eşimin ailesi off

sera0101

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2014
114
6
34
öncelikle herkese meraba...ben 7 aylık evliyim..evliliğim gayet güzel gidiyor eşimden yana hiçbir sıkıntım yok çok şükür fakat malumunuz eşimin ailesi sıkıntııısı bendede var malesef :/// benimkisi çok büyük sıkıntılar değil ama canımı sıkmayua yetiyor..eşim abisi için kredi çekti eşime az faiz uygulandıgı için eşimden çekildi fakat abisi ödüyor heray kendi borcunuu...sıkıntı ise her ay eksik para yatırıyor toparlayamadım diye fazla miktar değil 20 30 tl gibi ...ve son gune kadar ödemiyo ..bu ay gene aynısını yaptı ...20 30 tl sıkıntı değil ama her ay yapıyor 20 30 20 30 derken nerdeyse 200tlyi buldu bu artık canımı sıkmaya basladı eşimde birşey demiyor bende dedirtmiyorum zatn soncta abisi ..bu durumu nasıl düzeltebilir hangi dille anlıtalım böyle olmucagnı abisini :KK43:(( şimdiden teşekürler herkesee

Eğer size sıkıntı yaratan bir durumsa esiniz abisine bu ay" abi çoğu zaman sıkıntı etmedim fakat bazen üstünü tamamlayacak parayi bende bulamıyorum sıkıntı oluyor" desin. Tabii 20_30 tl için inandırıcı olur mu bilmiyorum sizin maddi durumunuza bağlı.

Saka bir yana belki kredi kusurati 20 30 liradir onemsemiyordur.. 1020tl gibi..

Kardesimdir 3un 5in hesabi olmaz gibi dusunuyordur bence durumunuz daha iyiyse sizde oyle dusunun..

Alin size iyilik yapmak icin bir firsat:KK66:

Kardeş arasında 20-30 tl nin lafı olmaz,olmamalı.
Yalnız maddi sıkıntı var ise bilemem ve sürekli böyle olması da garip.
Eşiniz abisiyle uygun bir dille konuşsa iyi olur.

Evinize ne kadar para giriyor? Yani bir asgarî ücretle geçiniyor ve 20-30 TL sizi gerçekten sıkıntıya sokuyor durumdaysanız eşiniz "Abi üstünü tamamlayamadım bu ay" diyebilir.

Valla ben kardesine kredi cektirdigi gibi,aydan ayda borcuda kardesine ödeten biliyorum,bunu dusunecek olursan haline sukredersin bence.ben kayninin da bunu kotu amacla yaptigini dusunmuyorum.ya gercekten o odeyemedigi yirmi otuz liraya ihtiyaci var,yada gercekten kusürat diye dikkat etmemistir..bu konu yuzunden esinle tartisma hele ki esin bu konudan simdiye kadar bir rahatsizlik duymadiysa sen hic islerine karisma..arabozguncu ilan ederler yoksa seni.

Ufak rakamların aile arasında lafı olmamalı diye düşünülebilir fakat yeri geliyor 20-30 tl için sıkıntıya düşüyoruz... Ama bunun abiye söylenmesi pek mümkün değil. Her durumda siz kötü olursunuz.

Saka bir yana belki kredi kusurati 20 30 liradir onemsemiyordur.. 1020tl gibi..

Kardesimdir 3un 5in hesabi olmaz gibi dusunuyordur bence durumunuz daha iyiyse sizde oyle dusunun..

Alin size iyilik yapmak icin bir firsat:KK66:

20 30 tl bizim için sıkıntı değil her ay yapması sıkıntı tabikide kardeşler arasına girmek yanlıs girmek istemediğim için zaten kredi cekmesini onayladım ama insani bazen yaptığı iyilikler pişman ediyor :KK43:( cevabınız için teşekkürler ayrıca

Valla ben kardesine kredi cektirdigi gibi,aydan ayda borcuda kardesine ödeten biliyorum,bunu dusunecek olursan haline sukredersin bence.ben kayninin da bunu kotu amacla yaptigini dusunmuyorum.ya gercekten o odeyemedigi yirmi otuz liraya ihtiyaci var,yada gercekten kusürat diye dikkat etmemistir..bu konu yuzunden esinle tartisma hele ki esin bu konudan simdiye kadar bir rahatsizlik duymadiysa sen hic islerine karisma..arabozguncu ilan ederler yoksa seni.
eşimle tartısmak istemiyorum oda sizin gibi düşünüyo zaten her ay yapmasa keske :KK43:( cevabın için teşekkr ederm

öncelikle herkese meraba...ben 7 aylık evliyim..evliliğim gayet güzel gidiyor eşimden yana hiçbir sıkıntım yok çok şükür fakat malumunuz eşimin ailesi sıkıntııısı bendede var malesef :/// benimkisi çok büyük sıkıntılar değil ama canımı sıkmayua yetiyor..eşim abisi için kredi çekti eşime az faiz uygulandıgı için eşimden çekildi fakat abisi ödüyor heray kendi borcunuu...sıkıntı ise her ay eksik para yatırıyor toparlayamadım diye fazla miktar değil 20 30 tl gibi ...ve son gune kadar ödemiyo ..bu ay gene aynısını yaptı ...20 30 tl sıkıntı değil ama her ay yapıyor 20 30 20 30 derken nerdeyse 200tlyi buldu bu artık canımı sıkmaya basladı eşimde birşey demiyor bende dedirtmiyorum zatn soncta abisi ..bu durumu nasıl düzeltebilir hangi dille anlıtalım böyle olmucagnı abisini :KK43:(( şimdiden teşekürler herkesee

Valla ödediğine şükür edin, eşim bekarken abisinin o kadar çok borcunu ödedi ki, evlendiğimizden iki ay sonra ancak bitti borç...ödemedi abisi ödemeyi de düşünmüyor.
Aylık gelirinizle ilgili bir şey bu eğer az ise 20 30 tl sizin için çok bir rakamdız ve bunu abisine bir şekilde hissettirmesi gerekir...

Ödediğine şükretme. Ne münasebet, kredi çektirip ödememek. Soruna gelince, 1-2 sefer olur insan görmezden gelir, ama galiba abi olacak kişi nasıl olsa sesleri çıkmıyo diyip alışkanlık haline getirmiş. Kendini uyanık sanan böyle insanlardan haz etmiyorum. Tabiki böyle bi durumda senin yorum yapman eşini gerer. Eşin lafını etmiyorsa boşver. Ama ben de sorun ederdim.

20 30 tl için canını sıkma bence,maddi durumunuzu bilmiyorum ama bizim toplamda 285bin tl kredi borcumuz varken(ev+eşya kredileri) eşm 5 bin çekip yollamış ailesine.
20 tl nin lafını yapmayın ,sizi anlayabiliyorum inanın insana batıtıyor yaptıkları insan çektiği krediyi son kuruşuna kadar ödemeli ama yapı meselesi.Onu bile kar olarak gören olur,başınızın gözünüzün sadakası olsun canınızı sıkmayın

Gercekten toparlayamamış olabilir mi?

Biz ev alırken kardeşim arabasını satmıştı, bizim de biryerden gelecek paramız vardı, atıyorum bir ay sonra veririm dedim para gelmedi yarısını verdim. Olamaz mı kardeşler arasında böyle seyler?

Nedense ben karşıyım abiye/kardeşe kredi çekilmesine, hele ki insanın düzenli bir işi yoksa ya da borcuna sadık bir insan değilse.

20-30 TL’nin neden önemi olmasın ki bence önemi var. Üstelik bunun abisi olmasından dolayı her hangi bir tolerans adı altında görmezden gelmek daha büyük bir gaf. Kardeşi de evli, belki çocuğu var, belki yok, herkesin kendi kazancı kendi evi. Neden buna tecavüz etmek için bir bahaneleri olur ki.

Madem zor durumdaydı bulacak o parayı. Bence başka bir açıklaması yok. 20-30 eksik yatıran öbür ay yarısını eksik yatırır, öbür ay ödemez gibi..

Kpederin falan yok mu o konuşsun.

20-30 TL benim için önemli bu kişiye göre değişir
kaynınız o ay ne kadar eksik yatırdıysa eşin o ay içinde " abi son kalan paramı 20-30 neyse eksik kalan krediye yatırdım hiç param kalmadı cebimde sende varsa bana verebilirmisin beş kuruş kalmadı cebimde desin" aklıma başka türlü çözüm gelmedi .

Eşine daha az faiz uygulandığı için krediyi eşin çekmiş. Çektiği mikrata göre değişir elbette ama o faiz farkı ne kadar ki az faiz ödeyelim mantığı var. Aylık 20 lira 30 liraysa zaten abisi krediyi çekseymiş o zaman... Eşinizin abisi az faiz ödesin hem de küsüratlarıda ödemesin, siz nasılsa ödüyorsunuz. Tamam kardeşin arasında 3ün 5in lafı olmaz ama eşinizin abisi uyanık geçinmiş biraz. Siz siz olun bir daha izin vermeyin, kredi olan yerde bereket olmuyor faiz işliyor yok yere.. En azından başkası için bunu göze almazsınız :KK66:

Krediyi çeken sizin kardeşiniz olsaydı, 20 TL eksik yatırsaydı ve eşiniz bu parayı laf etseydi hoşuna gider miydi? Bence gitmezdi.

Kızdığınız nokta sanıyorum 20-30 TL'yi kar sayıp, çakallık yaptıkları. Bırakın onun ayıbı olsun. Sizin için sıkıntısı yokmuş nasılsa.

X