• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esime birsey hissetmiyorum

Çocuk için evlilik sürdürülemez ama başkasına ilgi duyduğundada bu evliliği sürdürmenin ne anlamı kalır? Eşinizle konuşun. Sana bir şey hissetmiyorum demeyin ama bu aralar sanki birbirimize uzak kaldık,benimle biraz ilgilenmen gerekiyor sanki falan diyin beraber birşeyler yapmaya çalışın baktın olmuyor,boşanmak zorundasın. Çocuğa evli anne baba değil sıcak yuva lazım,sende soğuduğun bir adamla ne kadar sevgi dolu bir yuva verebilirsin ki çocuğuna?

Erkeklerin cogunun birlikte biseler yapalimdan anladiklari sey: sex..

Konu sahibi baska birine ilgi duymaktan korkuyorum dedigi icin taslaniyo. Bu demeseydi sadece kocam ilgisiz deseydi sorun olmazdi

Yeni evli sayilirsiniz, üzerinede bir cocuk. Böyle seyler hissetmeniz cok normal, bu da gecici bir sürectir.
Ayrilmak falan hic akliniza gelmesin, probleminiz cözülemeyecek birsey degil.
Esinizin size karsi ilgisi ne durumda? O da var bir yandan.
Eger herseyinle iyi bir es ise o zaman sunlari arkadas tavsiyesi olarak suraya birakayim,
Esin iyi günde kötü günde sana destek oluyorsa, saygi duyuyorsa bu asklarin en güzelidir.
Aile o kadar temiz ve saftir ki, disaridaki bir erkegi daha tanimak istemezsin. Inan bana istemezsin, evlilik sonu gelmis bir limandir. O limanda yasarsin genislersin, kisa tatillere cikarsin.
Aklin sakin baskalarinin hayatlarinda asklarinda, heyecanlarinda kalmasin.
esinin gözlerine bak, o senin icin tek ve sana özel
bol bol sevisin bir de, atesi harlamak lazim
iki kücük cocugum var, gün icinde cok yoruluyorum
baska problemleirm oluyor, ha esim de mükemmel degil, tipki benim gibi
ama ben günün sonunda kiyamet de kopsa onun gögsünde dinlenmek istiyorum
kiymatinizi bilin sadece, bu duygular gecici huzur ve mutluluk baki unutmayin

Eveeet, yine "ultra namuslu hatta doğuştan bekaret kemerli" mükemmel bazı hanımlarımızın konu sahibini yerden yere vurduğu bir konu daha. Uzaktan okuyordum yorumları ama bazı mesajları görünce dayanamadım.

Arkadaşlar, sizin henüz başınıza gelmemiş olabilir ama tüm evli çiftler bir noktada evliliğinden sıkılabilir, bunun garantisi yoktur. İllaki evlenmesine de gerek yok, uzun süreli bir ilişki yürüten çiftler de ilişkilerinden sıkılırlar. Bunun aşkla, sevgiyle, tutkuyla falan da alakası yoktur. "Ahh ninelerimiz, dedelerimiz sıkılıyorlar mıydı hiç? Onlar sadıktı, bir yastıkta kocadılar" edebiyatı yapan oldu mu bilmiyorum ama "retro romantikliğinizi (!)" bozduğum için özür dilerim. Nineleriniz de dedeleriniz de sıkılıyordu arkadaşlar. Ama "Ben evliliğimizden sıkıldım" diyemiyordu, gerek hala devam eden "Boşanırsan kötü kadın olursun" bakış açısı (aldatılsa bile "Erkektir yapar" diyen toplum sıkıldığı için boşanmak istemesine he mi derdi sizce), gerek "Yuvayı dişi kuş yapar" mantığı, gerek geçim sıkıntısı, gerek çocuklara bakmak, gerek başında duran yatalak kayınvalideye bakmak gibi gram nefes aldırmayan dertler vardı. Kendilerini sorgulamaya fırsatları mı vardı?

Bu hayatta monoton olan her şeyden sıkılırsınız. Bir gün hep giydiğiniz tişörtünüz artık eskisi kadar çekici gelmemeye başlar, bir gün her sabah kahvaltıda içtiğiniz çay içinizi yakar meyve suyu içmek istersiniz, bir gün en sevdiğiniz arkadaşınıza katlanamadığınızı fark edersiniz, bir gün dertlerini dinlediğiniz kuzeninizden sıkıldığınızı fark edersiniz. Eşinizden de sıkılabilirsiniz, kendinizden bile sıkılabiliyorken eşinizi bu kadar "kutsal" bir yere koymanız tuhaf. "Gerçek aşk" dediğiniz şey sürekli olarak eşinize "Aşkım, hayatım" diye hitap ederek Facebook'ta düğün fotoğraflarınızı "herkese açık" şekilde paylaştığınız bir yanılsama değildir. İnsanları kısıtlı deneyimlerinizle, ailenizden kalıplaşmış şekilde öğrendiğiniz yargılarınızla yargılamayın, suçlamayın. Biz insanız, beşeriz şaşarız. Büyük aşkla evlendiğin eşinden sıkılırsın, bu sevmediğin anlamına gelmez. Bazen gelebilir de, belki yanlış bir tercih yaptığını fark edersin. Sıkılma halin belki ileride geçer belki de geçmez.

Hepinizin bildiği o büyük Romeo ve Juliet aşkının sadece "3 gün" sürdüğünü biliyor muydunuz?

Back
X