp ugrasıp evladına kavusan. Geçenki misafirim anlattı ablası hamile kalınca çocugunu istemediği için hastaneye yatmış o sırada da hastanede bi curcuna bi kalabalık öğreniyorlar ki bir ailenin 20sene çocukları olmamış artık pes ettikleri ve tedaviyi bıraktıkları anda kadın hamile kalmış ve doğum yapmış o gün o hastanede adam sevinçten herkese yemek ısmarlamış akrabalar felan neşeli yani ol deyince olduran var ümitsizlik bizlere yakışmaz eşlerimiz sağlıklı olsun şifamız rabbimizden..

Evet Doktorumuz gerçekten iyi, amelyat uzun sürüyorsa aramaya devam ediyoruz demektir diyor her daim, patolojiyede göndermiştir mutlaka bakalım onun sonucu nasıl çıkacak. Hayırlı sonuçlar gelsin inşaallah. Evet tıp ilerliyor. Umutlu sonuçlar alıcaz mutlaka sonunda.

Kesinlikle doğru söylüyorsun. Biz eşimde azospermiyi öğrendiğimiz sırada karaciğeri ile ilgili bi tahlilde sıkıntı çıkmıştı o sırada hamilelik doğum çocuk tüp bebek azospermi herşeyi unutup eşimin sağlığı olsun da gerisi şuanda önemli değil dedim, O anda gerçekten dünya değişti istekler değişti ve bi anlık eşimle sınadı Rabbim. Şükürki sonraki tahlilinde normal çıktı. Demem o ki hayat insanın önceliklerini bazen öyle bir değiştiriyor ki. Cümlemize şifa sağlık nasip etsin gerisi gelir inşaallah. Duaya sığınmak teslimiyetin en güzeli.

Herşeyde bir hayır vardır canım duygularını anlıyorum hepimiz anlıyoruz emin ol. Bak çok şükür ki sen hazırlanmamıştın. Benim eşim tese olduğun da bende hazırlandım. Neyse ayrıntıya girmicem ama akşam eve geldiğim de karnım çok kötüydü yumurtalar toplanmadığı için ayakta duramıyordum ağrıdan şişlikten eşimlemi ilgileneyim kendi ağrımı mı düşüneyim. Yazarken bile hem o anlar gözümde canlanıyor duraksıyorum hem de yazıyorum. Diyeceğim o ki daha hiç birşey bitmedi. Burda ki çoğunluk en az bir kez tese olmuş ama hala umudu olup çabalayan koşuşturan uğraşan arkadaşlarla dolu. İşini Allah a bıraktıysan olmuş bil. Gün doğmadan neler doğuyor.....

Patolojıye gönderdi evet bakalım onda ne cıkıcak birde hala daha santıfürüj yıkama yaptırmış emre belki gene cıkar die ama bakalım emre bey size HAber veririm dedi

Rabbim hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip etsin şuan sizin için hayırlı olan buymuş ben inanıyorum hepimiz bi gün meleklerimize kavuşcaz

Patolojıye gönderdi evet bakalım onda ne cıkıcak birde hala daha santıfürüj yıkama yaptırmış emre belki gene cıkar die ama bakalım emre bey size HAber veririm dedi
1 sene önceye geri geri döndüm seni o kadar çok iyi anlıyorum ki.. benim eşimin patalojiye bile göndermediler..

Ne 20 sene mi ?
Allah'ım beni böyle sınama lütfen

Canım bu bi örnek sadece öyle söyleme sen dua et benim kuzenim 4-5sene sonra tüp bebekle ikizleri oldu olmuyo diye korunmuyorlarken üçüncü de doğal yoldan oldu kimin kısmeti nasıl olur bilinmez
O kadar çok hayal kırıklığı yaşadım ki
Artık umut etmekten bile yoruldum
İstesem de olumlu düşünemiyorum

O kadar çok hayal kırıklığı yaşadım ki
Artık umut etmekten bile yoruldum
İstesem de olumlu düşünemiyorum
Öyle söyleme canım herşey bizim için.. çıkmadık candan ümit kesilmez.. bizim için şuan hayırlı olan bu Rabbim herşeyin en iyisin en doğrusunu bilir.. bizim için hayırlıysa zaten olur.. Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın. Annelik babalık duygusunu yaşamayı nasip etsin bizlere inş..

Amin inşllah canımmn .hepimizin yüÜ gülexek bi gün ben inanıyorum isyan etmek yok sabıtir güç dua

Kızlar merak ettiğim birşeyi paylaşmak istiyorum. Eşim mikrotese olmadan önce genetik test ve kromozom testleri yapılmıştı ancak benim sadece hormonlarıma ve rahim kalınlığına bakılmıştır. Dondurulmuş embriyolarım var normalde embriyolar genetiğe gitmesi gerekmiyor mu ? Doktor onun yerine benden de genetik ve kromozom testi istedi. Benim genetikte sorun yoksa, eşiminde de bi sorun çıkmadı zaten, Embriyoların genetik problemi olmamış mı oluyor?
Doktoru bu yolu izleyen var mı acaba? Genetik testi ve kromozom testini verdim kafadan 3 ay beklemek zorundayım sonuçlar çıktıktan sonra yapılacak dondurulmuşlar ile transferim.

Amin inşllah canımmn .hepimizin yüÜ gülexek bi gün ben inanıyorum isyan etmek yok sabıtir güç dua
Efendimiz (s.a.v.) hazretleri buyurdular:

-“Muhakkak ki sabır (belâ’nın) ilk hücumu anındadır…”

Yani, üzerine ecir ve sevap alınan sabır, musibetin başına gelmesinin ilk anında yapılan sabırdır…. Zira musibet ve belâların üzerine günler geçtikçe ve zaman uzadıkça, artık musibetlere sabretmek çok kolay olur.

İşte sen bunu başardın gizem kardeş. Maşallah diyorum. Takdir ettim metanetini. Mutlu sona götürecek olan da bu belki. İlk andan itibaren sabır dua umut tevekkül...

Son düzenleme:
Kizlar benim de esim dun tekrar test vermisti cok cok hevesliydi bissuru cikcak saniyoddu metanetle aksatmadan ilaclari iciyodu ama bgn yine 5 hareketsiz, morfoloji cok kotu cikti. 3 hafta igne verdi tansel hoca.

Dondurulmuş embiryonun genetiğine bakmak imkansız değil ama embiryonun kalitesini düşürür.Çünkü parça alınıp yurtdışına gönderiliyor yani dondurulmadan parça alınıp sonra dondurulmasuı tercih edilen.Genetiğiniz temiz çıkabilir ama embiryo sağlıksız olabilir özellikle ağır vakalarda sperm yapısı bozulma ihtimali çok olduğunu söylemişti doktor.İnş dondurulmuş embiryolarınız sağlıklıdır ve size tutunurlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…