Eşim işsiz ve çok bunalıyoruz.

zeytinagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
15.807
18.335
Bundan tam 2 sene önce mevcut işimden ayrıldım. Başka bir şehirde bir kuruma atandım.
Eşim de özelde çalışıyordu. İşini bırakıp benimle geldi. 5 ay sonra da askere gidecekti. Askere gidene kadar işsiz kaldı. Yeni bir şehirde çevre yokken 5 aylığına iş bulamazdı zaten.
Neyse askere gitti 12 ay.
Oradayken kpss çalıştı.

Ağustosta askerliği bitti 25 eylülde sınava gireceği için evde ders çalıştı 2 ay.
Sınavdan 90 puan aldı ama lise mezunu olduğu için alım çok azdı ve merkezi alımda atanamadı.

O sırada yaşadığımız yerde bir askeri kurum kpss ile personel alacaktı. Eşim mülakata gitti ve kazandı. Kasım ayında.

Aralık ayında güvenlik soruşturması başlattılar 1 aya biter dediler
O günden beri bekliyoruz ki bitsin!

Bu esnada eşimi halk eğitim kurslarına gönderip sertifikalar alırdım. Bilgisayar kursuna gönderdim. Ehliyet çıkarttırdım. En son da üniversite sınavına girdi. Puanı 4 senelik uzaktan eğitim veren bi bölümü tutacak inşallah.

Ama artık beklemekten de her gün haber gelecek diye umut etmekten de bıktık. Herkes soruyor eşin işe girdi mi diye. Babam sen kocanı besliyorsun ben seni okuttum sen ona bakıyorsun diyor. Eşim bütün gün evde iş ilanı takip ediyor. Başka şehre gideyim çalışmaya diyor ama alacağı para ile ancak kendini geçindirir bu defa.
Çalışmamak çok zor. Güvenlik soruşturması ne zaman biter bileniniz var mı?

Artık eşime teselli verecek gücüm kalmadı. zaten çok çok çok borcumuz var. O askerdeyken masrafımız çok oldu. Şimdi onların sıkıntısını çekiyoruz. Işsizlikten bunaldık!

Ne pis dusunce kocani besliyorsun. Kocan calisip sana baksa onun babasida sen karini beslemek zorundamisin dese hos mu? Hayat musterek bazen oyle bazen boyle...esinizde masallah azimliymis. Hakkinizda hayirlisi olsun..

Eşim bu azimi göstermek için biraz geç kaldı :KK43: 30 yaşında şu an. Ama şartlarımız ancak oluştu.
Malesef babamın bakış açısı bu.
Eşim de "ben bi işe yaramıyorum" demeye başladı :KK43:

sonuçta eşin gayret ediyor çaba sarfediyor. evde miskin miskin otursa babanlar haklı olabilir ama eşinde çaba sarfediyor. benim eşim subaylık hakkı kazanmıştı 3 ay sürdü güvenlik soruşturması..

Soruşturma bitene kadar garsonluk vb asgari ücretli bir işte çalışsa olmaz mı?
Hem borçlara yardımı olur hem de milletin ağzı kapanır.

Ben de şoförlük yap dedim aslında işkurda öyle ilanlar çıkıyor. Önce soruşturma kısa sürer sandık diye bekledi kursla zaman geçirdi ama bu kadar uzayacağını tahmin etmedik. Garsonluk gibi bir şey yapamaz biraz sert görünümlüdür. Yaş 30 deneyim de olmayınca Garsonluk için tercih edileceğini sanmam.
Ama geçici iş teklifini tekrar gündeme getireyim .

sonuçta eşin gayret ediyor çaba sarfediyor. evde miskin miskin otursa babanlar haklı olabilir ama eşinde çaba sarfediyor. benim eşim subaylık hakkı kazanmıştı 3 ay sürdü güvenlik soruşturması..
Benim eşim de askeri personel. Biz güvenlik soruşturması için 6 ay kadar bekledik. Allah yardımcınız olsun.

Ben de şoförlük yap dedim aslında işkurda öyle ilanlar çıkıyor. Önce soruşturma kısa sürer sandık diye bekledi kursla zaman geçirdi ama bu kadar uzayacağını tahmin etmedik. Garsonluk gibi bir şey yapamaz biraz sert görünümlüdür. Yaş 30 deneyim de olmayınca Garsonluk için tercih edileceğini sanmam.
Ama geçici iş teklifini tekrar gündeme getireyim .
Bu zaten bir örnekti, geçici bir iş senin de yükünü hafifletir. Bence bulabildiği bir işle başlasın, çalışmaya başlayınca kapılar çok daha çabuk açılıyor. Tanıdık çevre vs yapar.

2 ay kadar önce eve polisler geldi konu komşuya sordular 20 gün önce de askeriyeden aradılar 1 ay kadar sonra dosyan buradan çıkar demişler. Ama dosya çıktıktan sonra da bi süreç var mı bilmiyorum.

Ya işyerindeki hizmetli bey bile eşin daha işe girmedi mi senin de yükünü hafifletsin dedi geçen gün. Herkes sorup duruyo zaten. Millet sorar diye eşim ne akrabalarla görüşüyor ne arkadaşlarla. İyice asosyale bağladı :KK43:
Ona da zor bütün gün evde.

Bundan tam 2 sene önce mevcut işimden ayrıldım. Başka bir şehirde bir kuruma atandım.
Eşim de özelde çalışıyordu. İşini bırakıp benimle geldi. 5 ay sonra da askere gidecekti. Askere gidene kadar işsiz kaldı. Yeni bir şehirde çevre yokken 5 aylığına iş bulamazdı zaten.
Oradayken kpss çalıştı.

Ağustosta askerliği bitti 25 eylülde sınava gireceği için evde ders çalıştı 2 ay.
Sınavdan 90 puan aldı ama lise mezunu olduğu için alım çok azdı ve merkezi alımda atanamadı.

O sırada yaşadığımız yerde bir askeri kurum kpss ile personel alacaktı. Eşim mülakata gitti ve kazandı. Kasım ayında.

Bu esnada eşimi halk eğitim kurslarına gönderip sertifikalar alırdım. Bilgisayar kursuna gönderdim. Ehliyet çıkarttırdım. En son da üniversite sınavına girdi. Puanı 4 senelik uzaktan eğitim veren bi bölümü tutacak inşallah.

Ama artık beklemekten de her gün haber gelecek diye umut etmekten de bıktık. Herkes soruyor eşin işe girdi mi diye. Babam sen kocanı besliyorsun ben seni okuttum sen ona bakıyorsun diyor. Eşim bütün gün evde iş ilanı takip ediyor. Başka şehre gideyim çalışmaya diyor ama alacağı para ile ancak kendini geçindirir bu defa.

Artık eşime teselli verecek gücüm kalmadı. zaten çok çok çok borcumuz var. O askerdeyken masrafımız çok oldu. Şimdi onların sıkıntısını çekiyoruz. Işsizlikten bunaldık!
babana ve çevrene kulaklarını tıka kocan işsizliğe sığınıp pislik yapmıyor ya bak deli gibi çalışıyor iş arıyor..evlilik iyi gün için değil sadece kötü gün içinde..emin ol bugünlerin mükafatını çok güzel alacaksın..bir arkadaşımda aynı durumdaydı..2 sene eşi işsiz kaldı kursa gitti kpss ye girdi ehliyet aldı..şimdi memur oldu Allahın izni ile..hayatları yoluna giriyor..Allah sizinde yolunuzu er geç açacaktır.

Iyide esin keyfi is begenmemezlik yapmiyomus ki adam elinden geleni yapiyor senin yonlendirmelerinle kurslarada gidiyo e daha ne yapsin zaten senin calisip onun is bulamamasi yeterince zoruna gidiyodur sana dusen hep manevi destek olmak psikolojisi zaten bozulmustur bence destek olmaya teselli etmeye devam et iyi kotu demeden bi is bulup tabiki calissin etkege evde olmak yalismiyor ama senin esin anladigim kadariyla zaten ugras veriyo birinize her zamankinden cok ihtiyaciniz var bunlarda gecer esim 1 yil issiz kaldi cok zor zamanlar gecirdik ama suan devlet kurumuna girdi sanki o zor gunleri hic yasamamis gibiyim hayat musterek onemli olan el ele vermek inan hersey asiliyor

Benim esim de ilk evlendigimizde üç ay işsiz kaldi. Ben de buraya sehir degistirip gelmistim, ben de iş ariyordum. Siz bir de askerlik vs bircok zorluga gogus germişsiniz. Allah hayirli kapilar acsin. İnsallah gonlunuze gore hayirli bir işi olur tez zamanda.
Bu konuda cok fedakar, destekci kadinlardan birisiniz. Sabir işi tabi ki zaman zaman umutsuzluga dusuyor insan. Etrafi cok duymamaya calisin. Zor ama bir anlamda insanlarin gercek yuzu sanki boyle zamanlarda ortaya cikiyor. Size dua edip destek olmalari gerek, umudunuzu kirmak degil. Tabi baban endiseleniyor ve uzuluyordur ama siz kendiniz bir ailesiniz. Esin duzgun bir insan olduktan ve cabaladiktan sonra, oyle dusunmemesi, dusunse de seninle paylasmamasi iyi olurdu.
Ablamin kocasi bir yil işsiz kalmisti, ayni sehirde olmamiza ragmen bizim haberimiz olmadi biliyor musun? Tabi sonra işe girince ogrendik. Hayatta her sey tekduze gitmiyor, bu durumunuz da degisir elbet.

Bu zaten bir örnekti, geçici bir iş senin de yükünü hafifletir. Bence bulabildiği bir işle başlasın, çalışmaya başlayınca kapılar çok daha çabuk açılıyor. Tanıdık çevre vs yapar.

haklısın la lune
Bunu değerlendirelim
Parasında da değilim artık sıkılmasın yeter :)

Eşin neredeyse sıfırdan bir kariyer kuruyor, zaman alması son derece normal. Bu level'ları evlenmeden önce falan atlamış olması gönlümüzün tercihi olurdu ama, olsun, biraz daha sabredin, güvenlik soruşturması bitene kadar asgari ücretle de olsa bir işe girsin bence de.

Aynen de öyle
insanlar bu süreçleri evlenmeden önce hallediyorlar
Ama bizim için evlenmeden eşimin bir başarıya ulaşması mümkün değildi. Düzenli bir hayatı yoktu vs vs uzun hikaye var bunun gerisinde :)

adamı resmen bir proje gibi çalışıyorum yıllardır. Umarım emeklerim boşa gitmez :)

3 yıl önceydi canım bu eşim şimdi denetmen oldu çok şükür...

Ne güzel bir iş :) 6 aya kadar normal o vakit... 1.5 ay falan var buna göre düşünürsem

Iyide esin keyfi is begenmemezlik yapmiyomus ki adam elinden geleni yapiyor senin yonlendirmelerinle kurslarada gidiyo e daha ne yapsin zaten senin calisip onun is bulamamasi yeterince zoruna gidiyodur sana dusen hep manevi destek olmak psikolojisi zaten bozulmustur bence destek olmaya teselli etmeye devam et iyi kotu demeden bi is bulup tabiki calissin etkege evde olmak yalismiyor ama senin esin anladigim kadariyla zaten ugras veriyo birinize her zamankinden cok ihtiyaciniz var bunlarda gecer esim 1 yil issiz kaldi cok zor zamanlar gecirdik ama suan devlet kurumuna girdi sanki o zor gunleri hic yasamamis gibiyim hayat musterek onemli olan el ele vermek inan hersey asiliyor

feraha çıkmışsınız ne güzel.
inşallah biz de bu günleri unuturuz...
Elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum ama geceleri falan uyuyamıyor.

Benim esim de ilk evlendigimizde üç ay işsiz kaldi. Ben de buraya sehir degistirip gelmistim, ben de iş ariyordum. Siz bir de askerlik vs bircok zorluga gogus germişsiniz. Allah hayirli kapilar acsin. İnsallah gonlunuze gore hayirli bir işi olur tez zamanda.
Bu konuda cok fedakar, destekci kadinlardan birisiniz. Sabir işi tabi ki zaman zaman umutsuzluga dusuyor insan. Etrafi cok duymamaya calisin. Zor ama bir anlamda insanlarin gercek yuzu sanki boyle zamanlarda ortaya cikiyor. Size dua edip destek olmalari gerek, umudunuzu kirmak degil. Tabi baban endiseleniyor ve uzuluyordur ama siz kendiniz bir ailesiniz. Esin duzgun bir insan olduktan ve cabaladiktan sonra, oyle dusunmemesi, dusunse de seninle paylasmamasi iyi olurdu.
Ablamin kocasi bir yil işsiz kalmisti, ayni sehirde olmamiza ragmen bizim haberimiz olmadi biliyor musun? Tabi sonra işe girince ogrendik. Hayatta her sey tekduze gitmiyor, bu durumunuz da degisir elbet.

Amin çok sağolun. Az daha sabır göstericez napalım :KK43: sonu mutlu olsun da.

ben babana kızmadım doğrusu hatta hak verdim... kasıma dahaa çoook var geçicide olsa bir iş bulmalı... marketlerde kasiyerlik bile yapabilir....

Oradayken kpss çalıştı.

Kadın erkek farketmiyor artık günümüzde. İlerisi için iyi işler kovalıyoruz. Ben de şuanda işsizim kpss çalışıyorum, kursa gidiyorum tabiri caizse beni de kocam besliyor :KK53: Ama bu sıkıntılı süreler geçtikten sonra beraber rahat edeceğiz. Allahtan senin kamu da işin varmış, garanti bir maaşın var.

Eşin bir süre özelde maaşını çok önemsemeden çalışsa? Yani market olur, bir ofis olur... Kpss puanı varmış nasılsa bir yandan da işleri takip eder?

X