- 25 Ocak 2021
- 980
- -73
- 18
- 47
- Konu Sahibi gamzelihaller
-
Sormak zul geliyor.Soramiyorum.Eşinize sordunuz mu?
Sormak icimden gelmedi. Çünkü böyle bir durum olmamalıydı .böyle bir sikintinin varlığını reddettim simdiye kadar .Yani hep yok saydımBazı insanların aileden gelen böyle garip alışkanlıkları olabiliyor. Ayıp karşılıyor olabilir. Neden bunu ona hiç sormadınız?
Bilemiyorum .Belki o da geriliyordur.Durumun garip olduğunun farkında ki toplum içindeysek nadiren de olsa seslenirİlk evliliğimde bende de vardı o isim söylemekten kaçınma hali. Kendisi benim ismimin sonuna aidiyet eki eklerdi. (Ayşem, Fatmam gibi) ben hiç adını söylemezdim. Telaffuzum kusursuzdur, eski İstanbul’luyuz, ama adını söylerken tuhaf hisseder utanırdım. Özgüven sorunu başka bir şey değil...
Canım hayatım da demez. Tam tersine ailesi yanimizdayken ismimi söyleyerek seslenir. Yani buna canım daha çok sıkılıyor.aile kültürüyle ilgili bir şey mi acaba?
peki size özel hitapları var mı? (canım, hayatım vb...)
Onlar da seslenmiyor. Ama eşim ailesinin yanında ismimi söyler.Eşinizin anne babasının birbirlerine hitapları ne tarzda?
Çok geleneksel bazı ailelerde böyle şeyler olabiliyor.
Belki aile yapısının eşiniz üzerinde böyle bir etkisi olmuştur.
Benim eşimde öyle ve işin gibi başkalarının yanındada aynı. Neden bilmiyorum. Sordum bi sebebi yok diyor. Ama seslenirken güzel seslenir, güloEşim ne tanışma ne nişan ne de evlililigimiz boyunca bana hiç ismimle seslenmedi.bir şey söyleyeceği zaman yanıma gelir söyler.ağzından ismimi hıc duymadım.
Hitapsiz bir şekilde konuşuyor. Sadece üçüncü bir şahsın yaninda benden bahsederken ismimi söyler. O zaman ikna oluyorum ismimi bildiğine. Annemin kardeşlerimin bile dikkatini çekti neden hiç isminle seslenmeyip doğrudan konuşuyor diye.
Aşkım canım cicim dememek için bir yol gibime geldiEşim ne tanışma ne nişan ne de evlililigimiz boyunca bana hiç ismimle seslenmedi.bir şey söyleyeceği zaman yanıma gelir söyler.ağzından ismimi hıc duymadım.
Hitapsiz bir şekilde konuşuyor. Sadece üçüncü bir şahsın yaninda benden bahsederken ismimi söyler. O zaman ikna oluyorum ismimi bildiğine. Annemin kardeşlerimin bile dikkatini çekti neden hiç isminle seslenmeyip doğrudan konuşuyor diye.
Benim sıkıntım hitapsizlik.ismini söylemese de şekerim diyormuş.Esim bana da nadiren ismimle hitap eder ama bu bana garip gelmez .Sekerim der hep..Ancak toplum icinde falan adimla seslenir. Acaba biz mi garibiz bilemedim simdi.
ismimi söylese yeter. Aşkım cicim geri kalsınAşkım canım cicim dememek için bir yol gibime geldi
Hayır doğrudan konuşur sohbete girerOzel bi hitabıdamı yok
Aile yanında ben de genelde adıyla hitap ederim.Canım hayatım da demez. Tam tersine ailesi yanimizdayken ismimi söyleyerek seslenir. Yani buna canım daha çok sıkılıyor.
Tahminimce farkında olarak ya da olmayarak aileden gördüğü şeyin etkisindeOnlar da seslenmiyor. Ama eşim ailesinin yanında ismimi söyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?