eşim ailemin taktığı hediyeleri kredi için istiyor

zsezyy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2015
42
12
39
günaydın. eşim benim ailemin düğünde takmış olduğu takıları evin kredisi için istiyor. ama ben böyle bir teklifte bulunmadım. açıkçası bu yaklaşımı hiç hoşuma da gitmiyor.
çünkü ev alırken, babasının fikirlerine göre hareket etti. babası söz verdiği vaatleri yerine getirmedi. açıkçası eşimde hep babasına güvenerek hareket etti. evin 4 te 3ü için kredi çekti benim onayım olmadan ve bana ve benim maaşıma göz önünde bulundurarak çekmeyeceğini söyledi. ben bütçemize göre ev alalım dedikçe, alınan eve yerleştik artık öyle ya da böyle olacak bi şekilde olacak deyip plansız bir kredinin içine girdi. her defasına senin çalışman önemli değil, ben hallederim sana güvenerek hareket etmiyorum dedi. kendi ailesinin taktığı takılarda düğün borçlarına gitti. ama herşeyi eşimin ailesi yapıyormuş gibi göründü ve eşimde masrafları kredi kartları ile karşıladığını benden gizledi. ailesi de bir şey söylemedi. takılan takıların hepsini aldı eşim ve kart borçlarına yatırdı. şimdi düzenimizi kurduk. eşimin aldığı maaşı krediye, benim aldığım da evin tüm giderlerine gidiyor. sorun şu ki; eşim ailemin taktığı bilezikleri alıp kredinin 1 yıllığını peşin kapatacakmış.. ilk başlarda olur diye bakıyordum ama şimdi görüyorum ki, planlarının içine beni katmadığı için ve kendi ailesinin aklıyla gittiği için ben şuan çalışmaya mecburum. 1 ay çalışmasam halimiz fena olur. ama dediğinin tam tersini yaptığı için ben altınlarımı vermek istemiyorum. ama bunu da eşime söyleyemiyorum, kırmak istemiyorum. ama yaptıkları karşısında ben kırılıyorum ve zoruma gidiyor. bir de dinimize göre, ben ailemin taktıgı altınlar vermek zorunda mıyım? ben zaten eşimle aynı maaşı alıp, desteğimi gösteriyorum, üstüne bir de böyle davranması benim fikrimi almadan altınları bozdurup krediye yatırıcam demesi hoşuma gitmiyor. diyeceksiniz ki, borcunuz erken bitsin, ama 4 yıldan az var bitmesine. bitse bile eşimin ailesi şuan bile beklenti içindeler özellikle abisi. borcumuz olmasa kesin talepleri olacaktır. eşimde vicdana düşüp yardımlarını esirgemeyecektir.

Son düzenleme:
vermek zorunda değilsiniz.
inşallah bir yolunu bulursunuz.
sizin maaşınıza göre ayarlamamış ama sonuçta sizin maaş da gidiyor değil mi ?
baştan söylenenler olmuyor nedense.

Senin kazandığın para senindir. Dinen sen paranı eşine vermekle yükümlü değilsin. Ancak o sana ve çocuklarınıza bakmak zorunda kendi parasıyla. Ancak sen gönül rızasıyla vermek istersen paranı verirsin.

vermek zorunda değilsiniz.
inşallah bir yolunu bulursunuz.
sizin maaşınıza göre ayarlamamış ama sonuçta sizin maaş da gidiyor değil mi ?
baştan söylenenler olmuyor nedense.
evet maaşımın tamamı evin giderleri için gidiyor. üstüne de ailemin taktığı bilezikleri istiyor.

O altınları versende vermesende sen zor durumdasın. Eşinin ailesi değil.
Ailesini dinlemiş ama neticede eviniz var şuanda.
Olmayada bilirdi. Ev kimin üstüne?

bunların sizin beraber konuşup, o şekilde ilerlemeniz doğru olandı..
bilezik noktasına gelince. evi sadece kendine almıyorki.. evi sizin için yani beraber yaşabilmeniz için alıyor..
birtanesini hatıra olarak alıp diğerlerini verirdim diye düşünüyorum..
nekadarlık evlisiniz?
kart borçları yeni bitişken, hala bu konuları içinizde haletmediyseniz böyle bir işe kalkışmak mantıklı gelmedi bana

Tabiki vermek zorunda değilsiniz ama ben olsam verirdim sanırım. Çünkü o ev benim olcak eşim ne kadar sıkıntı çektikce bende o kadar üzülürüm.. Hem ben pek senelerce borç ödemek taraftarı değilim. Birikmiş altınım param olmasın ama borcumda olmasın mantıgı var bende.. Hem artık evlenmişsiniz bence onun ailesi benim ailem diye ayırmaya gerek yok bence. Bizde yeni evliyiz takılarımız hala duruyor kimin ailesi kaç altın taktı kimin ailesi kaç bilezik taktı lafını dahi etmedik. Hepsi bir arada duruyor. Belkide ben yanlış düşünüyorum bilemem ki.

Bence vermek zorunda değilsin. Madem borçlanırken, evi alırken sana danışmadı kendi başına hareket etti öderken de bir zahmet sana başvurmasın kendi halletsin.Alırken babasının aklıyla gittiyse öderken de ondan sitesin. Zaten çalışıp maaşınla destek oluyorsun. Bi daha sana danışmayı öğrenir.Bildiğim kadarıyla dinen de vermek zorunda değilsin.

ev eşinin üstüne olsa ne olur Allah esirgesin boşansanız zaten yarısı senin bide kredi nasıl çekebildi daha ordayım ben bizde çektik benim imza olmadan veremeyeceklerini söylemişler bankadan

Ya sonuçta ikiniz evi olacak ne olursa olsun.. benim altınım, senin altının durumu yanlış geliyor bana. Ben olsam verirdim

bunların sizin beraber konuşup, o şekilde ilerlemeniz doğru olandı..
bilezik noktasına gelince. evi sadece kendine almıyorki.. evi sizin için yani beraber yaşabilmeniz için alıyor..
birtanesini hatıra olarak alıp diğerlerini verirdim diye düşünüyorum..
nekadarlık evlisiniz?
kart borçları yeni bitişken, hala bu konuları içinizde haletmediyseniz böyle bir işe kalkışmak mantıklı gelmedi bana
o kadar karışıktı ki düğün süreci, hiç birşey doğru şekilde ne aileme ne de bana anlatılmadı. zaten zoruma giden de bu. ben doğru olanı bilseydim ona göre hareket ederdim. düğün sonrası gerçekler ortaya çıktı. 1 yıllık evliyim.

Altınları verme. Her ay aldığınız maaşınızla bir şekilde idare edersiniz. Biz de çok sıkıntı çektik,altınlarımı bozdurtmadı kayınvalidem. Alıp sakladı ve iyi ki öyle yapmış

günaydın. eşim benim ailemin düğünde takmış olduğu takıları evin kredisi için istiyor. ama ben böyle bir teklifte bulunmadım. açıkçası bu yaklaşımı hiç hoşuma da gitmiyor.
çünkü ev alırken, babasının fikirlerine göre hareket etti. babası söz verdiği vaatleri yerine getirmedi. açıkçası eşimde hep babasına güvenerek hareket etti. evin 4 te 3ü için kredi çekti benim onayım olmadan ve bana ve benim maaşıma göz önünde bulundurarak çekmeyeceğini söyledi. ben bütçemize göre ev alalım dedikçe, alınan eve yerleştik artık öyle ya da böyle olacak bi şekilde olacak deyip plansız bir kredinin içine girdi. her defasına senin çalışman önemli değil, ben hallederim sana güvenerek hareket etmiyorum dedi. kendi ailesinin taktığı takılarda düğün borçlarına gitti. ama herşeyi eşimin ailesi yapıyormuş gibi göründü ve eşimde masrafları kredi kartları ile karşıladığını benden gizledi. ailesi de bir şey söylemedi. takılan takıların hepsini aldı eşim ve kart borçlarına yatırdı. şimdi düzenimizi kurduk. eşimin aldığı maaşı krediye, benim aldığım da evin tüm giderlerine gidiyor. sorun şu ki; eşim ailemin taktığı bilezikleri alıp kredinin 1 yıllığını peşin kapatacakmış.. ilk başlarda olur diye bakıyordum ama şimdi görüyorum ki, planlarının içine beni katmadığı için ve kendi ailesinin aklıyla gittiği için ben şuan çalışmaya mecburum. 1 ay çalışmasam halimiz fena olur. ama dediğinin tam tersini yaptığı için ben altınlarımı vermek istemiyorum. ama bunu da eşime söyleyemiyorum, kırmak istemiyorum. ama yaptıkları karşısında ben kırılıyorum ve zoruma gidiyor. bir de dinimize göre, ben ailemin taktıgı altınlar vermek zorunda mıyım? ben zaten eşimle aynı maaşı alıp, desteğimi gösteriyorum.
Herseyi dine baglamanin ne anlami var acaba yaa. Bana gore de eger dinden bahsedecek olursak vermelisin.esin orda zor durumda borcla cebellesirken sen bileziklerini vermezsen oda gunah.sonucta iyi gun kotu gun diye atilmadimi o imza allah askina.esinle konus bu yaptiginin yanlis oldugunu soyle onaylamadigini soyle.konusun bi once.bende ewleneli 3 yil oldu bi ewin bi ogluyla ewlendim ve heriki ailede hatri sayilir yuklu miktarda taki takti.ben hepsini esime verdim cunku baya yatirim yapti esim.suan biseyim yok ama cocugumuza ileride birakabilecegimiz cok sukur guzel yatirimlarimiz var.esin snucta o ewi ailesine almadi size aldi.parayla olan herseye care var canim allah saglik versin huzur versin yeter.altin alinir yine.bu konuda araya sogukluk sokma bence.tabi benim fikrim bu sen bilirsin sonucta

Tabiki herkesin dedigi gibi vermek zorunda diilsin altinlarini ama ben zamaninda verdim.borclar vardi oralara gitti.pismanmiyim hayir.esim sıkıntı cekecegine derdi bitsin yuzu gulsun istedim tabi.esinin yanlisi babasina bile olsa ona guvenerek borca girmek olmus.bi laf var ya ayagini yorganina gore uzat diye iste onu yapmak bazi insanlar icin zor oluyo baskalarina güvenip de boyle ortada kalmak da var.ama allahtan siz calisiyomussunuz.ben calismiyorum da.

kırılmakta haklısınız

ama eşinize bunu anlatın oda farkında olsun

sonuçta aile olan sizsiniz

ben olsam sorgusuz sualsiz veriridim

sonuçta yapılan yatırım yine kendinize ailenize

niye huzur bozulsun ki

Herseyi dine baglamanin ne anlami var acaba yaa. Bana gore de eger dinden bahsedecek olursak vermelisin.esin orda zor durumda borcla cebellesirken sen bileziklerini vermezsen oda gunah.sonucta iyi gun kotu gun diye atilmadimi o imza allah askina.esinle konus bu yaptiginin yanlis oldugunu soyle onaylamadigini soyle.konusun bi once.bende ewleneli 3 yil oldu bi ewin bi ogluyla ewlendim ve heriki ailede hatri sayilir yuklu miktarda taki takti.ben hepsini esime verdim cunku baya yatirim yapti esim.suan biseyim yok ama cocugumuza ileride birakabilecegimiz cok sukur guzel yatirimlarimiz var.esin snucta o ewi ailesine almadi size aldi.parayla olan herseye care var canim allah saglik versin huzur versin yeter.altin alinir yine.bu konuda araya sogukluk sokma bence.tabi benim fikrim bu sen bilirsin sonucta
ben zaten çalışıp desteğimi gösteriyorum. zoruma giden bana sormadan fikrimi almadan ailemin taktığı altını bile kafasına göre istemesi. halbu ki belki bende teklif edebilirdim.

X