• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim calistirmiyor, nasil vakit geciririm?

Adam sevdiği kadını sevmiş. Olmazsa olmalarını acıklandı. Kadın da elbette uyarım demiş. Kadın sözünde durmayın a suçlusu adam mı
kadın, değişir diye kabul etmiş.
erkek de değişir diye sevmiş.

fark yok. iki taraf da birbirini olduğu gibi kabul etmemiş ama sevmiş, nasıl oluyorsa.

Evli değilim, zaten bunun bir önemide yok.
Burada sorulması gereken soru cellada isyan etmekten ziyade cellat ile hiç birlikte olmamaktır.
Yani evlenmeyin arkadaşım, evlenmeyin madem bu insanları cellat olarak görüyorsunuz evlenmeyin.
Cellat suçluda gidip onunla evlenenin hiç mi aklı yok?
Ayrıca adamın istekleri çok doğal, yani sırf erkek diye haksız görmeye başlamadan önce adam ne istiyormuş bir bakın.
Birinin kadın veya erkek olsun,çalışma isteğine karısması bu hakkı kendınde görmesi size mantıklı geliyorsa ne tür bir ‘medeni’evlilik yapacağınızı merak ettim

Hayir esimi sevdigim icin evlendim ve bu yuzdende cocuk dusunuyoruz. Imkanimiz
Varken cocuk 3-4 yasina gelene kadar onunla ilgilenmeyi ve calismamayi dusunuyodum bende, ama esim bunu baski yaparcasina soyledi ve hatta bu hayat sartlari sana uymuyosa ayrilabilirsine geldi konu. Bide kisitlama yapiyo bana zaten kiyafetime icki sigara icmeme denize girmeme karisti ve bende bunlardan vazgectim artik daha fazla kural kisitlama beni boguyo ve acaba bu sekilde bi hayat gecirebilirmiyimi dusunmeye basladim. O yuzdende dusunuyorum calismadanda olurmu acaba evde nasi vakit geciririm vs.. birde o gun gelsin dusunceler degisir belki cocuklar okula baslayinca oda diyecek calisabilirsin diye ama suanda gozum korktu benim
birkaç yıl sonra bile çalışma izni almayı düşünecek kadar sinmişsin.

ne büyük aşk!

"Kocam çalıştırmıyor, evde vakit nasıl geçer" diye konu açmak yerine, "ben böyle yaşayabilecek miyim, bir de çocukla iyice hayatımı bu adama nasıl mahkum ederim" diye oturup düşünün bence. Gelip Türkiye'de kafes hayatı yaşayacakmışsınız zira.

Daha kendi kendinize saygınız yok, bir de eğitimliyim diye geçiniyorsunuz. Bu mudur yani? Eğitim sadece diploma almak mıdır? Daha en doğal hakkınız olan kendi giyeceğinize içeceğinize bile kendiniz karar veremezken... Bırakın Allah aşkına.
Bence kendi hayatınızda bazı şeyleri aşmadan çocuk yapmayın bile.

Buradaki asil sorun, kadinin kocasina bu kadar bagimli olmasina ragmen, onun icin her turlu isteginden vazgecebilecek olmasina ragmen, adamin boyle bir durumda olmamasi. Yani adam “nilayblt” ile sonsuza kadar demiyor, kurallarima uydugun kadar seninleyim kafasinda. Bu da konu sahibini hircinlastiriyor, kocam ilgi gostermiyor, bana baski uyguluyor falan filan.

Konu baski olsaydi zaten bosanmayi dusunurdun canim ama sorun baski degil, kocanin sana, senin ona bagimli oldugun kadar bagimli olmamasi.

Bu platformda şunu anladim, ne kadar egitimli de olsan "EVLENINCE DEGISIR" ya da "COCUK OLUNCA DEGISIR" mantigi hic degismiyor!

Oysa ki karakter, ne evlilige bagli ne de cocuga. Kadinlar sadece kendini kandiriyor.

"Kocam çalıştırmıyor, evde vakit nasıl geçer" diye konu açmak yerine, "ben böyle yaşayabilecek miyim, bir de çocukla iyice hayatımı bu adama nasıl mahkum ederim" diye oturup düşünün bence. Gelip Türkiye'de kafes hayatı yaşayacakmışsınız zira.

Daha kendi kendinize saygınız yok, bir de eğitimliyim diye geçiniyorsunuz. Bu mudur yani? Eğitim sadece diploma almak mıdır? Daha en doğal hakkınız olan kendi giyeceğinize içeceğinize bile kendiniz karar veremezken... Bırakın Allah aşkına.
Bence kendi hayatınızda bazı şeyleri aşmadan çocuk yapmayın bile.

Dusundugum sey bu yazdiginiz aslinda ne kadar bunun ustunu ortmeye calistiysamda esimin baskisi arttikca bende kabullenemez oldum bu sekilde omur gecermi cidden bilmiyorum ve sanmiyorum. Esimi hala cok seviyorum cok iyi bir baba olacagina eminim bize iyi imkanlar sunacaginada ama bana saygi duymuyor cok kiriyor ve kaba davraniyo sanki benim sozum gecmiyo. Kadin erkek esitligi yok bizde sanki son soz ona aitmis gibi. Calisma derse calisamam gitme derse gidemem vs belki ben bu hale getirdim ufak olaylar sorun cikmasin diye peki tamam diyerek..

Şu anda çalışıyorsunuz. Bu sizi boğuyor mu ay evimde iki hafta dursam işe gitmesem diyor musunuz hiç?

Hala adam değişir belki ilerde diye bekliyorsunuz yapmayın kendinize bu kötülüğü. Kimse değiştirilemez. Nasılsa öyle. Kaç yıldır hiç değişti mi? Değiştirebildiniz mi? Evlenmeden önce nasıl düşünüyorsa şimdi de öyle düşünüyor. Çocuk olduktan sonra da aynı olacak. Anca kendiniz değişirsiniz, kısıtlanırsınız, üzülürsünüz.

İlişkiler, evlilikler de dahil iki tarafa da mutluluk vermeli. Bu kadar kısıtlamanın altında ezilmiyor musunuz? İstediklerinizi yapamamak sizi yormuyor mu? Birini kısıtlamak yasaklar koymak çok ezici geliyor bana. Sen çocuksun senin beynin benimki kadar gelişmiş değil, sen kendin için düşünemezsin o yüzden ben senin için düşünüp yasaklar koyacağım demek değil mi bu?

Suanda calisiyor olmak mutlu ediyo beni zaten yurtdisindayiz ailem yanimda degil esim yogun calisiyo bende isle oyalaniyorum arkadaslarimida cok seviyorm iyi bir cevrem var is yerinde mutlu geciyor zamanim. Cocuk olursa 2-3 sene krese gidene kadar is hayatina ara vermeyi isterdim sonrada cok yogun olmayan ama beni oyalayacak yine faydamin olacagi ve maddi kazanc getirecek bi iste calismayi ayni zamanda cocugumuda ihmal etmemeyi isterdim. Dusuncem buydu yani ama esimle paylasinca olanlarda bunlar. Sanki konusmaya bisey istemeye hakkim yokmus gibi o ne derse ona uyum saglamami bekliyo hadi 2-3 yasa kadar anliyorum haklidir tamam bencede ama sonrasi cocuk okula baslayinca ben neden calisamiyorum bahaneler buldu onada? Sanirim kisitlamak istedigi icin bu baskiyi kuruyo bana. Diger konularimi okuduysaniz gorursunuz evlenmeden once sigara iciyodum esimle birlikteyken pofur pofur gunde 1 paket biraktim ve bi kac ay once yine basladim esimden gizledim ama yakalandim baya sinirlendi ve konu “benim karim sigara icemez” e geldi direk bunu soyledi ya ben ya sigara vs. konu aslinda sagligimda degil orda onemli olan nasil ben kendi kendime bu karari verdim onun istemedigi biseyi yaptim o yuzden bu baskici konusmalari yapti.. zor tabiki seviyorum ama bir omur nasil yasicam ben boyle bilmiyorum. Modern bir aileden geliyorum icki icen denize giren yurtdisinda egitim gordum vs ask iste esimi cok seviyorum ama cok farkliyiz. Umarim orta bi yol bulunur yurusun cok istiyorum ama kole olamam ayni zamanda onunda adim atmasi gerekiyo napabilirim sizce..

Dusundugum sey bu yazdiginiz aslinda ne kadar bunun ustunu ortmeye calistiysamda esimin baskisi arttikca bende kabullenemez oldum bu sekilde omur gecermi cidden bilmiyorum ve sanmiyorum. Esimi hala cok seviyorum cok iyi bir baba olacagina eminim bize iyi imkanlar sunacaginada ama bana saygi duymuyor cok kiriyor ve kaba davraniyo sanki benim sozum gecmiyo. Kadin erkek esitligi yok bizde sanki son soz ona aitmis gibi. Calisma derse calisamam gitme derse gidemem vs belki ben bu hale getirdim ufak olaylar sorun cikmasin diye peki tamam diyerek..

E bu kadar farkındasınız madem, boşanın. Bundan sonra yaşayacaklarınızdan kocanızı bile suçlayamazsınız. Çünkü basbayağı tercih ettiğiniz hayat bu demek ki. Bile isteye lades. Pes doğrusu.

Suanda calisiyor olmak mutlu ediyo beni zaten yurtdisindayiz ailem yanimda degil esim yogun calisiyo bende isle oyalaniyorum arkadaslarimida cok seviyorm iyi bir cevrem var is yerinde mutlu geciyor zamanim. Cocuk olursa 2-3 sene krese gidene kadar is hayatina ara vermeyi isterdim sonrada cok yogun olmayan ama beni oyalayacak yine faydamin olacagi ve maddi kazanc getirecek bi iste calismayi ayni zamanda cocugumuda ihmal etmemeyi isterdim. Dusuncem buydu yani ama esimle paylasinca olanlarda bunlar. Sanki konusmaya bisey istemeye hakkim yokmus gibi o ne derse ona uyum saglamami bekliyo hadi 2-3 yasa kadar anliyorum haklidir tamam bencede ama sonrasi cocuk okula baslayinca ben neden calisamiyorum bahaneler buldu onada? Sanirim kisitlamak istedigi icin bu baskiyi kuruyo bana. Diger konularimi okuduysaniz gorursunuz evlenmeden once sigara iciyodum esimle birlikteyken pofur pofur gunde 1 paket biraktim ve bi kac ay once yine basladim esimden gizledim ama yakalandim baya sinirlendi ve konu “benim karim sigara icemez” e geldi direk bunu soyledi ya ben ya sigara vs. konu aslinda sagligimda degil orda onemli olan nasil ben kendi kendime bu karari verdim onun istemedigi biseyi yaptim o yuzden bu baskici konusmalari yapti.. zor tabiki seviyorum ama bir omur nasil yasicam ben boyle bilmiyorum. Modern bir aileden geliyorum icki icen denize giren yurtdisinda egitim gordum vs ask iste esimi cok seviyorum ama cok farkliyiz. Umarim orta bi yol bulunur yurusun cok istiyorum ama kole olamam ayni zamanda onunda adim atmasi gerekiyo napabilirim sizce..

Sen gene sev de onun seni şartlı sevdiğini farket
Böyle seni alıp bi kalıba sokacak
Sonra eski senden eser kalmadığında artık onun için çekiciliğini de kaybedebilirsin yani bi de böyle düşün

Lütfen kocasının lafından çıkmayan mutsuz kadın olacağınıza, istediğini yapan kadın olun. Aksi halde hayat geçer gider ve arkanıza baktığınızda çok pişman olursunuz. Bu hayat sizin ve eşinizle paylaşırken karşılıklı saygı ve isteklerin ortada birleşmesi gerekir.

Eşiniz bu kafada devam ediyorsa da maalesef Türkiye de bolca olan bu zihniyetle bir de siz çocuk dünyaya getirmeyin, onu da istediğiniz gibi büyütemeyeceksiniz nitekim.

Dünya da kadın-erkek eşit çalışma şartlarına sahipken hatta kadınların başarıları konuşulurken, bizdeki gündem de kadına özel otobüsle 9 yaşındaki çocuk evlenir mi tartışmasıydı. Okumuşsunuz, kariyerinize başlamışsınız nitekim bundan sonrası da sizin seçiminiz olmalı. Ben de yıllarca çalıştım ve şimdi kendim istediğim için evdeyim ve bebeğime bakacağım. Ama bu benim isteğim ve eşimin de saygıyla karşılaması. Ne zaman istersem o gün de döneceğim ve yine eşimin saygıyla karşılayacağı bir durum olacak. Zaten o yüzden benim eşim, evlenmeden de böyleydi hala da böyle.

Özetle, hele ki Türkiye ye döndüğünde bir kere kabullenirsen hayatı kendine zindan edersin. Evde zaman geçirecek bir şey bulursun ama istemediğin bir hayat yaşarsın.

Konularına baktım; eşin hem ilgisiz, hem fiziksel şiddet uyguluyor, hem sana kurallar koyup bunlara uymadığında kavga, hakaret, küslük vb ile seni cezalandırıyor ve sen bu adamı sevdiğini söylüyorsun. Bencilliği üzerinden bir imparatorluk kurmuş kocan. İyi niyetli biri olduğunu düşünmüyorum. Seni de sevmediği konularından görülüyor.

Sizi siz olduğunuz için seven yanınızda olan birisini bulun. Herkes hayata bir defa geliyor. Neden bunu en mutlu olacağınız şekilde yaşamayasınız ki. Siz ne kadar tamam deseniz değişseniz de içinizi yaralayacak, minicik bir konu olsa bile. Eşiniz kafasında bir imaj yaratmış. E siz de onu sevmişsiniz. Tamam demiş sizi bu imaja uydurup sevmeye çalışıyor. Başka bir konu daha vardı adam evlenmiş sonra eski hayatından arkadaşlarından koparmaya çalışıyor, yasaklar koyuyor. E sen bu şekilde görmüşsün, beğenmişsin, sevmişsin. Değiştirince sevdiğin kadın artık kalmayacak ki. Yıllarca yıpratıp sonunda sevmiyorum diye aldatan, terkeden insanlar oluyor sonları da. Şu an bu kısıtlamalarla gerçekten mutlu olduğunuzu sanmıyorum. Sevgiyle kendinizi avutmaya çalışıyorsunuz ama bu ilerde yeterli olmayabilir. Emin olun sizi siz olduğunuz için sevecek her konuda destekleyecek çok insan var. Onları bulup çok daha mutlu olabilirsiniz.

Konularına baktım; eşin hem ilgisiz, hem fiziksel şiddet uyguluyor, hem sana kurallar koyup bunlara uymadığında kavga, hakaret, küslük vb ile seni cezalandırıyor ve sen bu adamı sevdiğini söylüyorsun. Bencilliği üzerinden bir imparatorluk kurmuş kocan. İyi niyetli biri olduğunu düşünmüyorum. Seni de sevmediği konularından görülüyor.
Şiddet de mi var :O

İşte bunlar hep oldurmaya çalışmaktan. Bu bir derdim var'a yazılan dertlerin çoğunun kaynağı bu. Bir tane erkek buluyorsunuz onu ille de kocanız oldurtmaya çalışıyorsunuz. Yok değişir, yok öyle demek istemedi, yok aslında şöyle...
Niye kendinize bunu yapıyorsunuz? Tutmuş Allah'ın ne idüğü belirsiz yobazıyla evlenmiş bir de çocuk yapacak. Allah akıl fikir versin.

“benim karim sigara icemez”

Umarim orta bi yol bulunur yurusun cok istiyorum ama kole olamam ayni zamanda onunda adim atmasi gerekiyo napabilirim sizce..

Benim karım, sen değil, benim malım karım. Siz onun karısı olarak var olmayı seçmişsiniz. karısı olmak sizi betimleyen şeylerden biri değil, sizin tanımınız olmuş.

Köle olamam demişsiniz çoktan olmuşsunuz, konu başlığınızdan belli. Eşim beni eve kapatacak, evde napabilirim diyorsunuz resmen köleliği kabullenmişsiniz ama öyle değil ama şöyle değil diye kendinizi kandırmaya çalışıyorsunuz.

Adım atmayacak çünkü karakteri bana göre kötü olsa da güçlü. Sizin de karakteriniz yeterince güçlü değil. Yoksa ben Hristiyan içki içen adamla başörtülü kadın evliliğini de gördüm. Çünkü onlar birbirlerini öylece kabul edip sevmişlerdi. Siz öyle sevmemişsiniz, ikinizin de kafasında başka insanlar var ve birbirinizi o hayalinizdeki insanlar yapmaya çalışıyorsunuz.

Ben de calismayip bebegine bakanlardanim. Ama okula basladiginda calismayi dusunuyorum.
Okula baslayinca da calismamanizi mi istiyor?
Gerci siz bastan kabul etmissiniz.

Bu kadar ev hanımı napıyor? elbet zevkinize göre bulursunuz bir şeyler. ben olsam full hobilerimle ilgilenirdim. Bu açıdan size imrenmedim değil. Ama bi yandan eşinin parasına bakmak çok zor. İstediğin şeyi alamamak zorunuza gitmeyecek mi? Ayda belli bir miktar size versin madem. Mesela ayda 500 tl,1000 tl alırım deyin. artık gelir durumunuza göre.. maaş gibi versin size.

Lütfen kocasının lafından çıkmayan mutsuz kadın olacağınıza, istediğini yapan kadın olun. Aksi halde hayat geçer gider ve arkanıza baktığınızda çok pişman olursunuz. Bu hayat sizin ve eşinizle paylaşırken karşılıklı saygı ve isteklerin ortada birleşmesi gerekir.

Eşiniz bu kafada devam ediyorsa da maalesef Türkiye de bolca olan bu zihniyetle bir de siz çocuk dünyaya getirmeyin, onu da istediğiniz gibi büyütemeyeceksiniz nitekim.

Dünya da kadın-erkek eşit çalışma şartlarına sahipken hatta kadınların başarıları konuşulurken, bizdeki gündem de kadına özel otobüsle 9 yaşındaki çocuk evlenir mi tartışmasıydı. Okumuşsunuz, kariyerinize başlamışsınız nitekim bundan sonrası da sizin seçiminiz olmalı. Ben de yıllarca çalıştım ve şimdi kendim istediğim için evdeyim ve bebeğime bakacağım. Ama bu benim isteğim ve eşimin de saygıyla karşılaması. Ne zaman istersem o gün de döneceğim ve yine eşimin saygıyla karşılayacağı bir durum olacak. Zaten o yüzden benim eşim, evlenmeden de böyleydi hala da böyle.

Özetle, hele ki Türkiye ye döndüğünde bir kere kabullenirsen hayatı kendine zindan edersin. Evde zaman geçirecek bir şey bulursun ama istemediğin bir hayat yaşarsın.

Benimde istegim bebegime bakmak ve is hayatina donmekti he o gun gelir istemem donmem ama buna ben karar verebilmeliyim sonucta evi cocuklarimi ihmal etmemki ben , ben ondan daha cok dusunurum bence. Konu sanki “onun karisi” “onun cocuklarinin annesi” durumuna geldi yani ben diye bisey yok. Bu saygisizligindan dolayi kalbim kirik ve mutsuzum. Napicagimi bilmiyorum.

Back
X