Eşimin ailesine karşı nasıl davransam?

turkuaz86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
2.068
533
Merhaba arkadaşlar,

diger açtıgım konulardan sorunlarımı az çok bilenler vardir.
Görümcelerim aramaz sormazlar pek. Ararlarsada eşimi arayıp konuşurlar. Ben eşimin ailesi tarafında pek ciddiye alınmıyorum sanırım. Bu durumu çok kafama taktım, burada çok yalnızım çünkü. Eşimide bu yönden çok kızdım çok kırdımda. Ailesi hakkında ona çok fazla söylendim.
O sana nasıl davranıyorlarsa aynı davran diyor, ancak diyor onlardan hiçbir farkın kalmaz diyo.

Şimdi tüm söylediklerimden dolayı üzüntülüyüm. Ne kadar onlara kızsamda iyiligimi esirgemeyim diyorum. Laubali kaalese almaz. umursamaz davranışlarını gördükçe yine tepem atıyor yine eşimi sıkıyorum. Kendimide üzüyorum. Ama birkere bile aranmıyorum, nasılsın denmyor. Hep arayan soran ben.

Kendimi enayı yerine konmuş gibi hissediyorum.

Nasıl davrancagımı şaşırdım, eden bulu düşüncesiyle ben bildigim gibimi davranayım?
Ama sürekli hep ben arayıp soruncada, sanki onları sıkıyormuş gibi hissediyorum :KK43:

Merhaba arkadaşlar,

Görümcelerim aramaz sormazlar pek. Ararlarsada eşimi arayıp konuşurlar. Ben eşimin ailesi tarafında pek ciddiye alınmıyorum sanırım. Bu durumu çok kafama taktım, burada çok yalnızım çünkü. Eşimide bu yönden çok kızdım çok kırdımda. Ailesi hakkında ona çok fazla söylendim.
O sana nasıl davranıyorlarsa aynı davran diyor, ancak diyor onlardan hiçbir farkın kalmaz diyo.

Şimdi tüm söylediklerimden dolayı üzüntülüyüm. Ne kadar onlara kızsamda iyiligimi esirgemeyim diyorum. Laubali kaalese almaz. umursamaz davranışlarını gördükçe yine tepem atıyor yine eşimi sıkıyorum. Kendimide üzüyorum. Ama birkere bile aranmıyorum, nasılsın denmyor. Hep arayan soran ben.

Nasıl davrancagımı şaşırdım, eden bulu düşüncesiyle ben bildigim gibimi davranayım?
Ama sürekli hep ben arayıp soruncada, sanki onları sıkıyormuş gibi hissediyorum :KK43:
kusura bakmayın ama rahat mı batıyor ? bırakın aramasınlar herkes değeriyle kalsın. çok sıkılıyorsanız bir kursa yazılıp kafanızı dağıtabilirsiniz :KK66:

Akisina birak canim esini kendini neden uzuyorsunki..

Araman icabettiginde hastalikta saglikta ara sor insanligini yap fazlasini yapmada beklemede madem..

Sıkılıp sıkılıp olayla alakası olmayan eşine ve seni sallamayan insanlara sarıyon yani kısaca. Bunun da sebebi oradaki yalnızlığın.
E sebep belli, sonuç belli. Çözülebilir durumda olay gayet. Ücretsiz kurslara falan takıl, çık gez, acık arkadaş edin filan. Bırak insanları, her anlamda bırak yani.

Bence hiç sorun etmeyin. Onlar sizi aramıyorlarsa siz de onları aramayın. Ayda yılda bir yüzyüze görüştüğünüz zamanlar da iyi geçinin yeter. Sürekli görüşmek zorunda değilsiniz. Çok samimiyet tez ayrılık getirir lafına sonuna kadar inanırım. Onlar sizi aramıyor diye eşinize de yüklenmeyin. Aile arasında bir problem olduğunda bunu kendiniz çözün. Eşlerimiz bizim sorunlarımızı çözmek zorunda değil. Uzun lafın kısası tatlı görüşün az görşün, eşinizi de üzmeyin.

Boşver arkadaşım. Ne eşini sık ne kendini sık. Herkes istediği gibi davranma ve yaşama hakkına sahip. Görümcen seni aramıyorsa eşinde senden böyle bir beklenti içinde değilse senin çok fazla kafaya takacağın birşey yok. Eşine de anlatmışsın durumu. Bence her zaman için eşine ''ben elimden geleni yapıyorum'' hissi vermelisin. Eşinin yanında yakın eşin yokken mesafeli olabilirsin.

Aslına bakarsanız çalışıyorumda, ama görüştügüm kimse, ortam oluşturamadım daha. Eşimide bu yüzden sıkıyorum.
Ama arayıp sormayıp, karşima geçince aaa nasılsın napıyorsun dendigi zaman benim şalterler atıyor :) Samimiyetsizlige gelemiyorum.

Acaba eşimin ailesini çok mu benimsedim, ailem olarak gördüm? Şimdi karşılıgını görmeyince üzülüyorum.
Görümcelerim başka şehirdeler. Geldiklerinde birşeye ihtiyacın var mı vs. hani agzının ucuyla olsa dahi, istedigin birşey var mı diye sorulur dimi? Beni arayıp sormuyor. Eşimi arıyor birşey istiyon mu diyor o kadar. Ben gittigimde, hep sorarım halbukli.

Artık bu olanlardan sonra, karşi karşiya geldigimizde nasıl davransam diye kara kara düşünür kafayı takar oldum.

Hiç takma canım. Aramasınlar. Daha iyi :) bende beni arayanı ararım. Aramazlarsa umrumda değiller :63: Arayıp huzursuz edeceklerse. Böyle daha iyyiii

Çok istiyordum abla kardeş gibi ilişki kurmayı. Ama çok soguklar bana karşi aynı zamandada laubali. Çözemedim :/

Bir kere ağzın yansa anlarsın dediklerimizi ama ısrar ediyosun hala. Beni de kimse aramıyor, ben de kimseyi aramıyorum ve inan müthiş rahatım. Anlatılamaz bir huzur var. Ayda yılda bir araya geldiğimizde de birbirimizle iyi geçiniriz, gülüşmeler vs ama ötesi yok. İnan olmaması daha iyi. İnsanların "seviyeli olmak"tan kastı bu işte. Bunu sağladın mı değme keyfine :) Seni bi sıkboğaz etseler o zaman anlardın :)

Dediklerinizi anlıyorum. Böyle olması daha iyi yani. Ama eşime söylediklerim benide onuda üzdü. Takıntı yapmışım sanırım???

Merhaba arkadaşlar,

ay ne güzel aramıyolar ne takıyosun benm annemi arıyolar ne oluyo laf sokuyolar blmem ne AL işte bende konu açtım annemi evnden kovdular aaman uzak dur aklın varsa kmse yaranmaya çalışma

kızdıgımda bu işte. Aramazlar sormazlar. Bir araya gelincede hep laf sokarlar.
Hastalandıgımda görümceme anlattım. Bana dedigi bu oldu. Hmmm iyi birşey olursa bana yazarsın :KK11: yani hastaymış arayım sorayımda yok.. Evlilik çok farklıymış gerçekten.

Sanırım bildigim gibi saygımı bozmadan kendi halimde yaşamam olacak. Gıcık oluyorum ya. Beni arayıp sormuyorlar. Hep kardeşlerini arıyorlar. İzin oldumuyduda tüm işlerini ben yapıyorum. üffff

kızdıgımda bu işte. Aramazlar sormazlar. Bir araya gelincede hep laf sokarlar.
Hastalandıgımda görümceme anlattım. Bana dedigi bu oldu. Hmmm iyi birşey olursa bana yazarsın :KK11: yani hastaymış arayım sorayımda yok.. Evlilik çok farklıymış gerçekten.
Sen daha taktikleri bilmiyosun :)) Ben hep arardım önceleri, beni kimse aramazdı. Sonra bir araya gelince duyduğum laf "hiç arayıp sormuyosun hayırsız" olurdu. Sinirimden çatlardım, tabi eşimi de çatlatırdım. Şimdi ilk önce ben diyorum o cümleyi zınk kalıyolar :)) Azıcık taktik bileceksin :)) Yan yana geldiğinde iyi anlaş kı en ufak meselede eşin sana kusur bulmasın. Azıcık aklını kullan :) Öfkeyle kalkan zararla oturur :))

Sen daha taktikleri bilmiyosun :)) Ben hep arardım önceleri, beni kimse aramazdı. Sonra bir araya gelince duyduğum laf "hiç arayıp sormuyosun hayırsız" olurdu. Sinirimden çatlardım, tabi eşimi de çatlatırdım. Şimdi ilk önce ben diyorum o cümleyi zınk kalıyolar :)) Azıcık taktik bileceksin :)) Yan yana geldiğinde iyi anlaş kı en ufak meselede eşin sana kusur bulmasın. Azıcık aklını kullan :) Öfkeyle kalkan zararla oturur :))
Gerçekten böyle taktikleri falan bilmem varsa taktikleriniz paylaşırsanız sevinirim. Görümcem mesela eşim yaanımda oldumuydu yüzüme güler ilgileniyormus gibi yapar. Eşim olmayınca suratıma bile bakmaz. Düşünün kahvaltıda bile benimle aynı masaya oturmak istemeyen biri. Hep bir bahane bulurdu. Ama eşimin yanında saatlerce oturur sigara içer sohbet ederdi. Ben geldimi uykum geldi der kalkıp gider. Böyle durumda insan kendisini çok kötü hissediyor. :KK43:

X