Lütfen kocasının lafından çıkmayan mutsuz kadın olacağınıza, istediğini yapan kadın olun. Aksi halde hayat geçer gider ve arkanıza baktığınızda çok pişman olursunuz. Bu hayat sizin ve eşinizle paylaşırken karşılıklı saygı ve isteklerin ortada birleşmesi gerekir.
Eşiniz bu kafada devam ediyorsa da maalesef Türkiye de bolca olan bu zihniyetle bir de siz çocuk dünyaya getirmeyin, onu da istediğiniz gibi büyütemeyeceksiniz nitekim.
Dünya da kadın-erkek eşit çalışma şartlarına sahipken hatta kadınların başarıları konuşulurken, bizdeki gündem de kadına özel otobüsle 9 yaşındaki çocuk evlenir mi tartışmasıydı. Okumuşsunuz, kariyerinize başlamışsınız nitekim bundan sonrası da sizin seçiminiz olmalı. Ben de yıllarca çalıştım ve şimdi kendim istediğim için evdeyim ve bebeğime bakacağım. Ama bu benim isteğim ve eşimin de saygıyla karşılaması. Ne zaman istersem o gün de döneceğim ve yine eşimin saygıyla karşılayacağı bir durum olacak. Zaten o yüzden benim eşim, evlenmeden de böyleydi hala da böyle.
Özetle, hele ki Türkiye ye döndüğünde bir kere kabullenirsen hayatı kendine zindan edersin. Evde zaman geçirecek bir şey bulursun ama istemediğin bir hayat yaşarsın.