Eşime derdimi anlatamıyorum:((

kalbimdurur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2012
343
0
0
İzmir
merhaba arkadaşlar sizlerle bir konuyu paylaşmak istiyorum.. eşim ailesiyle kötü oldumu tam kötü oluyor birkaç zaman görşmüyorlar iyi olunca da tam iyi oluyor..eşi ve ailesi arasında ki dengeyi koruyamıyor..dün eşimn annesi babası görümcem bize geldiler mangal yapıldı yemekler falan kaynanam da görümcemde yardımlaşmayı bilmezler herşey önüme gelsin hazır yiyeyim derler neyse dün eşim mangalı bende salatalar mezeler falan hazırladım meyvesinden tatlısına kadar herşeyiyle ilgilendim görümcem asla yardım etmedi üstüne üstlük laf vurdu dün paltıcan ve kırmızı biber közleyip salatasını yaptım eşimede kavanoz alalım da kışada yapalım dedim.. kayınbabam da konuyu önce anlamadı uzakta oturuyordu görümceme sordu ne kavanozu kızım dedi görümcem de aynenşu ay ne bileyim babacım turşu mu ne kavanozu ben bilmem öyle şeyler benim seviyem değil dedi:50::50:bene eşim de alındık. eim gerçi lafını söyledi ama ben kırıldım:43: bu zamana kadar hep ben onları yemeğe aldım ağırladım onlar hiç almadılar çağırmadılar da..eşim de ne olsa annesini arıyor herşeye davet ediyor hemde bana sormadan..dün mangala geldiler yaptık falan gece gittiler çok yoruldum bugünde sabah akşam yemek planı yapalım dedik yaprak sarması yapalım dedim uzun zamandır yapmadık dedim tamam dedi eşim..yarım saat sonra annesi aradı ne yapıyonuz falan diye hemen yaprak sarması yapcaz sen seversin anne gelin yiyelim falan diyo bide ısrar ediyo yaa belki ben istemiyorummm bide bana sormadan etmeden diyor..:26::26:eşimin ailesiyle zaten öncelerden baya tartışmalarımız olmuştu eski konularımı okuyan arkadaşlar bilirler..ben şimdi eşimle aramı açmadan güzellikle nasıl bu durumdan rahatsız olduğmu açıklayacağımm bide haksız mıyım kızlar yaa sanki bizim ev lokanta gel ye iç otur bide laf vur git...:26::26:

eşin aynı benim babamın modeli.herkes gelsin sofralar kurulsun yenilsin içilsin ama bu arada hanım da gebersin kimsenin umrunda değil.eşine güzellikle söylemelisin.iyi hoş herşey de ben çok yoruluyorum.biraz mola verelim vs diye..o da seni öyle herşeyin peşinde koştururken görünce ne aklına geiyordur ne de anlıyordur yorulduğunu.

Böyle bir arada toplanmalar güzel ama çok sık olmasın de eşine..
Ben çok yoruluyorum görmüyor musun de..
Gelmelerine bir şey demem ama sen bizim paylaşacağımız vakitlerde bile onlarda bize katılsın istiyorsun
diyerek sıkıntını dile getir.Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama çocuk olunca işler daha da kötü olur
ve sana yıkıldıkça yıkılırlar..

görümcenden çok egoistmiş paşa kızımı o poposunu kaldırıp yardım etmeli ve eşinde kız kardeşiyle konuşmalı yardım etmesi konusunda , süslenip oturup yemeklerin önüne gelmesini beklemek birde yapılan davetiyeye onun tarafından çağrılmamak küstahlığın daniskası , baya kendini özel sanıyor herhalde , en gıcık kaptığım tipler insan var sevilir insan var sevilmez birde sorarlar neden ,neden beni sevmiyor ?

eşin aynı benim babamın modeli.herkes gelsin sofralar kurulsun yenilsin içilsin ama bu arada hanım da gebersin kimsenin umrunda değil.eşine güzellikle söylemelisin.iyi hoş herşey de ben çok yoruluyorum.biraz mola verelim vs diye..o da seni öyle herşeyin peşinde koştururken görünce ne aklına geiyordur ne de anlıyordur yorulduğunu.

yorulduğumu görüyor görmez mi ama adam hiçç oralı bile değil gelip yardım edeyim mi canım diyo ama yine büyük iş benm üstümde yaa bide sorun gelip oturup ye iç laf vur git bunu sevmiyorum..bide neden onlar bizi hiç davet etmiyo benim saf eşim sazanlık yapıyo:27:

Böyle bir arada toplanmalar güzel ama çok sık olmasın de eşine..
Ben çok yoruluyorum görmüyor musun de..
Gelmelerine bir şey demem ama sen bizim paylaşacağımız vakitlerde bile onlarda bize katılsın istiyorsun
diyerek sıkıntını dile getir.Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama çocuk olunca işler daha da kötü olur
ve sana yıkıldıkça yıkılırlar..

eşime uygun bir dille demeliyim bide aslında bunu da demek istiyom anneler neden bizi hiç yemeğe almıyo hep biz alıyoruz..çocuğum yok ama dün kaynanam laf vurup durdu torun istiyormuşş yaaa ben bide torun yaparsam evimden hiç çıkmaz herşeyime karışır çocuğuma bana:26:

görümcenden çok egoistmiş paşa kızımı o poposunu kaldırıp yardım etmeli ve eşinde kız kardeşiyle konuşmalı yardım etmesi konusunda , süslenip oturup yemeklerin önüne gelmesini beklemek birde yapılan davetiyeye onun tarafından çağrılmamak küstahlığın daniskası , baya kendini özel sanıyor herhalde , en gıcık kaptığım tipler insan var sevilir insan var sevilmez birde sorarlar neden ,neden beni sevmiyor ?

kendisini bişey sanıyor işte görümcem havalarda uçuyor...asla yardım etmez gelir dolabı açar bişeyler alır yediğini bile toplamaz ben toplarım arkasından..saflık benm eşimde bana sormadan herşeye gelin sanki burası lokanta ben aşçı hayret ya bide dün kayanam şey diyor sen ev baklavası yapmasını biliyon mu hayır dedim ne uğraşcam hazırları var dedim :1::1:

yaa arkadaşlar benmle aynı durumda olan var mı ben ne yapcammm eşimede bişey söyleyemiyorum hani çağırma falan diye şimdi desem o da benim aileme gidelim dediğimde mırın kırın eder diye de korkuyorummm:26:

bence abartmışsınız yardım etmediler diyorsunuzda görümceniz yardım etmeyebilir eğer misafir ağırlıyorsanız tam olarak ağırlayın böyle yardım lafları edecekseniz hiç çağırmayın daha iyi... bunun dışında eşiniz misafir çağıracaksa hele ki bunu ısrarla yapacaksa mutlaka sizin onayınızı almalı çünkü müsait olmayabilirsiniz kimseyi ağırlamak istemeyebilirsiniz vs bu açıdan size hak veriyorum

bence abartmışsınız yardım etmediler diyorsunuzda görümceniz yardım etmeyebilir eğer misafir ağırlıyorsanız tam olarak ağırlayın böyle yardım lafları edecekseniz hiç çağırmayın daha iyi... bunun dışında eşiniz misafir çağıracaksa hele ki bunu ısrarla yapacaksa mutlaka sizin onayınızı almalı çünkü müsait olmayabilirsiniz kimseyi ağırlamak istemeyebilirsiniz vs bu açıdan size hak veriyorum

canım sanırım yazdıkalrımı tam okumadın ben görümcemden yardım falan istemiyorum ben burda çoğunluk eşime kızıyorum bana sormadan çağırıyor ve sürekli tekrarlanıyor haliyle onlar oturuyor ben yemekti bulaşıktı tatlısı meyvesi servisler vsss yoruluyorum bide görümcem patavatsız laf vurup duruyor beni rahatsız eden bunlar

eşime uygun bir dille demeliyim bide aslında bunu da demek istiyom anneler neden bizi hiç yemeğe almıyo hep biz alıyoruz..çocuğum yok ama dün kaynanam laf vurup durdu torun istiyormuşş yaaa ben bide torun yaparsam evimden hiç çıkmaz herşeyime karışır çocuğuma bana:26:

Çocuk olana kadar sürekli dillendirip dururlar canım. Bu hep böyledir.
Ama biz kendi açımızdan deriz ki ona da mı siz karar vereceksiniz deriz.
Ama değişen bir şey olmaz ..Ne zaman çocuk doğar o zaman sesler kesilir
ve k. valide .k.peder o zaman seni gerçek bir gelin gibi görürler..Seni kabullenirler..
Ama sen bu durumu çocuk yapmadan önce eşinle konuşarak halletmeye çalış
yoksa ileride sıkıntı çeken yine sen ,eşin ve üstüne de çocuğun olur..

canım sanırım yazdıkalrımı tam okumadın ben görümcemden yardım falan istemiyorum ben burda çoğunluk eşime kızıyorum bana sormadan çağırıyor ve sürekli tekrarlanıyor haliyle onlar oturuyor ben yemekti bulaşıktı tatlısı meyvesi servisler vsss yoruluyorum bide görümcem patavatsız laf vurup duruyor beni rahatsız eden bunlar

yazdıklarını okudum tabiki eşinin davranışı konusunda seni haklı buluyorum bunu belirtmiştim zaten :) ama görümcenin yardımı konusuna takıldım ben bunuda belirtmek istedim sadece :)

Çocuk olana kadar sürekli dillendirip dururlar canım. Bu hep böyledir.
Ama biz kendi açımızdan deriz ki ona da mı siz karar vereceksiniz deriz.
Ama değişen bir şey olmaz ..Ne zaman çocuk doğar o zaman sesler kesilir
ve k. valide .k.peder o zaman seni gerçek bir gelin gibi görürler..Seni kabullenirler..
Ama sen bu durumu çocuk yapmadan önce eşinle konuşarak halletmeye çalış
yoksa ileride sıkıntı çeken yine sen ,eşin ve üstüne de çocuğun olur..

benmkilerin sesleri kesilmez canımmm kaynanam çok kendini beğenmiştir dün söylüyo ben çocuklarımı özel hizmetçilerle büyüttüm dadılarla falan torunuma da tutcam diyor bakıcı dadı.ya daha neler neler bende istemiyorum yaa kendi çocuğumukendim büyütmek istiyorummm:1: eşime bugün lafı söyledim hafiften çok irdelemeden bide misafir kabul etmektn konu açıldı benm adıma karar verme dedim bana sormadan da ortak yapacağımız bişeyi tek başına yapma dedim hiç sevmem yani kendi kendine anneni arayıp davet etme dedimmmm..bide kaynananm ben bulaşıkları yıkıyom oturdu karşıma yemekten sonra da yıkamak zor eğilmi dedi..bide aslında niyetim sizi alıp dışarda yemekti ama sonra oğlum mangal yapalım deyince kırmadım falan diyooo gıcık oluyom işteee:44:

benmkilerin sesleri kesilmez canımmm kaynanam çok kendini beğenmiştir dün söylüyo ben çocuklarımı özel hizmetçilerle büyüttüm dadılarla falan torunuma da tutcam diyor bakıcı dadı.ya daha neler neler bende istemiyorum yaa kendi çocuğumukendim büyütmek istiyorummm:1: eşime bugün lafı söyledim hafiften çok irdelemeden bide misafir kabul etmektn konu açıldı benm adıma karar verme dedim bana sormadan da ortak yapacağımız bişeyi tek başına yapma dedim hiç sevmem yani kendi kendine anneni arayıp davet etme dedimmmm..bide kaynananm ben bulaşıkları yıkıyom oturdu karşıma yemekten sonra da yıkamak zor eğilmi dedi..bide aslında niyetim sizi alıp dışarda yemekti ama sonra oğlum mangal yapalım deyince kırmadım falan diyooo gıcık oluyom işteee:44:

Bilinçli yapıyor canım takma bunları, ama önemli olan eşinin senin bu durumdan rahatsız olduğunu idrak etmesi.Sen bunları dile getirince eşin ne yanıt verdi?
K.validen idrak etmiş onun için üstüne geliyor senin ve artık oğlunun ayrı bir evi olduğunu unutuyor.
Belki de hiç kötü niyeti yok ama kaş yapayım derken göz çıkarıyor ..
Benim k. validem öyle çünkü...
İyi olarak bir şeyler yapıyor ama yerini ,zamanını bir türlü tutturamıyor:)))

Son düzenleme:

Bilinçli yapıyor canım takma bunları, ama önemli olan eşinin senin bu durumdan rahatsız olduğunu idrak etmesi.Sen bunları dile getirince eşin ne yanıt verdi?
K.validen idrak etmiş onun için üstüne geliyor senin ve artık oğlunun ayrı bir evi olduğunu unutuyor.
Belki de hiç kötü niyeti yok ama kaş yapayım derken göz çıkarıyor ..
Benim k. validem öyle çünkü...
İyi olarak bir şeyler yapıyor ama yerini ,zamanını bir türlü tutturamıyor:)))

eşim farkında ama nedense bişey söylemiyor ama hakkını yemeyeyim beni onlara karşı ezdirmiyor mesela annesi dün geçmiş tartışma konularını açtı eşim hemen sus anne dedi kızdı kızkardeşine de lafını sokuyor yani eşimde ailesini çokk iyi biliyo onu da anlıyom ne olursa olsun ailesi ama bana sormadan çağırmasın çünkü onun ailesiyle çok ciddi tartışmalarımız oldu geçmiş konularımı okudunmu bilmiyorum bana hakverirsin...hani enazından canım ne diyorsun annemleri çağıralım mı desin sormadan etmeden yapmasına gıcık oluyorummm:41::41: valla eşimin ailesinden zerre kadar iyilik görmedim benm hakkım üstlerinde çook ama değmiyorlar ve sırf eşimi sevdiğimden evimde ağırlıyorum yoksa yaptıklarım onlara çok fazla.bana yaşattıklarını başkasına yaşatsalardı onları adam yerine koymazdı okadar eminim:1::1:

sakin esine öyle deme, yoksa fesat olan sen olacaksin, erkekler malesef böyle körler, hic gercegi anlamazlar
yüzüne direk olarak söyledimmi, evt hayatim onlar bizi hic yemege almiyormu dicek? demiyecek, biz uygunuz biz alalim dicek..
bence arada bi kayinvalideni ara, ama sen ara
bugun yemege geliyoruz size de, yüzsüzlük yap biraz, pat diye gidiverin :)
sende kurtulacaksin, esinde sevinecek, bak anneme gitmek istiyor ne güzel diyecek

bide iyiki baklava yapamiyorum dedin, bide utanmadan soruyor, eger yapabiliyorum deseydin, oo 2-3 tepsi isterlerdi emin ol...

ayrica kocan madem misafir agirlamayi cok seviyor, en yakin zamanda bulasik makinesini aldir,
ne o öyle elinde yikama, madem misafire bayiliyor beyefendi elini cebine atsin :23:

sakin esine öyle deme, yoksa fesat olan sen olacaksin, erkekler malesef böyle körler, hic gercegi anlamazlar
yüzüne direk olarak söyledimmi, evt hayatim onlar bizi hic yemege almiyormu dicek? demiyecek, biz uygunuz biz alalim dicek..
bence arada bi kayinvalideni ara, ama sen ara
bugun yemege geliyoruz size de, yüzsüzlük yap biraz, pat diye gidiverin :)
sende kurtulacaksin, esinde sevinecek, bak anneme gitmek istiyor ne güzel diyecek

bide iyiki baklava yapamiyorum dedin, bide utanmadan soruyor, eger yapabiliyorum deseydin, oo 2-3 tepsi isterlerdi emin ol...

ayrica kocan madem misafir agirlamayi cok seviyor, en yakin zamanda bulasik makinesini aldir,
ne o öyle elinde yikama, madem misafire bayiliyor beyefendi elini cebine atsin :23:

işte diyorum ya açıkaçık diyemiyorum kötü ben olurum diye ama kendi de düşünmüyo erkekler neden böyle... aslında onların alması gerek yaa yeni evli olan benm bulaşık makinam var canım ama eşimin bekarken kullandığı beyaz eşyaları kullanıyoruz şimdilik mutfağım çok küçük bulaşık mak yeri yok diye açmadık birçok çeyizimi çıkartamadım seneye taşıncaz burdan diye idare ederim dedim eşim misafiri sevdiğinden değil kendi ailesi tatlı geliyoo..aynen baklavayı bide eşimin yanında soruyo allahtan eşimde bana destek çıktı ne gerek var anne dedi herşeyin hazırı var dedi:1::1:yaa ben daha önce eşime dedim annelere gitsek falan diye ama hep geçiştirdi lafı bayramda gitcektim eşimi alıp arefe günü görümcem arabada ev dağınık daha yerleşemedik misafir kabul etmiyoruz dedi yani gelmeyine getirdi 1 yıl önce taşındılar daha yerleşememişler afedersin ama bi atrafları yemiyo misafir ağırlamayı ya gelinleri de enayi gibi görüyolar:47::47:

işte diyorum ya açıkaçık diyemiyorum kötü ben olurum diye ama kendi de düşünmüyo erkekler neden böyle... aslında onların alması gerek yaa yeni evli olan benm bulaşık makinam var canım ama eşimin bekarken kullandığı beyaz eşyaları kullanıyoruz şimdilik mutfağım çok küçük bulaşık mak yeri yok diye açmadık birçok çeyizimi çıkartamadım seneye taşıncaz burdan diye idare ederim dedim eşim misafiri sevdiğinden değil kendi ailesi tatlı geliyoo..aynen baklavayı bide eşimin yanında soruyo allahtan eşimde bana destek çıktı ne gerek var anne dedi herşeyin hazırı var dedi:1::1:yaa ben daha önce eşime dedim annelere gitsek falan diye ama hep geçiştirdi lafı bayramda gitcektim eşimi alıp arefe günü görümcem arabada ev dağınık daha yerleşemedik misafir kabul etmiyoruz dedi yani gelmeyine getirdi 1 yıl önce taşındılar daha yerleşememişler afedersin ama bi atrafları yemiyo misafir ağırlamayı ya gelinleri de enayi gibi görüyolar:47::47:

sakami bu?
görümcen kac yasinda allah askina 16 mi ?
herhalde hizmet etmekten korkuyor ondan öyle diyor
sen onun lafina niye bakiyorsunki ??
kayinvaliden agirlicak sizi eninde sonunda
ben sen olsam hic onun lafina felanda bakmam
eger öyle bisey derlersede aa hazirlandik anne olsun geliyoruz artik dicen olcak bitcek
ne halleri varsa görsünler
yok öyle hazira konmak :47:

sakami bu?
görümcen kac yasinda allah askina 16 mi ?
herhalde hizmet etmekten korkuyor ondan öyle diyor
sen onun lafina niye bakiyorsunki ??
kayinvaliden agirlicak sizi eninde sonunda
ben sen olsam hic onun lafina felanda bakmam
eger öyle bisey derlersede aa hazirlandik anne olsun geliyoruz artik dicen olcak bitcek
ne halleri varsa görsünler
yok öyle hazira konmak :47:

görümcem evde kamış kız kurusu 34 yaşında:1: zaten bu kindarlığı kötülükleriyle herkesin ahını almış biri böyle de devam eder.yaa canım benm eşimde iş yok ben bu aileyi çözemedim valla bana birgün hadi gidelim demedi kendide annesi gile öyle oturmaya gitmez ya telefonda konuşurlar uzunnn uzuuuunnnn:19::19: yada ailesini bize çağırır ben hep eşime dedim anneler gününde bile hadi hediye alıp gidelim yine geçiştirdi bayramda dedim görümcem öyle dedi eşimde hadi gidelim demedi demiyorda ben anlamadım bu işten bişeyyy:50::50::50: benim aklıma bişey geliyo benm yaşım 23 görümcemde kaynanamda haliyle benden büyükler bunlar benm küçüklüğümden istifade edip beni enayi gibi mi görüyolar yaa???

görümcem evde kamış kız kurusu 34 yaşında:1: zaten bu kindarlığı kötülükleriyle herkesin ahını almış biri böyle de devam eder.yaa canım benm eşimde iş yok ben bu aileyi çözemedim valla bana birgün hadi gidelim demedi kendide annesi gile öyle oturmaya gitmez ya telefonda konuşurlar uzunnn uzuuuunnnn:19::19: yada ailesini bize çağırır ben hep eşime dedim anneler gününde bile hadi hediye alıp gidelim yine geçiştirdi bayramda dedim görümcem öyle dedi eşimde hadi gidelim demedi demiyorda ben anlamadım bu işten bişeyyy:50::50::50: benim aklıma bişey geliyo benm yaşım 23 görümcemde kaynanamda haliyle benden büyükler bunlar benm küçüklüğümden istifade edip beni enayi gibi mi görüyolar yaa???

Eski konularını okumadım ama birazdan bakacağım canım..
Görümcenin kuyruk acısı şimdi anlaşıldı :))
Hiçç onu takma kafana ,uzak dur, mesafeli ol..
Ama eşin seni niye götürmüyor annesigile orası ilginç..
Hiç sordun mu sebebini?
Bu nasıl iş ?
Bayram da bile siz küçüksünüz onların elini öpmeye gitmeniz lazım ama siz gideceğinize eşin onları çağırıyor?

Back
X