• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Annesinin patavatsız halleri

pecetesiolan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2023
144
56
28
28
Merhaba kızlar. Eşimin annesi aşırı patavatsız bir kadın ve bunu zaten kendisi de hep söyler ben patavatsızım diye. Sürekli olmadık lafları var zaten iğneleyici fakat bir olay anlatmak istiyorum. Dün görümcemler geldi 5 yaşında bir kızı var. Benim kızım 1 yaşında. Görümcemin kızını çok severim doğduğundan beri fazla ilgileniriz çünkü ailenin ilk torunu tatlı da bir kız. Haliyle kıskanma oluyor normal olarak. Bu kıskanma şiddete dönmediği sürece alttan almaya çalışıyorum hep. Fakat kayınvalidem kıza sürekli kıskanmasın diye kendince biz onu sevmiyoruz zaten onu ailede kimse sevmiyor, o pis saçları pis, elbisesi pis vs bir sürü saçma mantıksız konuşunca bu sefer kız kinlenip bir kaç kez kızıma zarar verip iteledi sıkıp düşürdü çok ağlattı yani aşırı sinirlendim. Eşimin annesine bu şekilde kıskanmayı gideremeyeceğini aksine çocuğu kinlendirdiğini söyledim hatta defalarca ama beni anlamadı. Bugün görümcemler gezmeye gitmişler. Görümcemin kızı da bize gelmek istemiş kayınvalidem aradı. Eşim açmıştı ses hoparlördeyken konuştu ben size getireyim biraz eğlensin diye eşim bana bakınca bende gerçekten öğlen uyku saati geldiği için uyuyacak sonra gelsin dedim. Uyku saati olduğunu biliyor çünkü ben dersteyken çocuğa o bakıyor öğlen uykusuna kadar. Uyumasın bugün deyince bende nasıl uyumasın dayanamaz uyandığında getir hala gelmek isterse dedim. Eşimle vedalaşıp kapattık. Eşim sonra acaba ayıp mı oldu dedi açıkçası ben de bir yandan kızım için kızgınım bir yandan tavırlarına kızgınım haklı olduğumu bildiğim halde saflıktan acaba diyorum siz durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Merhaba kızlar. Eşimin annesi aşırı patavatsız bir kadın ve bunu zaten kendisi de hep söyler ben patavatsızım diye. Sürekli olmadık lafları var zaten iğneleyici fakat bir olay anlatmak istiyorum. Dün görümcemler geldi 5 yaşında bir kızı var. Benim kızım 1 yaşında. Görümcemin kızını çok severim doğduğundan beri fazla ilgileniriz çünkü ailenin ilk torunu tatlı da bir kız. Haliyle kıskanma oluyor normal olarak. Bu kıskanma şiddete dönmediği sürece alttan almaya çalışıyorum hep. Fakat kayınvalidem kıza sürekli kıskanmasın diye kendince biz onu sevmiyoruz zaten onu ailede kimse sevmiyor, o pis saçları pis, elbisesi pis vs bir sürü saçma mantıksız konuşunca bu sefer kız kinlenip bir kaç kez kızıma zarar verip iteledi sıkıp düşürdü çok ağlattı yani aşırı sinirlendim. Eşimin annesine bu şekilde kıskanmayı gideremeyeceğini aksine çocuğu kinlendirdiğini söyledim hatta defalarca ama beni anlamadı. Bugün görümcemler gezmeye gitmişler. Görümcemin kızı da bize gelmek istemiş kayınvalidem aradı. Eşim açmıştı ses hoparlördeyken konuştu ben size getireyim biraz eğlensin diye eşim bana bakınca bende gerçekten öğlen uyku saati geldiği için uyuyacak sonra gelsin dedim. Uyku saati olduğunu biliyor çünkü ben dersteyken çocuğa o bakıyor öğlen uykusuna kadar. Uyumasın bugün deyince bende nasıl uyumasın dayanamaz uyandığında getir hala gelmek isterse dedim. Eşimle vedalaşıp kapattık. Eşim sonra acaba ayıp mı oldu dedi açıkçası ben de bir yandan kızım için kızgınım bir yandan tavırlarına kızgınım haklı olduğumu bildiğim halde saflıktan acaba diyorum siz durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Hem patavatsız hem uyanık 2 saat bakamamış torunu size kitlemeye kalkmış kaşla göz arasında

Sizde agziniza geleni soylemeye baslayin
Ay anne sendeki patavatsizlik bulasici galiba bak bana da bulasti diyin
Kiziniz icin pis falan dediginde kucuk kiza dönüp Xcim pis bakan pis görür, biz ailecek ikinizi seviyoruz canim hadi oyuncak getireyim oynayin falan diyin
Lafinizi cekmeyin yani
Laf ederse cocugu gondercektim istemediniz falan derse de "e benim kizim pis ya senin torununa bulasmasin istedim" diyip gecin
Herkesin anladigi dilden konusmak gerek

Evladınıza kötü laflar söyletmeyin, küçük de olsa kulağı duyuyor. Şimdiden herkes haddini bilsin , kötü söz söyletmeyin. Onlar pis dedikçe siz hayır pis değil deyin, bu şekilde konuşmanıza izin veremem deyin. Bu nasıl bir saçmalıktır, o zaman kıskanmasın diye hayatı boyunca dışlanacak, kötü sözler mi duyacak sizin kızınız?

Kızınıza kötü laf söyletmeyin. Ciddi uyarın bu konuda kayınvalidenizi. Cahil cahil konuşmasın. Kimse çocuğunuzla bu şekilde konuşamaz.
Zaten büyük toruna da iyilik yapmıyor bu şekilde.
Ayrıca ben patavatsızım diyen insan gayet kendini farkındadır ve canı istediği için ona göre davranıyordur. Yoksa hepimiz biliriz ağzımıza geleni söylemeyi.
1 yaşındaki çocuğun uyku saati önemlidir. Babaanne diğer torunla tek başına ilgilenmekte zorlanıyor diye kendi çocuğunuzu uykunuzun etmenize gerek yok. Yanlış bir şey yapmamışsınız.

Son düzenleme:
Yok artık kimse çocuğumun duyacağı şekilde pis filan diyemez asla dedirtmem benim de oğlum 1 yaşında gayet anlıyor söylenenleri. Kızın da anlıyordur resmen özgüvenini zedeliyorsunuz niye ilk söylediğinde müdahale etmedin hayır pis değip kızım güzel filan deseydin ya?

Kızım bunları duymuyor onu söylerken mutfakta oluyorlar veya başka bir odada. Ama tabi benim duymam sinirlenmeme sebep oluyor nazikçe söyleme diye 2 kez uyardım devam etti. Uykusu var deyip kabul etmedim gelmediler. Öz eleştiri yapacak olursam kibarca değil bir kez daha tekrarlarsa sert bir tepkiyle karşılaşacak

Yukarıda yazılanlara çok katılıyorum. Asla bebeğinize pis vs dedirtmeyin. Ben kendim bebeğim 2 aylıkken ağlayınca mızmız dedim diye eşim bilinçaltına işler diye kızdı. Kaldı ki yabancı biri pis vs diyecek. Hele 1 yaşındayken her şeyi anladığı zaman diyeni tersleyip bende ona laf ederim. İlk torunu bırak isterse tek torun olsun, kim olursa olsun o mutlu olacak diye çocuğumu görmezden gelemem

Yok artık kimse çocuğumun duyacağı şekilde pis filan diyemez asla dedirtmem benim de oğlum 1 yaşında gayet anlıyor söylenenleri. Kızın da anlıyordur resmen özgüvenini zedeliyorsunuz niye ilk söylediğinde müdahale etmedin hayır pis değip kızım güzel filan deseydin y

Söyledim direkt bir daha yapma söyleme dedim fakat kadın söylemden anlamadı

Yukarıda yazılanlara çok katılıyorum. Asla bebeğinize pis vs dedirtmeyin. Ben kendim bebeğim 2 aylıkken ağlayınca mızmız dedim diye eşim bilinçaltına işler diye kızdı. Kaldı ki yabancı biri pis vs diyecek. Hele 1 yaşındayken her şeyi anladığı zaman diyeni tersleyip bende ona laf ederim. İlk torunu bırak isterse tek torun olsun, kim olursa olsun o mutlu olacak diye çocuğumu görmezden gelemem
Güzelce söyledim anlaması için ama dediğiniz gibi anlamadı çok sert bir tepkiyle karşılacak eğer bir kere daha tekrar ederse

Kızım bunları duymuyor onu söylerken mutfakta oluyorlar veya başka bir odada. Ama tabi benim duymam sinirlenmeme sebep oluyor nazikçe söyleme diye 2 kez uyardım devam etti. Uykusu var deyip kabul etmedim gelmediler. Öz eleştiri yapacak olursam kibarca değil bir kez daha tekrarlarsa sert bir tepkiyle karşılaşacak
Kızınız duymasa bile 5 yaşındaki kuzeni duyuyor. Burda yargılamak için söylemiyorum ama hep çocuk kalmayacaklar. Ergen olduklarında, yetişkin olduklarında diğer kız çocuğunuza üstünlük taslayacak. Çevreniz bebeğinizi farkında olmadan değersizleştirip, pis olarak tanımlayacak. Kelimeler gerçekten çok güçlü. Umarım önüne geçebilirsiniz

Benim çocuğuma bu muamele yapılsa değil kaynana o şımarık çocuğa da bilenirim ben kendimi biliyorum.
Nerenin prensesi hayırdır.
Uzak olsunlar evladımdan
Bende de öyle oldu içim aşırı soğudu çocuğa ama çocuk olduğu için ben yapılan yanlışı eşimin annesinde görüyorum kocaman kadın olmuş ama bilinçsiz ne yaptığını söylediğini anlamaz biri

Kızınız duymasa bile 5 yaşındaki kuzeni duyuyor. Burda yargılamak için söylemiyorum ama hep çocuk kalmayacaklar. Ergen olduklarında, yetişkin olduklarında diğer kız çocuğunuza üstünlük taslayacak. Çevreniz bebeğinizi farkında olmadan değersizleştirip, pis olarak tanımlayacak. Kelimeler gerçekten çok güçlü. Umarım önüne geçebilirsiniz
Uyarım az gelirse baktım devam ediyor iletişimimi keserim. Dediğiniz gibi ilk kez sakince uyardım 2. De tekrarladım akşam bir kez daha olurda olayı net bir şekilde sert cevaplayacağım

Sizin esas göreviniz kendi çocuğunuzu korumak kollamak, elalem değil

Back
X