Eşimin ailesiyle ilgili ilişkilerde fikir istiyorum.

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.806
Ailemde pek ilişkiler iyi değildir ama akrabalarım çok samimidir. Benim akrabalarıma hiç benzemiyor eşimin ailesi, akrabaları. Farklı şehirlerde yaşasakta ara ara gidiyoruz. Bu forumdan çok fikir aldım gerçekten çoook işime yaradı bunu şimdide istiyorum umarım yardımcı olursunuz.
K.validem; iyi biri ama fazla dedikoducu, sürekli över beni yağ çekmek için. eltimi çekiştirir ben susarm uzatmamak için aynı şeyi eltime yaptığını duşunuyorum onu övüp benim dedikodumu yaptığımı
Küçük eltim;nişanlı, farklı şehirde yasadığımız için cok samimiyet kuramadık ama yeni ise girdi ev kurdular ben aradım birseye ihtiyacinvar mi diye sordum, kaynimla onu evime davet ettim bana cçok soğuk davrandı, doğru dürüst nasılsın bile demedi
Büyük eltim; yaş farkımız 2 yaş diye yenge demeyi bıraktm beni azarlamaya, had bildirmeye çalıştı zorunda olmadığm halde açıklama yaptım yinede, kendi yengem benden 3 yaş büyük onada ismiyle hitap ederken. Böyle davraninca evine gitmek istemedim, ama eski samimiyeti göstermesemde konuştum hep birşey olmamış gibi
Görümce m; 15 yillik evli benden baya bbüyük biri,sürekli herşeye söyleniyor herşeyden şikayetçi sürekli küçük sebeplerden birilerine küser. Olgunluk olarak benden küçük gibi davraniyor anlara gidince bunalıyorum çok.
Ben her zaman samimi ve saygılı davrandm hepsine ama nasıl davranacağını bilemiyorum artık tuhaf davranışları var bana göre, görüşmeme durumunda olsun istemiyorum iyi olmak istiyorum hem ben bu kişilere nasıl davranmalyim??

mesafeni koy bu saatten sonra onlardan bir cacık olmaz.. bir sen de değil bu sorunlar türkeyenin çoğunda var keni yuvanı düşün yeter

voşver elti görümce kv ne hali varsa görsün :) doğacak çocuğuna ve eşine sarıl ... kim sana nasıl davranıyorsa öyle davran kafan rahat olsun :-)

Ara ara gittiğiniz için:
Sizinle ilgili olmayan konularda - duymadım, görmedim, bilmiyorum! hiç bir dedikoduya "hı hı" diyerek bile destek olmayın.
Size karşı yapılan yanlışlarda: hakaret etmeden, sert ve öz bir dille yani tek cümleyle tersleyin bence.

Bebisine odaklan sen , zaten bas tacida yapsan birgub dober sana ne yaptin ki derler.

Boşver kızım eltini görümceni kaynananı Sen kocana bak evine bak hamilesin bebeğin doğacak onlara bak.
Herkesle mesafeli ol sakın samimi olma, dedikodulara fırsat verme, kimseye surat yapma, kimseyle samimi olmai kimsenin de güler yüzüne aldanma!....

Samimiyet e gerek yok mesafeli ol anı gecistir zaten Iyi de olsan kötü de olsan dedikodunu yapacaklar

Ailemde pek ilişkiler iyi değildir ama akrabalarım çok samimidir. Benim akrabalarıma hiç benzemiyor eşimin ailesi, akrabaları. Farklı şehirlerde yaşasakta ara ara gidiyoruz. Bu forumdan çok fikir aldım gerçekten çoook işime yaradı bunu şimdide istiyorum umarım yardımcı olursunuz.
K.validem; iyi biri ama fazla dedikoducu, sürekli över beni yağ çekmek için. eltimi çekiştirir ben susarm uzatmamak için aynı şeyi eltime yaptığını duşunuyorum onu övüp benim dedikodumu yaptığımı
Küçük eltim;nişanlı, farklı şehirde yasadığımız için cok samimiyet kuramadık ama yeni ise girdi ev kurdular ben aradım birseye ihtiyacinvar mi diye sordum, kaynimla onu evime davet ettim bana cçok soğuk davrandı, doğru dürüst nasılsın bile demedi
Büyük eltim; yaş farkımız 2 yaş diye yenge demeyi bıraktm beni azarlamaya, had bildirmeye çalıştı zorunda olmadığm halde açıklama yaptım yinede, kendi yengem benden 3 yaş büyük onada ismiyle hitap ederken. Böyle davraninca evine gitmek istemedim, ama eski samimiyeti göstermesemde konuştum hep birşey olmamış gibi
Görümce m; 15 yillik evli benden baya bbüyük biri,sürekli herşeye söyleniyor herşeyden şikayetçi sürekli küçük sebeplerden birilerine küser. Olgunluk olarak benden küçük gibi davraniyor anlara gidince bunalıyorum çok.
Ben her zaman samimi ve saygılı davrandm hepsine ama nasıl davranacağını bilemiyorum artık tuhaf davranışları var bana göre, görüşmeme durumunda olsun istemiyorum iyi olmak istiyorum hem ben bu kişilere nasıl davranmalyim??

EEEE? Senin ne derdin var da eltilerinin şamar oğlanı, görümcenin stres topu, kayınvalidenin dedikodu dinleyicisi oluyorsun??? kendini taşı, kandini azıcık ağardan sat insanlara. bak küçük eltin gelmiş seninle muhatap bile olmamış sen derdine düşmüşsün. sen de konuşma onlar acık merak etsin. onlar değer vermek istesin, önemsesin merak etsin. eee.. merak edilecek bir durum koymuyorsunuz ki ortaya. Yahu kardeşim taşıyın kendinizi, değer verin kendinize değer görün karşınzıdakinden.

Sevgili ponponna

niyetim asla seni kırmak değil di şayet ki kırıldıysan özür dilerim.

Ben şunu demek istiyorum sana ve senin nezdinde tüm eşinin ailesi ile iyi iletişim kurmaya çalışan kadınlara: Siz ne kadar ama nekadar iyi olmaya çalışırsanız çalışın eltiniz görümceniz k.v niz kayınlarınız k.p. niz size iyi niyetle sevgi dolu bir şekilde muamele göstermiyor ise siz tepenizde de gezidirseniz yaranamazsınız hatta iyi olmaya çalışma gayretlerinzi haksızca yüzsüzlük olarak kabul edilir.

El eldir, insanoğlu gerçekten nankördür. Fakat siz mesafenizi koysanız eşinizle bakın hamileymişsinzide bebeğinizle mutlu olsanız onlara da mesafelice ama elbetteki saygılı bir şekilde hürmetlice muamele etsenzi eminim ki onlar tarafından da saygısızlık görmezdiniz. Bakın eltinizi evinize davet ediyorsunuz ama size nasılsın demek zahmetinde bulunmuyor, (yüze bakar mısınız ee siz şimdi bu insana nasıl da iyi olabilirim mi diye düşünüzrsünüz yoksa mesafeli mi durursunuz)

Kendini taşımak kendini dışardan gelecek zarara kapatmaktır diyorum. Demek istedğim buydu.

Sevgiyle kal:)

Gerçekten çok güzel bir konu acmissiniz. Ve yorumlar harika. Iyi olmak hoş geçinmeye çalışmak bu devirde hele ki eşinin ailesi tarafindan enayilik ve basitlik gibi görünüyor. Kendimizi ağırdan satalim bakalım belki kıymetli oluruz

Gerçekten çok güzel bir konu acmissiniz. Ve yorumlar harika. Iyi olmak hoş geçinmeye çalışmak bu devirde hele ki eşinin ailesi tarafindan enayilik ve basitlik gibi görünüyor. Kendimizi ağırdan satalim bakalım belki kıymetli oluruz
Eşinin ailesine karşı iyi olmak istersen öncelilke eşin sonrada bütün ailesi sorgular yanı neden bu iyi olma gayreti? amaç ne? siz olsanız siz de sorgulamaz mıydınız?
Kendini sonradan ağırdan satmakta çok zordur. En iyisi baştan meafeli olmak. Bu da tecrube gerektiren bişi... Baştan siyasetini koruyacaksın ki ne sen kimseden incinesin ne kimse senden incinsin. Ama şunu ek bilgi olarak veriyorum mesefali olacaksın ama saygıyı ve hürmetini de sunacaksın. Mesafe demek saygısızlık demek değildir. Özellikle kayınvalide ve tüm aileye evine geldiklerinde hizmetini hürmetini gösterceksin. Kadınlara eşin ailesiyle mesafe değince kestirip atmak anlıyorlar. Bu karaktersizlık olur.

Sevgili ponponna

niyetim asla seni kırmak değil di şayet ki kırıldıysan özür dilerim.

Ben şunu demek istiyorum sana ve senin nezdinde tüm eşinin ailesi ile iyi iletişim kurmaya çalışan kadınlara: Siz ne kadar ama nekadar iyi olmaya çalışırsanız çalışın eltiniz görümceniz k.v niz kayınlarınız k.p. niz size iyi niyetle sevgi dolu bir şekilde muamele göstermiyor ise siz tepenizde de gezidirseniz yaranamazsınız hatta iyi olmaya çalışma gayretlerinzi haksızca yüzsüzlük olarak kabul edilir.

El eldir, insanoğlu gerçekten nankördür. Fakat siz mesafenizi koysanız eşinizle bakın hamileymişsinzide bebeğinizle mutlu olsanız onlara da mesafelice ama elbetteki saygılı bir şekilde hürmetlice muamele etsenzi eminim ki onlar tarafından da saygısızlık görmezdiniz. Bakın eltinizi evinize davet ediyorsunuz ama size nasılsın demek zahmetinde bulunmuyor, (yüze bakar mısınız ee siz şimdi bu insana nasıl da iyi olabilirim mi diye düşünüzrsünüz yoksa mesafeli mi durursunuz)

Kendini taşımak kendini dışardan gelecek zarara kapatmaktır diyorum. Demek istedğim buydu.

Sevgiyle kal:)

Teşekkür ederim

benm kaynanamda aynı ama met eder birini çok kötülemez hiç o met ettgi gelini 1 saatlik yoldan kalkıp sözümüze gelmedi gelmek istememiş yalan söylüyo tabi neyse biz sözlendk bu onu anlatp met edip duruyo bu bi geldi sürekli azarlıyo agız burun egiyo bi şaşrdm met ettgi bumuymuş diye işte biz szlendik ne abisi ne yengesi aradı sordu kaynanam baskıyla ara ara diye kafasını şişrmiş hanfendinin artk demesin diye aramış bende çok konuşmadm sonra yine konu açıldı çok iyi şöylede böylede vs arar sorar falan dedi bu arada geldiler gördük hanfendiyi tanıştık falan neyse bu yine met ediyo ama gör sanki kendi kızı bigün dayanamadm laf söyledm sonra bozuldu haklısın dedi bu sefer kötülemeye başladı.. ama bence kmseyi takma tınlamada araynı ara konuşanla konuş konuşmayanla konuşma kaynanalar hep ortalıgı karıştırıyolar malesef...

X