Eşim ve annem arasında kalıyorum yorumlarınıza ihtiyacım var

seda55512

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
45
4
38
Annem başka ilde yaşıyor ve bize bir hfta kalmaya geldi eşimin 1,2 soğuk tavırları oldu ama çok belirgin deil. Bizi arabayla biyere bırakırken soguk işte annem ona bişey almıştı hediye verdi elini zor uzattı bunları ben kendm gördüm. Annemin canı çok sıkıldı gideceği günden 2gn once eşim evde yokken gitti kırgın birşekilde. Ancak eşim de 1hfta boyunca yapmadı böle şeler abartılı bi durum değildi. Annem gittikten sonra bana birsürü şey söledi çok ağır laflar etti eşime. Benm doguma da 2ayım vardı Şuan da 1ay var ve hala annem çok laf söylüyor ve bi kaç kez de boşa bunu bu adam olmaz die beni çok doldurdu eşime sevgiyle bakamıyorum zorlanıyorum. Eşimin çok kötü bir insan olduğunu söylüyor ben anneme herşeyde haklısın desemde bana da sen de onun kuklası olmuşsun emrine girmişsin diyerek aşağılıyor kişiliğime ettiği sözler artk çok ağrıma gidiyor ne yapmalıyım

valla olayı tam anlayamadım ... anneni haksız gördüm nedense...eşinin o ara sıkıntıları olabilirdi bunu yansıtmış olabilir ... kendi kızgınlığıyla sana neden boşan diyor ... karnın burnunda eşinle bi sorun yokkenniye aranıza soğukluk sokuyor ... sakın dolduruşa gelip eşinle aranı bozma çocuğuna odaklan ... annene de yıkıcı değil yapıcı olması gerektiğini anlat

Biz evlenirken herşeyi kendimiz aldık ikimizde kamudayız düğünü felan eşim kendi yaptı ailelerden destek almadık annem ailesindende gıcık alıyor yardmcı olmadılar diye sürekli onlara olan nefreti laf sölemesi beni çok yordu eşimin bir de başka şehirde yaşarken evliydik ama birarada deildik 20bin tl para harcamış ve bunu ailem biliyor o donemde üzüntüden aileme anlattım ancak ben arayı düzeltsem de annem çok sinirli ve eşimin ufacık kusuru batıyor anneme , eşimin ailesine gelince karışan eden insanlar deiller pek gelmezler onlarda şehir dışı. Onlarda düğüne destek olmadı eşim 20bin de üstüne harcadı eşimde tabi düğün masrafı birlikte 45bin kredi var annem de bunu hazmedemiyor sürekli işte ona sen bakıyorsun bi de sözün geçmiyor die sürekli beni dolduruyor bende doluyorum söyledikleri doğru die.

Nasıl ki erkek aileleri için burda eşler denge kurmalı diye yazıyorsak sizin içinde aynısı geçerli dengeyi kuracak kişi sizsiniz

Biz evlenirken herşeyi kendimiz aldık ikimizde kamudayız düğünü felan eşim kendi yaptı ailelerden destek almadık annem ailesindende gıcık alıyor yardmcı olmadılar diye sürekli onlara olan nefreti laf sölemesi beni çok yordu eşimin bir de başka şehirde yaşarken evliydik ama birarada deildik 20bin tl para harcamış ve bunu ailem biliyor o donemde üzüntüden aileme anlattım ancak ben arayı düzeltsem de annem çok sinirli ve eşimin ufacık kusuru batıyor anneme , eşimin ailesine gelince karışan eden insanlar deiller pek gelmezler onlarda şehir dışı. Onlarda düğüne destek olmadı eşim 20bin de üstüne harcadı eşimde tabi düğün masrafı birlikte 45bin kredi var annem de bunu hazmedemiyor sürekli işte ona sen bakıyorsun bi de sözün geçmiyor die sürekli beni dolduruyor bende doluyorum söyledikleri doğru die.
sizin aileniz ne kadar yardım ettı dugununuz için

BU AİLELER DE HER ŞEYE SALÇA OLMASALAR ÇOK İYİ.SEL GİDER KUM KALIR DERLER ARKADAŞIM.TAMAM ANNENDİR BAŞ TACIDIR AMA ÖTE YANDA DA SIRTINI DAYADIĞIN, BİR ÖMRÜ BERABER YAŞAYACAĞIN BİR İNSAN VAR.YANİ SENİN HAYATIN VAR.
BURADA DENGELERİ SAĞLAMAK SANA DÜŞÜYOR FİKRİMCE.

Ama eşimle aramda ciddi bi sorun yok ikimizde çalışıyoruz artk atlattık o süreci ya o ya ben die tercih yapmamı istiyor bazen bunalıma giriyorum annemle mesafe alsam ole bi imkan yok tek yaşıyor aramız bozuldu mu kaldıramıyor hergün ağlıyor. Ancak annemle anlaşmak için herşeyine evt deyip itaat etmem gerekiyor tamamen o söyleyecek bende yapacam durum bu. Direniyorum ama bu sefer evlâtlıktan siliyor beni herşeye de evt desem bu sefer ailevi kararları kendm alamıyorum

Annem otoriter bir kadın yönetmeyi seviyor ve direndiğimde ya eşimi savunuyor oluyorum karaktersiz annesinin dediğini yapmayan olmadığım şey kalmıyor. Yani düşünün ki diktatöre karşı gelirsin ve kaldıramaz öyle bi durum yaşıyorum. Eşim de 4 4lük biri olsa tmm dicem ama onun da hataları var ve annem üzülümce ben vicdan azabı çekiyorum onla küs olmayı kaldıramıyorum doguma 1ay kaldı ve kimse beni düşünmüyor buna şaşıyorum

konu her ne olursa olsun annenizin tutumu cok yanlis. esinizin yaptigi davranislardan en cok mahcup olacak ve uzulecek olan sizsiniz, annenizin bu kadar uzerinize gelmesi ve sizi esinizden sogutmasi hic hos degil. hele ki hamile halinizle...

Bence esinle aranda sorun yoksa anneni karsina al ve net bir sekilde konus. Sana iyi bir damat olmayabilir belki bu konuda haklisindir da ama bana iyi bir es de. Ve de annenin soylenmesinin seni olumsuz etkilediğini belirt. Aileler icin en temel husus evlatlarinin mutlulugu olmalidir annenize bunu hatirlatin ve mutlu oldugunuzu kendisi soylenmeyi birakirsa daha da mutlu olacaginizi soyleyin. Anneniz esinizin kuklasi oldugunuzu soyluyor ama bir yandan da sizi kendi kuklasi yapmaya calisiyor. Bence eger eşinle mutlu isen annenin daha fazla yorum yapmasina izin verme. Yine annenle gorus sevgini ilgini azaltma ama her boyle bir konu actiginda ben artik bu konulari konusmak istemiyorum deyip net bir sekilde konuyu kapat.

Annemi karşıma almaya gücüm yok ztn doguma gelmem bana ihtiyacın varsa gel benm evimde yap dogumu diyor. İşte olaydan sonra anneler gününde bende eşimde anneleri aradık ancak benm annem annesini aramama çok kıZdı eşim soğuk davrandı die benm de ailesine tepki vermemi istiyor ve ben durduk yere kimseye bişe yapmak istemiyorum olayla ailesinin bir ilgisi yok ama doğumda geldiklerinde iyi davranırsam annem bunu hazmetmez

S
Bence esinle aranda sorun yoksa anneni karsina al ve net bir sekilde konus. Sana iyi bir damat olmayabilir belki bu konuda haklisindir da ama bana iyi bir es de. Ve de annenin soylenmesinin seni olumsuz etkilediğini belirt. Aileler icin en temel husus evlatlarinin mutlulugu olmalidir annenize bunu hatirlatin ve mutlu oldugunuzu kendisi soylenmeyi birakirsa daha da mutlu olacaginizi soyleyin. Anneniz esinizin kuklasi oldugunuzu soyluyor ama bir yandan da sizi kendi kuklasi yapmaya calisiyor. Bence eger eşinle mutlu isen annenin daha fazla yorum yapmasina izin verme. Yine annenle gorus sevgini ilgini azaltma ama her boyle bir konu actiginda ben artik bu konulari konusmak istemiyorum deyip net bir sekilde konuyu kapat.

B
beb böyle diyip direndiğimde evlâtlıktan siliyor annen yok artk deyip siliyor kocandan kaçıp bana geleceksin ailende onlar artk diyor yani eşin beni sevmiyorsa seni de sevmiyor bunu unutma die aklımı okdr karıştırıyor ki.

Yani annem tamamen kendini öncelikte tutmamı istiyor dogumu yapınca annemin yanına gideceğim yazlığa yazın 1ay kalacam eşim okdr kalmam ben dedi annem o seni çocuğunu sevse kalır diyor doğru mı? Annemin evinde kalmak zorunda mı? Annem eşin beni asla istemiyor samimiyet kurmuyor die dolmuş durumda.

Annem istediği gibi olmadıgı zaman çok kolay hakaret ediyor ve beni psikolojik olarak kötüye sürüklüyor mesafe alıp görüşmesem annem tek yaşıyor ağlıyor bensiZ yapamıyor vicdanen yapamıyorum yani tamamen annemin sözünü dinlemek zorunda kalıyorum onun beni silmesini göze alamıyorum hani eş bulursun ama anneyi Bidaha bulamazsın die eşimin haklı oldugu bişeyi bile savunamıyorum ayrılıp bu sıkıntılardan kurtulup tek yaşamayı bile düşünüyorm en azından annemin laf söleyecegi biri kalmayacak die ama eşime haksızlık bu die geri çekiliyorum

Ben hem anneme hem de eşime karşı soğuma yaşıyorum doğumda çok yakın çok sağlıklı bakamıyorum da duygularım baskın geliyor. Anladım ki annem zor donem anlamıyor lohusalıkta psikolojimi bozacak evde bizimle die çok korkuyorum işim okdr zor ki

Anneniz yanlis yapiyor.Siz evliliginizden memnun, esinizle mutluysaniz kulak tikayin.Sonu gelmeyecekse annenizin yorumlarinin, kibarca ama net olarak bu evlilikte mutlu oldugunuzu annenizin yorumlarinin sizi cok uzdugunu ifade edin.

Anneniz yanlis yapiyor.Siz evliliginizden memnun, esinizle mutluysaniz kulak tikayin.Sonu gelmeyecekse annenizin yorumlarinin, kibarca ama net olarak bu evlilikte mutlu oldugunuzu annenizin yorumlarinin sizi cok uzdugunu ifade edin.
Keşke ben sizin dediklerinizidediğimde annem anlayış gösterse. Tamamen kendinden yana olmazsam saygı duymuyor sözlerime kendi eşimi nasıl görüyorsabende öyle görüp kabul etmem gerekiyor diyorum ya tmm anne hepsi doğru anne demem şart bunları da yapıyorum bu sefer iç dünyamda psikolojim alt üst oluyor ezildiğim fikrilerimi söyleyemediğimden

Keşke ben sizin dediklerinizidediğimde annem anlayış gösterse. Tamamen kendinden yana olmazsam saygı duymuyor sözlerime kendi eşimi nasıl görüyorsabende öyle görüp kabul etmem gerekiyor diyorum ya tmm anne hepsi doğru anne demem şart bunları da yapıyorum bu sefer iç dünyamda psikolojim alt üst oluyor ezildiğim fikrilerimi söyleyemediğimden
O zaman bu sizin sorununuz olmamali.Mutlu yuvanizi anneniz mutlu olsun diye yikip yavrunuzu yanliz buyutmek icinize sinecek mi?
Birakin aglasin,kiyamiyorsunuz anliyorum ama tutumu,davranislari gercekten size zarar veriyor.Sik sik ben seni cok seviyorum ama bu da benim yuvam.Ben boyle mutluyum deyin.Surekli duyunca ikna olur belki.Birde esiniz veya ailesiyle yasadiginiz olumsuz seylerden sakin bahsetmeyin.

X