Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım benim allah razı olsun Rabbim hepinizee bu günlere gelmeyi ve birgun kucagimizda evlatlarımizla başkalarına umut olmayı nasip etsin inşallah Rabbim kimseyi bu güzel duygudan mahrum etmesin inşallah hepimiz birgun anne olalım hayırlısı ile

Canm FSH dalan kaç sizin
Canım şuan Celalettin hocada tedavideyiz. Onun verdiği iğne ve ilaçlarla hormonlarımızda düşüşler oldu. Buda doktorun tedavisinin gidişatında olan doğal bir şeymiş ama hocaya ilk gittiğimizde fsh 5 ti sanırım. O zaman hoca hormonlar çok güzel demişti.

Anladım canm Rabbim daha güzel haberleri almak nasıp etsin

merhaba arkadaşlar benim eşim de azospermi ve hiç sperm çıkışı yok ve eşimin fsh yüksek testosteron çok düşük. Önce sonucu söyleyeyim 3 yıldır savaşıyorduk ve şükürler olsun ki bu sefer hamileyim.
3 yıla 2 tese, 6 tüp bebek, 2 hsg,hipofiz mrı,kanda bağışıklık testi vs. birçok test sığdırdık.İlaçlar,otel ,yemek ve ulaşım masrafları da cabası....(bu arada eşimin de benim de genetiklerde sorun yok)
Hikayemiz çok uzun deneyimlerimiz çok fazla aklımda kaldığı kadar özet geçeceğim.
ilk tesede sperm bulundu ,5. gün 2 adet embriyo tutunmadı. Donmuş embriyolarımız vardı onlarla da olmadı. tesede 2 tüp donmuş spermimiz oldu bunlarla deneyelim dedik embryo ancak 2. güne kadar geldi o şekilde transfer edildi yine tutunmadı.
embriyo kalmadığı için eşim 2. teseyi oldu,bu sefer 3. gün embriyolarımız ve 2 tüp spermimiz oldu.2 adet 3. gün embriyosu donmuş transfer edildi yine tutunmadı.Kalanlar embriyolarla da 1 denememiz oldu.Donmuş olarak transfer edildi yine tutunmadı.
Bu denemelerin hepsi bahçeci fulya da gerçekleşti. Eşimin doktoru tansel beydi. Benim ise drlar merkezden ayrıldığı için sürekli değişti. İlk doktorumun adını şuan hatırlayamıyorum onunla bir tüp bebek denedik, tutunmadı.(İlk doktorumuza çok kızıyoruz çünkü deneyimsizdik,hiçbirşey bilmiyorduk ve ne derse onu yaptık. Embriyolarımız fazla olmuştu ancak bir kısmını dondurmak yerine hepsini 5. güne getirelim dedi ve elimizde kala kala sadece 2 adet embriyo kaldı onlar da tutnmadı.)Daha sonra Erbil bey bir transfer (dondorulmuş sperm 2 gnlk embriyo ) tutunmadı ve en son 2.teseden 2 ayrı transferimiz Mustafa bahçeci tarafından yapıldı,yine tutunmadı. Elimizde 2 tüp donmuş sperm kaldı. En son Mustafa bey tekrar yumurta toplayalım,donmuş spermlerle oluşacak embriyoları genetik teste gönderelim dedi.Biz bu önerisini duyunca çok sinirlendik.Çünkü biliyoruz ki genetik test için embriyoların 5. güne ulaşması şart,e bizim zaten daha önceki denememizde donmuş spermlerle olan embr. 2. güne anca gelmiş dalga mı geçiyor bu adam dedik...Merkezden soğuduk.
Bu arada donasyon fikrini düşünmeye başladık. Çünkü Eşim dondurulmuş spermleri kullanmak istemiyordu,ileride teknoloji gelişir ve kök hücre ile ilgili yeni tedaviler olursa kullanma bunları taraftarı idi, ben de yine tutmazsa diye,onu zorlamak istemiyordum .Neyse araştırdık karar verdik kıbrısla görüştük.British tüp bebek merkezi murat ekrem bilgin,2 adet donmuş 3. gün transferi yaptı. vee Yine tutunmadı. Donasyonda çok umutluyduk çünkü bende bir sorun çıkmıyordu ve tutunmuyrsa spermlerin kalitesi ile ilgili olabileceğini düşünüyorduk...Bir darbe de böyle yedik anlayacağınız.TAbi giden para da cabası....Neyse böyle olunca ben Erbil yağmur ile tekrar görüştüm çünkü bizce en ilgili olan doktor oydu ve yapılabilecek herşeyi yapmaya çalışmıştı. zaten eşimin doktoru tansel bey ile beraber çalışıyorlar. durumu anlattım. Yüzyüze görüşmeye gittik.Beraber durumu değerlendirirken nasıl olduysa bir gazla tamam dedik donmuş spermlerimizle tekrar deneyelim...Donmuş spermlerimizi fulyadan aldık acıbadem hast taşıdık. Momartta erbil beyle yeniden başladık.
1.tüp donmuş spermlerle oluşan embriyomuz 6. güne kadar geldi ama çekirdekle ilgili bir problem olduğu için erbil bey transfer edilemez dedi,imha edildi.2. tüp donmuş spermimizle son denememizi yaptık.2 embriyo taze transfer edildi.1 tanesi tutundu.
O kadar büyük hayal kırıklıklarımız var kiii ne deyim bilemedim maddi manevi çok ama çok yıprandık eşimle ayrılma noktasına geldik...Ama çok şükür son şansımızda ki hiç umudumuz yoktu bu sefer amacımıza ulaştık.
Deneyimlerimizi yazıyorum ki kimse pes etmesin.Allah'tan umut kesilmez ...Umarım bu zorlu süreçte inşallah Allah hepinizin yardımcısı olur.Hep dua ediyorum Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın ..sağlıklı sıhhatli evlatlarımızı kucağımıza alalım inşallah.

bu arada 5 denemenin hepsi de dondurulmuş embriyo transferi ile yapıldı,6. ise taze transferdi ve tutundu. .Aslında erbil bey taze ihtimalini düşünmüştü ama kan tahlil sonucum taze için uygun olmadığı için donmuş transfer yapılmıştı, mustafa bey hiç taze yapalım demedi... Tabi rahim dinlendirme ayağına da paraları cebe atıyorlar bunun etkisi de büyük maalesef.Biz şuan düşünmeden yapamıyoruz acaba öncekilerden taze yapılsaydı daha önceden olacak mıydı diye..Lütfen aklınızda bulunsun eğer donmuş tutunmuyorsa bir de taze deneyin...

Canm benim baya ugrasmsnnz zor günler geçirmsiinz şimdi karşılığında meyvrnizi alcaksınz sağlıkla kucağına almayı nasıp etsin allah inşallah

Canm benim baya ugrasmsnnz zor günler geçirmsiinz şimdi karşılığında meyvrnizi alcaksınz sağlıkla kucağına almayı nasıp etsin allah inşallah

evet canım hem de nasıl İnşallah sağlıklı sıhhatli alabiliriz uçağımıza...Burada herkes aynı herkes çok istiyor herkes çabalıyor. Allah kimsenin çabalarını boşa çıkarmasın inşallah. Allah dualarımızı kabul etsin...

Yagmur2555 AMİN ALLAH RAZI OLSUN SONUCU BAKİ OLSUN HEPİMZİN 10 GÜN SONRA TÜP BEBEK TEDAVİSİNE BAŞLIYORUM BURSADA İST LA SPERMLERİ TASIYORUZ INSALLAH 4. DENEME POZİTİFİ GÖRÜCEM İNSALALH

Rabbim tez zamanda hayirli evlat nasip etsin insallah.Evet rosi tekniği eşiniz ameliyat oldu mu peki.haploit hücre ile yapılıyormuş elektrik şoku verilip embriyo bölünmesi beklenmeden transfer oluyormuş.anladigim kadarıyla çok umutlanmistim şimdi karamsar oldum.randevu almıştım gitmesek mi .

Cok sevindim.rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin.bizlerede dua et.26 aralıkta momartda muhteşem ikili ile görüşmeye gidiyorum.rabbim tüm isteyenlere nasip etsin.iclerinde banada

Arkadaşlar merhaba benim eşimin sperm sayısı 3-4 adet çıkıyordu morfoloji 0 ileri harreket 0 eşimi varikosel ameliyatı yaptılar ameliyat olalı 2 yıl oldu hala düzelme olmamıştı.sonra ben ibrahim saracoglunun kürünü aldım fayda göremedik macun aldım fayda göremedik keçiboynuzu kürü kaynattım proxedy plus içirdim toplam 3,5 yıldır denemdigim kalmadı 1 defada tüp bebek denemem oldu en son bir tanıdıgım vasıtası ile bitkisel kürlerin buharı ile yapılan bir ilaç önerdiler tabi yine umutsuzdum hiç bir zaman yükselme göremedigimiz için neyse dedm alalım 1 ay aldım uyguladım snra eşim içmedi bıraktı o aradada progen m içiyordu test verdik 2 ay sonra morfoloji 1 sayı 400 adet olmuştu sevindik heralde dedik aldıgımız progen m fayda etti digerini almayalım progen m dvm edelim üzerinden 4 ay geçti test sonucu yine düştü busefer kafayı yicem tekrar doktora gittik hocam dedik acaba varikosel amlyt olduk ama sayıyı etikeleyen neolblr doktor bize strest olabilir mevsimsel degişklik olblr dedi neyse biz yine eve geldk düşünüdük dedkkki bu bitkisel suyu alsakmı tekrar satan kişiyi aradık bize keşke tek benm verdgmi kullansaydınız yeterli olucaktı neden bıraktınız dedi tekrar aldık içmeye başladı eşim 2 ay sonra test verin dediler biz tabi yazın tatildeydik ekim gibi test verdik sayı 18:000 total sperm 55.000 morfoloji 4 ileri hareket 9 olmuştu tekrar kullanamaya dvm etti şuan tekrar test verdgmzde yine yükselmiş olup ileri hareket % 19 oldu tekrar kullnamaya dvm edyrz nasip olursa bende ocak sonu tüp bebek deneyecegim sizlerede umut olsun diye paylşamak istedim belki faydam dokunur

Bizim de dün tesemiz oldu hersey hazırdı toplamada beklerken bulunamadıgını söylediler o kadr umutluydki 2 tesede bulanan varmi kızlar

Cok sevindim.rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin.bizlerede dua et.26 aralıkta momartda muhteşem ikili ile görüşmeye gidiyorum.rabbim tüm isteyenlere nasip etsin.iclerinde banada

Amin canım inşallah hep dua ediyorum ...Allah benimle birlikte kimsenin kucağını boş bırakmasın. Dualarımız kabul olsun yavrularımıza kavuşalım. Umarım şansınız bol olur muhteşem ikiliyle:))Biz iyi ki Tansel bey ve Erbil beyle tanışmışız diye düşünüyoruz .Çok şükür geldiğimiz bu günlere... Ama bu tamamen bizim fikrimiz, kötü deneyimi olan arkadaşlar da olabilir saygı duyarım...

Canm kim den aldnız o suyu

Bizim de dün tesemiz oldu hersey hazırdı toplamada beklerken bulunamadıgını söylediler o kadr umutluydki 2 tesede bulanan varmi kızlar
Canm benim üzülme var ikici tese yi şimdilik düşünme onu bırak şuan bi esinle kafanızı toplayın cok duydum tese olup doğal çıkış olan biton insan rabbm e zma n nasip ederse olzaman olur bitkisel biletler araştrın bizde çok pişmnız hatta keşke yapöasaydık dıoz ama olsun denemeden de düşünemıosun . başka şeyler arastrriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…