Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
tamam bak söz verdim sende ben hamiş olunca ağlıycan
Canım benim bunlar mutluluk gözyaşları inş birbirimiz için hep bu sebepten ağlarız
Aaaa anlarım tabi
Ben hemen anladım zatenOlduğunu...
Sen netim gelince giricem topiğe dedim ya benimde o an öğrenmemi merak etmemi istediğini düşündüm
Iyi etmişsin ilk mesajımda da dedim tüm ayrıntısını okuyarak öğrenmek çok çok güzel oldu
Allah mutluluğunu daim etsin bitanemmmm![]()
Merhaba arkadaslar,
benim esimde azosperm, sertoli only cell syndrom. Almanyada kaliyoruz.
Hatta bi ara konuda acmistim, kemoterapi gördü diye, cevap yazanlarda olmustu, sagolsunlar.
Simdi benim ilgimi dr celalettin peru cekti, bizde haziranda istanbula gelmeyi düsünüyoruz, doktorun
telefon numarasi sizlerde varsa, yaza bilirmisiniz lütfen.
Belki bizim icinde bi umut olur.
Simdiden cok tesekkür ederim kizlar, Allah tez zamanda dualarimiz kabul eder, bebislerimize kavusturur insallah.
sağol canıminş...bizim testimizde sadece değerler yazıyor başka bişey yok ama testin altına tahlil yapan doktor kendi el yazısı ile şunları yazmış;40 lık büyütme ile 3 4 tane ölü sperm hücresi ,3 4 tane yerinde hareketlive yavaş sperm hücresi 3 4 tane canlı sperm ,ileri hareketli sperm görüldü yazıyor...bilgili olan arkadaşlar yorumlarsa çok sevinirim...proxeed plusı doktor önerdi 3 ay kullanın gelin dedi bilmiyorum ne kadar etki eder bu durumda bize...
Arkadaşlar bugün umut ta tedaviye başaldım ilk iğnemi oldum ctesi kontrole cağırdı sonra 2 gün sonra gelebilirsin belli deil dedi acaba ondan sonra ne aralıklarla cağırırki sormak aklıma gelmedi biz dışarıdan gidiyorz istanbula bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim :)
kızlar Allaha sükür ameliyatımızı(varikosel) olduk geldik esim iyi rabbime sükürler olsun.prof ameliyatın iyi gectigini söledi.umutlu oldugunu söledi rabbime sükürler olsun.amaaaaaaaaaaa dediki normal yoldan cok zor bebek sahibi olmanız dedi olsun içimden dedimki ben rabbimi biliyorum rabbimde benim gönlümü biliyor dedim ondan gelen herseye razıyım dedim.ve fsh degeriniz güzel dedi olurda sperm cıkısı olmaz ise dedi mikrotesede bulunma oranı yüksekmiş yumurtalıklar iyi dedi .bizden böyle güzel hanımlar rabbim hepinizdem güzel haberler almam dilegiyle
selam kızlar nasılsınızzz? bızde sıl bastan yapmaya karar verdık bu hafta esım spermıyogram verdı 500bınle gebe kalmıstım. suan 600bın cıktı sayısı tabı doktor sayıyı yetersız goruyo... beynım hala pek yerınde degıl ama artık onumuze bakmaktan baska caremız yok.. bılgınız var mı bu sayı asılama ıcın yeterlı mı kı yoksa az mı ?:18:
merhaba bayanlar. bazılarınız hatırlar belki yaklaşık 1 buçuk yıl önce eşime azospermi teşhisi konmuştu. sağolsunlar bu topikteki arkadaşlar sayesinde moral bulmuş ve ayakta durabilmiştim. teşhis konduktan 3 ay sonra normal yolla hamile kaldım ve şu anda 4 aylık dünyalar tatlısı bebeğimi yatırarak girdim topiğe. hamileliğimi buradan bildirmiştim. bazılarınız soru sormuş fakat topiğe giremediğim için göremedim ve cvp yazamadım, çünkü sorunlu bir hamilelikti başından sonuna kadar kusmalar ve bulantılardan dolayı hastanelerdeydim. kendi evimde dahi kalamadım. açıp yazılan mesajları görünce cvp veremediğim için suçluluk hissettim. hakkınızı helal edin arkadaşlar. ve bir şey daha eklemek istiyorum asla umudunuzu yitirmeyin ben başımı duvarlara vurarak tüp bebek merkezi araştırırken hamile olduğumu öğrendim. darısı en kısa zamanda tüm isteyenlerin başına. Allah yardımcınız olsun, kucağınıza alın inşallah nur topu gibi bebeklerinizi![]()
canlarım nasılsınız ?
geçmişi okuyacağım diye sizlere slm veremedim .
hepinizi öpüyorum kocaman![]()
canım benım soz versemde vermesemde ben burda her guzel habere sevıncten agladım rabbım ınsallah o guzel haberlerı vermenı nasıb etsın ben de susarsamRabbım hepımıze nasıb etsın bu mutlulugu sızlerle paylasınca ıcımdekı mutluluk oyle buyudukı cok sukur ıyıkı varsınız canım canlarım benım
nihayet bugün evlat edinmek için başvuruda bulundukinş. herşey güzel olur bizim için hakkımızdan hayırlısı...
nasılsın canm yaa sana zahmet olacak ama ben bulamıyorum benim okumadığım dua varmı eğer vaktin oluırsa kimlerin okumadıklarını yazarmıs sende hakkını helal et uğraştırıyoruz seni a.e.o
Selam kizlar, nasilsiniz,
bir haftadir yoktum belki hatirlarsiniz akciger nakli olacak amcami nakil sonrasi kalp yetmezliginden kaybettik gecen hafta. Bugun döndüm türkiyeden. O yüzden dualarimi okuyamadim. Insallah en kisa zamanda tamamlayacagim.
Ayrica baharcigim ben denizbulutun duasini okumustum canim . Sanada zahmet oluyor takip etmekte zorlaniyorsun kusura bakma canim.
canımmmmmmHERKESLERE MUJDELI GUZEL GUNLER OLSUN BEN GELDIM KIZLAR BIRAZ UZUN ZAMAN OLDU BURAYA GELMIYELI AMA DONUSUM MUHTESEM OLDUUUUU
KIZLAR CANLAR DERT ORTAKLARIM BENIM EN KOTU GUNLERIMIN SIFASI CANIM ARKADASLARIM ILK AZOSPERMI DUYUNCA ICIMDEKI FIRTINALARI DINDIREN DOSTLARIM SIRDASLARIM HEPINIZI COK OZLEDIM , VEFASIZ DEGILIM BI SURE ARANIZDAN AYRILDIM
CUNKU PSOKOLOJIK OLARAK KOTU GUNLER GECIRDIM IKINCI DENEMEMDEKI OLUMSUZLUKTAN SONRA PEK KOLAY TOPARLANAMADIM, KARAR ALDIM BENDE , ARTIK BEBEK TEDAVI SPERM KELIMELERINI DUYMAK ISTEMIYORDUM O SIRA BIR TELASIM BASLADI SANKI RABBIM DUNYANIN NEKADAR MESGULIYETI VARSA BASIMA VERMISTI SIKAYETCI DEGILIM HATTA COKTA IYI GELDI , YENI EVIME TASINDIM GITTIM SIFIRDAN TEKRAR MOBILYA CEKTIM A DAN Z YE KADAR HERSEYI YENILEDIM 3 YILLIK EVLIYIM ILK DEFA EVIM YENI GELIN EVINE BENZEDINEYSE BIRDE BILIYOSUNUZ BEN CAMIDE MINIKLERE HOCALIK YAPIYORUM HAFTANIN IKI GUNU COCUKLARA ISLAM VE TURK KULTURU UZERINE DERSLER VERIYORUM SIMDI HANIMLARADA BASLADIM HEM COCUKLAR HEM HANIMLAR DERKEN YEMEK YEMEYE BILE ZAMAN BULAMADIM EVIMDEKI INTERNET DE KESILMISTI BIR TURLU FIRSAT BULUP INTERNETIMI BAGLATAMADIM , HAA BU ARADA TEDAVI OLDUGUM DOKTORU BIRAKMISTIM BASKA BIR HASTANEYE GITTIM ESIMIN SPERMLERI O HASTANEYE TRANSFER EDILDI BU SUREC TE COK UZUN SURDU DOKTOR BIZE 29 OCAGA RANDEVU VERDI GITTIK KONUSTUK AMA GELIN BIRDE BANA SORUN NASIL GITTIM AGLAYA AGLAYA GITTIM AYAKLARIM HEP GERI CEKTI BENI ISIN EN ILGINC YANI NEYDI BILIYOMUSUNUZ BU SEFER ESIM HEYCANLIYDI BENI TABIRI CAIZSE KOLUMDAN CEKE CEKE GOTURDU RANDEVU GUNLERINI TAKIP ETMESINDEN TUTUNDA HER AYRINTIYI O HATIRLATIYORDU BANA , 29 OCAKTA DOKTORLA KONUSTUK ARTIK BEBEGIMI ISTEYIP ISTEMEMEKTE EMIN DEGILDIM DOKTOR BANA SANA HISTERESKOPI YAPICAZ SUBAT ADETINDE GEL DEDI TAM 1 AY DAHA BEKLIYCEM TAMAM DDIM CIKTIM HASTANEDEN EVE GELDIK O BIR AYI BEKLESEM OKADAR CABUK GECMEZDI AMA BU SEFER SU GIBI GELDI GECTI 28 SUBATTA ADET GORDUM 2 MARTTA IGNELERE BASLADIK INANIRMISINIZ IGNE SAATLERINI UNUTURUM DIYE ESIM HER IGNE SAATINDE BENI ARIYORDU IGNELERINI UNUTMA DIYE
ONCEKI TEDAVILERIMDE HABERI BILE YOKTU IGNEYI KACTA YAPTIGIMDAN SANKI ILGILENIYOMUS GIBI DAVRANIDI AMA HIC ORALI OLMAZDI , IGNELERDEN SONRA TAM 10 TANE YUMOSUM OLDU ILK IKI TEDAVIMDE BIRINCISINDE 6 TANE 2 CISINDE 7 TANE OLMUSTU BU 3 CU TEDAVIMDE TAM 10 YUMURTAM VARDI BUNU DUYUNCA MORALIM DUZELMEYE BASLADI HAFIFTEN ICIM KIPIRDADI
HASTANE SUPERDI DOKTORLAR SUPERDI PSIKIYATRIYLE CALISIYOLARDI KENDIMI OKADAR IYI HISSETTIMKI KORKULARIM YAVAS YAVAS GITMEYE BASLADI , 10 YUMOSUMDAN 3 TANESI DOLLENDI ONCEKI TEDAVIMDEN 2 CI GUN HEMEN TRANSFER ETMISTI DOKTOR AMA BURDA 5 GUN BEKLETILDI blastosist 5 GUN EMBRIYOSU DEMEK MIS, 17 SUBATTA IKITANE MINIGIMI TRANSFER ETTILER TRANSFERDEN SONRA DOKTOR BANA ISTEDIGIN KADAR DINLENE BILIRSIN KENDINI NEZAMAN IYI HISSEDERSEN EVINE GIDEBILIRSIN DEDI YATAGIMIN AYAK KISMINI YUKSELTTILER ESIM SORMUS BIZE DAHA ONCE BOYLE BISIY UYGULANMADI SIZ NEDEN BOYLE BISIY YAPIYOSUNUZ DEMIS DOKTORDA BOYLE HASTA PSOKOLOJIK OLARAK KENDINI DAHA IYI HISSEDIYOR DEMIS HAKIKATTENDE OYLE OLDU KIZLAR 4SAAT DINLENDIM SONRA EVIMIZE GELDIK EVDEDE ILK IKI GUN DINLENDIM SONRA HERGUN KUCUK YURUYUSLERE CIKTIM AMILELIK LE ALAKALI HIC BIRSEY OKUMADIM ARASTIRMADIM KENDIMI SUREKLI FARKLI SEYLERLE MESGUL ETTIM 13 GUN SONRA OGRENECEKTIM GUYAA
AMA BURAYA KADAR HERSEY GUZELDE ICIMDE GIZLI BIR KURT 10 GUN OLDU BIR IDRAR TESTI YAP ARTIK DIE BENI KEMIRDI DURDU DAYANAMADIM GITTIM 1 IDRAR TESTI ALDIM GELDIM HEMEN YAPTIM AMA BAKMAYA HIC CESARETIM YOKTU KALBIM YERINDEN CIKICAKTI BELKI YARIM SAAT AGLADIM
VE DUA ETTIM ALLAHIM 3 CU BIR HAYAL KIIKLIGINI BANA YASATMA EGER OLUMSUZSA BANA GUC VER DIYE COK DUA ETTM YARIM SAAT SONRA TUM CESARETIMI TOPLADIM VE TESTE BAKTIMMMMM SUAN BILE HALA O ANI YASIYORUM ELIM AYAGIM ZANGIR ZANGIR TITREDI GOZLERIM KARARDI KALBIM DURACAK ZANNETTIM :18::18::18::18::18: KIZLAAR TEST CIFT CIZGIYI GOSTERMISTI :2::2::2: MUCIZEYDI SOK OLDUM INANAMADIM BIR YANDAN DELILER GIBI AGLIYORUM BIR YANDAN EVIN ICINDE 4 DONUYORUM BIR YANDAN SECDEYE KAPANIP RABBIME SONSUZ TESEKKUR EDIYORUM BELKI 1 SAAT SONRA KENDIME GELDIM TEKRAR BAKTIM TESTE AKSAMA KADAR EVIN ICINDE DOLANIP DURDUM ESIME TEST CUBUGUNU BIR PAKET YAPTIM AKSAM EVE GELDIGINDE SANA HAYALINI KURDUGUM HEDIYEMI VERMEK ISTIYORUM DEDIM ESIM GELDI HEDIYESINI VERDIM SOK OLDU BANA SARILIP BIR AGLADIKI O AN ANLADIM ONUNDA ICININ NASIL YANDIGINI NASIL HASRET KALDIGINI NASIL MUTLU OLDUGUNU RABBIME SONSUZ SUKURLER OLSUN , YASADIGIM HER ANIMDA HEPINIZ AKLIMDAYDINIZ HEPINIZE DUA ETTIM HALADA EDIYORUM INSALLAH , DAA ITMEDI DUN BEBISIMIN KESESINI GORDUM 1 TANESI TUTUNMUS ANACIGINA
RABBIM SAGLIKLA KUCAGIMA ALMAYI NASIB ETSIN HERGUN 1 YASIN OKUYORUM YAVRUMA SIMDI BEN 6 HAFTALIK HAMILEYIIIIIMMMMMMM
![]()
DARISI HEPINIZIN BASINA INSALLAH RABBIM BENIM GORDUGUM BU GUNLERI SIZEDE GOSTERIR HEPINIZI RABBIME EMANET EDIYORUM
canımmmmmmCok mutlu oldum aglattın benı
ı.. Rabbım kucagına almayı nasıp etsın... Hayırlı saglıklı evlat olur ınsallahh... Sende mınıgınde allah a emanet olun ınsallahh...
hamılelıgım oncesı ve esnasında hepınız dualarınıza kattınız benı.. Hepınızden tek tek Allah razı olsunn. sımdı bende dualarınıza katılmak ıstıyorum![]()