• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim sonunda anlattı derdini...

ahaha tanıştığımıza memnun oldum o vakit :KK70: benim yükselen başak biraz ordan yırtıyorum arada evcimen bir tip oluyorum :KK70:
Ben hiçbir yerden yırtamıyorum evcimenlik anlayışım bile evde yalnız kalıp kendi halimde takılmaktan ibaret. Issız bi adaya düşsem yanıma alacağım hiçbir şey olmaz ıssız adaya düşmem yeterli başka bir şey istemem :cool: ara ara kendimi her şeyden soyutlamak o kadar güzel ki benim için. Eşime göre bencilim ve egoistim bana göre sadece kendimi fazla seviyorum ve kendimle daha mutluyum. Sorun bu :ukala:

Ama o zaman sizin hayata bakışınız farklı. Ben de sevmem mesela samimiyet. Evime gelinsin, gidilsin istemem. Ben eşinin nasıl biri olduğunu az çok anladım. Zor ama öyle biriyle. O herhalde kalabalık bir ortamda yetişmiş öyle istiyor ama sizin isteklerinize de saygı duymak zorunda. Siz istemiyorsanız istemiyorsunuzdur. Ayrıca herkesi idare ediyorsun mavi boncuk dağıtıyorsun ne demek? Bunu yani insanları idare etmenin nesi kötü? Kaldı ki nasıl hem dikbaşlı hem idareci oluyorsunuz? Bence eşiniz de dediklerinin farkında değil.

evlilik terapisti de aynısını söyledi eşime ki... hayata bakışınız farklı ortak bir yol bulmaya çalışacaksınız diyor ama yok benimki illa ailelerle samimiyet modunda.aslına bakarsanız eşimin ailesi öyle mıç mıç değil çünkü kv herkesle kötü küs. eşim böyle bir ailenin hayalini kuruyor aslında, sıcak samimi. benim ailem de sıcaktır kahkah kih kih sohbet falan iyidir yani onlarla beraber olmak istiyor. bayılıyor aileme. babamla otursun maç izlesin dayım vs falan mutlu oluyor. ben aslında istemiyor değilim anca alışıyorum. başta misafir bile ağırlamaktan korkuyordum kendime güvenmiyordum. o zamanlar daha katıydım mükemmeliyetçiydim misafir konusunda şimdi öyle değilim ama eşim hala öyle olduğumu sanıyor.

Ben hiçbir yerden yırtamıyorum evcimenlik anlayışım bile evde yalnız kalıp kendi halimde takılmaktan ibaret. Issız bi adaya düşsem yanıma alacağım hiçbir şey olmaz ıssız adaya düşmem yeterli başka bir şey istemem :cool: ara ara kendimi her şeyden soyutlamak o kadar güzel ki benim için. Eşime göre bencilim ve egoistim bana göre sadece kendimi fazla seviyorum ve kendimle daha mutluyum. Sorun bu :ukala:
Ben balık burcuyum ama içime kova kaçmış olabilir mi:bicak:

bazı konularda gittim evet daha önceki sorunlarımızda hep aynı meselelerden kaynaklıydı. eşim aileye çok önem verir ben o kadar önem vermiyordum ilk zamanlarda. görsem de olur görmesem de kafasındaydım.
eşin önem veriyorsa bu konuda elbette bazı sınırlamalarla bir şeyler yapabilirsin diye düşünüyorum.

evlilik terapisti de aynısını söyledi eşime ki... hayata bakışınız farklı ortak bir yol bulmaya çalışacaksınız diyor ama yok benimki illa ailelerle samimiyet modunda.aslına bakarsanız eşimin ailesi öyle mıç mıç değil çünkü kv herkesle kötü küs. eşim böyle bir ailenin hayalini kuruyor aslında, sıcak samimi. benim ailem de sıcaktır kahkah kih kih sohbet falan iyidir yani onlarla beraber olmak istiyor. bayılıyor aileme. babamla otursun maç izlesin dayım vs falan mutlu oluyor. ben aslında istemiyor değilim anca alışıyorum. başta misafir bile ağırlamaktan korkuyordum kendime güvenmiyordum. o zamanlar daha katıydım mükemmeliyetçiydim misafir konusunda şimdi öyle değilim ama eşim hala öyle olduğumu sanıyor.
Anladım. Daha net oldu şimdi. O zaman şöyle yapsanız; ailelerden önce ortak arkadaşları çağırsanız eşiniz misafir ağırlarken gergin olmadığınızı görse nasıl olur? Aile konusunda da konuşacaksınız. Bence istediği gibi olamayacağını anlamıştır onca yıl. Yine de üstüne basa basa anlatın ve gösterin. Bir süre sonra pes edecektir.

valla istedikleri çok da azıcık değil sanki :KK70: benim gibi özgürlük düşkünü biri için zor atıyorum aileye gidelecek mi gidilecek, yapılacak mı yapılacak bahane yok niye çünkü aile bir tane. eşim bu kafada bence.
Ben de teraziyim, esimi yuceltmeyi çok severim. Çünkü kendimi ondan ayrı görmüyorum. Onun yuceligiyle ben de yukseliyorum sanki. Biliyorum ben fazla geyşayım :D benim esim ailesine çok düşkün degil. Zaman zaman sorunlarimiz oldu bizim de, gitmem ailene sen git dedim. Tamam gitmeyelim o zaman dedi, hic üstüme gelmedi.
Bence de tatil şahane bi fikir. Biraz basbasa kalın, konusun ama yapıcı konusun. Kavga edip birbirinizi yemeyin. Bir de, sorunlar hep eşinizin ailesi konusunda gundeme gelince alınıyor olabilir. Neden sen kendi ailenin sırlarını problemlerini sakliyorsun da, benim ailemin aldığı nefes sorun oluyor diye düşünebilir. Bunu da yikmaniz lazim :( ama ben sizi de cok yapıcı gördüm. Bence guzel sonuclar elde edebilirsiniz birlikte, birbirinizi kendinize birakin karşılıklı, daha çok sevin sevilin

evet bende sizin gibiyim genelde sorun burda:( ve yaptığım iş tüm gün insanlarla muhatap olmak üzerine artık nefret eder hale geliyorum akşam insan yüzü görmek istemiyorum :D ama sevdiğim kişilerle de birarada olmaktan hoşlanıyorum ama her zaman değil.

mesela akşam evde kafamı boşaltmak için bilgisayarımı alır takılırım kitap okurum vs eşim niye onunla ilgilenmiyorum diye trip atar :D şimdi maç izliyor güya bana nispet :D

Bence eşiniz biraz sizi sindirmiş.onun dilinden konuşuyorsunuz biraz.ailenizin het şeyini anlatmamanız çok normal ama o bencilce her şeyi kendi kontrol etmek istiyor.keşke kendi yaşlarınizda daha uyumlu birisiyle evlenseydiniz.karakterinin burçlarla da alakası yok.ben de aslan burcuyum ve kimsenin hayatına böyle saygısızca karışmaya kalkmam

Günaydın kızlar eşimle evliliğimde sorunlar vardı bana karşı soğuk davranması, ailesi ile sorunlarımız vs derken iyice kopmuştuk. Ben artık dayanamayarak eşime ya bitirelim ya da herkes bir adım atsın baştan başlayalım dedim. Eşim düşünmek için zaten istedi. Bir kaç gün sonra döküldü. Kv ben artık geçmişi unuttum korkuyorum konuşmalarınızdan (boşanma olur onun yüzünden diye korktu) tamam gelin konuşalım falan diye haber göndermiş, eşim şu an kendi sorunlarımız var demiş...

Eşimin bana söyledikleri; ben sen üzülme diye gözünün içine bakıyordum, sen beni kullandın (köpek gibi gel git yaptın bana diyor), sana karşı yumuşak oldum diye bağımsız yaşadın, inat yaptın, dediklerimi yapmadın, herşeyini benle paylaşmıyorsun (illa her şeyi bilecekmiş), atıyorum bir aile meselesi olsa eşinizin bilmesini istemediğiniz niye efendim söylemiyormuşum....Bundan sonra herşeyimi o kontrol edecekmiş her istediğini yapacakmışım kaçmak yokmuş tehdit yokmuş... (boşanalım dedim diye tehdit ediyor oluyorum...)insanlardan kaçıyormuşum ailesinden,akrabalardan vs.

Şimdi ben evlendikten bir zaman sonra depresyona girdim çok sıkı fıkı görüşmedim ailemle ama eşimin ailesini ihmal etmemeye çalıştım, onlar istiyor ki kendi kızı damadı gibi habire her gün birlikte olalım yanyana oturuyoruz maalesef:KK43: Ayrıca bir çok sorun yaşadım, işle alakalı, sağlıkla alakalı, aile vs. Hayatımın en kötü haberleri üst üste geldi. Ve maalesef bu dönem sonrasında eşime inandıramıyorum çünkü asla ve asla açık açık anlatamayacağım aile sırrı denilen şeyler var. Ona baksan dışardan hiç bir sorunum yok o benim gözüme bakıyor...

Bana olan güvenini kaybetmiş böyle her şeyi anlatmadığım için...Eşim biriktirip biriktirip patlayan bir insan ve patlayınca da çok uzun sürüyor. Keşke olanları baştan söylesen de ben de bilsem böyle biriktirince kötü oluyor diyorum ama huy işte.

Eşim aslan burcu yönetmeyi çok seven bir insan. Ayrıca çok sahiplenici adama boşanalım diyorum umru değil yarabbim...İlla beni düzeltecek aklınca. Şimdi de tutturmuş tayin isteyecez....

Bir akıl fikir verin bana nolur...

Ben de kova burcuyum ne tezatız dimi:)

İnsan kırılabilir
Hata yapabilir
Evlilikte iletişim eksikliği olabilir
Ancak ben emir kipleriyle konuşan insanları sevmiyorum ve anlaşamam
Kontrol edilmek falan böyle şeyler yaşamayı zorlaştırır
Sizi anlamasını sağlayın, siz de onu anlamaya çalışın

Dank etmesi bile bir şey.

hemde nasıl. benim söylediklerimi birebir anasından da teyit ettirmiş. bayramda eşimi arayıp kutladılar yanındayım adım bile geçmedi...aradım iyi bayramlar demek için normalde telefonumu açmıyor başka numaradan aradım açtı tanımadı...ağzına geleni sayıp saatlerce kavga etti bende kapatırken ben iyi bayramlar demek için aramıştım dedim...tabi ben de arada susmadım cevap verdim...eşim inanılmaz bozuldu o olaydan sonra.

esin hep verici olmus siz de alici adam tukenmis yipranmis simdi de icinden gelmiyor vermek

ben de kendimce vericiydim ama farklı açılardan bakmışız olaylara. meğerse ev pislikten yıkılsa, yemek olmasa umru olmazmış yeter ki aile ilişkilerimiz iyi olsun. bende diğer kısma önem vermiştim.

Back
X