• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim bebeğimi aldırmamı istiyor,ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkese merhaba,ben 12 yıllık evli biri 11yaşında kız diğeri 7 yaşında erkek 2 çocuk annesiyim,çalışmıyorum ve eşim memur orta halli bir maddi duruma sahibiz. Korunmamıza ya da korunduğumuzu zannettiğimiz halde 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim,eşimin tepkiside sert oldu,bu konuda tamamen beni suçluyor,önlemini almalıydın diyor,gerçekten bunun sorumluluğu bana mı ait olmalıydı?bunun cevabını merak ediyorum,kendisi kondom kullanmayı tercih etmiyor çünkü,ısrarla bu bebeği aldırmamı hayatımızın mahfolcağını söylüyor,kafam karmakarışık sizlerin fikirlerine çok güveniyorum lütfen yardım edin,şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, konunuzu görünce yazmak istedim çok kardeşli bir ailenin en küçük üyesiyim en küçük ablamla 15yas var aramızda. Annem 43 yaşında bana hamile kalıyor ve babam beni istemiyor annemin teyzesinin iknasiyla kürtajdan vazgeciyorlar ve sonrasında babamın en sevdigi evladı ben oldum. O yüzden bir sekilde çocuğa bakılır yeter ki sevgi olsun ki doğduktan sonra olacakta illaki minik bir bebeği kim sevmez ki. Hem çocuklarınız için de iyi olur kızınız bence cok sevecek hatta size yardımcı bile olacak. Ben olsam vazgecmezdim
 
Sorumluluk eşinin sana o ilaçları kullan diye yaptırımı olamaz o ilaçların yan etkileri ne kadar fazla kondom kullansın bı zahmet bu konuda sert olun ..şuna bak ya tüm çileyi kadınlar çeksin pasamiz daha çok zevk alsın diye ümügunu sıkacaksın bu türlerin saygısız ...sana saygısı merhameti yok adamın iyyy sinir oldum merhamet vicdanda yok kendi keyfi için evladını aldıracak ..
 
Eşinize çok sinirlendim. Geri çekilmeyi korunma olarak görmüyorsa neden yapıyor. Korunma yöntemi olarak görüyorsa suç neden sizin oluyor? Bir yerini tutamıyorsa bunun sorumlusu siz değilsiniz. İlla biri suçluysa bu kendisidir. Korunma kadının göreviymiş. Zaten bu erkek milletinin kadına yüklemediği bir görev var mı? Korunmayı bile beceremeyip kadının görevi diyor pes yaaa
 
Sorumluluk kime ait bilmem ama siz korunmuyormuşsunuz ki 🤷‍♀️ İnşallah eşinizin prezervatif kullanmak istememesi , sizin sağlık sorunları yüzünden korunamamanız nedenlerinden dolayı olan bebeğe olmaz. Zira bunun sorumlusu o çocuk değil. Anne olmak isteyip iki kere dış gebelik geçiren biri olarak “ ay korunduğumuz halde hamile kaldım “ cümlesi beni irrite ediyo. Çünkü GERİ ÇEKİLME bir korunma yöntemi değil. Spiral , doğum kontrol hapı , aylık iğneler, prezervatif yöntemlerini kullanmayan kimse korunuyoruz demesin.
 
Eşiniz paşa keyfi yüzünden prezervatif kullanmıyorken sizi suçlaması haksızlık, ben tahammül edemezdim. Ancak siz de hatalısınız; geri çekilmenin bir doğum kontrol yöntemi olmadığını bilmeniz, bahane bulduğunuz spiral dahil diğer yöntemlerden birini kullanmanız gerekirdi. Hiç olmadı cinsel ilişkiyi reddedebilirdiniz, kullanmak zorunda kalırdı. Afedersiniz eşiniz tam bir aymaz, ancak belli ki bir çocuk daha istemiyor. Bunun sorumluluğunu alabilecek, hemen iş bulup çalışabilecekseniz çocuğu dünyaya getirin. Bebek sahibi olmak biliyorsunuz masraflı bir şey ve sizin okul çağında iki çocuğunuz daha var, eşiniz ise memur. Ve 5 haftalık gebelikte rahminizde olan şey bebek değil hücre kitlesidir.
 
Eşinizin kondom kullanmayıp sonra sorumluluğu size yıkmasını, sizin buna rağmen korunmamanızı bilmem de inşallah ana babanın günahını yine bir bebek ödemez. Zira karı-koca uğraşıp da o bebeğe sahip olamayanlar var, onlara ayrı üzülüyorum böyle şeyleri okudukça.
 
Eşiniz bu kadar sert karşıladıysa bu durumu, önlemini kat kat alacaktı.
Demek hiçbir şeyini karşılamayacak bebeğin ha, hıyar herif!
Bebeği doğurup adamı da boşamak lazım. Çünkü buna layık.
 
Her cenin dogmak ister oyle mi 🤣 o xaman her sperm de dollenmek ister cunku o da canli..Her sperme bir yumurta bulmak gerek!! Ya gidip konustunuz mu nerden cikardiniz her cenin dogmak ister diye 🤣🤣🤣
Kafanız güzel heralde.. üslubunuz hiç hoş değil.evet hayatı kötü bile olsa yokluk hiç varolmamayı istemez insan.diger söylediğiniz cümleler manasız.cenin ve yumurta birbirinden farklıdır.ceninin kalbi var hanımefendi bunu idrak edemediniz galiba.yasayan bir küçük insan var orada katledilmemeli.
 
Her bebek rızkıyla gelir tek dert rızıksa bunu problem etmeyin benim şahsi fikrim bu 🤷🤷🤷
 
öncelikle daha bekarken, bebek de bebek.. bir bebeğim olsun istiyorum diye çıldıran, sırf bu uğurda evlilik yapan kadınların bolca bulunduğu bir platformda "bebek aldırmak" konusu açmışsınız yürek yediniz herhalde :))
konuya gelince, bence ya bebeği ya da eşinizi aldırmayı düşünün adamın tavrı hayvanca kusura bakmayın
 
Tabi ki korunma sorumluluğu tek size ait değil böyle bencilce bir düşünce olabilir mi! Aldırmayın günahına girmeyin alt katta ki komşum da aynı durumu yaşadı eşi istemedi ve günahı sana deyip kızgınlıkla gidip aldırdı sonra çok pişman oldu ve hasta oldu üstünden 10 yıl geçmesine rağmen halen bunun vicdan azabını pişmanlığını yaşıyor yapmayın sakın!
 
Doğursanızda ortak karar olacak (çocuk istemeyen erkek/kadın korunur çünkü) aldırsanızda ortak karar olacak benim gözümde kararı siz verin. Pişman olamayacağınız bir karar olmasını dilerim
 
Bütün yorumları okudum,öncelikle hepinize teşekkür ederim.Ben hatamın farkındayım ama sonucuna da katlanacağıma inanıyorum,beni üzen şey eşimin hatanın tamamen bende olduğunu söylemesi,acaba gerçekten böyle mi diye sizlerinde fikrini almak istedim,öncelikle bunun için teşekkür ederim,ne yapmam gerektiği konusunda hala çok kararsızım,fikirler de iki farklı yönde gördüğüm kadarıyla,artık hakkımda hayırlısı neyse o olsun demekten başka geriye bişey kalmıyor.
 
Offff 😞 ya kimse size bebeği aldırın vs diyemez veya aldırmayın gibi . Çocuk her yönden büyük sorumluluk hem maddi hem manevi olarak . Oğlum doğduktan sonra gördüm ki bu süreçte en çok kadın yıpranıyor her yönden . Adamlara gerçekten birşey olmuyor . Keşke siz eşinize hiç güvenmeseydiniz . Ben emziriyorum şuan bıraktıktan sonra önemi kendim alacağım çünkü eşime hiç güvenmiyorum bu konuda . Ne diyeyim allah yardımcınız olsun
Emziriyaorum diye hamile kalmam sanmayin sakin
 
Bütün yorumları okudum,öncelikle hepinize teşekkür ederim.Ben hatamın farkındayım ama sonucuna da katlanacağıma inanıyorum,beni üzen şey eşimin hatanın tamamen bende olduğunu söylemesi,acaba gerçekten böyle mi diye sizlerinde fikrini almak istedim,öncelikle bunun için teşekkür ederim,ne yapmam gerektiği konusunda hala çok kararsızım,fikirler de iki farklı yönde gördüğüm kadarıyla,artık hakkımda hayırlısı neyse o olsun demekten başka geriye bişey kalmıyor.
Allahın verdiği canı sizin almaya hakkınız yok. Nolur kiymayın yavrunuza yalvarıyorum yapmayın bunu, vebali çok büyük, 1 cana kıyan 1000 cana kiymis gibidir yapmayın nolur oda sizin evladiniz , yanınızdaki evlatlarinizdan hiçbir farkı yok :(
 
Tabi ki tek hatali siz degilsiniz esinizin de sorumlulugu var
Bence kararli Olun bebeginiz bir canli sadece daha sesini duymadiniz bAKISLARINI gOrmediniz
Onun bir ruhu var ve herseyi hissediyor
Arkadasim da 3.ye hamile kalmis esi aldirmasini istemisti ekonomik nedenlerden simdi en cok babasi seviyor kizini
Zamana birakin esiniz de şokta
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X