• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çok çalışıyor diye tüm ev işini ben mi yapmalıyım vicdanen ?

Yalan olmasını temenni ediyorum 🤣🤣 ama değil gibi sanki 😆
Tamam temizdir duzenlidir ama mutlaka yardımı vardır
Ya da evinde yasanmiyodur
Cocuklar biyerdedir
Batmaz dağılmaz
Kendi de sürekli işteymis boşluğu yokmus eee evde yemek pişmiyor
Ne batacak? Battigi gunde destekçisi vardır bitti gitti.

Yorulduğunuzu düşünüyorsanız arada yardımcı alın. Böyle hem yükünüz azalır hemde kendinize daha fazla vakit ayırabilirisiniz.
Alıyorum ayda bir omlar da iki kişi gelecekmiş kişi başı 3bin 6 bin yapıyor
Yaptıkları da temizlik olsa
Yoruluyorum tabi de küçümsenmek daha çok yoruyor

Eşim özel sektörde gecesi gündüzü yok eve geç geldiği gibi evde de çalışıyor
Ben de çalışıyorum kamuda ama calisma koşullarım rahat
Ben çocukla ilgileniyorum yemek yapıp temizlik yapıyorum sonra dizi falan izliyorum
Eşim benden çok kazanıyor onun sayesinde rahatız ama ben daha az çalışıp daha fazla bizimle eviyle vakit geçirmesini isterdim. Evde iş de nadiren zorlamayla yapıyor. Yapıyor ama yapmıyor diyemem.
Bunu söylüyorum çoğu zaman verdiği cevap kazanabiliyorken kazanalım belki yarın kazanamayız. Haklı aşkında ama. Bunu her zaman da böyle kibar da söylemiyor bazen ondan biseyler yapmasını istediğimde “dizi izleyeceğine şunu yapabilirsin” diyor
Benim dizi izlemeye hakkım yok mu ya
Ben istesem ek iş yapabilirim yapmıyorum bu sebeple bana hep laf sokuyor
Onun gözünde ben aslında ev hanımı olması gereken yanlışlıkla atanmış boş beleş biriyim. Hiç hırsım yokmuş. Vardı aslında ama evle çocukla koşturmaktan hırs kalmadı
Elime telefonu alıp biraz reels izlesem gözlerini deviriyor
Ay iskolik adamla da zormuş a dostlar
Adamdaki işkoliklikten çok sanki boş şeylerle geçirilen zamana tepkili.Reels yerine elinize kitap alsanız size göz devirmez gibi bir izlenim aldım.Ev işlerinden ziyade çocukla ilgilenip kaliteli zaman geçiriyor mu?Ya da sizinle ilgili mi?

Ben çocukla ilgileniyorum yemek yapıp temizlik yapıyorum sonra dizi falan izliyorum
Eşim benden çok kazanıyor onun sayesinde rahatız ama ben daha az çalışıp daha fazla bizimle eviyle vakit geçirmesini isterdim. Evde iş de nadiren zorlamayla yapıyor. Yapıyor ama yapmıyor diyemem.
Bunu söylüyorum çoğu zaman verdiği cevap kazanabiliyorken kazanalım belki yarın kazanamayız. Haklı aşkında ama. Bunu her zaman da böyle kibar da söylemiyor bazen ondan biseyler yapmasını istediğimde “dizi izleyeceğine şunu yapabilirsin” diyor
Onun gözünde ben aslında ev hanımı olması gereken yanlışlıkla atanmış boş beleş biriyim. Hiç hırsım yokmuş. Vardı aslında ama evle çocukla koşturmaktan hırs kalmadı
Küçümsenmek zor geliyor demişsiniz.Küçümsemek derken kendisi ne işle meşgul?Yabancı dili falan mı var?Siz düz memur musunuz ?

Ev işinde yardım istemeniz gayet doğal.Ama ev işi yapmıyorsa çocukla ilgilensin.Su anda dikkatimi en çok çeken size davranışı oldu.Sakin kendinizi ezdirmeyin dizi de izleyeceksiniz reelste kaydiracaksiniz.Erkekler oldukça olsun istiyorlar iki işte yapsanız eviniz pırıl pırıl da olsa zihniyet böyleyse oturmaniz yine onun gözüne batacaktir.Sakin bu konuda kendinizi ezdirmeyin.Sınırınızı çizin herkesin dinlenmeye eğlenmeye ihtiyacı var

sizi küçük görmesi kesinlikle yanlış. geri kalan kısımda bir hata göremedim ben. kazandığı parada tamamen söz hakkı veriyorsa size, dilediğiniz gibi onun kazandığından harcama yapabiliyorsanız bence adil bir dağılım oluyordur. ha yok söz hakkı vermiyorsa az yesin eve yardımcı tutsun.

Yani iş bölümümüz adil bence . Onun sayesinde rahatsiniz o gece gündüz hatta evde bile çalışıyorum e siz de ev işini yapın. Gerçi ben olsam haftada bir ya da iki eve yardimci alırdım . Çocuk bakımına destek isterdim tabi. Çünkü çocukla baba bağı için çocuk bakımını yapması önemli.

Böyle evlilik hayatı mı olur ya. Hayat para kazanmaktan ibaret değil. Böyle Hırs da iyi birşey değil. Çocukların ve eşinle zaman geçirip gerektiğinde evin iş yükünü paylaşmadığında fazla parayı ne yapayım ben. Para para derken sağlığından olan en önemlisi eceli gelen çok insan var.
Yazının sonundan sizi de bilinçli biri olarak görmedim.

Ay of aman ya bıktım bu erkeklerden. Hırsınız olmasa ne olur yani herkesin hırsı olmak zorunda mı? Herkesin hayattaki ritmi farklı.
Eşinizle uzun zamandır evlisiniz de yıllar içinde hayat sizi farklı noktalara mı getirdi?
Ben eşinizin yorgun olmasını anladım bu arada. Daha iyi şartlarda yaşamak için birinin daha çok çalışmayı tercih etmesini de anlıyorum. Ama bu onun tercihi sizin değil.

Çalışmak demek para kazanmak demek. E çok çalışıyorsa birazını eve yardımcı almak için neden kullanmıyorsunuz? Adama bak hem çalışan kadının maddi getirisinden hem evde iş yapan kadının konforundan faydalanıyor.

İyide adam zaten evdede çalışıyormus boş boş yatıp keyif çatmiyor ki konu sahibinin maddi durumu geçim derdi olmayınca neye sarsam acaba diye dert edinmiş kendine kocası az çalışsa ve maddi sıkıntı yasada gözü adamın çok çalıştığını görmez bu seferde az kazanmasından dert yanar

ikiniz de calisiyorsunuz sizinki memur maasi adaminki sizinkinden cok daha fazla
e refah seviyeniz yuksek demektir neden ayda bir kadin aliyorsunuz ki?
adama ilismeyin topla topla diye kavga etmeyin onun parasıyla daha cok kere anlasin. ayda 1 tek seferde iki kisi gelecegine haftada iki yarim gun gelsin mesela.
gunleri ayarlarsiniz mesela pazartesi genel dağınıklık mutfak banyo temizligi / persembe genel daginiklik ütü seklinde.
bazi gunler utuyu kaldirir mutfak dolap ici falan koyarsınız, ya da neye ihtiyacınız varsa. boylece düzenli tertemiz eviniz olur.
kalan gunlerde de siz eve gelmeden silme ozelligi olan robot supurgeyi acarsiniz hem süpürür hem siler.
siz eve gelince soyle bir ortaligi toplarsiniz yemek yaparsiniz.
icinize sinmiyorsa arada klozete kopuk sıkıp sifonu cektiginiz basit temizlik isleri yaparsınız.
yemek icin de sey oneririm.
herseyi tikin buzluga
mesela her yemege sogan katıyorsunuz ya. soyle on sogani birkac seferde blenderdan gecirin. buzdolabi posetine bir soğanlık kadar koyup birlac kere cevirip yeni yere de koyun yeni yere de koyun falan 10 soganlik sey dursun orada.
boylece yemege baslarken sogan dograma zahmetine hic gitmezsin direkt atarsin salcayla.
ayni sekilde biberleri patatesleri de yapabilirsin. tek seferde yap gitsin hepsini. en zor yemek bile soyma etme isi olmayinca daha kolay olur hem de bulasik cikmaz. domatesi butun kadinlar yapiyor. paraisyla al guvendigin birinden ya da yazin rica et birine ucreti muhkabili yapsin sana hem ona da ekstra para olur mutlu olur. boylece domates soymaktan da kurtulursun yemeklere ayırdığın zaman azalir.
hatta nette bir asci tek seferde birsuru yagi ve unu kavurup buz kaplarina koydugunu söylemişti. onu denemedim ama bir deneyebilirsin.
makinali vakumlu saklama kaplarindan al mesela salatani tekten yap koy icine. hava almayinca gunlerce kaliyor 5 gün yersiniz hic ugrasmazsin.
gibj gibi
zaten eşine cok bile bunlari da haketmiyor ama neyse
ha bir de termomix öneriyor alanlar. o da insani yormadan kendi kendine yemek yapan birseymis. esin madem kazaniyor oyle birsey de alabilirsin.
evde yapacagin isleri minimuma indir. aletin yapabilecegi herseyi alet yapsin:)
yoksa kurutma makinasi al mesela camasir asma toplama zahmetinden kurtul...
cam silme makinasi al mesela kendi kendine temizlesin ayda bir sen sadece basinda dur izle.
ben sevmiyorum dogaya zarar verdigi icin ama sleepynin falan kagit mendilli temizleyicileri var. genel toz almayi oyle yap arasira olsun bitsin. bezi yika et derdin olmaz.

yani kendini olabildigince az yor
kocanin parasiyla hayatini kolaylastiracak her seyi al hic cekinme
adama dırdır yapma, zaten biryere varmayacak kavgalarla bosuna zaten guzel gitmeyen evliliginde daha da kaos yaratma

*hos seni kucuk gören ve aşağilayan bir adamla evli kalmak ömründen yer ama su an icin bosanmak gundeminde yoksa benim onerilerim bunlar

Son düzenleme:
Özel sektör filan bahane yaa. Erkekler iş yapmak istemiyorlar. Özel sektörde çalışıp fazla kazanan taraf siz olsaydınız, eşiniz kamuda calissaydi bütün işleri o mu yapacaktı? Tabiki hayır. Belkide yine hepsini sizden bekleyecekti.

Yapabileceğiniz en iyi şey eve sık sık yardımcı almak. Sürekli iş yapma kavgası yaparak bir sonuç alamazsınız.

İyide adam zaten evdede çalışıyormus boş boş yatıp keyif çatmiyor ki konu sahibinin maddi durumu geçim derdi olmayınca neye sarsam acaba diye dert edinmiş kendine kocası az çalışsa ve maddi sıkıntı yasada gözü adamın çok çalıştığını görmez bu seferde az kazanmasından dert yanar
Velhasıl insanoğlu memnun olmuyor işte.. bütün olasılıkları düşündüm yine memnuniyet çıkmaz bu işten. Kadın da daha çok çalışsa ev işleri sorun olacak, adam destek olsa adamın işi aksayacak. Hiçbir türlü iki taraf da memnun olmayacak sanki..

Bazı erkekler paradan da ziyade, hayatını işle doldurup evlilik içi sorumluluktan kaçıyor. O yetmiyor ebeveynlikten de kaçıyor.
Kadınlar çok da çalışsa evlilik içinde bu kadar sorumluluktan kaçamaz ama erkek olunca oluyor iste.
Sizin yaptıklarınızı küçümsemesi de cabası.
Memur da olsanız çalışıyorsunuz, geliyorsunuz evin be çocuğun tüm yükü sizde. Sizi iyi hissettirecek cümleler kurması, ev içinde sorumluluk almadığı için minnet duyması gerekirken kötü hissettiyor.
Ayda bir değil daha çok yardımcı alın. Ev içinde eşinizi düşünerek kendinizi ekstra yormayın derim. Önceliğimiz çocuğunuz ve kendiniz olsun.

Ay çok özür dilerim bunlar eşimin düşüncesi bence kadının en zor mesleği ev hanimligi valisinca evin pis olsa bisey diyen çok olmaz ama ev hanimlarindan mükemmellik bekleniyor ben de bir dönem evi hanımıydım bilirim

Ya aslında var ya çıtayı yükselten bazı kadınlar ben onları takdir ediyorum ama keşke benim çevremde olmasalardı

Mesela avukat bir arkadaş var çok çalışıyor çok kazanıyor iki de çocuğu var biri bebek evini görseniz gıcır gıcır temizlik manyagi kendisi

Başka bir arkadaş var öğretim görevlisi üç çocuk var doktorasinj erken yaşta verdi bir sürü makale yazıyor ek iş arabuluculuk yapıyor ne bileyim gönüllü işlerde bile çalışıyor sabah her gün 5 te uyanirmis falan filaaaaaannnnnn

Bunları görünce normal bu sanıyor eşim
Bunları yapmak normal yapamayan tembel

Ulan nereden buluyorsunuz bu enerjiyiiiiiii
Emin ol o kadinlar kesin gizliden eve her gun temizlikci vs aliyodur 😁 Almiyosa da yazi k ediyolar kendilerine. Bak bunu kendim de iskolik biri olarak soyluyorum. Cocuklarindan kendinden caldigin zamanin karsiligini hicbir para veremez. Ben cocuk dogurur dogurmaz direk 'ben artik kariyerimi bi kenara astim' diyenleri de anlamiyorum, gayet iyi kazanirken gecim derdi yokken illa da ek is yapicam diye kendini hirplayani da anlamiyorum. Orta yolu bulmak lazim yoksa erkenden gocup gidersin bu diyarlardan. O kazandigin paralari yiyemeden.

Acaba biz ayni konuyu mu okuduk? 😅 Sikayetci olan daha ziyade beyefendi olarak algiladim ben. Karisina demedigi laf kalmamis ikinci iste calismiyo diye. Kadinin tamamen kendi gibi olmasini istiyo. Hem cocuk bakip hem evle ilgilenip hem de calisan bi kadin var yahu karsimizda. Kenarda birkac dakika reels izliyo diye kimse laf edemez bence 🙃 Bak bunu bi iskolik olarak soyluyorum. Zamaninda 3 iste ayni anda calistigim var, 3-4 saat uykuyla yasadim yillarca. Ama bunu normal olarak dusunup asla kimseden ayni performansi bekleyemem. Garip olanin benimki oldugunu biliyorum. Hele de cocuklu kadin... Baska hicbisey yapmayip sadece cocugunu buyutse bence maksimum sorumlulugunu yerine getirmis olur yani😊

Back
X