esimin ailesiyle ne yapicam bilemiyorum :(

cancannur

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2011
127
29
Mrb kizlar ben sekiz aylik evliyim biz severek evlendik pisman deilim ama annesi beni cok rahatsiz ediyo.on yil sevgililik doneminden sonra evlendik uni hazirlimda tanistik okul universite is askerlik derken evlendik sukur...kaynanam gorumcem soz den tutunda dugune kadar beni sahiplenmedi ve hep beni sikayet etti esime ben cok sogukmusum yuzum gulmuyomus falan .kendileri hic aramadi ne beni ne ailemi herseyi kendi istesikleri gibi yaptilar ailemin fikrini almadilar hastalandim gecmis olsun demediler dogum gunum oldu gelmediler .ailemde vefat oldu ayni ildeyiz taziye icin gelmedi telefo la taziye de bulundular.ben cok iyi niyetli bi insanim ama surekli hem aramyip gelmeyip hep beni one surduler nisanliyken ayriliktan donduk cik hesapci bu kadin kaynanam bizde gelin bohcasi vardir getirmediler iki parca kiyafet alindi onu posetiyle getirdiler allahtan kimseyi cagirmamistim rezul olurdum aileme..annem cok uzuluyo benim icin.tek kizim istiyo ki iyi insanlar olsun ne annem ne babam hic biseye diretmedi ama onlar da nezaket edip fikrimizi almadilar eve esya iki oturma grubu perde aldilar tek odasina geri kalanlari hep biz kredi cekip aldik hala oduyoruz evliligimizin en guzel zamanlari borc odemekle geciyor..:KK43: .para yok dediler araba degistirdiler biz evlendikten hemen sonra . evimiz kira ikimizde calisiyoruz ama cebimize para kalmiyo cigu zaman.benim suratim bu insanlara nasil gulsun nefret ediyorum hepsinden evi tuttuk kimse temizlemeye gelmedi esimle isten ciktik temizlige geldik .bu insanlarin yuzune bile bakmak istemiyorum yaptiginin farkinda olmayan kadin daha beni esime sikayet ediyo..esimde farkinda aslinda ama ailem ne yapayim diye ses etmiyo . benim ailem hep destek olmaya calisiyo elinden gelsigince soruyorlar kaynanam ne gorumcem umrunda deil...evime ne gelsin ne de ben gideyim istiyorum ama mecbur gidiyorum psikolojimi bozdular ne nisan ne dugun arefesi hep aglamakla gecti asla asfetmeyecem onlari...benim gibi insani harcadilar...daha cok sey var yazacak ama hangi birini yazayim bilmiyorum...ne yapayim ben bu insanlara simdi cok uzuluyorum cevremdekilere imreniyorum...

Esin olaylarin farkindaysa ve seni ezdirmiyosa annesi sikaywt ettiginde cevabini veriyosa ailesini Esine sikayet etmemeye calis derim. Boyle durumlarda erkeklerde cok bunaliyola

O insanlardan Beklentin olmasin , beklenti olmayinca hayal kirikligi da olmaz

Eski yapilanlari surekli dusunup kendini doldurmamaya calis

Sadece esinin hatiri icin arada bi gidip gorevini yap. Surat da asma samimi de olma arayi bulmaya calis derim.

Malesef boyle insanlar bizi politik davranmak zorunda birakiyo. Icinden gelenleri sayip doksen o an rahatlayacaksin belki ama emin ol onlar anlamayacak uzun vadede uzulen sen olacaksin.

Mrb kizlar ben sekiz aylik evliyim biz severek evlendik pisman deilim ama annesi beni cok rahatsiz ediyo.on yil sevgililik doneminden sonra evlendik uni hazirlimda tanistik okul universite is askerlik derken evlendik sukur...kaynanam gorumcem soz den tutunda dugune kadar beni sahiplenmedi ve hep beni sikayet etti esime ben cok sogukmusum yuzum gulmuyomus falan .kendileri hic aramadi ne beni ne ailemi herseyi kendi istesikleri gibi yaptilar ailemin fikrini almadilar hastalandim gecmis olsun demediler dogum gunum oldu gelmediler .ailemde vefat oldu ayni ildeyiz taziye icin gelmedi telefo la taziye de bulundular.ben cok iyi niyetli bi insanim ama surekli hem aramyip gelmeyip hep beni one surduler nisanliyken ayriliktan donduk cik hesapci bu kadin kaynanam bizde gelin bohcasi vardir getirmediler iki parca kiyafet alindi onu posetiyle getirdiler allahtan kimseyi cagirmamistim rezul olurdum aileme..annem cok uzuluyo benim icin.tek kizim istiyo ki iyi insanlar olsun ne annem ne babam hic biseye diretmedi ama onlar da nezaket edip fikrimizi almadilar eve esya iki oturma grubu perde aldilar tek odasina geri kalanlari hep biz kredi cekip aldik hala oduyoruz evliligimizin en guzel zamanlari borc odemekle geciyor..:KK43: .para yok dediler araba degistirdiler biz evlendikten hemen sonra . evimiz kira ikimizde calisiyoruz ama cebimize para kalmiyo cigu zaman.benim suratim bu insanlara nasil gulsun nefret ediyorum hepsinden evi tuttuk kimse temizlemeye gelmedi esimle isten ciktik temizlige geldik .bu insanlarin yuzune bile bakmak istemiyorum yaptiginin farkinda olmayan kadin daha beni esime sikayet ediyo..esimde farkinda aslinda ama ailem ne yapayim diye ses etmiyo . benim ailem hep destek olmaya calisiyo elinden gelsigince soruyorlar kaynanam ne gorumcem umrunda deil...evime ne gelsin ne de ben gideyim istiyorum ama mecbur gidiyorum psikolojimi bozdular ne nisan ne dugun arefesi hep aglamakla gecti asla asfetmeyecem onlari...benim gibi insani harcadilar...daha cok sey var yazacak ama hangi birini yazayim bilmiyorum...ne yapayim ben bu insanlara simdi cok uzuluyorum cevremdekilere imreniyorum...
Önemli olan senin eşinle aranızdaki bağ.Eşin seni ailesine ezdirmeyip olayların farkındaysa ''görümcem şunu dedi, kv. bunu dedi vs..'' olaylara hiç kafanı yorup da kendi huzurunuzu kaçırmayın.hem ailesinin size yardım etmemesi size iyilik olmuş, yarın öbürgün başınıza dürterlerdi ''biz size şunu harcadık bunu yaptık'' diye. Sırt sırta verin kendi yağınızda kavrulun..ayrıca kimse kimseye birşeyler yapmak zorunda değil.mecbur kalmadıkça da görüşmeyin olup bitsin.

Az beklenti çok mutluluk! Evliligin en güzel yanı borç ödemek zaten parasını ödemediğin birşeyin kıymeti bilinmiyor iki oturma grubu almıslar daha ne

Bizimkiler de öyle üstüne para istedikleri de çok oldu :)abartma bence düşünme değişmeyrcekler Allaj saglık versim çalışım kazanın baskalarıyla kıyas yapma..

Ya ben anlamıyorum niye bu kadar beklenti içine giriyosunuz. Yapmazlarsa yapmasınlar. Yapmak zorunda değiller. Senin oturduğun eşyayı niye onlar almak xorunda olsun. İkinizde çalışıyosunuz madem para biriktirseydiniz öyle girseydiniz evlenme işine. Ben beni sevmeyen adamın evimde bir çöpü olsun istemem. Azıcık aşım kaygısız başım.
Kimse seni sevmek zorunda değil. Kimse seninle iyi anlaşmak zorunda değil. İlgilenmek zorunda değil. Naparlarsa yapsınlar. Sen eşinle işine bak. Arada bir git sadece eşini. Anne bsbası kardeşi oldukları için. Onu yetiştirip nüyüttükleri için saygını göster. Başka bişey bekleme. Kötü bişey derlersede umursama.
İnan daha mutlu olursun

Esin eger yanlislarinda ailesine hayir benim eşim oyle degil diyebiliyorsa hiicc takma kafana. Onlara demese bile sana evet sen haklısın diyorsa uzme kendini.
Onlar sana nasil davraniyorsa sen de onlara oyle davran. Am esinle hep istişare icerisinde ol ve onlarin tavurlarindan duydugun rahatsizligi esine sohbet havasinda dile getir. Bugun soyle oldu ondan sonra annen şunu dedi ben sunu dedim falan diye. Ama sakın sikayet ediyor gibi tavir alma. Tabi bunun ici esinin konusmayi seviyor olmasi gerekir.
Ben de 10 aylik evliyim. Sana direkt ornek vereyim benim kayinvalidem eline saglik demeyi pek bilmez nadiren söyler. Gecenlerde kendisi uzak bir yere gezmeye gidecekmis esime beni gotururmusun dedi o da benim isim var götüremem babam gitursun dedi. Kayinpederim asla goturmez. Ertesi sabah esime dedim ki arabayla isin yoksa bana ver ben anneni birakayim cunku oraya gitmek icin 2 otobus degistirecek dedim tamam dedi. Neyse kayinvalidemi gezmeye biraktim cikacagin zaman ara gelip alayim dedim tamam dedi. Bir kac saat sonra beni amcamin kizi birakacak sen gelme dedi tamam dedim. Eşim işten geldi konuşuyoruz annem memnun kaldi mi dedi ben de bana memnuniyet adina bir tavir sergilemedi dedim esim annesini aradi. Ne var ne yok konustukar falan sonra eşim iyi oldu mu arabayla gitmek deyince kayinvalidem hemen sagolsun amcamin kizi getirdi rahatca geldim dedi. Esim iyi dedi telefonu kapattı ve yaptigin iyiliği agzina bile almiyor bundan sonra bosver nasil giderse gitsin cok mu zor sagolsun gelinim birakti demek dedi. Ben de guldum gectim.
Uzun oldu ama demek istedigim su ki ben annen teskkur bile etmedi de soyle de boyle de deseydim ben dir dir eden olurdum. Boylesi en guzeli emin ol tabiki eger esin objektif olarak bakabiliyorsa olaylara.

Ben her ikisi de çalışan bir çiftin dügünlerini ailelerine yaptirmalarına afedersiniz ama asalaklık olarak bakıyorum.Ailelerimiz bizi bu yaşa getirmiş,okutmuş.50 yaşından sonra bir rahat edelim diyecekken onları bizlerin binlerce liralık eşya borcunun altına sokmak bencillik degil mi.Evet durumları yettiğince yardım ederler,bi iki biseyi de onlar alırlar ama herseyi de ailelerden beklememek lazim.Ayrıca kimseyi karıştırmayın ki kimsenin de ilerde size karışma ve evinizde,evliliğinizde söz sahibi olma hakkı olmasın.

Beklentiye girmeyin ya da söyleyin

Karşı taraf sizin temizlikte yardım beklediğinizi ne bilsin

Geçen burda bir konuda herkes erkek tarafının temizlikte ne işi var akraba arkadaş götürülür dedi mesela belki onlar da öyle düşündü

Bohça adetini istiyorsanız söyleyebilirdiniz ya da alıp hazırlasaydınız onlar adına 35 yaşındayım hiç bohça görmedim içinde ne var bilmem

Geçmişi unutun gelecekte de mutluluğun için beklentiyi az tut ve karşı tarafa açıkça söyle

Bir de site genelinde var en güzel günlerim borç ödeyerek geçiyor psikolojisi bu düşünce sizi yıpratır

Ailelerden tek çöp almadan evlendim Kv evine yeni eşya aldı vs ana hiç en güzel günlerim borç ödeyerek geçti diye düşünmek aklımın ucundan geçmedi

Hatta Kv evine eşya alıyor diye bile düşünmemiş ona eşya konusunda fikir vermiştim

Hayat bizim hayatınız ki ailesini bilen bir de eşiniz var unutun geçmişi güzel günlere bakın geleceğe yönelî

çok acayipsiniz
aileler yardım etmek zorunda değil
neymiş kıyafeti poşetle getirmişler ee yani?
nefret edecek bişey yok
kendi eşinize evliliğinize odaklanın
yeri geldi evimizde makarnadan başka şey olmadı ama kimseye belli etmedik kimseden bişey istemedik
evlilik zaten beraber bir hayat yürütebilmek değil mi?
tek odaya perde aldılar diye şikayetleniyosunuz ya, onu da yapmayabilirlerdi

Çok mesafeli olun yüz vermeyin, hele de maddi beklentileri olursa cevap vermeyin. Gitmeyin de çağırmayın da umursamaz davranın...Erkek aileleri, erkek ailesi olduğunu unutmuşsa siz de gelin olduğunuzu unutun. Sizi sevme zorunda değillerse sizden saygı da beklemesinler o zaman.
Burada üyeler maddi konuda beklentiye girmekle suçlamışlar sizi, ama sizin derdiniz maddi beklentiden ziydae manevi yönden sahip çıkılmak ve saygı sevgi görmek. Görgü parayla değil. Onlar erkek ailesi olarak bunları yapmadıysa siz de yapmayın mümkün mertebe az konuşun görüşun.O zaman çok kıymetli olursunuz.
Benim anladığım da şu, acaba eşinizin ailesinin düşündüğü başka bir gelin adayı mı vardı da öyle bir durum oldu? Çünkü 10 yıllık bir ilişki bu. Yani sizi çoktan kabullenmiş olmaları gerekirdi. Belki de aklıllarında başka bir gelin adayı vardı.

Çok mesafeli olun yüz vermeyin, hele de maddi beklentileri olursa cevap vermeyin. Gitmeyin de çağırmayın da umursamaz davranın...Erkek aileleri, erkek ailesi olduğunu unutmuşsa siz de gelin olduğunuzu unutun. Sizi sevme zorunda değillerse sizden saygı da beklemesinler o zaman.
Burada üyeler maddi konuda beklentiye girmekle suçlamışlar sizi, ama sizin derdiniz maddi beklentiden ziydae manevi yönden sahip çıkılmak ve saygı sevgi görmek. Görgü parayla değil. Onlar erkek ailesi olarak bunları yapmadıysa siz de yapmayın mümkün mertebe az konuşun görüşun.O zaman çok kıymetli olursunuz.
Benim anladığım da şu, acaba eşinizin ailesinin düşündüğü başka bir gelin adayı mı vardı da öyle bir durum oldu? Çünkü 10 yıllık bir ilişki bu. Yani sizi çoktan kabullenmiş olmaları gerekirdi. Belki de aklıllarında başka bir gelin adayı vardı.

Ama konu sahibi hep maddi şeyleri yazmış bir taziye var

Cenaze için de telefon etmişler vefat edebin yakınlığını bilmiyorum ama birinci derece değilse telefon etmeleri de bana garip gelmedi

Bir de benim gibi insana bunları yaptılar diyor kısaca beklentileri karşılanmamış amaclarını yarafın belki rutin davranışları böyledir

Geçmişi unutup gelecekte de mesafeli olmak çözüm gibi

Bnmkiler birak esyayi dugunume bile misafir gibi gelip takilarini takip gittiler,aramizda herhangi bir sorun yoktu,yapilari bu.
Ne düğün ne ev ne nisan hiçbirşeyimize katkilari olmadi,hepsini esim yaptı.Hala daha verir borclarini.
Bnde ev degistirdim iki defa asla gelmezler,esim bazen yuzlerine vurur gelmediniz diye,bn kizarim,kimse gelmesin istemiyorum ,kimseden beklentim yok,alıştım belki de.
Bide şöyle düşün onlarin yaptigi iyilige karşı snn de iyilik yapman lazim :KK53: sirf bu yuzden de olsa bn istemem bi iyiliklerini.(onlar ev hanimi bn ogrenci,nasil gidip temizliklerini yapayim mesela)
Haa evet karsilik beklemeden yapan aileler vardir,onlar da istisna.:63: snde kendi cikarin icin dusunmeyiver gelip gitmelerini sorup sormamalarini:KK59:

D damdan evet ama konu sahibi onun dışında da bir şeyler yaşamış, hibir zaman sahiplenmediklerinden, hibir şey sormadıklarını ve ailesini de kendisini de doğru dürüst arayıp sormadıklarından,doğum gününde vs hastalandığında aramadıklarından sürekli şikayet ettiklerinden bahsetmiş. Yani aynı ilde olunup da taziye için gelinmemesi çok çok abestir ayrıca.bence işin manevi boyutu da maddi boyutu da önemli...insanların parası olmayabilir ama erkek evi yani biraz sahip çıkmaları aramaları sormaları gerekir ki saygıyı hürmeti hak etsinler.
Maddi durumları da varmış yani araba değiştimişler varmış yani birazcık yardım edebilirlerdi sonuçta evlenen oğlulları. Haaa normal davanışları böyle modern medeni iseler o zaman her konuda öyle olmalılar, evlendikten sonra oğlum da oğlum diye ortaya çıkar bu tipler. Etrafa da düğün yaptık diye hava atarlar, onlara fırsat vermemek lazım başta mesafeli olursa o kadar yüz bulamazlar tabii ki.

Ve esim is geregi 6 ay sehir disina cikti,kaynanamlarla aramizdaki mesafe 1 saatlikti ona ragmen ne birgun kapimi caldilar ne sen gel bizde kal dediler,bunu mesela hic unutmam,sordugumda da "ee sn okula gidiyodun, evin snn icin daha rahatti,bnde ameliyatliydim vs gelemedik,sen niye aranmayi bekliyosun,çıkıp gelseydin " deyip hooop uste cikiyorlar.:KK34:
Onlar hep hakli anlayacaginiz,o yuzden zaman geciyor,birakin guzel gecsin.:KK49:

arkadaşım kin yüreğini çürütür. kin duymaki sen kazan... onlar için dua et ki hatalarını farkrtsinler. bizz desenin kadar olmasa da benzer şeyler yaşadık. hiç birşeyde el atmadı kv ve kp. kp nin bi düğün görüntüsü var sanki misafir düğünde o derece :) herşeyi kendimiz yaptık ve benim annem babam destek oldu. ilk başta bn de snin gibiydim. ama sonra baktım eşimi üzüyorum ve 60 yıllık insanları değiştiremem olduğu gibi kabul ettim. evlerine de gittim davet de ettim. ben kazandım. şükrolsun çalışıyoruz Allahım muhtaç etmesin kimseye gerek yok. daha son bir yıldır evime birşeyler almaya başladı 3 yıldır evliyiz.eve bir hediye almışlardı benim dilimle onu da on komşususna anlatmış valla. baktım onun giibi oluyorum. saldım gitti umursamadım ama şimdi çok kıymetliyim. kp daha cuma günü papyonkiliklinin hakkını yiyemem diye konuşmuş eşimle. :KK66: kv eşine dostune ben gelinimi çok seviyorum diyor falan. :KK66: o yüzden sabret yüreğini temizle sen kazançlı çıkarsın :KK66:

X