Eşimin ailesinin bize yaptığı haksizliklar

Canansoy85

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2015
22
8
39
Merhaba kızlar. Benim eşim 4 kardeş. 2 kız 2 erkek. Ben ve eşimin eşit miktarda geliri var. Yaşim 30.

Kayin pederimin 5 bin geliri var evleri kendi evi. Memlekette bos bi ev daha var onu yazları kullanıyorlar. Emekli ama hala çalışıyor. Gorunurde hic sorunumuz yok. Asla saygisizlik etmem. Gidip geliyoruz sık sık. Elimden geldigince her istediklerini yapmaya çalışıyorum. Evlenirkende sorunsuz evlendik zaten 4 yillikti iliskimiz beni istememe olayi falanda yoktu.ıyiydi yani hersey.

Simdi gelelim mevzuya... diğer tum cocuklarinin dugunlerini kendisi yapmis. Bunun disinda esimin abisinin kucuk cocuklari var esi calismiyor zorluk cekmesinler bahanesiyle 200milyarlik evlerini kayin pederim aldi evin icini dosediler yaptirdilar esyasinin gerekenini yenilediler. Sadece ev almakla kalmadilar hala bütün elleri onlarin üstünde çocuklarınin okul masrafindan tutun eltimlerin tatillerinin yol paralarına kadar kayinpederim karsiliyor genelliklede birlikte yiyip iciyorlar.(kaynim 1500 tl kazanio).eltimde kayinvalidemin işlerinde yardim ediyor temizlik v.s.

gorumcelerimede manevi destekleri büyük .gorumcelerim calisiyor die cocuklarini kayinvalidem büyüttu bakici rahatça titabilecek durumlari varken bakiciya vermeye kiyamadi kayinvalidem .keyiflerine cok duskunler gelirler oraya hazir yemek var yardim etmeden otururlar yerler icerler bisi ellemeden giderler. Bide gelinler yapsin diye sakasina takilip gülerler.kendi durumlari cok iyi onlarin 15bin gelirleri var v.s ayrintisini yazmayacagim gerisini siz düşünün :)

bize gelince eşimle ikimiz eşit miktarda para kazaniyoruz toplam 5bin civarinda gelirimiz var cok şükür. Herseyimizi dugunumuzu v.s kendimiz yaptik.evliligimizin ilk yillari hep dugun borcu odedik ay sonunda cebimizde 5kurus kalmazdi.haliniz nedir die soran olmadi siz yaparsinz dediler hep.cunku onlar kaynima aldiklari evi ödüyorlardi... düğün sirasinda kayinvalidem yazliktaki evi dosetti yeni mobilyalar v.s (sanki borc yaratmak icin) . Konusu gectiginde abisini okutmadiklarini esimi okuttularini böylelikle dengelendigini soylediler.komik gelsede sustum (sanki kaynim okumak istedide onlar okutmadi) neyse...
simdi dönüp baktikca hirslaniyorum çünkü ben zor sartlarda üniversite okudum anam agladi sirf daha guzel bi hayat diye diye...simdi tek sucum calismakmi eltim gibi evde otursam banada ev alacaklarmiydi cocuklarimi kendim buyutme imkanim olacakmiydi. Ben isi biraksam bizim sadece aylik sabit masraflarimiz 3bin yani tek maasla mumkun degil gecinemeyiz cok bariz birsey benim emegim olmadan bukadar rahat edemeyiz borclari bile tek basina oduyemezdi esim. sanki herseyi yapan onlarin ogullari.eltim evinde yatip cocuklarini rahatca buyuturken ben hasta olsam bile her sabah esek gibi işe gidiyorum.benim 200 milyarlik ev almam zaten 10 yilimi alir.

Simdi bebek düşünüyoruz ben çalışırken bebege kim bakacak kayinvalidem ben yaslandim artik bakamam diyor.
Simdi donup bakinca kizlarina ve torunlarina kiyamadi onlarlarin cocuklarina bakti.(maddi olarak bakici tutabilecek olmalarina ragmen)diger oglunun cocuklarina kiyamadi ev aldi boylelikle eltimde calismadi cocuklarini kendi büyüttü . Eeee bana ne maddi ne manevi bir sey yok :)) böyle olunca cok agirima gidiyor.

Sizce haksizmiyim. Abartiyormuyum. Siz olsaniz nasil davranirdinz. Bebek oldugunda nasil tavir almaliyim. Teşekkür ederim.

Abartmıyorsunuz aslında ama kendilerinin fark etmesi lazım. Eşiniz bişey dese araları bozulur ana baba hakkı büyük vebal. Nedense bi eve iki maaş giriyosa onların bi derdi yok giren para çıkmıyor gözüyle bakılıyor. Madem öyle sizde kendinizi gidince yormayın. Madem çalışıyorsunuz dinlenmek de hakkınız.

Valla baskalarindan destek almadan yasayamayacak kisiler evlenmemeli. Kpnin maasina varasiya yazmissin. Ayip degil mi insanlarin gelirini giderini hesaplamak? Diger cocuklarina yardim ediyo olabilir kendi parasi kendi tasarrufu. Kendi ailenden de var mi boyle maddi manevi yardim talebin? Keske evlenmeseydiniz bi ev gecindiremeyecektiyseniz yani

Nedense bana çok mantıklı gelmiyor bu evlat ayırımı...saçma yani göz göre göre bu kadar ayırım yapılıyorsa tek açıklaması vardır ESINIZ EVLATLIK. ..ya da
sizin Hüsnü kuruntunuz

Durumu daha iyi anlayabilmemiz icin yazmistir .bende biliyorum kp gelirini soylerlerse biliniyor :) ailesinin ne yaptigi su durumda onemli degil o esinin ailesinden bahsetmis. Eminim en azindan haksizlik yapmamislardir. Ayrica kiz evlada yapilanla erkeğe yapilan bir olmuyor.bizim tarafta herseyi erkek evi yapar ama o bunu da dememis yapilan haksizliktan bahsetmis. Birine 200 250 milyar masraf yap oburkune 10da 1i yardim etme bu hak hukuk degil !!!

Niye bir cocuga cok verilirken, digerine verilmiyor bunun da nedenleri olabiliyor. Kendilerine sormak lazim. Cocuklarin karakterleri, maddi durumlari filan etkiliyor bu durumu.

Ote yandan, fazla mazlumu oynamissiniz, ama kimsenin kimseye para vermek gibi bir zorunlulugu yok. Okuduysaniz kendinize, calisiyorsaniz kendinize calisiyorsunuz. Kayinvalidelere degil degil mi? Benim tek sucum...'la baslayan sozleriniz cok arabesk. Parasi olan istedigine para verir, istemedigine vermez. "Niye bana yok" diye soramazsiniz, buna hakkiniz yoktur. Para onun, keyif onun.

Kendi hayatiniza bakin bence. Fazla izliyorsunuz karsi tarafi. Kim kime ne veriyor sizi ilgilendirmez, herkesin kendi parasidir.

Merhaba kızlar. Benim eşim 4 kardeş. 2 kız 2 erkek. Ben ve eşimin eşit miktarda geliri var. Yaşim 30.

Kayin pederimin 5 bin geliri var evleri kendi evi. Memlekette bos bi ev daha var onu yazları kullanıyorlar. Emekli ama hala çalışıyor. Gorunurde hic sorunumuz yok. Asla saygisizlik etmem. Gidip geliyoruz sık sık. Elimden geldigince her istediklerini yapmaya çalışıyorum. Evlenirkende sorunsuz evlendik zaten 4 yillikti iliskimiz beni istememe olayi falanda yoktu.ıyiydi yani hersey.

Simdi gelelim mevzuya... diğer tum cocuklarinin dugunlerini kendisi yapmis. Bunun disinda esimin abisinin kucuk cocuklari var esi calismiyor zorluk cekmesinler bahanesiyle 200milyarlik evlerini kayin pederim aldi evin icini dosediler yaptirdilar esyasinin gerekenini yenilediler. Sadece ev almakla kalmadilar hala bütün elleri onlarin üstünde çocuklarınin okul masrafindan tutun eltimlerin tatillerinin yol paralarına kadar kayinpederim karsiliyor genelliklede birlikte yiyip iciyorlar.(kaynim 1500 tl kazanio).eltimde kayinvalidemin işlerinde yardim ediyor temizlik v.s.

gorumcelerimede manevi destekleri büyük .gorumcelerim calisiyor die cocuklarini kayinvalidem büyüttu bakici rahatça titabilecek durumlari varken bakiciya vermeye kiyamadi kayinvalidem .keyiflerine cok duskunler gelirler oraya hazir yemek var yardim etmeden otururlar yerler icerler bisi ellemeden giderler. Bide gelinler yapsin diye sakasina takilip gülerler.kendi durumlari cok iyi onlarin 15bin gelirleri var v.s ayrintisini yazmayacagim gerisini siz düşünün :)

bize gelince eşimle ikimiz eşit miktarda para kazaniyoruz toplam 5bin civarinda gelirimiz var cok şükür. Herseyimizi dugunumuzu v.s kendimiz yaptik.evliligimizin ilk yillari hep dugun borcu odedik ay sonunda cebimizde 5kurus kalmazdi.haliniz nedir die soran olmadi siz yaparsinz dediler hep.cunku onlar kaynima aldiklari evi ödüyorlardi... düğün sirasinda kayinvalidem yazliktaki evi dosetti yeni mobilyalar v.s (sanki borc yaratmak icin) . Konusu gectiginde abisini okutmadiklarini esimi okuttularini böylelikle dengelendigini soylediler.komik gelsede sustum (sanki kaynim okumak istedide onlar okutmadi) neyse...
simdi dönüp baktikca hirslaniyorum çünkü ben zor sartlarda üniversite okudum anam agladi sirf daha guzel bi hayat diye diye...simdi tek sucum calismakmi eltim gibi evde otursam banada ev alacaklarmiydi cocuklarimi kendim buyutme imkanim olacakmiydi. Ben isi biraksam bizim sadece aylik sabit masraflarimiz 3bin yani tek maasla mumkun degil gecinemeyiz cok bariz birsey benim emegim olmadan bukadar rahat edemeyiz borclari bile tek basina oduyemezdi esim. sanki herseyi yapan onlarin ogullari.eltim evinde yatip cocuklarini rahatca buyuturken ben hasta olsam bile her sabah esek gibi işe gidiyorum.benim 200 milyarlik ev almam zaten 10 yilimi alir.

Simdi bebek düşünüyoruz ben çalışırken bebege kim bakacak kayinvalidem ben yaslandim artik bakamam diyor.
Simdi donup bakinca kizlarina ve torunlarina kiyamadi onlarlarin cocuklarina bakti.(maddi olarak bakici tutabilecek olmalarina ragmen)diger oglunun cocuklarina kiyamadi ev aldi boylelikle eltimde calismadi cocuklarini kendi büyüttü . Eeee bana ne maddi ne manevi bir sey yok :)) böyle olunca cok agirima gidiyor.

Sizce haksizmiyim. Abartiyormuyum. Siz olsaniz nasil davranirdinz. Bebek oldugunda nasil tavir almaliyim. Teşekkür ederim.
Kısmen beni anlatmışsın anlamazlar hep onlar haklılar hep onlar iyiler biz kötüyüz... Mesafe koy arana bence sık sık gidip gelme bu kadar ayrımcılık olmaz çok ayıp...

Benim kimseden bi talebim yok hanimefendi. Onlardanda olsaydi belkide kavga etmis ve simdi gorusmuyor olurduk. Ama eger diger cocuklarina yapip birine yapmiyorsa bunu elbette sorgulama hakkim var ! Maasini v.s objektif bi sekilde anlamaniz icin yazdim. Ve eger kp durumu kotu olsaydi ben yardım ederdim yada digerlerinede yapmasaydi o zaman gonul rahatligiyla bi sey dusunmezdim. Benim aileme gelirsek onlar kardeş ayrimi yapmadilar hic ve dugunumuzdede ellerinden geldigince yardimci oldular fazlasini biz eşimle istemedik zaten kendi ailesi yapamadigindan ezilmesinler diye. Kimsedende bi talebim yok zaten konu basindada yazdim bi sorunumuz yok diye :)) kotude davranmiyorum biseyde demiyorum. Esimle o kadar mutluyum ki çok şükür ayni sartlarda bi daha olsa bi daha evlenirim. Suan bi borcumuzda yok zaten rahatca geciniyoruz cok sukur. Herkes anlasin die o kadar aciklama yaptim ama yinede anlamak istemeyen farkli anlayabilmis :) zihniyetinizi seveyim...

Eşim ailesinin yaptiklarinin farkinda ama kendi ailesi oldugu icin benim kadar rahatsz değil durumdan yada beni kiskirtmamak icin bana bi sey demio :))

Evlatlik değil eminim :)

Bence kimseden yardım beklemeyin. Siz üniversiteyi kimseye bağımlı olmadan kendi ayaklarınız üzerinde yaşamak için okumadınız mı? Şimdide çalışıyorsunuz geçiniyorusunuz neden evde oturup asalak gibi size baksınlar istiyorunuz ki? Böyle bir kıyaslamaya girmeniz bile saçma. Zaten normali sizin yaptığınız. Çalışmak kaZanmak haStada olsa işe gitmek.. Hepimiz böyle yapıyoruz zaten. Çocuğunuzada sizin aileniz bakabilir. Eğer çocuğunuzu kendiniz büyütmek evde oturmak istiyorsanızda boşa okumuşsunuz yanlış karıyer seçmişsiniz. Ama söylediğimize göre zor şartlarda okumuşsunuz emek harcayıp çaba göstermişsiniz o zamanda çalışma hayatında olmanız çocuklarınızı kendiniz büyütememeniz normal. Hem çalışıp hem çocuğuna bakabilen kadın yok zaten.

Niye bir cocuga cok verilirken, digerine verilmiyor bunun da nedenleri olabiliyor. Kendilerine sormak lazim. Cocuklarin karakterleri, maddi durumlari filan etkiliyor bu durumu.

Ote yandan, fazla mazlumu oynamissiniz, ama kimsenin kimseye para vermek gibi bir zorunlulugu yok. Okuduysaniz kendinize, calisiyorsaniz kendinize calisiyorsunuz. Kayinvalidelere degil degil mi? Benim tek sucum...'la baslayan sozleriniz cok arabesk. Parasi olan istedigine para verir, istemedigine vermez. "Niye bana yok" diye soramazsiniz, buna hakkiniz yoktur. Para onun, keyif onun.

Kendi hayatiniza bakin bence. Fazla izliyorsunuz karsi tarafi. Kim kime ne veriyor sizi ilgilendirmez, herkesin kendi parasidir.

Ben kimse bana para vermek zorunda demedim zaten isteyen istedigini yapiyor. Paraya cok takilmissinz. Yasamadiysaniz ne demek istedigimi anlamamaniz normal. Bahsettigim sey haksizlikti siz öyle görmemiş olabilrsnz sizin fikriniz.

Onlar cocugu yönünden bakabilr ama ben çocukları degilim. Ben bana yapilip yapilmayani digeriyle kiyaslarim bu gercegi hic bi sey degistirmez. Hissiyat bu...

Bence kimseden yardım beklemeyin. Siz üniversiteyi kimseye bağımlı olmadan kendi ayaklarınız üzerinde yaşamak için okumadınız mı? Şimdide çalışıyorsunuz geçiniyorusunuz neden evde oturup asalak gibi size baksınlar istiyorunuz ki? Böyle bir kıyaslamaya girmeniz bile saçma. Zaten normali sizin yaptığınız. Çalışmak kaZanmak haStada olsa işe gitmek.. Hepimiz böyle yapıyoruz zaten. Çocuğunuzada sizin aileniz bakabilir. Eğer çocuğunuzu kendiniz büyütmek evde oturmak istiyorsanızda boşa okumuşsunuz yanlış karıyer seçmişsiniz. Ama söylediğimize göre zor şartlarda okumuşsunuz emek harcayıp çaba göstermişsiniz o zamanda çalışma hayatında olmanız çocuklarınızı kendiniz büyütememeniz normal. Hem çalışıp hem çocuğuna bakabilen kadın yok zaten.

Benim işe gitmeme evde çocuk bakma gibi bi niyetim zaten yok :) ama ben işe giderken çocuğa birinin bakmasi gerek. Benim ailem uzakta annem hasta farkli olsa zaten kv bakmis bakmamis banane... ama kayinvalidem zirilziril aglaya aglaya dibinde oturmamizi istedi. Öyle olursa ailemin yanina tasinmayi düşünüyorum zaten... o zaman istediği kadar aglayabilir

Evlat ayrimi yapiliyorsa buna birakin da esiniz üzülsün. Ama bence onu da bu düşüncelerle doldurmayin. Kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil size para vermek yardimda bulunmak zorunda da degil masallah geliriniz yerinde karisaniniz goruseniniz yok insanlarin hayatlarina imrenerek bakmak yerine kendi tirnaklarinizla kurdugunuz yuvanizin tadini cikarin.

Sizlere anlatmaya çalıştığım şey çok farkliydi. Bari ne istedgimi yazayim da kafaniza gore yargilamayin. Suan ne para istiyorum ne pul. Umrumda degil. Umrumda olsa zaten bile bile evlenmezdim. Beni tanisanz bu yorumlari yapamazdnz zaten neyse... tek istediğim sey bebegime 1 sene bakilmasi gerekiyor. Ama bana hayir bakamam deniliyor.
Diger seyleri yazma sebebim diger torunlarina kiyamadi birine ev aldi maddi destek yapti eltim cocuklarini kendi büyüttü. Digerlerinin zaten cocuklarina bakti. Benimkisi simdi torun olmuyormu. Bu kadar basitti. Ama acikcasi yazdığıma yazacagima pisman oldum. Bugun üye olayim dedim ama sanal ortam oldugunu unutmuşum. Insanlarin kendi hayatlarina gore yorum yapacaklarini karsidakini anlamanin eziyet oldugunu ve muhalefet olmanin tatlı olduğunu karşı taraf hassasmi degilmi bu konu canini yakiyormu altinda baska şeyler varmi... sonuçta tum ayrintilarida yazamayiz... ama anladimki bunlar kimsenin umrumda değil. Kimseden beni hakli görmesini istemedim ben. Sadece anlasilmak istedim. Ama yeri burasi değilmiş demek. Tesekkurler.

Ben kimse bana para vermek zorunda demedim zaten isteyen istedigini yapiyor. Paraya cok takilmissinz. Yasamadiysaniz ne demek istedigimi anlamamaniz normal. Bahsettigim sey haksizlikti siz öyle görmemiş olabilrsnz sizin fikriniz.

Onlar cocugu yönünden bakabilr ama ben çocukları degilim. Ben bana yapilip yapilmayani digeriyle kiyaslarim bu gercegi hic bi sey degistirmez. Hissiyat bu...
E maddi yardimdan bahsedip durmussunuz, ben niye takilayim? Zaten konu para etrafinda donuyor. :)
Siz cocuklari degilseniz zaten tam uzak durun onlarin mevzusundan. Gelinlerisiniz. Kendinizi diger eltiyle kiyasliyorsunuz o zaman? Bu daha da uygunsuz bence. Ikiniz de gelinsiniz, diger gelinle kayinvalidesinin iliskisi, sizin kayinvalideyle iliskiniz nasil, bunlar onemli. Dediginiz sey, onlarin cocuguna bakmis benimkine bakmiyor ise, bunu da aciklamislar. Bu yastan sonra daha kafa kaldirmiyor, enerjileri tukenmis demek ki. Fazla takilmissiniz. Insanlar gelinlerine de tamamen esit davranmak zorunda degil. Belli ki diger tarafla iliskileri daha iyi yani. Bir de yas meselesi.

Yasamadigim neymis? Ne kadar abartmissiniz. Ortada fitne fesat, iftiraci, ara bozan birileri yok. Basiniza gelen bir sey yok. "Onlara yaptilar, bize yapmadilar" meseleleri bana gore lukstur. Cok abartmissiniz, cok dramatize etmissiniz bazi seyleri, olan bu.

Sizlere anlatmaya çalıştığım şey çok farkliydi. Bari ne istedgimi yazayim da kafaniza gore yargilamayin. Suan ne para istiyorum ne pul. Umrumda degil. Umrumda olsa zaten bile bile evlenmezdim. Beni tanisanz bu yorumlari yapamazdnz zaten neyse... tek istediğim sey bebegime 1 sene bakilmasi gerekiyor. Ama bana hayir bakamam deniliyor.
Diger seyleri yazma sebebim diger torunlarina kiyamadi birine ev aldi maddi destek yapti eltim cocuklarini kendi büyüttü. Digerlerinin zaten cocuklarina bakti. Benimkisi simdi torun olmuyormu. Bu kadar basitti. Ama acikcasi yazdığıma yazacagima pisman oldum. Bugun üye olayim dedim ama sanal ortam oldugunu unutmuşum. Insanlarin kendi hayatlarina gore yorum yapacaklarini karsidakini anlamanin eziyet oldugunu ve muhalefet olmanin tatlı olduğunu karşı taraf hassasmi degilmi bu konu canini yakiyormu altinda baska şeyler varmi... sonuçta tum ayrintilarida yazamayiz... ama anladimki bunlar kimsenin umrumda değil. Kimseden beni hakli görmesini istemedim ben. Sadece anlasilmak istedim. Ama yeri burasi değilmiş demek. Tesekkurler.
Burda herkes düsüncesini paylasiyor farkli bakis acilari yakalarsiniz belki. Ama her yoruma takir takir bahane one surmussunuz. Bizi sizin hayatiniz irgalamaz emin olun. Para pul mevzularini kendiniz acmissiniz ve bariz bir cekememezlik var. Bunu biz gorduk demekki umarim siz de gorursunuz ve yuvanizin degerini bilirsiniz. Kv ye guvenip cocuk yapmamaniz da iyi olmus. Madem geliriniz iyi dogum iznindensonra bakiciya birakirsiniz belli bi yastan sonra da krese yollarsiniz. Belki kadin gercekten yorulmustur cocuk bakmaktan bu hic akliniza gelmiyor mu?

Benim kimseden bi talebim yok hanimefendi. Onlardanda olsaydi belkide kavga etmis ve simdi gorusmuyor olurduk. Ama eger diger cocuklarina yapip birine yapmiyorsa bunu elbette sorgulama hakkim var ! Maasini v.s objektif bi sekilde anlamaniz icin yazdim. Ve eger kp durumu kotu olsaydi ben yardım ederdim yada digerlerinede yapmasaydi o zaman gonul rahatligiyla bi sey dusunmezdim. Benim aileme gelirsek onlar kardeş ayrimi yapmadilar hic ve dugunumuzdede ellerinden geldigince yardimci oldular fazlasini biz eşimle istemedik zaten kendi ailesi yapamadigindan ezilmesinler diye. Kimsedende bi talebim yok zaten konu basindada yazdim bi sorunumuz yok diye :)) kotude davranmiyorum biseyde demiyorum. Esimle o kadar mutluyum ki çok şükür ayni sartlarda bi daha olsa bi daha evlenirim. Suan bi borcumuzda yok zaten rahatca geciniyoruz cok sukur. Herkes anlasin die o kadar aciklama yaptim ama yinede anlamak istemeyen farkli anlayabilmis :) zihniyetinizi seveyim...

Eşim ailesinin yaptiklarinin farkinda ama kendi ailesi oldugu icin benim kadar rahatsz değil durumdan yada beni kiskirtmamak icin bana bi sey demio :))

Evlatlik değil eminim :)
Sorgulama hakkin yok adam kazandigi parayi sana sorup tasarruf edecek degil ki. Zihinlerinizi seveyim demissin ben burda senin gibileri gorunce kendi zihnimi seviyorum bayagi sen de sev verim alirsin benim zihnimden. Ben olsam yazik adam 1500 tlye calisiyo karisi da calismiyo kira odese ne yiyecek iyi ki anasi babasi ev almis derim. Senin evine 5000 giriyo onlara 1500 farkinda misin? Ben aciyorum uzuluyorum dusuk segmentte yasayanlara sen bi de kiskaniyosun zihin farkimiz bu. Benim ailem beni ne zorluklarla okuttu diye agliyosunuz ne alakasi var kazandiginiz parayi kpye veriyosunuz sanki.

Yanlis yere gelmissin cunku elestiriyi kaldiramayan fikir sorma hakkina sahip degil. Burada konu acan her turlu fikre acik insanlar olmak zorunda. Sen kayinpederin aldigi maasa kadar yaz para para her satirda para tum bu okuduklarimizdan biz BU KADININ TEK DERDI BEBISINE BAKILMASINI mi cikaralim? Dert edinmeseniz yazmazdiniz zaten.

Gelelim asil derde o zaman. Cocuga zorla baktiracak haliniz de yok ki kadin yaslanmis demek ki onceki baktigi torunlar cok yormus artik o sorumluluga girmek istemiyor olamaz mi yani? Alninin yazisi mi tum torunlara bakmak? Kendi annenizden rica edin o da olmazsa bakici tutuverin ki en sagliklisi bakici zaten yasli insanlar rahat etsin ahir omurlerinde bebek belemeleri yanlisi degilim

Elbette ne sizi ne de eşinizin ailesini tanımıyoruz, yazdıklarınız sonrası düşündüklerimizi aktarıyoruz sadece. Bu yüzden farklı yorumlar ağrınıza gitmesin.
Öncelikle şunu söyleyeyim, haksızlığa uğramış gibi hissediyor olabilirsiniz. Kim bilir yerinizde olsak belki biz de öyle hissedeceğiz. Fakat ben de bazı arkadaşlar gibi ailenin bir çocuğuna yardım ediyorsa diğerine de aynı şeyleri yapmak zorunda olduğunu düşünmüyorum. Kendi insiyatifleridir. (Tabii bu durum yetişkin evlatlar için geçerli) Kayınpederiniz bu yaştan sonra hala çalışıyorsa bırakalım da parasını istediği yere harcasın.

“Bedevi bir kadına bir gün en çok hangi çocuğunu sevdiğini sormuşlar.Kadın şöyle yanıt vermiş: “Hasta olanı iyileşene kadar, en küçüğünü büyüyünceye kadar, yolda olanı da eve dönünceye kadar.”
Ben durumun bundan ibaret olduğunu düşünüyorum. Büyük ihtimalle siz kendi yağınızla kavruluyorsunuz fakat kaynınızın maddi durumu pek iyi değil. Bu yüzden de aile maddi açıdan sizi düşünmüyor ve kendine yetemeyen evlatlarına yardımda bulunuyor. Bence bu çok doğal.
Çocuk bakma olayına gelince; belli yaşın üzerindeki insanlar için zaman çok daha hızlı ilerliyor. 1 yıl hatta bir kaç ay önce rahatlıkla yaptığı hareketleri yapamaz ya da zor yapar hale gelebiliyorlar. Sizin de söylediğiniz gibi kadıncağız diğer torunlarına bakmış. Bu da demek oluyor ki yıllarca çocuk büyütmüş artık yapamayacağını söylüyorsa saygı duymak lazım. Kaldı ki sağlığı yerinde bile olsa bakmak zorunda değil.
Bence size haksızlık olduğunu düşündürecek kötü yönlere bakmak yerine güzel şeyler düşünün. Eşinizle çok mutlu olduğunuzu yazmışsınız. Böyle bir evlat yetiştirdikleri için bile bu durumu görmezden gelmeye değer :KK66:
Bir de eltiyle kıyaslama mevzusu var. Sizin ya da eltinizin kayınvalidenizle ilişkisi nasıldır bilemem ama gelin var gelin var... Bazen büyükler de "ne kadar ekmek o kadar köfte" diyebiliyor :KK66:

Ayrıca kayınvalidenizle ilgili "zır zır ağladı" tarzındaki cümleleriniz hiç yakışık almıyor.

evlat ayrımı var yada yok ona bısey demıycem ama ,sız kendınız ıcın okudunuz belkı okumamıs olsaydın suan asgarı ucretle calısan bırıyle evlenmıs olacaktın ve sende ev hanımı olacaktın suankınden daha kotu bı hayatın olacaktı demem o kı senın ıcın okumus olman suan ıcın sana olumsuz gelse bıle belkıde senın hayatının donum noktası olmustur :KK66:

X