Eşimin Ailesine Tahammül Edemiyorum :(

Ben de sevemiyorum yeni evli de değilim üstelik ama hiç ısınamıyorum. Çalıştığım için ayda 1 gidiyorum başka çözümü varsa bilemeyecem:KK15:

ben seviyorum. daha onlari tanimadan sevmek ve saygi duymak icin soz verdim kendime.
belki siz de boyle yaklasirsaniz, iyi taraflarini gormeye calisirsaniz, seversiniz ?

Ben de ayni başlamıştım olaya. İlk günler fena değildi ama tanıdıkça sogudum. Şimdi ise tahammül edemez oldum maalesef.

Sırf eşimin ailesi diye değil sevememem. Çok benciller. Birçok ufak tefek de olsa olay yasadik. Doldum sanırım artik.
Bu pek benim anlayabildiğim bir şey değil. Bir insan bir adamı sever ama onu yetiştirmiş, bu güne getirmiş insanları nasıl sevemez malesef anlayamıyorum. Bana sırf adları kayınvalide, kayınpeder, görümce vs. olduğu için sevilmiyorlar gibi geliyor.

Sevmek zorunda degilsiniz, saygili olun yeter... Mesafenizi koruyun, gereken zamanlarda tek görüsün, bayram seyran falan... Sonucta esinizin ailesi, esinizi istiyorsaniz ve cooook büyük bi sorun gecmediyse aranizda mecbur katlanacaksiniz... Büyük ihtimal onlarda sizi sevmiyordur ama ogullari icin mecbur kabul ediyordurlar...:KK14:

Esimin ailesinin hiçbir ferdini sevmiyorum, sevemiyorum. Benim gibi olan var mi? Bir araya geldiğinizde nasıl tahammül ediyorsunuz?

Ben ben ben, biz görüşmüyoruz 1.5 yıldır ama sağolsunlar benimde evliliğime mal olacaklar yakında. Çünkü ben artık eşime bile tahammül edemiyorum.

kimse kimseyi sevmek zorunda değil .... ama önce senden büyük oldukları için sonra eşinin ailesi olduğu için saygı duymak zorundasın.... yok saygıda duyamam diyorsan zor işin

neden ama? Boyle yardimci olamayiz, neden sevmediginizi soylemeniz gerekiyor ki, gerektiginde size, sevmemekte haklisin yada, yanlis yapiyorsun diyebilelim.

En basitinden hic arayıp sormazlar. İki kere düşük yaptım onda bile geçmiş olsun demeye gelmediler. Ben de eşim de calisiyoruz ve 1.5 yıllık evliyiz. Bugüne kadar sadece iki kez kayinvalidem yemek yapmış verdi. Olsek haberleri yok. Hep ben giderim nasılsınız demeye. Boyle şeyler iste.

En basitinden hic arayıp sormazlar. İki kere düşük yaptım onda bile geçmiş olsun demeye gelmediler. Ben de eşim de calisiyoruz ve 1.5 yıllık evliyiz. Bugüne kadar sadece iki kez kayinvalidem yemek yapmış verdi. Olsek haberleri yok. Hep ben giderim nasılsınız demeye. Boyle şeyler iste.

Kocamın ailesi de binbir ısrarla anca gelirler,genelde biz gideriz.
Biz çok ararız,onların aramasına fırsat kalmaz zaten.
Ama düşükten sonra aramamaları kötü olmuş,bilmiyorlar mıydı acep?
Çok geçmiş olsun.

bilmiyorum esinizin ailesi ne kafadalar, ama, eskiler genelde gelinler dusuk yapinca bilmiyor gibi gorunurler, ayip diye.
he yaptiklari dogru degil tabi ama bu sebepten olabilir. Tek mesele buysa bnce bunun icin uzulmeyin.
digerleri sevmemek icin mesele bile degil.
he bu arada tabi ki sevmek zorunlulugu yok ama, sevince daha kolay olur diye soyluyorum.

Annesi hep en küçük oğlunu tutar. Aman o zarar etmesin de bize ne olursa olsun. Para gerektiren durumlarda direkt adres biziz. Hiçbirşeyi beğenmez. Dun aksam bizdeydi. Evimizde küçük bir bos alan vardı oraya dolap yaptirdik. Hayırlı olsun diyeceğine başladı hic begenmedim. Şurası şöyle burası böyle. Uzun uzun memnuniyetsiz liğini dile getirdi. Başka yer yok diyince de geçti bos duran çocuk odasına saçma bir planla aklınca dolap yeri tarif etti. Ama onun planıyla biz balkonu kullanamaz hale geliyoruz.

Ben de evlenmeden önce "sevicem,sayacam,cadı gelin olmucam" diye söz vermiştim.
Sonra kocamı öyle çok sevdim ki onun anasını nasıl sevmiyeyim dedim.
Mutluyuz çok şükür.
ne guzel yazmissiniz…
:KK68:
cok dogru. insan birini sevince, onun sevdiklerini de gonullu seviyor degil mi..

ama tabi allah kimseyi kotulerle karsilastirmasin.

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ki ama saygılı olmak şart çok uzun aralıklarla bir araya gelmenizi tavsiye ederim ve çok uzun kalmadan 1 2 saat görüşüp evinize dönün,gördüm mü gördüm ziyaret ettim mi ettim işte :)

Bir ara bende o duruma gelmiştim. Ama şükür kendime geldim. Şeytan vesvese verirdi sürekli. Hep olumsuz yönlerini düşünür kendimi doldururdum. Çok eski olayları bile yeniden aklıma sokardım. Ama inanın bu beni daha çok uzaklaştırmaktan başka bir işe yaramadı. Sonuçta eşimin ailesi onlar.ömür boyu görmek zorunda olduğum insanlar. Evet kayınvalidem kıskanç biri başarabilse oğlunu dolduracak. Eğer eşiniz ailesinin eksiklerinin farkındaysa ve sizi tutuyorsa sizde biraz adım atın. Emin olun onların umurunda olmuyor sizin kendinizi yiyip bitirişiniz.

X