Eşim çok çalışıyor diye tüm ev işini ben mi yapmalıyım vicdanen ?

Muhendoz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
5.603
7.564
198
Eşim özel sektörde gecesi gündüzü yok eve geç geldiği gibi evde de çalışıyor
Ben de çalışıyorum kamuda ama calisma koşullarım rahat
Ben çocukla ilgileniyorum yemek yapıp temizlik yapıyorum sonra dizi falan izliyorum
Eşim benden çok kazanıyor onun sayesinde rahatız ama ben daha az çalışıp daha fazla bizimle eviyle vakit geçirmesini isterdim. Evde iş de nadiren zorlamayla yapıyor. Yapıyor ama yapmıyor diyemem.
Bunu söylüyorum çoğu zaman verdiği cevap kazanabiliyorken kazanalım belki yarın kazanamayız. Haklı aşkında ama. Bunu her zaman da böyle kibar da söylemiyor bazen ondan biseyler yapmasını istediğimde “dizi izleyeceğine şunu yapabilirsin” diyor
Benim dizi izlemeye hakkım yok mu ya
Ben istesem ek iş yapabilirim yapmıyorum bu sebeple bana hep laf sokuyor
Onun gözünde ben aslında ev hanımı olması gereken yanlışlıkla atanmış boş beleş biriyim. Hiç hırsım yokmuş. Vardı aslında ama evle çocukla koşturmaktan hırs kalmadı
Elime telefonu alıp biraz reels izlesem gözlerini deviriyor
Ay iskolik adamla da zormuş a dostlar

Çalışmak demek para kazanmak demek. E çok çalışıyorsa birazını eve yardımcı almak için neden kullanmıyorsunuz? Adama bak hem çalışan kadının maddi getirisinden hem evde iş yapan kadının konforundan faydalanıyor.

Ikiniz de haklisiniz. Özel sektorde ne olacagi belli olmuyor ve maaslar arasinda ucurum var bugun issiz kalsa ayni maaşi pat diye bulamama ihtimali cok cok yuksek ekonomi zaten ne olduğu olacagi belli degil sorumluluk sahibi insanlarin şu ortamda rahat olmasi zor birsey. Eviniz barkiniz varsa sizin memur olmaniz en azindan iyi bisey biraz rahat olabilirsiniz.
Eve gec gelip evde de calisiyorsa ben cok fazla iş beklemezdim arada yardimci alabilirsiniz ama aile saatleri ayarlamak icin konuşmak iyi fikir olabilir belki, cocugun sadece paraya degil babaya da ihtiyaci var tabi sizin de birbirinize.

Yazmayı unuttum aylık genel temizliğe cagiriyorim onlar da tek gelmiyor biliyorsunuz ii kişi geliyor ama evi 1 gün kendi haline bırakınca heryer birbirine giriyor zaten bilirsiniz

Eşinizin ilk cümleleri doğru gençlik varken imkan varken çalışıp kazanıp biriktirmek en güzeli ama size ettiği cümleler çok yanlış. Kusura bakmasın ama atanmak da büyük başarı neden rastgele atanmış gibi davranıyor ? Bunu yapmasına izin vermeyin kendinize vakit ayırmaktan geri kalmayın en doğrusunu yapıyorsunuz matematik öğretmenş falan mısınız? Özel ders mi ver demek istiyor orasını tam çözemedim ama şu anki maddi durumunuzda zaten siz ek iş yapsanız evde ev işi yapacak kişi olmayacak o zamanda yine parayla birisini tutacaksınız. Temizlik yemek kendiliğinden olmuyor. Ay bu ülkede çalışan kadın da linçleniyo çalışmayan da bir de ek iş yap diyeni duydum sayenizde valla enteresan

Yazmayı unuttum aylık genel temizliğe cagiriyorim onlar da tek gelmiyor biliyorsunuz ii kişi geliyor ama evi 1 gün kendi haline bırakınca heryer birbirine giriyor zaten bilirsiniz
Bilmiyorum ya bir kadının hem evden sorumlu olması hem çocuk bakması hem çalışması çok ağır bir yük gibi geliyor. Ayda bir genel temizlik yapilsa bile çok zor..

Kendi calismak istiyor ve seviyorsa çalışsın sizden ne istiyor? Bence çok saçma ve haksız eee akşam ayaklarınızı uzatıp dizi izlemeyecekseniz, biraz dinlenmeyecekseniz nasıl geçer hayat, ben şuan doğum iznindeyim eşim gelene kadar bebekle çok yoruluyorum, bir kızım daha var gerçekten çok yorucu o gelince diyorum şimdi ben çay icicem sen bebeği alacaksın bana dokunmayin diye ama adam çok çalışsa demezdim, bz de aylık temizlik için çağırıyoruz ama olmuyor şimdi haftalık cagiracagim...memur olmasanız da bazen insanlar için rutin yeterlidir fazlasını herkes istemez, ben de istemiyorum memurum rutin hayat yetiyor bana çocuklarla ilgileniyorum zaten mental olarak doluyorum

İkiniz de haklısınız adam kendi işini mi yapıyor mesela eskiden ben evden çalışıyordum eşim benden daha fazla çalışıyordu benim işim neredeyse 4te bitiyordu o eve 8de geliyordu cumartesi pazar çalışıyordu haliyle evle çoğunlukla ben ilgilendim onun parası borca gidiyordu mesela araba aldım ben aldım aylık 50 ödemesi vardı o ödüyordu ben de kendime saklamıyordum ama o daha çok harcıyordu böyle olunca eşitlik ona haksızlık ama ben kendini paralayan ev için didinen biri olmadım hiç öyle 4 5 çeşit yemek yapmam vs haftada 1 temizlikçi alıyorum evde az eşya var her gün robot çalışır ben de yatağı süpürürüm evim amerikan mutfak ekstra yine salonu süpürürüm günlük temizlik yaparım ama yapmadığımda da bana ev pis vs diyemez bir şey istediğimde yapar önceden kahvaltı hazırlardı şimdi de hazırlıyor bulaşık makinesi onda evi toplu tutuyor vs bana yetiyor şuan ev hanımıyım o yine çok yoğun. Eve gelince direkt bebeği alıp uyu diyor ya da yemek yoksa yapıyor. Sen de haklısın çocukla oynamak zorunda evi temiz tutmak zorunda

Ay evet ya çok sinir bozucu, kadın çalışıyor evle ve çocuklarla ilgileniyor neymiş el iş yapcak kendini geliştirecekmis, benim de görece rahat bir isim var ve seviyorum da şuan ki yetimin eski yerime göre maaşı biraz düşük ilk geldiğim de hatta yarı yarıya falan düşmüştü maaşım ama eşim de ben de para hiç önemli değil, rahat olsun çocukla rahat ilgileneyom diye düşündük ve bir kez bile pişman olmadık

Eşinizin size yaptığı muamele çok saçma zaten memursunuz iş kaygınız yok neyin hırsını yapacaksınız yani bi şirkette yükselmek gibi inişli çıkışlı bir şey değil ki memuriyet, gençken çalışma konusunda haklı ama sizde hem işte hem evde kendinizi paralayacak değilsiniz tabiki. Yardımcıyı haftalık alın, hafta1 gelsin hatta tercihen cuma alın ki haftasonu iş kalmasın size dinlenin.

Benim de işim eşime göre rahat çocuk yokken ben de birkaç çeviri işi yapmak istemiştim ama bunu kendim istemiştim sıkılmamak için şuanda sıkılacak zaman bulunca oturup sıkılıyorum çocuktan sonra

Valla cogumuz ozel sektördeyiz it gibi calisiyoruz kamuya gore evet sartlarimiz iyi ama ev işi dedi mi müşterek yapiyoruz. Zaten cocukla ugrasmaknbasli basina bir is uzerine yemek vs ki siz zaten calisiyorsunuz ?

Ev hanımları boş beleş mi
Yıne durduk yere bı aile draminin ıcınde bize terlik geldi ya
niye abi ya
Canın sagolsun muhendoz

Onun gözünde ben aslında ev hanımı olması gereken yanlışlıkla atanmış boş beleş biriyim. Hiç hırsım yokmuş. Vardı aslında ama evle çocukla koşturmaktan hırs kalmadı

Eşinize birazda olsa hak verecektim, ama konunun şu kısmından sonra fikrim değişti.
Çalışan, çocuk bakan, birde üstüne ev işi yapan birinde daha ne bekliyor düşüncesi kocanız.

Ev hanımları boş beleş mi
Yıne durduk yere bı aile draminin ıcınde bize terlik geldi ya
niye abi ya
Canın sagolsun muhendoz

Eşinize birazda olsa hak verecektim, ama konunun şu kısmından sonra fikrim değişti.
Çalışan, çocuk bakan, birde üstüne ev işi yapan birinde daha ne bekliyor düşüncesi kocanız.
Ay çok özür dilerim bunlar eşimin düşüncesi bence kadının en zor mesleği ev hanimligi valisinca evin pis olsa bisey diyen çok olmaz ama ev hanimlarindan mükemmellik bekleniyor ben de bir dönem evi hanımıydım bilirim

Ya aslında var ya çıtayı yükselten bazı kadınlar ben onları takdir ediyorum ama keşke benim çevremde olmasalardı

Mesela avukat bir arkadaş var çok çalışıyor çok kazanıyor iki de çocuğu var biri bebek evini görseniz gıcır gıcır temizlik manyagi kendisi

Başka bir arkadaş var öğretim görevlisi üç çocuk var doktorasinj erken yaşta verdi bir sürü makale yazıyor ek iş arabuluculuk yapıyor ne bileyim gönüllü işlerde bile çalışıyor sabah her gün 5 te uyanirmis falan filaaaaaannnnnn

Bunları görünce normal bu sanıyor eşim
Bunları yapmak normal yapamayan tembel

Ulan nereden buluyorsunuz bu enerjiyiiiiiii

Bende çalışıyorum ve yeni evliyim evimde gıcır gıcır değil. Kimsenin benden böyle bir beklentiside yok. Bence eşiniz saçmalıyor.

Yalan yalan sana öyle anlatıyor
Alıyordur anasından temizlikcisinden yardımı.
Kocasına da yukleniyordur o
Ben ev hanımı halimle haftada Bi temizlik yapabiliyorum hepsi o kadar

Bende çalışıyorum ve yeni evliyim evimde gıcır gıcır değil. Kimsenin benden böyle bir beklentiside yok.
Eşim ev konusunda sıkıntı çıkarmaz da istiyor ki eve çok bakamıyorsan bari ek iş yap tv izletip komşularınla kahve içiyorsun hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…