• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim calistirmiyor, nasil vakit geciririm?

Icki icmeyen hatta inancim geregi bunu istemeyen biriyim.fakat esiniz sizinle evlenirken bunu biliyordu bununla kabul etmis sizi.benim en sinir oldugum sey mesela evlenirler esine kapan der kiyafetine karisir calisma der.kadinlarda en buyuk hatayi yapip kabul eder ve bunun arkasi gelmez.esimde ilk zamanlar boyle seylere yeltendi ama ben ona dedimki k.bakma ben ailemin evinde neysem simdi de o ben nasil senin hayatina mudahale edemiyosam sende benim kisiligime hayat tarzima karisma.o gunden beri hic karismaz sagolsun.esiniz tavrida cok itici guzellikle deseki cocuklarimiza bi sure sen bak sonra dusunuruz guzel bisi olur.fakat boyle dedigim dedik bi tarzda soylemesi insanin yapacagi varsada yapmaz artik.esinizle guzellikle konusun senden oncede ben vardim seninle var olmadim diyin tabi bunu ilk cumlede soylemeyin;)

Evlendigimizden beri yurtdisinda yasiyoruz ve calisiyorum hayir kadin erkek karisik baya sosyal bir ortamda calisiyorum. Turkiyeye donecegiz sanirim 3-4 ay icinde ve donunce esim calismami istemiyor buradaki ortamlar kotu diyor ve ayrica cocuk yapacagiz hamile kalacaksin artik konustugumuz gibi calismak yok diyo iste. Bende bu kadar kisitlanmak istemiyorum en azindan kendim karar verebilseydim keske yani bende cocugumu 2 yasinda birakip gitmezdim ise sanirim ama o krese basladiginda veya okula basladiginda calisirdim ben. Esimde istemiyo bunu iste oyle bi is yok diyo cocuklar erken geliyo onlara enerjinde kalmaz aksam 7de eve geldiginde diyo ben maddi imkani sagliyorum sende duzenimizi kur gez dolas cocuklara bak diyo..
Hep calistigim icin calismadan nasil geciririm hayatimi bilmiyorum o konuda soruyorum ve ayrica sizce esimi ikna etmenin bi yolu var midir ki sanmiyorum..

Boyle anlatinca bana pek kötü gelmedi :KK70::KK70: bence de madem bosanmican kocanin dedigini yap ye ic para harca gez. Arkadaslarinla takil kurslara git. Ne bileyim heykel yap resim yap. Madem madden sana o imkani saglayacak.

Hanfemdiyi
bana göre eğitimli bir bayan değilsiniz... eğitim sadece okul okumak değildir.... Eğitimli bir insan bunu zaten kabul etmez. Siz calışmak istemiyorsaniz cocuktan dolayi olsa sorun değil. Ama bir insanin eşiniz dahi olsa bukadar hayatınıza müdahale edememeli. Şunu giyme bumu yeme eee yapmadıgınız zaman rahatca bolan diyenilen insandan mi meddet umuyorsunuz?
Yurt dışında calışmak sorun değilde yurt icinde calışmak sorun.. ilginc spor yapmak dahi yasak:) komik geldi bana ... Eğitimli değilsiniz bayaga ezik hayattı bu
hanfendiyi bu kadar yermeyin artık. Ben konu sahibinin asıl olan kendi düşüncelerine de katılıyorum. Okul olunca çalışıyorum diyor mesela bunda bi sorun yok. Ama nihayetinde evlilik artık iki kişinin yaşamasıdır. Bekarlık gibi olmaz. Eşler birbirine müdahale de bulunur. Karışır kısıtlar. Bazıları bunu abartıyor ama o başka bi mevzu. Giyimine gitmene gelmene bi yerde müdahale etmeyecekse neden evleniyorsunuz. Sizde onunkine karışırsınız zaman zaman. Ki beyfendi absürt bi şekilde yemeye içmeye karışmıyor. İçki içme diyor ki yüzde bi milyon haklı. Çık gez dolaş diyor. Daha napsın bu adam.

Turkiye ye gelmeyin bence suudi arabistan a gidin. Zira yasam tarziniz oradaki kadinlarinkine benzeyecek. Kocasiz adim atmayin aman. :halay:

Böyle tipleri bulup hayat diye yaşadığınız şeye bakın. Bazı insanların hayatı gerçekten boşa gidiyor.

Merhabalar
Benim sorunum esimin calismami istememesi, hayatima zaten karistigi yetmiyormus gibi(kiyafetime, icki icmiyorum istemedi) bir de ustune bunun eklenmesi beni cok bunaltti.
Yurtdisinda yasiyoruz ve turkiyeye donme durumumuz var esim burada bir sirketle gorusuyor, ikimizde calisiyoruz suanda , esim turkiyeye donme durumumuzda calismami asla istemedigini soyluyor, cocuk yapicaz zaten ne calismasi diyor. Annesiz buyuyen cocuklari goruyoruz nasil diyo, ben cocuklarimin annesinin calismasini onlari yalniz birakmasini istemiyorum diyor. Cok geri kafali ailesindende boyle gormus ve asla ikna olmuyo ne dediysem, hatta sinirle dediki eger cocuktan sonra calismaksa niyetin simdiden bunu bil ben asla calistirmam cocuktan sonra eger istiyosan ayril benden.
Evde vakit gecer mi sizce ne yapabilirim?
Spor salonunada gitmemi istemiyor ancak sadece kadinlarin olduguna gidebilirim, yada disarida yuruyus yapabilirim.
Maddi yonden sorunumuz yok ama ben 29 yasindayim enerjim cok egitimliyim ve bir ise yaramak , sosyal cevremin olmasini , gunlerimin dolu gecmesini istiyorum. Evde nasil vakit gecer veya zamanimi nasil doldurabilirim sizce?
Cocuk yapma

Çok mu aradın bunu?
Gerçekten diyorum bak nereden buldun da nasıl evet dedin de evlendin???
Aşıktım falan deme şüphe duyarım.
Sana tavsiyem kendine ve hayata ufak bir saygın varsa asla ama asla çocuk yapma ve ayrıl.
Git özgürce gez, toz, hayatın, sevginin, özgürlüğün, yaşamanın, yurtdışında olmanın tadını çıkar.
Çalış kendi paranı kazan şakır şakır harca.
Seni sen olduğun için seven bir insan evladı mutlaka ortaya çıkacak.
Annem çalışıyordu 3 kardeş kreşlerde bakıcılarda büyüdük. Neyimiz var?
Halimiz neymiş bizim çok merak ediyorum!

Bilmiyorum ama o hic adim atmiyor ve cok net konustu atmayada niyeti asla yok.
gönüllü köleliğe razısın yani.

yalnız şunu unutma.
ne kadar taviz verirsen, o kadar sömürür insanoğlu. bu durum koca, kardeş, ana baba farketmiyor.

ezilmeye gönüllü olanı, paspas etmekten vazgeçmiyorlar.

Böyle geri kafalı insanları nasıl buluyorsunuz yarın dövse boşasa ve siz çalışmasanız nasıl geçinceksiniz işsiz ne yapacaksınız dünyanın binbir türlü hali var işini bırakma diret bence

C

Adam belki Calışan anne cocugu olup da cok sıkıntılı bireyler gördü. Ve belki dedi ki asla cocugu mu annesinden ayırmam. Bu cahillik değil. Herkesin sehit oldugu maruz kaldığı ve veya etkilendiği seyler farklıdır. Benim de esim bakıcı fikrine karsı cıkıyor Du. Yabancıya evladımı bırakamam diyordu. Toplumumuzda en kötü babaanne bile bakıcıdan iyidir derler. Kanı canıymış.. Ne diyeceksin kötü bakıcı örneği görmüş duymuş hep.
Cahil cok aşağılayıcı bi kelime. Konu sahibinin kafası hepten karışacak.
o zaman baştan ev hanımıyla evlenecekti.

içki, sigara kullanan, mini giyen kadını sever ama evlenince bırakma şartı koyar.

neden içki kullanmayan, kapalı giyinen biriyle evlenmiyor da bir kadını baskıyla değişmeye zorluyor?

asıl bencillik bu bence.

buna razı gelen kadın da suçlu tabi.

Nasılmış annesiz büyüyen çocuklar? Yani annesi çalışan çocuklar??

Bende calisan bir annenin cocuguyum, kayinvalidem calismamis hayatini cocuklarina adamis. Illaki anneyle buyuyen cocuklar anne sevgisini daha guzel aliyor daha mutlu buyuyor bence bu kanitlanmis birsey ama cocuk okula baslayinca gayette calisabilir anneler veya cocugun vaktini ayarlayip ona uygun is yapabilirler. Esim bununda onunu kesmek istiyo yoksa bende 2-3 sene calismayi dusunmuyodum cocuktan sonra en azindan o sureyi onunla dolu dolu gecireyim diye, sorun esimin beni yonetmesi kisitlamasi..

Böyle geri kafalı insanları nasıl buluyorsunuz yarın dövse boşasa ve siz çalışmasanız nasıl geçinceksiniz işsiz ne yapacaksınız dünyanın binbir türlü hali var işini bırakma diret bence

Benimde ailem varlikli, yanimda ve destekler. Kotu bir durum olursa veya bir bosanma durumu, calisma hayatinada donerim ailemden destekte alirim cok sukur bu durumumuz var en azindan.. ondan isimi kaybetmekten korkmuyorum egitimliyim is tecrubemde var 10 yillik, doner calisirim ayrilirsak

Bir şımarığın konusu daha...
İçki içme ve çocuklarına kendin bak dedigi icinmi bu adam geri kafali oldu simdi?
Baska yorumunuzda esinizin aslinda iyi comert gittiginiz yerlere karismayan birisi oldugunu yazmissiniz.
Esiniz hakli.
Kaldiki icki icmek hic iyi bisey olmadigi gibi en muthis dadi da olsa cocuguna annesi kadar iyi bakamaz.
Simariklik iste baska bisey degil.
Olmuyorsa ayrilin gitsin. Sizi tutan ne?

o zaman baştan ev hanımıyla evlenecekti.

içki, sigara kullanan, mini giyen kadını sever ama evlenince bırakma şartı koyar.

neden içki kullanmayan, kapalı giyinen biriyle evlenmiyor da bir kadını baskıyla değişmeye zorluyor?

asıl bencillik bu bence.

buna razı gelen kadın da suçlu tabi.

Aynen oyle. Ben yapabilirim diye evlendim ama gittikce artiyor sanki bu baski. Veya bana fazla gelmeye basladi artik.. esim iyi bi insan guvenilir caliskan herseyime kosar ilgilenir ama istekleri bunlar ve evlenmeden soyledi ben zamanla yumusar degisir dedim gormezden geldim bu durumu seviyodum iyi yonlerini gordum

sizi sindiriyor eşiniz, yavaş yavaş kabul ettirerek her dediğini yaptırıyor, sinmeyin.. sindikçe isteklerinin dozu daha da artacak.. benim eşim de böyle, herşeyime karışır, mini eteğimden tutun da en kapalı elbiseme kadar tüm kıyafetlerime karışır ama ben hepsinde direnirim, elbiselerimden en açığını giymiş olsam bile o istiyor diye çıkartmam çünkü bir sefer çizgimi aşarsa önüne geçemem, sizde daha da ipleri onun eline vermeden restinizi çekinn..

Aynen oyle. Ben yapabilirim diye evlendim ama gittikce artiyor sanki bu baski. Veya bana fazla gelmeye basladi artik.. esim iyi bi insan guvenilir caliskan herseyime kosar ilgilenir ama istekleri bunlar ve evlenmeden soyledi ben zamanla yumusar degisir dedim gormezden geldim bu durumu seviyodum iyi yonlerini gordum
maalesef artıyor ve artacak.

hadi çocuk annesiyle büyüsün mazeretini kabul edelim.
sporu yasaklaması ne demek?

sen kendini düşünmekten, korumaktan, doğru kararlar almaktan aciz biri misin?

eşinin IQ su 250, seninki 50 mi?

eski deyimle; saçın uzun, aklın kısa mı?

Annesiz buyuyen cocuklari goruyoruz nasil diyo

Nesi varmış annesiz! büyüyen çocukların? Ayrıca çalışan çocuk nasıl annesiz çocuk oluyor? Çalışıyorum ve çok şükür çocuğumun anası da var babası da..

Bu mantığa! göre babası çalışanlar çocuklar da babasız mı oluyor? Sorsaydın o sığıra..
Aldığın yere bırak "olmamış bu kusurlu mal" diye ver geri. :kusmuk:

Sen bence buna çocuk yapma. Şimdiden kapıyı bile gösterenden bir halt olmaz..

Bir şımarığın konusu daha...
İçki içme ve çocuklarına kendin bak dedigi icinmi bu adam geri kafali oldu simdi?
Baska yorumunuzda esinizin aslinda iyi comert gittiginiz yerlere karismayan birisi oldugunu yazmissiniz.
Esiniz hakli.
Kaldiki icki icmek hic iyi bisey olmadigi gibi en muthis dadi da olsa cocuguna annesi kadar iyi bakamaz.
Simariklik iste baska bisey degil.
Olmuyorsa ayrilin gitsin. Sizi tutan ne?

sadece içki, sigara değil ki kıyafetine, işine, sporuna karışıyor ve üstelik tehdit ediyor eşini ama N nilayblt görmezden geliyor büyük tehlikeyi.

alıntı yaptığım yer çok mühim bence;

"sinirle dediki eger cocuktan sonra calismaksa niyetin simdiden bunu bil ben asla calistirmam cocuktan sonra eger istiyosan ayril benden.

Spor salonunada gitmemi istemiyor ancak sadece kadinlarin olduguna gidebilirim, yada disarida yuruyus yapabilirim."

yani Türkiye'de sap gibi ortada bırakacak kocası, eğer N nilayblt sorun çıkarırsa. ve muhtemelen çocuklarla tehdit edecek.

Bende calisan bir annenin cocuguyum, kayinvalidem calismamis hayatini cocuklarina adamis. Illaki anneyle buyuyen cocuklar anne sevgisini daha guzel aliyor daha mutlu buyuyor bence bu kanitlanmis birsey ama cocuk okula baslayinca gayette calisabilir anneler veya cocugun vaktini ayarlayip ona uygun is yapabilirler. Esim bununda onunu kesmek istiyo yoksa bende 2-3 sene calismayi dusunmuyodum cocuktan sonra en azindan o sureyi onunla dolu dolu gecireyim diye, sorun esimin beni yonetmesi kisitlamasi..

Hani kim kanıtlamış gösterir misiniz o araştırmayı merak ettim? Herkesler de araştırmacı yazar kesildi iyi mi?

Siz zaten dünden razıymışsınız resmen konu olsun diye açmışsınız. Derdiniz eşinizi ikna etmek değilmiş ki evde zaman geçirmekmiş. O yüzden kalkıp da çalışan annenin çocuğu mutsuz palavralarıyla eşinizin laflarıyla burada atıp tutmayın bence..

Alın bir tavsiye; madem dört duvar içinde olacaksınız bol bol kitap okuyun kendinize yapacağınız en büyük iyilik bu olur. :KK14:

Back
X