Eşimin annesine nasıl davranacağımı şaşırdım:(

hyBen

Sabır ve Dua...
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2015
472
283
Eşimin annesinin ne zaman nerde ne yapacağı hiç belli olmuyo. İnsanların yanında gelinim yavrum kızım der durur, yalnızken nasılsın bile zor der. Hep gösteriş derdinde, oğlum da oğlum der durur. Bu da beni ilgilndirmiyo aslında banane. En son görümcemin kızının doğum günü vardı, annemi de davet ettiler. Ben de annemi eşimi küçük yeğenimi de aldım gittim, sırf çocuklar beraber vakit geçirsin mutlu olsunlar diye. Kayınvalidem okadar insanın içinde ne benimle ne de annemle onun tabiriyle bitanecik dünürüyle tek kelime etmedi. Hoşgeldini bile zor dedi. Yüzünü astı oturdu bize. Kendimi geçtim anneme o şekilde davranması çok ama çok zoruma gitti. O gün gittim yanına konuştum neden böyle yapıyosun dedim. Bana senin niye suratın asık dedi. Kız çocuğu annesine öyle çok gidip gelmez dedi. Ki ben çalışan bi insanım haftanın her günü çalışıyorum annemi de en fazla onun kadar görüyorum. Annem hiçbir şeyi ne laf eder ne söz eder, o muameleye rağmen sıkma canını o senin annen boşver kızım dedi durdu. Ben bunu içimden atamıyorum kızlar. aradan 1 ay geçti birşeyler yapmak için de artık çok geç. Eşimle paylaştım, ne istiyosan onu yapıyım diyo, konuş de konuşuyum ama uzamasın diyo. Konuştu da ama yine hiç umrunda olmadı kadının. Anneler günü geldi çattı, pek istemesem de gideceğim evine ama napsam ne desem nasıl davransam bilmiyorum. Bu arada da geçen 1 aylık sürede ne beni ne de annemi bi kere olsun aramadı.

Ne sizi arasın ne annenizi arasın. Bir yeriniz mi eksilir ben de bunu anlamıyorum.
Aramazsa aramasın yahu

Arasa da bal börek muhabbetle mi konuşacaksınız? Nasılsın dediğinde bunu candan mı diyecek sanıyorsunuz?

Arkadaşınız yok mu? Sizi içten ve candan seven komşunuz yok mu? Samimi, hesapsız akrabanız yok mu? Onlarla görüşün. Nedir bu ısrar illa annenizle KV arasında ilişki kuracaksınız diye.

Annenizi de istediğiniz zaman görürsünüz, kulak ardı edin onun sözlerini. Demek ki normal bir insan değil, neden ciddiye alıyorsunuz onu????

hanımefendi, bir yeriniz mi eksilir nasıl bir tabirdir. Ben bi konu açmışım içimden gelenleri yazmışım, lütfen kullandığınız kelimelere dikkat edin.

Ne var ki bu tabirde???
Ben de içimden geçenleri yazmışım.

doğru söylüyosun canım, ama keşke öyle olmayı becerebilsem. ancak eşime söylemeyi biliyorum. eşim uyarıyo annesini ama anlayan kim daha çok kıskançlık krizlerine giriyor

Böylelerine iyilik yaramıyor anlaşılan. Siz biraz ters olsanız sizden iyisi olmaz o zaman .Sizde biraz üstüne gidin biraz düzelir belki yada baktınız olmuyor; Açıkça bu hareketlerinizden hoşnut değilim ve sizinle görüşmek istemiyorum deyin.Aramayın bile anneler gününde.

Böylelerine iyilik yaramıyor anlaşılan. Siz biraz ters olsanız sizden iyisi olmaz o zaman .Sizde biraz üstüne gidin biraz düzelir belki yada baktınız olmuyor; Açıkça bu hareketlerinizden hoşnut değilim ve sizinle görüşmek istemiyorum deyin.Aramayın bile anneler gününde.
ne iyiliği arkadaşım, hediye almışım gitmişim kadın bana diyor ki; hediyeyi de oğlumun zoruyla aldın heralde

Ne sizi arasın ne annenizi arasın. Bir yeriniz mi eksilir ben de bunu anlamıyorum.
Aramazsa aramasın yahu

Arasa da bal börek muhabbetle mi konuşacaksınız? Nasılsın dediğinde bunu candan mı diyecek sanıyorsunuz?

Arkadaşınız yok mu? Sizi içten ve candan seven komşunuz yok mu? Samimi, hesapsız akrabanız yok mu? Onlarla görüşün. Nedir bu ısrar illa annenizle KV arasında ilişki kuracaksınız diye.

Annenizi de istediğiniz zaman görürsünüz, kulak ardı edin onun sözlerini. Demek ki normal bir insan değil, neden ciddiye alıyorsunuz onu????
Aynisindan bi tanede bende var beni bile kıskanan bir kv var Alttan aldım olmadı kustum olmadı kadın 55 yaşında ama 5 yaşından beter allah kötü insanlara denk getirmesin en iyisi hiç umursama ve mesafeli ol sana tavsiyem eşine de fazla annesini kötüleme ne soyleyeceklerimide kv yüzüne karşı söyle yada onun yaptığını yap ikili oyna milletin yanında annem falan de tek kalınca hiç konuşma

bi yerin eksikmi kalır derken seni düşünerek demiş tatlım üzülme,kadın dengesiz,takma gibi demiş,ama haklısında olmuyorsa bırak anacığınla geçin gitsin,ben öle bi kadınla aynı havayı solumuzdım dengesiz...samimi olma,hep yıpranırsın bellki daha çok yapacak böle dengesizlik

Kaynanayla arkadas olunmaz
Mesafeli olun
Mumkunse sizli bizli konusun
Caniniz skiliyorsa arkadas edinin neden kaynanadan yakinlik bekliyorsunuz anlamiyorum bu aralar da bu moda oldu kaynanam beni aramiyor sormuyor napayim
Birsey yapma tabiiki

ne iyiliği arkadaşım, hediye almışım gitmişim kadın bana diyor ki; hediyeyi de oğlumun zoruyla aldın heralde
Sabit fikirli anlaşılan, içinizden gelerek davrandığınızı düşünemiyor.Bunu yıkmak çok zor.Ne yaparsanız yapın fikri değişmez.:KK12:

Aynisindan bi tanede bende var beni bile kıskanan bir kv var Alttan aldım olmadı kustum olmadı kadın 55 yaşında ama 5 yaşından beter allah kötü insanlara denk getirmesin en iyisi hiç umursama ve mesafeli ol sana tavsiyem eşine de fazla annesini kötüleme ne soyleyeceklerimide kv yüzüne karşı söyle yada onun yaptığını yap ikili oyna milletin yanında annem falan de tek kalınca hiç konuşma
Evet tıpkı onun yaptığı gibi :KK3: kötüledikçe zaten ben kötü olmaya başladım eşim benim niyetimi bilir hep beni haklı bulurdu ilk kez dün annesini savundu bana. demek ki yanlış yoldayım

Kaynanayla arkadas olunmaz
Mesafeli olun
Mumkunse sizli bizli konusun
Caniniz skiliyorsa arkadas edinin neden kaynanadan yakinlik bekliyorsunuz anlamiyorum bu aralar da bu moda oldu kaynanam beni aramiyor sormuyor napayim
Birsey yapma tabiiki
arkadaşım aramayışına takmamın tek nedeni hata yapmış tamam kırgınlığımı da biliyor en azından gönlümü alsın, beni de geçtim annem var arada 10 yaş büyük kayınvalidemden ve illa ki bir araya gelecekler, nasıl yüz yüze bakıcaklar ben bunu düşünüyorum sadece. aramıyosa da kendi ayıbı yapacak bişey yok artık.

Sabit fikirli anlaşılan, içinizden gelerek davrandığınızı düşünemiyor.Bunu yıkmak çok zor.Ne yaparsanız yapın fikri değişmez.:KK12:
kesinlikle öyle ona göre gelin hiçbir zaman samimi olamaz, kayınvalideyi istemez zaten tek oğluşunu da aldı elinden. böyle malesef:mad:

arkadaşım aramayışına takmamın tek nedeni hata yapmış tamam kırgınlığımı da biliyor en azından gönlümü alsın, beni de geçtim annem var arada 10 yaş büyük kayınvalidemden ve illa ki bir araya gelecekler, nasıl yüz yüze bakıcaklar ben bunu düşünüyorum sadece. aramıyosa da kendi ayıbı yapacak bişey yok artık.

Sen kendi iliskine hakim ol yeterli mesafe iyidir zararli cikmazsin emin ol
Ayrica annen de yetiskin insan kaynanan da birak nasil yuz yuze bakarlarsa baksinlar aradaki ucuncu kisi olursan sen kotu olursun benden soylemesi
Zaten kendin soylemissin annem ustunde durmaz bosver der diye kiz anneleri genelde oyledir tatsizlik cikmasin diye idare ederler seninki de oyle yapar olur biter dusunmene bile degmez emin ol
Kaynanan aramiyor sormuyorsa bil ki dogru yoldasin :KK66:

Cok zor bir dururm. Benimde cook zoruma giderdi sanirim. Annenizle o Hanimi muhatap etmeyin fazla. bayramdan bayrama. Yoksa siz maf olursunuz. KVnizin keyfine mi bagli sizing moreliniz? Bosver gitsin! Istedigi gibi davransin. Allaha haval edin.

Eğer ev içinde oturmuyorsanız takmayın bence.benimde kayınvalidem öyle bir insan hem bana çektirdiği zamanlar olmıştu ki halen oluyorda insanlar gelince çok iyi davranıyor herşey yolunda gibi davranıyor evim ayrı olsa bir bayram da yada eşimle giderim saygısızlık ta etmem ama beni arayıp aramaması sevmesi hiç umrumda olmaz.ben olsam bu durumda sadece kendi annemin anneler gününü Kutlarım.:)

bi yerin eksikmi kalır derken seni düşünerek demiş tatlım üzülme,kadın dengesiz,takma gibi demiş,ama haklısında olmuyorsa bırak anacığınla geçin gitsin,ben öle bi kadınla aynı havayı solumuzdım dengesiz...samimi olma,hep yıpranırsın bellki daha çok yapacak böle dengesizlik
haklısın canım teşekkür ederim, malesef kendimi ypratıp duruyorum. bi yandan da şükrediyorum kayınvalidem böyleyken eşim de annesinin yanında olsaydı ozaman napardım. Allahtan eşim farkında olanların.

X