Eşimin kuzeni ve Bipolar......

The Calender

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2014
15.311
17.254
298
Günaydın Arkadaşlar
Eşimin kuzeni 21 yaşında ve üni okurken alel acele ailesi tarafından eve getirildi.Okulu dondurdular;
Sebep aşık olduğu için sanırım saplantı yapmış ve intihara kalkışmış.
Haftanın ilk günü psikolog babasını arayıp bu iş beni aşar ,Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine yatırılması gerek demiş.
Dolayısıyla dün götürüp bazı doktorlarla da görüşüp yatış yapmışlar.
Teşhis konmadı mı dediğimde, laf arasında bipolar dendiği söylendi,tabi ne kadar doğru bilemiyorum.
Bu konuda bilgisi olanlar nasıl olacak,çok üzgünüz ve bu doğru bir kararsa ki öyledir eminim ama aile bu kararı sorguluyor sonuç yüz güldürücü olur değil mi?Olumlu sonuçlanan durumlar duymaya ihtiyacımız var,aydınlatırsanız sevinirim....Hepinize şimdiden teşekkürler....

Son düzenleme:
Olumlu dönüş alır canınızı sıkmayın.
Kliniklik bir durum tespit edildiyse, yatış verilmesi gayet normal.
Öyle "Akıl hastanesine yattı noolcak" diye korkmayın, bazen ruhun da yatarak tedavi edilmesi gerekir.
İlk 1 hafta ailesiyle de dahil olmak üzere kimse ile görüştürmezler, normal prosedürdür.
İlaç takibini en rahat haliyle yapabilmek ve gözlemlemek için bunu yapmak zorundalar.
Bir de Ruh ve Sinir Hastalıkları desek daha kibar olur.
Geçmiş olsun.

Haklısınız hemen düzeltiyorum!İntihar durumu bipolara bağlı gelişen bir durummu?Acaba bundan önce bu rahatsızlık olduğunu farkedememeleri normalmidir sizce?
çok teşekkür ederim.

son günlerde psikiatriye giden herkese bipolar teşhisi mi konuyor bana mı öyle geliyor?
kimden duysam bipolar...
böyle teşhislerin konması uzun sürüyor, biraz daha devam etsin tedaviye ancak öyle netleşir.
umarım doğru bir teşhis ve tedaviyle sağlığına kavuşur yakınınız.

Haklısınız hemen düzeltiyorum!İntihar durumu bipolara bağlı gelişen bir durummu?Acaba bundan önce bu rahatsızlık olduğunu farkedememeleri normalmidir sizce?
çok teşekkür ederim.

Normal tabi ki fark edememeleri.
Daha önce ailede böyle bir durumla karşılaşılmadıysa, insan afallar ve konduramaz.
Teşhisi de zor bir rahatsızlıktır üstelik, senelerce uyku halinde de bekleyebilir.
Çok ayrıntısı var.

İntihar vakası-düşüncesi olabilir.
Bipoların bir ucu da depresyondur çünkü.

Çok geçmiş olsun. Herşey tamam da intihar fikrini nasıl kafasından çıkarırlar bilemedim. Doktorunuza güvenmekten başka çare yok. Allah tez zamanda şifa versin.

Çok teşekkür ediyorum,umarım.Bir ara Okb çok duyar oldum ama şimdi de bu,bende anlayamıyorum!

Merhaba . Öncelıkle gecmıs olsun. Benım babama da bipolar teşhisi konulmustu . 9 senedır bu devam edıyor . ılac kullanıyor . uzmanlar cok daha ıyı bılır kesınlıkle her suphe duydugunuz konuyu doktora sormalısınız. Benım babam ılac kullanıyor. Annemle evlı ıken cok yakınımızda dul bı kadını sevdı . saplantılı bır sekılde ... senelerce.. cok uzatmak ıstemyrm . sanırım cesıtlerı var . ıntıhar bıpolardan olurmu bılmyrm ama babam bu hastalıuk yuzunden elını parcalamıstı halısyunasyon gorerek. daha nıce olaylar yasadık ve hala yasıyouz malesef. sizi korkutmak ıstemem ama umarım bı an once atlatır. unutmadan ; yası daha cok genc oldugu ıcın atlatacagına ınanıyorum. sizde ınancınızı kaybetmeyın allah sıfa versın ınsallah tum hastalarımıza..

Çok soru soruyorum lütfen kusura bakmayın.Aradığı ,konuştuğu herkese iyileşemezsem kendimi öldüreceğim diyormuş maalesef,dün yatışı yapıldı ve olumlu sonuç alanları duymaya ihtiyacımız var.Bu tip durumlar sonucu tedaviyi reddeden olabiliyor mu?

Çok geçmiş olsun. Herşey tamam da intihar fikrini nasıl kafasından çıkarırlar bilemedim. Doktorunuza güvenmekten başka çare yok. Allah tez zamanda şifa versin.
Allah razı olsun,zaten tek korkumuz bu,davranış bozukluğu ya da hastalığı her ne ise bizi korkutmuyor, korkutan kendine zarar verme riski ortadan tamamen kalkmazsa?

Çok teşekkür ediyorum,umarım.Bir ara Okb çok duyar oldum ama şimdi de bu,bende anlayamıyorum!

aynen ben de,
kim doktora gitse ya okb, ya anksiyete, ya bipolar.
ki düzenli kullandığım ilaçları yazdırmak için bikaç ayda bir devlet hastanesi psikiyatri servisinde bulunuyorum, içeri girip 10 dk sonra, doktor bipolar dedi, doktor anksiyete dedi diye çıkıyorlar.
özelde bu teşhislerin koyulması aylar sürüyor, bilmemkaç seanstan sonra ilaç başlanıyor...
birinde bir yanlışlık var ama hangisinde bilmiyorum.

Çok geçmiş olsun,umarım iyileşirler,aynen dediğiniz gibi saplantılı bir halde tanıdık tanımadık herkesi arayıp sevdiği kızı anlatıyor ve ayrılmalarını yediremiyor...Hatta kızın sevgilisini bile aramış,Ailecek yerde miyiz gökte mi,gencecik bir fidan gözümüzün önünde gün geçtikçe durum kötüye gidiyor....

İnanın eşimde Okb ye tanık olmasam abartıyorlar herhalde diyeceğim,nefes darlığı tansiyon ve ayaklarda güçsüzlük şikayetiyle gittik teşhis OKB,Nasıl oluyor bende anlamıyorum ruhlar hasta artık....

Est. sorun tabi.
Tedaviyi reddeden olur tabi ki, hatta hasta kendine konduramaz reddeder.
2-3 sene kadar tedaviden kaçabilir filan.
İlaçları alıyor gibi yapıp tükürebilir vb.
Hasta, bu hastalığın kendi hayatından çaldığını fark edene kadar iyileşmeye yönelik gayret göstermeyebilir.
Hastalığını kullanabilir, karşısındaki insanları manipüle edebilir.
Zor bir süreçtir, yıpratıcıdır, sabır gerektiriyor.
Ama başaran da çok, karalar bağlamayın yeter ki.
Hastalığı iyi araştırın, bilgi toplayın, hasta da öğrensin.

bipolardan daha ağır olduğunu düşünüyorum çünkü devlet dairelerinde bile bipolar raporu olanlar çalışabiliyor geçmiş olsun

Zor bir hastalık. Allah şifasını versin inşallah. Emin değillerse baska bir uzmanla da görüşsünler. Bildiğim kadarı ile bu hastalik tamamen geçmiyor. Sürekli ilac destegi almasi gerekiyor. Ailede bipolar geçmişi olan var mi? Genetik yatkınlığı olan bir hastalik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…