Eşim üvey çocuk mu

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
3.559
11.398
merhaba hanımlar.. Konu eşim ve ailesinin adaletsiz tutumları.. Eşim ve ben kamuda çalışıyoruz. Eşimin erkek kardeşleri ise babalarıyla ticaret yapıyorlar. Ortaklar yani. Evlenmeden önce eşim tüm birikimini ailesine vermiş. Onlar batmıştı zor durumdayken ben rahat edemzdim dedi. Haklıydı bir şey diyemedim. Abisine ticaret üçin araba almış, bir arsa alıp yarı parasını ödeyip 1/4üne ortak olmuş he bi de evlenmeden abisinin tüm beyaz eşyalarını almış. Bunlara hiç bi şey demedim( arsa olayı beni çıldırtsa da.. Matematik bilmeyen adamın hazin sonu ) neyse şimdi erkek kardeşi evleniyor kiraya çıkacak.. Babası da kira ödemek istemiyo.. Eşime resmen sen bizim buralardan bir ev al kardeşin otursun içinde diyorlar.. Eşim de ordan bize kira gelmeyeceğini biliyor tabi.. Ne desem babamı kırmasam diye düşünüp duruyor.. Ya ben cidden anlamıyorum bi anne baba neden bir çocugun hakkını devamlı diğer kardeşlere yedirmek ister ki.. Ya bu benim de rızkım ben de sabahın köründe otobuslerle işe gidiyorum.. Niye kaynım otursun diye ev almak için mi..

Yani burdan eşinizin üvey olduğunu çıkaramayız da adaletsiz bir durum olduğu belli. Belki de sizin çoook paranız olduğunu falan düşünüyorlar ya da eşinizin iyi niyetinden faydalanmaya çalışıyorlar. Bence madem siz otobüsle gidip geliyorsunuz araba isteyin eşinizden, size araba alsın o zaman isteyemezler ev falan. Çok saçma bence, siz otobüsle işe gidip gelin ama gidip evlenen kardeşine ev alın. Kimse öyle güle oynaya evlenmiyor, bırakın kendi başlarının çaresine bakabilsinler. Ortaklarmış ortaklaşa alsınlar.

eşin kendine gelsin bi.. adama tokat falan at, kafasını duvarlara falan sürt. bu nedir yahu?
sen kısarsın bazı şeylerden, eşin de ailesine dagıtır işte. bazen suçun en büyüğü kadındadır.

üveylıkle alakası yok, her zaman evin en saftozu vardır ve kullanılır :KK66:

sizin eviniz var mı? eşinin birikimi çok heralde?

Eşime resmen sen bizim buralardan bir ev al kardeşin otursun içinde diyorlar.

buraya kodan neyse dedim ama bu çok saçma olmuş, ne alaka eşiniz alıcak o oturucak,anlamadığım kredi falan mı çek dedi babası tam nasıl

Eşin parasi olmadığıni söylesin, kredi cek falan derlersede cocuk dusunuyoruz desin, ya da ben kendime ev alicam desin...ya da bazi insanlar cok yapar konuyu hic.acmasin kendisinden öyle birsey istenmemis gibi davransin, sey de diyebilir ben de.sizden borc.isteyecektim

Eşime resmen sen bizim buralardan bir ev al kardeşin otursun içinde diyorlar.

buraya kodan neyse dedim ama bu çok saçma olmuş, ne alaka eşiniz alıcak o oturucak,anlamadığım kredi falan mı çek dedi babası tam nasıl
Tam olarak şöyle diyim bizde biraz nakit oldugunu tahmın ediyorlar. Siz yarısını verin biz de yarısını verelim burda ıkı katlı musatkıl bş ev var onu alalım evde kardeşin oturur altındaki dukkanı da kıraya veririrm diyor.. Eşime baban kira verir mi ki dedim hayır ıkı ay verseuc de vermez dedi

Tam olarak şöyle diyim bizde biraz nakit oldugunu tahmın ediyorlar. Siz yarısını verin biz de yarısını verelim burda ıkı katlı musatkıl bş ev var onu alalım evde kardeşin oturur altındaki dukkanı da kıraya veririrm diyor.. Eşime baban kira verir mi ki dedim hayır ıkı ay verseuc de vermez dedi
eşime hep söylerim; birikimimizden kimseye bahsetme! soranlara esnaf edebıyatı yap
hep bunu derim.ailesi de dahil buna.

Cok adaletsiz bir davranis. Sanirim sizin durumunuz iyi ama onlarin kotu. Oyleyse anlarim ben acikcasi. Somurulmek istemezdim ama elinde yoksa yardim etmesi dogal bisey gibime geldi, tabi durumlar nedir ne degildir bilemem.
Yok durumlari iyiyse asla izin vermezdim esinin de kendine gelmesi lazim

Eşin parasi olmadığıni söylesin, kredi cek falan derlersede cocuk dusunuyoruz desin, ya da ben kendime ev alicam desin...ya da bazi insanlar cok yapar konuyu hic.acmasin kendisinden öyle birsey istenmemis gibi davransin, sey de diyebilir ben de.sizden borc.isteyecektim
eşime hep söylerim; birikimimizden kimseye bahsetme! soranlara esnaf edebıyatı yap
hep bunu derim.ailesi de dahil buna.
ya aslında eşim bahsettiğinden değil ailede tek okumuş eşim diye cok kazanıyor sanıyorlar.. Adam işçiler bile bilmem ne kadar alıyor sen koskoca muhendissin diyor

Cok adaletsiz bir davranis. Sanirim sizin durumunuz iyi ama onlarin kotu. Oyleyse anlarim ben acikcasi. Somurulmek istemezdim ama elinde yoksa yardim etmesi dogal bisey gibime geldi, tabi durumlar nedir ne degildir bilemem.
Yok durumlari iyiyse asla izin vermezdim esinin de kendine gelmesi lazim
Ya aslında durumları kötü değil ama değişik bir anlayışları var.. Eltme tüp bebek yapmaya paraları yok ama ıkı tane arsa alabiliyorlar.. Sonra da bize paraları napıyprsunuz karı koca calısıp dıyorlar

eşimin babası da mühendisti. tecrübeye göre maaş oluyor bildiğim kadarıyla.
atıyorum, eşinin maaşı 5 se 3 desın. nerden bılecekler onun ne aldıgını. mühendis diye de abartmasınlar fazla :=)

Ya aslında durumları kötü değil ama değişik bir anlayışları var.. Eltme tüp bebek yapmaya paraları yok ama ıkı tane arsa alabiliyorlar.. Sonra da bize paraları napıyprsunuz karı koca calısıp dıyorlar
Oyleyse bir bahane bulun vermeyin. Resmen somurmek istiyorlar sizi. Onlarda calissin kazansin eltin kaynin falan mecbur degilsiniz vermeye. Esinizle konusun boyle yaptikca hep devam eder bu boyle.

merhaba hanımlar.. Konu eşim ve ailesinin adaletsiz tutumları.. Eşim ve ben kamuda çalışıyoruz. Eşimin erkek kardeşleri ise babalarıyla ticaret yapıyorlar. Ortaklar yani. Evlenmeden önce eşim tüm birikimini ailesine vermiş. Onlar batmıştı zor durumdayken ben rahat edemzdim dedi. Haklıydı bir şey diyemedim. Abisine ticaret üçin araba almış, bir arsa alıp yarı parasını ödeyip 1/4üne ortak olmuş he bi de evlenmeden abisinin tüm beyaz eşyalarını almış. Bunlara hiç bi şey demedim( arsa olayı beni çıldırtsa da.. Matematik bilmeyen adamın hazin sonu ) neyse şimdi erkek kardeşi evleniyor kiraya çıkacak.. Babası da kira ödemek istemiyo.. Eşime resmen sen bizim buralardan bir ev al kardeşin otursun içinde diyorlar.. Eşim de ordan bize kira gelmeyeceğini biliyor tabi.. Ne desem babamı kırmasam diye düşünüp duruyor.. Ya ben cidden anlamıyorum bi anne baba neden bir çocugun hakkını devamlı diğer kardeşlere yedirmek ister ki.. Ya bu benim de rızkım ben de sabahın köründe otobuslerle işe gidiyorum.. Niye kaynım otursun diye ev almak için mi..
eşinde aklını başına alsın yedirmesin hakkını

eşimin babası da mühendisti. tecrübeye göre maaş oluyor bildiğim kadarıyla.
atıyorum, eşinin maaşı 5 se 3 desın. nerden bılecekler onun ne aldıgını. mühendis diye de abartmasınlar fazla :=)
Eşim kamuda oludpu içğn tecrübeye de pek bağlı değil.. Sabit bi maaş ve memur maaşları az çok belli.. Hatta onlar dönem dönem yazları işleri açıldıgında bizden cok kazanıyorlar.. Ama gözleri bizim kazandığımızda ne diyiiim..

niye ikinizde çalışıyorsunuz ya o yüzden nakit vardır sanıyorlar,bence girişmesin eşiniz böyle şeye

Eşim kamuda oludpu içğn tecrübeye de pek bağlı değil.. Sabit bi maaş ve memur maaşları az çok belli.. Hatta onlar dönem dönem yazları işleri açıldıgında bizden cok kazanıyorlar.. Ama gözleri bizim kazandığımızda ne diyiiim..
kamudaysa azdır tabii.
fazla bir şey almıyordur o zaman.
eşin almaya kararlı galıba?

Ben olsam konu bile acmazdim.Cünkü esim bu kadar enayi yerine konmus.Bi de üstüne ev hediye edecegim?! Ne iciyorsunuz da , bu kadar korkuyorsunuz kayinpederinizden.
resti cekin esinize . Enayi gibi ne calisip verecegim .Yok deyin , arkadasima borc verdim deyin , bir iki vermedi mi anlar.Ama bulmuslar sizi yoluyorlar bi güzel.

kamudaysa azdır tabii.
fazla bir şey almıyordur o zaman.
eşin almaya kararlı galıba?
Yok değil aslında .. Yani bizim bu tarflardan ev almak niyetindeyiz biz. eşime kaç aydır ev bakalım bankadaki nakit eriyor .. Tl de kalmayalım dediğimde üstte durmayan adam.. Bi hafta içinde kendi iş yerine yakın evler bakmaya başladı ciddi ciddi. Emlakcılarla konusmalar her oglen ev gezmeler fln.. Şimdi kendi iş yerine yakın bi ev var senle görmeye gidelim dedi( eşimin ailesinin yaşadığı bölge değil ) cok mutlu oldum.. Demek ki az da olsa eşimin de gözü açılmış

X