Eşim kapanmamı istemiyor:((

TUA090

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2015
41
11
34
merhaba arkadaşlar sürekli bu forumdayım. Uzaktan takip ediyordum.Bugün üye olmak kısmet oldu.Evleneli 3,5 yıl oldu ve evlenmeden önce kapanmak vs bu tarz şeylere uzaktım.Ailemde ben ve kardeşim açık sadece herkes tesettürlü ve dinine bağlı insanlar.Eşimin ailesi bir o kadar uzak.Şuan çalışmak istemiyorum.Evde durup çocuğumla ilgilenmek sohbetlere vs şeylere katılmak bilgilenmek istiyorum.Çok şükür namazımı uzun zamandır kılıyorum.Ancak uzun zamandır içimde kapanma isteği var.Ancak eşim şuan buna sıcak bakmıyor.Ancak işten çıkarsan kapanırsın diyor.Aynı yerde çalışıyoruz ve benim işten ayrılmamı da istemiyor.Elim kolum bağlandı.İçimdeki bu kapanma isteğinin gitmesinden korkuyorum.Bir ara bu konuda baya baskı yaptım ancak ters tepti ve bir daha bana bu konuyu açma dedi.O aralar benim ailemde çok konuştu eşimle.Galiba bu ona baskı gibi geldi.Eşimde namazını kılan bir insan.Ama iş kapanma mevzusuna gelince konusunu bile açtırmıyor.Bu konuyu eşimle konuşamamaktan dolayı sinir oluyorum.Sürekli aklımda kapanma isteği.Sürekli ölücem,öldükten sonra nasıl hesap vereceğim korkusu.Ne yapacağımı bilemiyorum.

Bana sorarsan, bu meseleden eşinle aranı bozma sana izin vermediği için zaten günahı onun boynuna, senden çıkıyo o vebal eşine bunu dersin ahirette hesabı senin, ayrıca o sohbetlere gitme tamamen beyin yıkıyorlar kendin oku kuran ilmihal ne varsa bilgilen sohbetleri tavsiye etmem.

merhaba arkadaşlar sürekli bu forumdayım. Uzaktan takip ediyordum.Bugün üye olmak kısmet oldu.Evleneli 3,5 yıl oldu ve evlenmeden önce kapanmak vs bu tarz şeylere uzaktım.Ailemde ben ve kardeşim açık sadece herkes tesettürlü ve dinine bağlı insanlar.Eşimin ailesi bir o kadar uzak.Şuan çalışmak istemiyorum.Evde durup çocuğumla ilgilenmek sohbetlere vs şeylere katılmak bilgilenmek istiyorum.Çok şükür namazımı uzun zamandır kılıyorum.Ancak uzun zamandır içimde kapanma isteği var.Ancak eşim şuan buna sıcak bakmıyor.Ancak işten çıkarsan kapanırsın diyor.Aynı yerde çalışıyoruz ve benim işten ayrılmamı da istemiyor.Elim kolum bağlandı.İçimdeki bu kapanma isteğinin gitmesinden korkuyorum.Bir ara bu konuda baya baskı yaptım ancak ters tepti ve bir daha bana bu konuyu açma dedi.O aralar benim ailemde çok konuştu eşimle.Galiba bu ona baskı gibi geldi.Eşimde namazını kılan bir insan.Ama iş kapanma mevzusuna gelince konusunu bile açtırmıyor.Bu konuyu eşimle konuşamamaktan dolayı sinir oluyorum.Sürekli aklımda kapanma isteği.Sürekli ölücem,öldükten sonra nasıl hesap vereceğim korkusu.Ne yapacağımı bilemiyorum.
işten çıkmanızla kapanmanızın ne alakası var anlamadım, eşiniz neye göre işten çıkarsan kapanırsın diyor.
size engel olarak kendisi vebal altına giriyor, o kadar namaz kılıyormuş -ki düzenli namaz kılmak en zor ibadetlerden birisi bence- keşke bunun da farkında olabilse eşiniz.
Allah yardımcınız olsun.

işten çıkmanızla kapanmanızın ne alakası var anlamadım, eşiniz neye göre işten çıkarsan kapanırsın diyor.
size engel olarak kendisi vebal altına giriyor, o kadar namaz kılıyormuş -ki düzenli namaz kılmak en zor ibadetlerden birisi bence- keşke bunun da farkında olabilse eşiniz.
Allah yardımcınız olsun.
Aynı yerde çalıştığımız için örneğin müşteri yemeğimiz oluyor ve içkili ortam ben istemeden de olsa girmek zorunda kalıyorum öyle ortama içkiye sebebini bilmediğim derecede karşıyım içenler yanlış anlamasınlar beni lütfen bu benim fikrim ben seni o şekilde o ortama sokmam diyor bende diyorum gitmek zorunda değilim girmem ortama bu seferde diyorki sen olmadan gidicem sen problem çıkarıcaksın anladığım kadarıyla işi bahane ediyor kapanmamı istemediği için

bu tür kararların kişinin kendisinin vermesi gerektiğine inanıyorum.

- kapanmak istediğinizde neden eşinize sorma gereği duydunuz? ona duyduğunuz saygıdan mı yoksa tereddüt mü ettiniz?
- eşinin neden kapanmanı istemediğini sordun mu?
- işi bırakmamanızı neden istiyor açıkça sordunuz mu?

namaz kılan bir erkek nasıl olurda hanımının kapanmasını istemez aklım almıyor. siz bence uzun kollu giyinin yani kapalı gibi giyinin birtek eşarbınıız olmasın hatta öyle başınıza bi şal atın o olunca açın ne bilim :KK43: nekadar kötü bişey Allah için kapanmak isteyipte kul yüzünden kapanamamak .... nekadar üzgün olduuğunuzu belirtin güzel bi dille. zaten inançlı bi beymiş . neden izin vermiyor anlayamadım .

eşiniz işten cıkmanızı kapandıgınız için mi istiyor hani garip mi gelicek çalısanlara anlamadım ki

Kapanmak, kapanmamak, hatta kapandıktan sonra açılmak insanların kendi tercihleri olmalı neden böyle vicdani durumlarda hep birilerini ikna gerekir ki sanki

Eşiniz sizin inancınıza çok da uzak değilmiş anlaşılan. Neden kapanmanızı istemiyor öncelikle bunu halletmeniz gerekir bence. Muhtemelen tesettürün içinin boşaltıldığını düşünüyordur ve bu yönlü bir önyargısı vardır. ''Seni de diğerleri gibi düşünecekler ne var işte ibadetini yap yeter'' vs olabilir düşüncesi.

Bu konuda ailenizin eşinizle konuşmaya çalışması yanlış bence de, karşı taraf bunu baskı olarak algılayabilir.
Siz biraz daha kendinizi ifade etmeye çalışın bence eşinizin sadece önyargıları, çekinceleri var

Eşiniz sanki işten çıkmanızı istemiyor gibi geldi bana, başınızı kapatmakla iş arasında bir bağlantı kurduğuna göre

Aynı yerde çalıştığımız için örneğin müşteri yemeğimiz oluyor ve içkili ortam ben istemeden de olsa girmek zorunda kalıyorum öyle ortama içkiye sebebini bilmediğim derecede karşıyım içenler yanlış anlamasınlar beni lütfen bu benim fikrim ben seni o şekilde o ortama sokmam diyor bende diyorum gitmek zorunda değilim girmem ortama bu seferde diyorki sen olmadan gidicem sen problem çıkarıcaksın anladığım kadarıyla işi bahane ediyor kapanmamı istemediği için
kesinlikle öyle hem işten çıkarsan diyor hem de işten çıkmanızı istemiyor.
işin özü kapanmanızı istemiyor, bunları da bahane ediyor.

Bana sorarsan, bu meseleden eşinle aranı bozma sana izin vermediği için zaten günahı onun boynuna, senden çıkıyo o vebal eşine bunu dersin ahirette hesabı senin, ayrıca o sohbetlere gitme tamamen beyin yıkıyorlar kendin oku kuran ilmihal ne varsa bilgilen sohbetleri tavsiye etmem.
Yok dediğiniz gibi değil yani bilmediğimiz o kadar çok şey varki öğrenince boşa yaşıyomuşum gibime geliyor.Yani tabiki de bu benim fikrim

ickiye karsi olmanizin sebebi haram olmasindan olabilir,simdi konu kapanir gibime geliyor,dini icerikli konularin ömrü uzun olmuyor burda..

tesettür ise seninle Allah arasindadir, Allahin sana farz kildigini esin yasaklayamaz,gönül de koyamaz,burda aradigina cözüm bulman zor, iyi bir hocadan fetva almani tavsiye ederm..

sadece kapanmanı problem etmiyor. o ortamlara eşinin tek gidecek olmasından hoş karşılar mısın?

kapalı olarak içkili mekana gitmek hoş değil. ki ben açık halimle hoşlanmıyorum. mümkün oldukça o ortamlara girmiyoruz. tercihimiz bu yönde.

Kapanmak ile dindar olmanın ne ilgisi var? Kapalı olmayan ama namazını kılan orucunu tutan çok arkadaşım var.

İkincisi de kapanmak ile yaptığınız isin ne ilgisi var? Onu da çözemedim.

Eğer kapanmak istiyorsan elbette bunu yap ama eşin istemiyor diye sonra açılacak isen hiç girme bu işe derim.

Bu tip kararları kişinin kendi vermesi taraftarıyım. Ama erkeğin de karşısında kapalı mı açık mı bir bayan isteyeceği kararı da ona kalmıştır. Bu yüzden biraz ikileme düştüm. Bir yanda kapalı eş istemeyen bir adam bir yanda kapanmak isteyen bir kadın. Çıkarlar çatışıyor.

canım benim ya. nedir bu erkeklerin yada genel olarak insanların birbirlerinin inançlarına olan saygısızlığı :KK43:
tabiki eşini dinlemen önemli ama sonuçta eğer bu kadar çok içinden geliyorsa sen kapan ve dua et Rabbim elbet eşinin gönlünü yumuşatacaktır . allahın emri olan bir konuda eşin aksini istiyorsa sendne onu dinleme zorunluluğun yok . işten çıkmak konusuna birşey diyemem bende çalıştığım ve sohbetlere gidemediğim için üzülüyorum amaa işten çıkmakta işime gelmiyor açıkçası ve bu yüzdende akşamları evde bazı hocaların sohbetlerini internetten dinliyorums ende şimdilik en azından sohbet isteğini bu şekilde gidermeye çalışabilirsin. hatta belki eşin ile birlikte dinlerseniz eşinede bir katkın olur. eşin amaz kılan bir insanmış sonunda mutlaka kalbinin yumuşayacağına inan...rabbim içindeki isteği gerçekleştirebilmeni nasip eder inşAllah

Hayır anlamadim açıkçası, neden istemiyor esiniz? Bu hayatinizdaki büyük bir durum değişikliği değil ki sadece giyim tarziniz değişecek.

Ayrıca bir arkadas yazmış "vebali onun boynuna ahirette o ödesin hesabini vs, bence böyle hastalıklı düşüncelere girmeyin. Siz yetişkin bi bireysiniz elinizi kolunuzu baglayan yok vebali onun degil tabiki. Günahı var ama tek sorumlusunun o olacağını düşünmüyorum. Kim bilir belkide esinizin bu davranışıyla sınanıyorsunuzdur?

Onu la konuşup fikrinizin degismeyecegini bunun Allahin emri olduğunu anlatmaya çalışın. Hala neden istemiyor anlamadim ama

bu tür kararların kişinin kendisinin vermesi gerektiğine inanıyorum.

- kapanmak istediğinizde neden eşinize sorma gereği duydunuz? ona duyduğunuz saygıdan mı yoksa tereddüt mü ettiniz?
- eşinin neden kapanmanı istemediğini sordun mu?
- işi bırakmamanızı neden istiyor açıkça sordunuz mu?
Eşime sorma gereği duydum çünkü kendi kararımla onu dinlemeyip kapansam huzursuzluk çıkacaktı aramızda kapanmamı istememesinin sebebini bilmiyorum işi bırakmamamıda sebep olarak sosyal olmayacaksın evde bütün gün boş boş zamanın geçecek sıkıldıkça bana saracaksın falan falan diye söylüyor

Tuhaf namaz kılan bir insan iş gereği de olsa nasıl alkollü ortamlara giriyor giremez girmemesi gerekiyor eşim ve kendimden biliyorum çünkü açık bir bayanım ama çok şükür namazımızı kılarız biz alkol satan tekel bayilerden bile alışveriş yapmayız

X