esim ailemle gorusmeme kisitlama koyuyor ve surekli sorun yasiyoruz

sila41

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2015
92
96
Merhabalar icimdeki sıkintimi anlatacak kimsem yok en son buranin bana faydali olacagini dusunerek kaydoldum ve sizden yorum bekliyorum icimi ferahlatmanizi bekliyorum.esimle severek evlendik denebilir en basta kendini tanitirken herseyin mukemmel olduguna inandim fakat nisanlilik doneminde hem kendisinin hemde ailesinin nasil insanlar oldugu gercegi ortaya cikmaya basladi nisan eksiginde annesi sozleriyle annemi aglatti oglu umursamazligiyla ve bana karsi tutumlarinin sertligiyle beni aglatti ayrilma durumunu hep dusundum ama duzelir diye sustum. Evlendik 8 aylik evliyiz. annesinin ve kendisinin yuzuniyice ortaya cikti evliligimin ilk gununden beri agliyorum guldugum cok nadir zamanlarim oldu. Simdi ailelerimiz icin surekli kavga ediyoruz ben annesiyle bir araya dahi gelmek istemiyorum annesi fesat kinci bencil cevresindekilere surekli laf sokmaya calisan ama ogullarina magdur edebiyati yapan bi kadin beni bi cok kez aglatti esim yaninda beni savundu ama evde sen kucuksun sen haksizsin dedi. Ben saygimi kaybetmeden mesafeli olmayi sectim ama simdide esim ustume geliyor nie benim ailemle gorusmeyip hep kendi annenle vakit gecirmek istiyosun diye simdi bana ailemle gorusmem icin gun ve saat veriyo bu beni okadar cok yaraliyo ki evime ailemi cagirmak istesem tavir yapiyo gelenin yuzune bakmiyo ki benim ailemin ona okadar deger vermesine ragmen en son cikan kavgada artik son noktaydi eve getirdigi etin hesabini yapti bana aileme yedirmisim gibi bir ima yapti ve bunda diretti ailem hic bi sekilde evime geldiginde rahat degil artik dahada gelmiyolar zaten ben annemin haketmedigi bu muameleleri gormesine tahammul eedemiyorum esim bunlari hep annesinin agziyla yapiyor biliyorum ama yapiyor beni yaralama ugruna beni aileme karsi kisitladikca ben iyice aileme dusuyorum ve artik evimden soguyorum esimden soguyorum ailme ve bana karsi yaptigi haksizliklar anneme nerdeyse iftira duzeyine varan sozler soylemesi beni artik iiyice yiprariyor ha bu arada 3 aylik hamileyim ve suan psikolojim alt ust esimle konusmuyoruz evde iki yabanci dunya basima yikiliyor ben mi cok ailme duskunum cok mu takiyorm evlilikte aileye cok dusmemek mi gerekiyo bilmiyorum ama suan annem beni bu cehnnemden kurtarsin diye feryat ediyorum sesini duydukca gel beni burdan kirtar diyesim geliyo ama hic bisey belli edemiyorum yardim edin bana nolur benim icim rahatlasin birazcik

Sakin olun. Birbirinize diş bilemekle evlilik yürümez. Öncelikle iki tarafında anlayışlı olmasi gerekiyor. Şimdilik az görüşün ailenizle. Mesafe ne kadar?

Kizlar annemle 10 dklik bi mesafede oturuyorum evet cocukta dusunmuyodum ama oldu duymasamda hergun yasiyorum bu durumu aileme anlatamiyorum icimden haykiriyorum kurtarin diye esimi anlayamiyorum artik belki annemle gorusmesem daha memnun olcak ama ben bu halde cok buyuk bosluktayim annecigime sarilmak istiyorum hep.

Şimdi önce biraz sakin olalım

Ailenle ne sıklıkla görüşüyorsun ne sıklıkla gidiyorsun ne sıklıkla geliyorlar ve eşin senin ailenle ne sıklıkla görüşüyor

Aynı sorular eşinin ailesi için de geçerli

Bunları bir yaz aile bağımlılığı aşamasında mısınız eşiniz mi abartıyor değerlendirelim

Bir de çalışıyor musunuz özellikle çalışmayan ve yaşı küçük kadınların anneleri ile görüşmesinde daha çok sorun çıkıyor gibi

Kizlar annemle 10 dklik bi mesafede oturuyorum evet cocukta dusunmuyodum ama oldu duymasamda hergun yasiyorum bu durumu aileme anlatamiyorum icimden haykiriyorum kurtarin diye esimi anlayamiyorum artik belki annemle gorusmesem daha memnun olcak ama ben bu halde cok buyuk bosluktayim annecigime sarilmak istiyorum hep.

Ne sıklıkla gidiyorsun?

Şimdi önce biraz sakin olalım

Ailenle ne sıklıkla görüşüyorsun ne sıklıkla gidiyorsun ne sıklıkla geliyorlar ve eşin senin ailenle ne sıklıkla görüşüyor

Aynı sorular eşinin ailesi için de geçerli

Bunları bir yaz aile bağımlılığı aşamasında mısınız eşiniz mi abartıyor değerlendirelim

Bir de çalışıyor musunuz özellikle çalışmayan ve yaşı küçük kadınların anneleri ile görüşmesinde daha çok sorun çıkıyor gibi
Annemle hafta 2 yada 3 kez bi araya geliyorum annem evime 8 ayda 4 yada 5 kez geldi artik son geldiginde yaptigi soyledigi sozlerden sonra daha gelmiyo benim tasma noktamda bu oldu kendi ailesine hergu gidiyim desen gonderir hic ikilemez ama benim ailemle ne kendisi gorusu nede artik benim gorusmemi istiyo hafta 1 yada 2 kez bi kac saat gorusmem izin veriyo yasim 25 bide hamileyim dahami cok anneme duskunum bilmiyorum ama hakketmidigiminmuamelyi gordugunicin icim yaniyo... Kendi ailesiylede yakin mesafelerdeyiz o arada gider gorusur ama.ben artik gormek dahimistemiyorum

Annemle hafta 2 yada 3 kez bi araya geliyorum annem evime 8 ayda 4 yada 5 kez geldi artik son geldiginde yaptigi soyledigi sozlerden sonra daha gelmiyo benim tasma noktamda bu oldu kendi ailesine hergu gidiyim desen gonderir hic ikilemez ama benim ailemle ne kendisi gorusu nede artik benim gorusmemi istiyo hafta 1 yada 2 kez bi kac saat gorusmem izin veriyo yasim 25 bide hamileyim dahami cok anneme duskunum bilmiyorum ama hakketmidigiminmuamelyi gordugunicin icim yaniyo... Kendi ailesiylede yakin mesafelerdeyiz o arada gider gorusur ama.ben artik gormek dahimistemiyorum
Bankaciyim yeni isten ayrildim hamileligim vardi diye cikarildim daha dogrusu bu da ayri bi travma.oldu benim icin

'niye ailemle gorusmuyosun' derler de, 'ailem esime neden boyle davraniyor, uzuyor, kiriyor' demezler..
akillarinca(!) bulduklari tek cozum(!), 'o zaman kendi ailenle de gorusme'.. dusunmezler ki, 'e bu kadinin ailesi bana bsy yapmadi ki'..
cok sinirleniyorum bu tarz konulara..
olaylari objektif degil de isine geldigi gibi goren insanla cok zor hayat..

çoğunluk öyle köprüyü geçene kadar sende annenle görüşmiyeceksin

artık çocuğun olacak sende yrın senin çocuğunuda sana göstermesinler dersin etme bulma dünyası diye örneklersin
adam inata binmiş sabırlı olacaksın
ama bu sorunlar varken hamile kalman yanlış olmuş o çocukta kötü etkilenecek

keşke korunma yöntemlerini annen öğretseydi

Korunu
'niye ailemle gorusmuyosun' derler de, 'ailem esime neden boyle davraniyor, uzuyor, kiriyor' demezler..
akillarinca(!) bulduklari tek cozum(!), 'o zaman kendi ailenle de gorusme'.. dusunmezler ki, 'e bu kadinin ailesi bana bsy yapmadi ki'..
cok sinirleniyorum bu tarz konulara..
olaylari objektif degil de isine geldigi gibi goren insanla cok zor hayat..
Cok zor cok ben cok pismanim ama donemiyorum mutluluk icin yol ariyorum annem mutsuz oldugunda hic bekleme kendine dert etme uzme cik.gel diyo ama yapamiyorum bu kadar kolay yapamiyorum ama bu sikintim arasinda karnimdaki yavrucagin ne sucu var benim bukadar sikintimi oda yasiyo

Annenize eviniz çok yakınmış gün içnde eşiniz hep evde mi ki? Ondan habersiz gidin bir saat görün gelin annenizi.

Anne
Önce niye gitmeni istemiyor bunu çöz bence. Bu konu hallolana kadar haftada bir git. Güzelce konuşun.
Annmein beni etkiledigini dusunuyormus hersye karsiyormus ki hic bisye karismaz yorum bile yapmaz ama.kaynanam esimi bi guzel doldurup ustume saliyo ailemin ustune saliyo kendisi sevilmedigi icin kimse sevilmesin istiyo bi tane eltim var oda kaynanamla gorusmez bu yaptiklari icin ben saygimda gorusuyorum ama oglunundoldurup bizim ustumuze saliyo yaziklar olsun ona beni bu haldeyken bu duruma dusurdu

X