• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Annesinin patavatsız halleri

Çok afedersiniz...
Çocuğuma pis diyenin ağzını yırtarım. Kim olursa olsun. Net. Karşıma çıkanında ağzını yırtarım.
Uyku meselesine gelince bebeğim gece uykusuna çok erken yatıyor benim. Çok şükür 🙏 asla ama asla ama asla o saatten sonra misafir kabul etmiyorum. Misafir derken aile dahil. İlk başta bir çocuk sen mi büyüttün diyenler oldu. Biz böyle mi yaptık diyenler oldu. Sizde böyle yapsaydınız dedim. Herkes çocuğumun düzenine uymaya alıştı. Çocuğunuzun düzenini öyle ya da böyle herkesin kafasına sokun bence. Kırılanda kırılsın. Günün sonunda evde üç kişi kalıyorsunuz

Neden bakıcı yerine kaynanaya baktırıyorsunuz?
Eşimin annesine güvenmiyorum ama kamerayla izliyorum 4 saat dersim oluyor günde ben gelene kadar zarar vermiyor. Fiziki zarar zaten vermez ama psikolojik olarak sadece oyun oynuyorlar. Bakıcıya hiçbir açıdan güvenmediğim için mecburen o bakıyor. Kendi annem başka şehirde babam ise halen çalışıyor. Arada gelip bakıyor fakat sürekli gelemiyor

Umarım ayıp olmuştur biraz kendine gelsin kadın
Eşime de aynısını söyledim umarım yapılanı bir tepki olarak görmüş anlamıştır. Bu konuşmadan sonra ben kızımı alıp biraz dolaştırdım. Daha sonra zil çaldı gelmişlerdi. Hoşgeldiniz deyip bıraktım. Mutfağa geçtim. Ortamın ve olacakların farkında olduğu için sessizdi. Onlara geçecektik akşam fakat ben gitmedim. Çünkü görmek istemiyorum. Israr edip aradı gelin diye kızım zaten hep 8 de gece uykusuna geçer. Götürmedim eve de davet etmedim.

Diger cocuga karsi kin beslemediginiz icin tebrik ederim sizi cunku kötülüğü baslatan o degil öfkeniz dogru kisiye 🙏 Ama unutmayin bu cocuklar omur boyu gorusecekler dolayisiyla cahilce bir konusma yuzunden aralarinin kotu olmasina musade etmeden yukarida bir uyenin dedigi gibi yapabilirsiniz. Kotu sozlere aldiris etme onlar dogru degil Biz ikinizi de cok seviyoruz ikisiniz de pirlanta gibisiniz diyip olumlu yonlendirme yapabilirsiniz
Kendim bir eğitimciyim. Çocukların tabi ki kötü yada iyi huyları var fakat görümcemin kızının sadece aklı söylem üzerine olduğu bir dönemde yani o senin kardeşin dense sevecek. Iy sen üzülme kıskanma biz onu yalandan seviyoruz dendiğinde nefret edip zarar verecek. Çünkü o bir çocuk. Burada tek hatalı var o da eşimin annesi onunla da muhatap olmadım iki gündür kendimizden uzaklaştırdım. Eşime durumun ciddiyetini anlattım. Annesiyle ayrıca bir de o görüşecek tekrar etmeye cesaret veya teşebbüs ederse o zaman tepki nasıl olur görecektir

Çok afedersiniz...
Çocuğuma pis diyenin ağzını yırtarım. Kim olursa olsun. Net. Karşıma çıkanında ağzını yırtarım.
Uyku meselesine gelince bebeğim gece uykusuna çok erken yatıyor benim. Çok şükür 🙏 asla ama asla ama asla o saatten sonra misafir kabul etmiyorum. Misafir derken aile dahil. İlk başta bir çocuk sen mi büyüttün diyenler oldu. Biz böyle mi yaptık diyenler oldu. Sizde böyle yapsaydınız dedim. Herkes çocuğumun düzenine uymaya alıştı. Çocuğunuzun düzenini öyle ya da böyle herkesin kafasına sokun bence. Kırılanda kırılsın. Günün sonunda evde üç kişi kalıyorsunuz
Aynen öyle benim kızımda 8 de gece uykusuna geçer geldiler az evvel gönderdim siz gelin burada uyusun dediler kabul etmedim. Kibar nazik olmak bazen anlamaları için yeterli gelmiyor. Ha tekrar ederse o zaman bambaşka biri olmak zorundayım

Bence çok yerinde bir davranış ,ayıp vs asla değil.Böyle arada mesafeli de olun zaten.Sizin çocuğunuz hakkında diğer çocuğa olumsuz şeyler söylemesi tehlikeli ve cahilce bir davranış.Bunun üzerinde hep durun ama bu arada sizin de çocuğunuza bakıyormuş ,kırmadan söyleyin bunu .Benim kv hiççç kendini üzmezdi, çocuk bakmazdı,yine de kv nizin kıymetini de bilin.
Görüp görebilinecek en mesafeli insanlardan biri olmama rağmen bu yüzü bulup kızıma söylemlerini anlamış değilim. Eğer yakın davransam neler olacak ben onu tahmin bile edemiyorum. Bir daha söylemeye kalkarsa olacaklar sadece onu ilgilendirecek zaten

Kadın yaşlı ve patavatsız olabilir, cahil olabilir, herkes eşit kültürlere sahip değil ama hadsiz olamaz.
Ne anlasın o kadın çocuk psikolojisinden, bilinç altından, kelimelerin gücünden filan.

Görümcenin tavrı ne bu konuda, onunla konuşup ortak bir karar alsanız.
Kayınvalide ile net bir konuşma yapsanız belki işe yarar.
Tabii görümce de annesi gibi ise ve hatta için için bu durum hoşuna gidiyorsa işin zor.
baktin konuşmaktan da anlamıyor o zaman aynı dilden konuşacaksın kuzum yapacak bişey yok.
Alınan alınsın küsen küssün. Ama çocuğuna bir kez bile daha bu tür şeyler söylemesine müsaade etme.
Görümcem, annesini defalarca uyardı kızdı kavga etti. Kızı, kızıma zarar verdiğinde çocuğu sert bir şekilde başka odaya götürdü orada biraz cezalandırıp anlattı çocuk ağladı falan ama eşimin annesi sıkıntılı birisi. Tekrar edebileceğini sanmıyorum çünkü ben eşime sert bir uyarı yaptım o da annesiyle bu durumu konuşacağını söyledi. Ha bir daha olursa da haddini bildirmek durumunda kalacağım

Bende çok sinir oluyorum bu tutumlara
Benim oğlum (6 yaşında) ilk torun iki tarafta da ve aşırı seviliyor..
5.5 ay önce doğum yaptım
İlk oğlumun yanında, 2.oğlumu asla sevmiyorlar bunu hepsi sanki anlaşmış gibi yapıyor
Benim ailem, eşimin ailesi, teyzeleri.. hepsi
Ve bebeğin yanındayken kıyas yaparak seviyorlar bu da yakışıklı ama abisini geçemez abisi daha tatlı
Böyle davrandıkların da ilk oğlumu mutlu ettiklerini düşünüyorlar ama kardeşler arasında rekabet olusturacaklar
Bin kere anlattım kızıyorum da
Bakakım eğiteceğiz inşallah

Bi daha böyle derse benim kızımın neresi pasaklı sensin pasaklı de böyle sustukça sanki laftan anlıyor azıcık kötü gelin olun çekinsinler sizden ben susamam valla alınan alınsın umrumda da değil onlar senin huyuna gitsin sen değil
Doğru fakat bana sensin pasaklı o bu pasaklı demek çocukça geliyor. Bir daha bu şekilde konuşma dedim. O halde tekrarladı. Sonra da eve gelmeyin dedim geldi gönderdim siz gelin dedi gitmedim. Baktım bir daha yaptı. O zaman sert kayayla karşılaşacak

Görümcem, annesini defalarca uyardı kızdı kavga etti. Kızı, kızıma zarar verdiğinde çocuğu sert bir şekilde başka odaya götürdü orada biraz cezalandırıp anlattı çocuk ağladı falan ama eşimin annesi sıkıntılı birisi. Tekrar edebileceğini sanmıyorum çünkü ben eşime sert bir uyarı yaptım o da annesiyle bu durumu konuşacağını söyledi. Ha bir daha olursa da haddini bildirmek durumunda kalacağım
İyi bari aklı başında kadınmış. Kıyamam o da daha Bebek. Tutumunuz gayet iyi gidiyor. Daha da tekrarlamaz artık.

Bende çok sinir oluyorum bu tutumlara
Benim oğlum (6 yaşında) ilk torun iki tarafta da ve aşırı seviliyor..
5.5 ay önce doğum yaptım
İlk oğlumun yanında, 2.oğlumu asla sevmiyorlar bunu hepsi sanki anlaşmış gibi yapıyor
Benim ailem, eşimin ailesi, teyzeleri.. hepsi
Ve bebeğin yanındayken kıyas yaparak seviyorlar bu da yakışıklı ama abisini geçemez abisi daha tatlı
Böyle davrandıkların da ilk oğlumu mutlu ettiklerini düşünüyorlar ama kardeşler arasında rekabet olusturacaklar
Bin kere anlattım kızıyorum da
Bakakım eğiteceğiz inşallah
Kendi ailem böyle bir şey asla yapamaz çünkü onlar benim ne denli sinirlendiğimi anlar. Eşimin ailesini eşim durduracak çünkü onun ailesi. Benim annem yeğenimin yanında böyle bir şey söylemeye cesaret edemez . Eğer cesaret edebilirse bunun hesabı ağır olur bunu bilir.
Eşimde aynı duruşu kendi ailesinde sağlayacak. Ben onun annesiyle mahalle kavgası edemem. Sensin pis falan demem. Ben evime almam evine gitmem ha baktım olmadı haddini bildiririm son çare o çünkü

Aynen öyle benim kızımda 8 de gece uykusuna geçer geldiler az evvel gönderdim siz gelin burada uyusun dediler kabul etmedim. Kibar nazik olmak bazen anlamaları için yeterli gelmiyor. Ha tekrar ederse o zaman bambaşka biri olmak zorundayım
İyi yapmışsınız. Bazen gerçekten nazik olmak iyi değil. İnsanlar çok acayip oldular

Doğru fakat bana sensin pasaklı o bu pasaklı demek çocukça geliyor. Bir daha bu şekilde konuşma dedim. O halde tekrarladı. Sonra da eve gelmeyin dedim geldi gönderdim siz gelin dedi gitmedim. Baktım bir daha yaptı. O zaman sert kayayla karşılaşacak
Onun anlayacağı dil o karşında beyinsiz var çünkü

Eşimin annesine güvenmiyorum ama kamerayla izliyorum 4 saat dersim oluyor günde ben gelene kadar zarar vermiyor. Fiziki zarar zaten vermez ama psikolojik olarak sadece oyun oynuyorlar. Bakıcıya hiçbir açıdan güvenmediğim için mecburen o bakıyor. Kendi annem başka şehirde babam ise halen çalışıyor. Arada gelip bakıyor fakat sürekli gelemiyor
Bakıcıya vuclvenin buna güvenmeyin. Cocuga neler dediğini bilemezsiniz. Yanınızda bunu diye ayriyken neler der. Ve bebeklere işliyor bu sözler. İlk dört yaş özellikle çok önemli.

Aynen öyle yaptım geldi çocuk uyuyacak dedim. Bize gelin dedi gitmedim. Cesaret edip tekrarlarsa o zaman patavasızlık nasıl olur görmek durumunda kalacak
Çocuğun uyku saatinde gelmesi ya da size gelin demesi bile falso yani. Bencil kadın sinir oldum. Otursun evinde ya

Kendi çocuğunuzu ezdirmeyin. Henüz küçük ama kocanızın ailesinde sırf görümcenin kızı üzülmesin diye sizin kızınızın önemsenmemesi gerektiği algısı oluşursa bu hep böyle gider.
Görümcenizin kızı henüz küçük bir çocuk ve kıskanabilir ama bu şekilde ancak kıskançlığı daha da beslenir. Sonuçta öz kardeş değiller, kuzenler buna alışması gerekiyor. Bir daha böyle şeyler derlerse sesli olarak uyarın, gerekirse mesafe koyun.

Merhaba kızlar. Eşimin annesi aşırı patavatsız bir kadın ve bunu zaten kendisi de hep söyler ben patavatsızım diye. Sürekli olmadık lafları var zaten iğneleyici fakat bir olay anlatmak istiyorum. Dün görümcemler geldi 5 yaşında bir kızı var. Benim kızım 1 yaşında. Görümcemin kızını çok severim doğduğundan beri fazla ilgileniriz çünkü ailenin ilk torunu tatlı da bir kız. Haliyle kıskanma oluyor normal olarak. Bu kıskanma şiddete dönmediği sürece alttan almaya çalışıyorum hep. Fakat kayınvalidem kıza sürekli kıskanmasın diye kendince biz onu sevmiyoruz zaten onu ailede kimse sevmiyor, o pis saçları pis, elbisesi pis vs bir sürü saçma mantıksız konuşunca bu sefer kız kinlenip bir kaç kez kızıma zarar verip iteledi sıkıp düşürdü çok ağlattı yani aşırı sinirlendim. Eşimin annesine bu şekilde kıskanmayı gideremeyeceğini aksine çocuğu kinlendirdiğini söyledim hatta defalarca ama beni anlamadı. Bugün görümcemler gezmeye gitmişler. Görümcemin kızı da bize gelmek istemiş kayınvalidem aradı. Eşim açmıştı ses hoparlördeyken konuştu ben size getireyim biraz eğlensin diye eşim bana bakınca bende gerçekten öğlen uyku saati geldiği için uyuyacak sonra gelsin dedim. Uyku saati olduğunu biliyor çünkü ben dersteyken çocuğa o bakıyor öğlen uykusuna kadar. Uyumasın bugün deyince bende nasıl uyumasın dayanamaz uyandığında getir hala gelmek isterse dedim. Eşimle vedalaşıp kapattık. Eşim sonra acaba ayıp mı oldu dedi açıkçası ben de bir yandan kızım için kızgınım bir yandan tavırlarına kızgınım haklı olduğumu bildiğim halde saflıktan acaba diyorum siz durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kaynananın cahil lafları!! En sinirlendiğim konudur. Ne demek pis yaa. Çocuğunuzu zorbalığa açık hale getiriyor. Öf sinirlendim.

Back
X