Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
eşimin dopler sonucunda bilateral atrofik testis yazıyor,,,yani çift taraflı ufak testis...kanser tedavisi sonucu oluşan...sanırım anladığım kadarıyla bu en kötülerinden,,şaşırdım Allahım ya yoruldum...bilgisi olan var mı:-( sağolun...

eşimin dopler sonucunda bilateral atrofik testis yazıyor,,,yani çift taraflı ufak testis...kanser tedavisi sonucu oluşan...sanırım anladığım kadarıyla bu en kötülerinden,,şaşırdım Allahım ya yoruldum...bilgisi olan var mı:-( sağolun...

Cnm benim hicb bilgim yok ..ama hemen kotu deme kotu bile olsa caresi vardr muhakak....dr.gosterdiniz mi o ne dedi..

dr salı günü ya da carsamba yorumlayacak..ama ben netten araştrdğima göre öyle anladım:-(

Aslinda netten bakinca daha zcok kafa karisiyor hemen kuruyoruz onlari bakma ya inss o korktugun kadar degildir sonuc.hersey bizim icin rabbim dermansiz dert vermesin be guzelim inslll korkulacak gib degildir..

Geçmiş olsun canımm eşin kanser tadavisi mi gördü? Atrofik testis bildiğim kadarıyla sonradan oluşan gerileme için kullanılıyor.. Bizde de böyle bir durum söz konusu.. En kötüsü deme mücadelemiz devam ediyor.. Kendini böyle yorma. Bu durumda olupta çocukları olan kişiler var canım benim.. Kromozom bozukluğu olduğu zamanda bu durum oluşuyor.. Çok şükür kromozom bozukluğu yok.. Rabbim güç versin.. İnşallah üstesinden gelirsiniz.. Bizde geliriz inşallah.:106:

Kizlarrr üzüldüm :((( ama canınızı sıkmayın lütfen zamanı var demekki.. ikinizin hikayesini bilmiyorum nezamndr tedavidesiniz. .sorun sizlerde tam olarak ne ? Bizde hücre çıkmadı lökosit hep ... işimiz daha zor galiba

İnşallah çok uzun sürmez birtanemm.. Üzülme zor gözüken senin için hayırlı olur inşallah.. Rabbim bir kolaylığını verir merak etme sen.

Maalesef iyi haberlerle gelemedim yine :'(
Lökosit artmış germ azalmış
%10spermatit. %90spermatosit çıkmış. Buda iyi bişeymi bilmiyorum herkeste çıkıyor zaten. Son zamanlarda andromerde test yaptırıp da spermatit çıkmayan kimse varmı kızlar belki benim gözümden kaçmıştır.
Bunada şükür ne diyim
Tek tek alıntılamadım ama Dua eden kardeşlerim Allah razı olsun hepinizden. Keske daha güzel haberlerle gelebilseydim

Canımm üzülme.. Bunada şükür dediğin gibi.. Arada bir gerileme olur böyle toparlarsınız Allahın izniyle.

eşim testi bugün verdi malesef gerileme var
Lökosit Sayımı : 990 000 /cc Lökosit Oranı : % 55
İmmatür Germ Hücre Sayımı : 810 000/cc İmmatür Germ Hücre Oranı : % 45
( < %1 spermatit , % 99 Spermatosit)
hormonları da acayip değişmiş fsh 5 lerde idi şimdi 10 u bulmuş

germ gücrelerimiz bi öncekinde 950 bindi şimdi 810 düşmüş lökasit aynı

hocayla görüşmedik daha ama benim moralim inanılmaz bozuk ..ne diyeyim hayırlısı

Canım hayırlısını versin Rabbim herşeyin.. İnşallah bunda da bir hayır vardır.. Bir an önce düzelir değerleriniz inşallah.. Hocayla görüşün bir bakalım üzülme hemen.. :26:

İnşallah çok uzun sürmez birtanemm.. Üzülme zor gözüken senin için hayırlı olur inşallah.. Rabbim bir kolaylığını verir merak etme sen.

Canımm üzülme.. Bunada şükür dediğin gibi.. Arada bir gerileme olur böyle toparlarsınız Allahın izniyle.

Canım hayırlısını versin Rabbim herşeyin.. İnşallah bunda da bir hayır vardır.. Bir an önce düzelir değerleriniz inşallah.. Hocayla görüşün bir bakalım üzülme hemen.. :26:
Aminnn canimm amin rabbim hayırlısı ni versin inşallah :)

Celalettin hoca rapor çıkardı igneye geçicez. Hangi iğne olduğunu bilmiyorum. . Igne ucunu ne olarak aldiralim.

Testlerden kötü sonuçlar alanlara, bugünki gibi duygu dolu mesajlara birşeyler yazmaya elim hiç gitmiyor. Diyecek birşey bulamıyorum :(

Bizlerde eşlerimizde anne-baba olmayı tabiki hak ediyoruz ama olumsuz yada duygusal düşünerek kendinizi yıpratmayın. Daha çok bunalıma girmekten başka işe yaramıyor.

Elbette bende üzülüyorum, ancak kendi durumumdan daha kötü şeyleri düşünüp teselli etmeye çalışıyorum kendimi...

Çocuk sahibi olmak isteyen bir çift ama olmuyormuş. ne yaptılarsa ne denedilerse olmamış. Kadın eşinden ayrılmış tekrar araya birileri girip düzeltmişler durumu. Aradan 1 yıl sonra kendiliğinden çocuk sahibi olmuşlar. Mutlu mesut yaşarken, Bir sabah uyandıklarında çocuk nedensiz yere ölmüş :(

Allahım kimseyi evlatla sınamasın ama asıl önemli olan Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Böyle düşününce bu durumumuza şükür ediyorum.

haklısın canım bende senin gibi yapıyorum, haberleri izliyorum çok bunaldığımda,zaten hayatta okadar korkunç olaylar oluyo ki insan kendi derdine şükrediyo. Allah daha büyük imtihanlar vermesin bize.sevdiklerimizle imtihan etmesin rabbim.

Sıra DOĞADANDEVA kardeşimizde
Bu kardeşimizin niyeti eşinde bol bol kaliteli spermlerin çıkması :16:
Veee ikiz ikiz :8: :55: hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlarının olması :16:
Herkes 158 adet Selevatı Tefriciye Okuyor
DOĞADANDEVA canm sen 178 adet okuyacaksın
Okunma süremiz YARIN akşama kadar olacak
Lütfen zamanında ve düzenli olarak okuyalım :20:
Haydi pamuk eller zikirmatiklere :34:
Rabbim kabül ve makbul buyursun inşallah:16:

NOT:Kumbaramızda fazladan tefriciye var.
Okuyamayan yetiştiremeyen arkadaşlara verebilirim canlarım

Son düzenleyen: Moderatör:
Canlarım hafta sonu müsait olmadığım için sizlere yazamadım
Her ikinizde lütfen moralinizi bozmayın yüksek tutun ki eşlerinize de destek olun
Unutmayın her şerde bir hayır vardır.Zaten dr gerekli açıklamayı size yapacaktır.
Rabbimizden ümit kesilmez.Her şerde bir hayr vardır elbet
Tedavilerde iniş ve çıkışlar her zaman olabilir.
Bünyeden ve sitrestten alakalıdır her zaman
Spermatit olması iyi bir şey zaten.
Bunlar tedavi ile sperme dönüşecektir en kısa zamanda
Lütfen kendinizi salmayın hemen.
Bu hayat gelip geçici buradakiler sadece bir numune.
Ebedi alemde daha güzeli daha iyisi olacak elbet
Yeterki sabır ve tevekkül ile Rabbimize daha da yakınlaşalım.

herkese hayırlı günler yeni haftadan yeni umutlarla girelim inşlhh:16::16:

Bizdeki sperm fish testinde haploid hucre cikmamis arkadaslar yuvarlak yapida diye sewiniyodum ama hocadan cewap geldi tup bebege gecelim yuzde 20 sansiniz war diyo morelim cok bozuldu rabbim yardimcimiz olsun:43:

Maalesef iyi haberlerle gelemedim yine :'(
Lökosit artmış germ azalmış
%10spermatit. %90spermatosit çıkmış. Buda iyi bişeymi bilmiyorum herkeste çıkıyor zaten. Son zamanlarda andromerde test yaptırıp da spermatit çıkmayan kimse varmı kızlar belki benim gözümden kaçmıştır.
Bunada şükür ne diyim
Tek tek alıntılamadım ama Dua eden kardeşlerim Allah razı olsun hepinizden. Keske daha güzel haberlerle gelebilseydim

cnm üzme kendinni bizlerin imtihanı birazcık uzunca ve sabır çok isteyen durumlar
asla ümidini kaybetme vardır muhakkak bir hayır devam bırakmak yok....

Bende az önce esimin boynuna sarılıp babalar gününü kutladım. Babasini küçük yaşta kaybetmis biri o. Babami aradi ve cok duygulandi. Bence babasız büyümüş bir çocuk olarak babaligi en cok hakedenlerden biri benim eşim.. kactim yanından agliyorum çünkü onu çok seviyorum ve dayanamıyorum yaşadığı zorluklara. Dun aksam trlefonunun arka planina brbrk resni koyduğunu gördüm. Surekli telefonuna bakiyordu. Kimbilir neler yaşıyor icinde.. Dayanamiyorum bu gününü kutlayan bir bebegi olmayisina. Isyan değil bu Rabbim bilir en güzelini.. hayrini ancak O bilir.. ama bu gün icin tek dilegim tek duam Rabbim benimm esimide baba yap artik. Ne olur artik o da baba olsun.. Neolur benim ve arkadaslarimin acisini dindir. Bize yardim et Ya Rabbimmm!! Elini cekme bizden bizi affett bize yardim et yalvariyorum.. cocuk sahibi olalalim bizde teker teker..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

:(((( ben hiç bahsetmedim uzak duruyorum bu muhabbetlerden gerçekten yıpratıyor çünki
ama elbette bizlerde eşlerimizde yaşatacağız bu duyguları bir gün ben çok inanıyorum cnm

herkese hayırlı günler yeni haftadan yeni umutlarla girelim inşlhh:16::16:

merhabalar cnmm aminnnnnnnnn

Bugün babalar günü gecen yil babalar gününde henüz durumumuzdan bihaberdik bu yıl ise içimiz buruk... evlendigimizden beri hep cocugumuzla aksam eve gelen esimi karsilayacagimiz kapida esimin boynuna sarilan hosgeldin babacığım diyen bir sahneyi hayal ederdim... biliyordum emindim eşimin mükemmel bir baba olacağına hatta çocuğumuzun benden çok onu sevecegine ve benim de bu sevgiyi memnuniyetle kabul edeceğime... başkalarının çocukları bile onunla vakit gecirmeyi bu kadar severken onun kucagindan inmek istemezken kimbilir bizimki ne büyük bir sevgi duyacakti babasına. .Ne şanslı bir çocuk olacaktı. Evet artık baba olmalıydı bu mükemmel baba adayı ve mutlulugumuz katlanmaliydi... ama olmuyordu iste bişeyler vardı kötü hissediyor ama konduramiyordum... derken doktora gitmeye karar verdik ve tam da yegenimin doğduğu gün öğrendik acı gerçeği 12 temmuzdu hic unutmuyorum o günü kardeşim ikinci kez baba olma mutluluğu yaşarken doktor bize belki de hiç olmayacak demişti. .. o gün işte o an isyan etmedim dedim ki benim eşim de baba olacak o bunu belkide en çok hak eden kişiydi. .. işte bu duygularla nerdeyse bir yıldır savasiyoruz yegenim neredeyse yurumeye başladı ama vazgecmek yok hayalimde kurduğum sahneyi yaşamak için elimden geldiğince son gucumle savaşa devam...
Ve en büyük duam bu evlatsiz hasretle geçirdiğimiz son babalar günü olsun...:43::43::43:

: (((inşallahhhhh asla vazgeçmek yok hep böyle güçlü ve hep böyle inançlı,inatçı olmamaız dileğiyle ........

cnm sen nelere göğüs germişsin dur bakalım hemen üzülüp yıpratma kendini
doktorlarla görüşün işallah korkutuğun bierşey değildir

Bizdeki sperm fish testinde haploid hucre cikmamis arkadaslar yuvarlak yapida diye sewiniyodum ama hocadan cewap geldi tup bebege gecelim yuzde 20 sansiniz war diyo morelim cok bozuldu rabbim yardimcimiz olsun:43:

Canım siz hangi hocayla tedavi oluyordunuz?

Canlarım hafta sonu müsait olmadığım için sizlere yazamadım
Her ikinizde lütfen moralinizi bozmayın yüksek tutun ki eşlerinize de destek olun
Unutmayın her şerde bir hayır vardır.Zaten dr gerekli açıklamayı size yapacaktır.
Rabbimizden ümit kesilmez.Her şerde bir hayr vardır elbet
Tedavilerde iniş ve çıkışlar her zaman olabilir.
Bünyeden ve sitrestten alakalıdır her zaman
Spermatit olması iyi bir şey zaten.
Bunlar tedavi ile sperme dönüşecektir en kısa zamanda
Lütfen kendinizi salmayın hemen.
Bu hayat gelip geçici buradakiler sadece bir numune.
Ebedi alemde daha güzeli daha iyisi olacak elbet
Yeterki sabır ve tevekkül ile Rabbimize daha da yakınlaşalım.

haklısın canım bu şekilde teselli etmeye çalışıyorum bende kendimi, zaten eşimin yanında şu moddayım; "hmm çıkmamış mı,olsun ya hemen çıkmaz zaten ben beklemiyodum zaten hemen çıkmasını, önemli olan germ hücreler, bak spermatit var negüzel,acelemiz yok..." ama içim içimi yiyo tabi. ona hiç mi hiç belli etmiyorum, çocuk olsada olmasada olur canım ne varki bunda modundayım onun yanında :)
ama tek kaldığım zamanlarda bastırdığım o duygular gözyaşlarıyla salıyo kendini o ayrı.
spermatit belkide hep vardı hepimizde, germ hücre diye yazılan şey zaten farklı olgunluktaki ana hücrelerin toplamı, spermatitlerin tek farkı çekirdeklerinin daha büyük olması, demekki şimdi çekirdek büyüklüklerine yeni bakmaya başladılar detaylı olarak, .. ve bizde sadece yüzde 10,nekadar sürede döncek bunlar sperme kimbilir :18:
benim enbüyük sorunum şu ki,biz ailelerle değerlendirirken, en fazla 6-8 ay ilaç deniycez,bi gelişme olmazsa mtese olcak diye karara bağlamıştık,şimdi habire soruyolar ilaçlar bi işe yaramadı mı hala kaç ay oldu nekadar sürcek bilmem ne. eşim fazla dayanamayp tese yaptrcak diye korkuyorum :((

Son düzenleme:
haklısın canım bu şekilde teselli etmeye çalışıyorum bende kendimi, zaten eşimin yanında şu moddayım; "hmm çıkmamış mı,olsun ya hemen çıkmaz zaten ben beklemiyodum zaten hemen çıkmasını, önemli olan germ hücreler, bak spermatit var negüzel,acelemiz yok..." ama içim içimi yiyo tabi. ona hiç mi hiç belli etmiyorum, çocuk olsada olmasada olur canım ne varki bunda modundayım onun yanında :)
ama tek kaldığım zamanlarda bastırdığım o duygular gözyaşlarıyla salıyo kendini o ayrı.
spermatit belkide hep vardı hepimizde, germ hücre diye yazılan şey zaten farklı olgunluktaki ana hücrelerin toplamı, spermatitlerin tek farkı çekirdeklerinin daha büyük olması, demekki şimdi çekirdek büyüklüklerine yeni bakmaya başladılar detaylı olarak, .. ve bizde sadece yüzde 10,nekadar sürede döncek bunlar sperme kimbilir :18:
benim enbüyük sorunum şu ki,biz ailelerle değerlendirirken, en fazla 6-8 ay ilaç deniycez,bi gelişme olmazsa mtese olcak diye karara bağlamıştık,şimdi habire soruyolar ilaçlar bi işe yaramadı mı hala kaç ay oldu nekadar sürcek bilmem ne. eşim fazla dayanamayp tese yaptrcak diye korkuyorum :((

Sende haklısın canım
Benim pek yalnız kalmaya vaktim olmuyor
Günlerim hep dolu dolu geçiyor.
Öyle aklıma gelse dahi imtihan deyip yatıştırmaya çalışıyorum
Çünkü bunu yapmaya mecburum artık.
Yoksa işin içinden çıkılmaz bir hal alıyorum
Bu dünyaya ne için geldiğimizi ve ahireti kazanmak için daha çok neler yapabileceğimizi düşünüyorum

Spermatitlerin herkeste olması mühüm değil zaten.
Sadece bir ümidiniz olması.
Ailenize vücudun ilaçlara tepkisinin herkeste farklı olduğunu kimisinde hemen kimisinde ise epey geç sonuç alınacağını izah edebilirsiniz
Ben tese ye kesinlikle ve kesinlikle karşıyım

Sende haklısın canım
Benim pek yalnız kalmaya vaktim olmuyor
Günlerim hep dolu dolu geçiyor.
Öyle aklıma gelse dahi imtihan deyip yatıştırmaya çalışıyorum
Çünkü bunu yapmaya mecburum artık.
Yoksa işin içinden çıkılmaz bir hal alıyorum
Bu dünyaya ne için geldiğimizi ve ahireti kazanmak için daha çok neler yapabileceğimizi düşünüyorum

Spermatitlerin herkeste olması mühüm değil zaten.
Sadece bir ümidiniz olması.
Ailenize vücudun ilaçlara tepkisinin herkeste farklı olduğunu kimisinde hemen kimisinde ise epey geç sonuç alınacağını izah edebilirsiniz
Ben tese ye kesinlikle ve kesinlikle karşıyım

bende karşıyım aslında ama hiç tese yapmadığımız için acaba çıkarmı boşuna mı zaman kaybediyoruz diye düşünüyo insan bazen.
ama işte çıkmazsa ozaman çok pişman olcağımızıda biliyorum. of ne bileyim, Rabbim en hayırlı olana yönlendirsin inş.

Back
X