canim ben bu durumla ilgili bir konu acmistim. yani her seferinde tese ameliyati yapmayla ilgili degil de, acaba ben de hazirlansam mi yoksa esimde sperm bulunmsini mi beklesem diye. cok kararsizim inan. yani normalde mantikli olan sperm bulunmasini beklemek, ondan sonra esin hazirlanmasi. emre bey dedi ki ben kadinlarin gereksiz yere hormon kullanmasina karsiyim. yurt disinda da once sperm bulunur sonra kadin hormon kullanip yumurtalari toplanir. ama dedi ki kadin dogum doktorlarimiz genelde ayni anda hazirlamayi tercih ediyorlar, aslinda haklilik paylari da var cunku bazen tesede cok az sperm buluyoruz, ve dondurup cozdurdugumuz zaman da hareketliligini kaybedebiliyorlar, o nedenle sansa birakmak istemiyoruz sperm buldugumuzda hemen kullanmak istiyoruz diyorlar. valla ne diyim belki 1 tane belki milyonlarca bulunacak, ne yazik ki bunu onceden bilme sansimiz yok, genelde bircok kadin bu kucucuk sansi degerlendirmek istiyor ama ben de korkuyorum iste neden gereksiz hormon tedavisi gorim diye. senin soruna gelince canim, eger tesede cok sayida sperm bulunursa, bir kismini o an
tup bebek icin kullaniyorlar, geri kalanlari donduruyorlar ki tekrar teseye gerek kalmasin. ondan sonra tekrar tup bebek yapmak istediginizde o dondurulmuslardan kullaniyorlar. ama bazen cok az sayida sperm cikiyormus, o zmn mecbur heralde yine tese yapiyorlar sperm elde etmek icin.