Eşim ve ben sorun iletisimsizlik mi?

turkuaz86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
2.068
533
Merhaba arkadaslar,

bir yılı askındır evliyim. inişli cıkıslı bir şekilde yürütüyoruz evliligimizi. Genelde esimin deyimine göre abartan ben oluyormusum. Kabullendım.

Kayınvalidem kısın sagolsun bana mantı ve eriste yapmıstı getirmisti. Bende ona her gittigimde ıllakı her zaman yardımcı olmaya calısan bırıyım. Kıslık hazırlıkları vs hep yardımcı olmaya calıstım. Yalnız kendısı cunku. sürekli ben ve esım gıdıyoruz yanına. eksikliklerine bakar. evini temizler, sırtını lifler, alısverıs yaparım. Ancak kısa süre önce olan olay beni yine sasırttı.
misafir geldi, bende cay hazırladım ve yanında atıstırmalık bırseyler cıkarayım dedim, ayıp olmasın diye. Kayınvalidem herkesın içinde, sen bana sormadan nasıl malımı alıp masaya koyarsın dedi:KK57: ben soka ugradım birsey diyemedim. Misafirin bile kursagında kaldı kurabiyeler. ki ben aldım getirdim ona o kadar seyı, ben ödedim falanda demedim hiç denmezde. Esim hıc agzını acmadı.

gel zaman gıt zaman kayınvalidem evime geldi, sabahtan kalkıp dolaplarımı karıstırıyo, ne aradıgını sordum, bakınıyorum dedi. Birsey düsünmedim kahvaltı hazırlamaya basladım. Basladı söylenmeye niye bu kadar esya alıyorsunuz, yazık degil mi, ısraf ediyorsunuz, vs vs. dolabımda olan recel kavanozunu, erısteleri ve mantıyı cıkarttı posete koydu. Ne yapacaksın onları anne dedim. Evime götürcem dedi, sız yemıyosunuz kızım geliyo ona vericem dedi.:KK57: ona kac erzak yolladı hazırladık ettik, yetmedı evimdekinide yolluyo. Hicbirsey demedim. Esime de gelin istemedi bana verdi demis.

Ben bu ikiyizlülükten tiksinmeye basladım artık. Nasıl basedecegımıde bılemıyorum. Misafir varken yere cay döküp sil surayı diye emretmesini mi, esim veya baskası yokken yanımdan kalkıp gidipte, baskası varken ay canım cicim kuzum diye sevmesimi, artık migdem bulanıyor. :KK43:

Ona gittigimizde hep oglunu düsünüp yemek yapar. kalan yemegi verir, esim olmadıgında kendin napıyorsun ye, benim yemegim var diyen biri. Esime bunları anlattıkca inanmıyorda artık. Herseyı benim abarttıgımı söylüyor. :KK43: Nasıl basedecegımı sasırdım. sınırlerım cok gergin. Biryere gittiginde gel kızım demez, birsey sordugumda duymamazlıktan gelir. esime söyledigimde sana öyle gelmiştir demesi artık beni ıyıce mutsuz ediyor. Aileme taktın diyor, görümcem neredeyse bir yıldır aramaz sormaz, sımdı gelecegı için, beni arıyo nasıl canım diye. Esime söyledigimde bak arıyor ya dıyo.:eek:deli olacagım. Eşimle de iletisimim hiç yok, cinsellikte yok denecek kadar az. Yanyanayken ay ablamı arıyım, dur annemı arıyım der. Ben yanındaken mı aklına geliyor diyorum kızıyor. Bir senedir evliligimden hic birsey anlamadım. Hıc vakıt gecirmiyoruz birlikte, evde oldugunda cep telefonuyla, yemek su bu, kayınvalıdemın yanında bülbül kesiliyor.

ben artık cok yoruldum, onlar gibi davranacagım dedigimde, esim kendıne bunu mu yakıstırıyorsun dıyor. oyle degilsin dıyor. NOrmale dönüyorum onlar sütüme cöküyor, olmadıgımdada benim eşim böyle degil dıyo. Kafayı yedırtmeye calısıyorlar. eşim kac kere. seninle evlenmezdim diyip duruyo. habire alakasız seyler konusuyorlar, annesi sürekli istedikleri kızlardan vs. artık daral geldi bana:110:

ki kayınvalidem kızının hamile oldugunu duyunca, herkes cocuk yapıyo sen yapadın diyo yüzüme gülerek. KOcamı gördğgğm var onun sayesınde habire iş için cagırıyo onu. :KK43: mutsuzum esşimi cok seviyorum, ama onun sevdiginden süphesizim, hiç haklısın bile demiyo, hep haksız olan ben. Kendimden süphe eder oldum artık.

ki ablasının yaptıgı aileme karsı olan terbiyesızlikleri hic dile bile getirmedim onlara karsı.

Eşini bilemicem ama kv bunama belirtileri gösteriyor olabilir. Yaşlı mı?

ay hiç sevmedim o nasıl bir insan öyle:KK43:
Allah yardımcın olsun ama sen de az laf söylesen keşke
bu gibiler terslenince anlıyor

Yazın içinizden ne geliyorsa eşinize sayfalarca mektup yazın!!! Konuşamıyorsunuz maden yazmak en güzeli ben hep öyle yapıyorum ne anlatmak istiyorsam anası babası kendisini hastalığım o bu şu incitmeden ağır laf konuşmadan içimde ne varsa döküyorum eşşek değil ya elbet anlıyor sizde yapın.

işte, yazsam elinde koz olarak kullanır, kayınvalideme büyügüm diye birsey demiyim diyorum, kıyamıyorumda. 57 yasında, cokta yaslı degil eli ayagı tutuyor, sürekli suram agruyor buram agrıyor diyip her hafta sonu onun yanındayız. hafta içide calısıyoruz, dinlenebilecegim günüm yok, hayatımdan bezdim resmen, kişisel bakımımı yapamaz oldum resmen, bir cıkmaza girmisim ki cıkamıyorum sani. Diger konularımdanda bilirsiniz, cok acayıpler ya. Ailem geldi zıyaretime, büyüktü diye kayınvalideme de gittik, yemek dahi yapmadı, orda kaldıgımız halde. Gittim bu sefer ben birseyler hazırladım bu kadarda olmaz kı. Annem kac kere onun kızını agırladı. Cok mu zor be kadın bir yemek yapmak.

gecen yılda dügünde yemek hazırlamadılar, evin daha gelini olmadıgım halde, gittim ben ailemi agırladım. kızı kendisi oldugu halde. ben artık ne diyecegımıde sasırdım. Esimde sürekli ailesini haklı gösteriyor deli olacagım.

her sinirlendigimde kimse olmadıgı için esime anlatıyorum beni anlasın dıye oda yok. ısıtıp ısıtıp aynı seylerı cıkarma basıma dıyıp duruyor. Beni sevmiyo sanki, anlamaya bile caba göstermiyo. Bir yere gittigimizde genclerle takılıyo oturuyo sohbet ediyo, bende kayınvalidemin yanında oturuyorum. Esim dıyo yalnız degilsin ki annemin yanındasın, ama kayınvalidemin beni bırakıp baska oturmasından habersız. Ben napcagımı sasırdım, cARESİZİM. kendimi zor tutuyorum artık. Evimde yalnız oldugumda hep aglama krızlerıne giriyorum artık. Esime aile olamayız böyle diyorum, aileden kastın ne diyo, sevgiden kastın ne diyo. Annemi kabullenerek geldin diyo, katlanacaksın diyo. Beni anlamıyo :KK43:

Siz içinize atsaniz da olanları zaten kötü davranışla karsilasiyorsunuz...madem içinize atmayın direkt verin cevabını böyle kötü olun daha iyi.en azından içinizde kalmaz.misafirin yanında o ne biçim söz. Senin malın miydi anne kusura bakma misafir gelirken keşke kendi yiyeceği mali getirseydi deseydin sonra esin birsey derse abartıyor annen derdin. çok üzüldüm. Hiç yaranmaya çalışma öyle de kötü böyle de kötü. Sırtını niye keseliyorsun ki hamama gitsin insan gibi davranmayacaksa.

Yanlış hatırlamıyorsam kilonuza burnunuza falan laf ediyordu eş ve ailesi değil mi?

sesisimi cıkarsam dahada kötü olacak diye korkuyorum, hep bir kaybetme korkusu, neden bilmiyorum. Kimseyi kırmak istemeyen, naifim sanırım birazda. Sesisimi cıkaramıyorum direk aglıyorum. Sanırım zayıf yönümü buldular kullanıp duruyorlar :KK43:

Hiç konunun tamamını dahi okumadam bi karara verdim bile.An itibariyle bundan sonra kaynananızı eşinize şikayet etmiyorsunuz,ama kalabalıkta artistlik yapanın tenhada özrünüde kabul etmemek suretiyle aynı şeyi sizde kv nize yapıyosunuz.Umarım başarırsınız çünkü başka türlü zor sıyrılırsnız.Belki kv değişmez ama eşinizin fikirleri değişir.Misal,siz evde yalnızken yırt ağrızını.Tersle kız karışma evime de bişeyler.Eşin gelincede anam anam canım anam garip anam de.Kv şikayet ettikçede şok olun aaa ben miii kiiiiim beeeennn inanamıyoruuuum bu sözlerineeeeeee diye kendinizi odaya atın.Olduda bitti maşallah.

Ben senin yerinde olsam hic yuz vermezdim. Bu ne ayip boyle. Benim dolabimdan esya alip goturcek. Yok yaa..vallahi posetine koyar cope atarim. Bazi seylerinde bir siniri var. Mudahale ettirmeyin kendinize. Kizi gelsin sirtini liflesin.

iyi niyetim hep suistimal edildi. Bosver be turkuaz insanlik sende kalsın dedim. sırtını lifleyip sacını ördükten sonra bana, bu sene kıslık sırf kızıma hazırlayacagım, kendininkini sen yaparsın dedi. Kendi kendime sorgulamaya basladım bazı seylerı, neden böyle davrandıgını anlamaya calısıyorum, sirekli bana oglumu göremiyorum senin yüzünden diyo. Benden fazla gördügü kesin. Evlilik hayatımı yasayamıyorum. Kaldıgımız yerde kücük bir sehır, yapılcak aktivitede fazla yok. :KK43: Evliligim bitecek bu gidişle...

Hiç konunun tamamını dahi okumadam bi karara verdim bile.An itibariyle bundan sonra kaynananızı eşinize şikayet etmiyorsunuz,ama kalabalıkta artistlik yapanın tenhada özrünüde kabul etmemek suretiyle aynı şeyi sizde kv nize yapıyosunuz.Umarım başarırsınız çünkü başka türlü zor sıyrılırsnız.Belki kv değişmez ama eşinizin fikirleri değişir.Misal,siz evde yalnızken yırt ağrızını.Tersle kız karışma evime de bişeyler.Eşin gelincede anam anam canım anam garip anam de.Kv şikayet ettikçede şok olun aaa ben miii kiiiiim beeeennn inanamıyoruuuum bu sözlerineeeeeee diye kendinizi odaya atın.Olduda bitti maşallah.
bunu yapcam cok zor, ama sanırım baska carede bırakmadılar bana. İyi niyetimi kötüyüm barı gercekten kötü olup anlasınlar bazı seylerı!

sende politik ol kv. gibi.
kocana yaptıklarını ettiklerini anlatıp durma. kocan yanınızdayken ah annecim canım annecim, kocan yokken yüzüne bakma :)

ezdirme kendini. çok ciddiyim :KK66:

Canm ya bu nedir ben okudukça daraldım burda ya inadına yapıyo belliki kayinvaliden oğlunun yanında melek o gidince şeytan oluyo sna hadi sana yapıyo hiç misafir yanında ole denirmi dangalaklik yani. Yani neyse kardeşim yapılacak belli eşine anlatinca belli laf soyletmiyo yada farkında anlamamazliktan geliyo seni sana yakışmaz falan diyo baksana mahsus hak vermiyor belkide yüz verirsem anneme gitmez araya mesafe koyar falan die
Valla canm yapılacak tek sey var şu durumda kayinvalidenin taktiğini uygula herkesin yanında annemmm kimse yokken sende aynı yaptığını yap yada harbiden söyle ben sana böyle mi yapıyorum benden ne istiyorsun söyle biliyim bunlarımi hakediyorum gibi bole olmaz canm sen sustukca daha da ilerletcek çünkü durumu bak sinir etti beni bile burda allah yardımcın olsun canım insiallah artık mutlu olursun Rabbim kalbine vicdan koysun kv nin ne diyim onunda var kızı bak insan dusunur neden bole bu insanlar ya:KK12:

bende anlamıyorum, hersey güzel olur anne kız anlasılırız diye kabul etmiştim kaynanamı :KK43:(( ama cok pısmanım, cok yanılmısım sımdı farkediyorum...

X