Eşimin kuzeni ve Bipolar......

Ailede anne ve dayılarda varmış sanırım ama onların bipolar mı bilgim yok,mesela Anne banyo ya da wc ye girdiğinde asla 2 saatten önce çıkmıyor,elleri yıkamaktan buruş buruş olana kadar,ayrıca Anneninde kendi annesine çok bağlı olduğunu ,saplantı derecesinde neredeyse yılda 7,8 ay annesinin evinde kaldığını biliyorum.İntihar etmesi düşüncesi çok üzüyor,yoksa ilaç kullanması bizi bu kadar üzmeyecek..Keşke tamamen geçse....

Benim dayım bipolar ve değişik dönemleri oldu.
Bazı zamanlar eline geçen bütün parayı harcadı.
Bazı zamanlar 1 lira harcamamak için su bile içmeyi kesti.
Allah yardımcınız olsun. Çok zor bir durum.

bipolardan daha ağır olduğunu düşünüyorum çünkü devlet dairelerinde bile bipolar raporu olanlar çalışabiliyor geçmiş olsun
İlk Sezen Aksu nun rahatsızlığı olarak duymuştum,oradan aklımda kalmıştı artık çok sık duyar oldum.Gündelik hayatlarını nasıl düzenleyebiliyorlar bende bilemiyorum ama bir tanıdığımız Manik Depresif olarak çok uzun bir dönem çalışamadı malulen emekli ettiler sanırım....

Benim dayım bipolar ve değişik dönemleri oldu.
Bazı zamanlar eline geçen bütün parayı harcadı.
Bazı zamanlar 1 lira harcamamak için su bile içmeyi kesti.
Allah yardımcınız olsun. Çok zor bir durum.
Allah razı olsun evet dün bununla ilgili konuşuldu,para dayanmıyor sürekli harcıyor diye,demek bu tip bir rahatsızlıktan kaynaklanıyormuş....

benim bildiğim birisi var memur olarak çalışıyor kaç yıldır tek bir sorun algılamazsın bilmesen hasta olduğunu o kadar normal görünüyor o yüzden sizin akrabanız daha ağırdır diye düşündüm

Umarım oğlumuzda bu hastalıkla yaşamayı öğrenen güzel örneklerden olur,yeter ki kendine zarar vermesin,belki daha ciddidir doktoruyla eşim bu hafta görüşecek...

Allah razı olsun evet dün bununla ilgili konuşuldu,para dayanmıyor sürekli harcıyor diye,demek bu tip bir rahatsızlıktan kaynaklanıyormuş....
Çalışmak istemezler. İlaçlarımı alıyorum diyip almazlar.
Dedem ve annenanem vefat etti 4 sene önce.
Ondan dolayı yalnız başına kaldı dayım.
Mesela hep şuram ağrıyor kalbim sıkışıyor gibi şeyler söylüyor.
Ama doktora gidildiğinde öyle bir şey olmadığı farkediliyor.
Sanırım yalnız olduğu için bu şekilde ilgi çekmeye çalışıyor olabilir.

Yardımcı olabilitmiyim bilmiyorum ama şu an beraber olduğum erkek arkadaşım bipolar. Onun anlattıklarından yola çıkarak şöyle özetleyebilirim. İlk aşamalar ağır geöiyor hastanede yatma süreci var (hepsinde yok) ilaçlar çok ağırlaştırıyor kişiyi ağır düşünüyor, ağır konuşuyor.. Bazrn düşündüğü gibi hareket edemiyor tabi depresif durumlarda yaşayabilir kimse ile görüşmek istemeyebilir toparlanma süreci 2 ila 3 yıl deniyor kişiyr göre değişir. Çok zor bir süreç destek olmak gerek allah yardımcısı olsun

benim kardeşim psikiyatri de staj yaptığında çok çeşitli olduğunu söylemişti bu tür hastalıkların. dozajları farklı şekillerde ilaç verildiğini kimin de çabuk sonuç alındığını kimin de ise hiçbir şekilde tedaviye yanıt alamadıklarını söylemişti.
bir tane var 23 yaşında. sürekli ölmem gerek, sesleri duymuyor musun daha ölmedin mi diyorlar falan diyormuş.

yani aşık olup intihar etme olayı olduğunu sanmam ben bunun. size eksik anlatılıyordur. inş sonuç alırlar bu tedaviden. zira aşkından 2 tane intihar edene denk geldim ben. biri okuldandı diğeri aileden. ikisi de çok kısa sürede hayata atıldı. böyle yatış falan olmadı. birisi 2. haftada yeni sevgili bulup gezip tozuyor. diğeri yeni bir üniversiteye başlayıp bitirdi .

Allah razı olsun tüm hastalara şifa versin,hareketleri oldum olası acaba dedirtmiştir,içe kapalı,ve aşırı sessiz bir gençti,umarım iyileşirler.

Yaşı genç dolayısıyla hastalık henüz kemikleşmemiştir,bu tür psikolojik hastalıklarda zaman çok mühim ,erken tanı tedavi ile düzeleceğine en azından ilaç ile belli bir seviyede hayatını idame ettirebileceğine inanıyorum,beterin beteri var iyiki şizofren değil geri dönüşü olmayan en ağır psikolojik hastalıktır,tabiki bipolar bozukluk ta hafife alınmamalı,çok geçmiş olsun allah şifasını versin ,gönlünü hafifletsin inşallah

Allah razı olsun , sağolun,bu hastalıkla yaşamayı öğrenecek inşallah,ama tek çocuk, yaşıt kimse yok çevresinde aile çok bilinçli değil,çok düşündürüyor çok...

Allah razı olsun tüm hastalara şifa versin,hareketleri oldum olası acaba dedirtmiştir,içe kapalı,ve aşırı sessiz bir gençti,umarım iyileşirler.
Amin umarım en kısa sürede atlatır cepten girdiğim için önceki yazılarınıza cevaben intihar eğilimleri olur bu normalmiş. Erkek arkadaşım aşırı hareketli ve agresif bir kişiliğe sahipmiş hastalık öncesinde, tedavi sonrası daha sakin yapıda daha az hareketli biri olmuş. Sizin bu yakınınız zaten sessiz biriymiş daha fazla içe dönük olabilir tabi şu an bunları söylemek erken önce tedavisini olsun herşey yoluna girecektir zamanla ve desteklerinizle.

Bu tip rahatsızlığı olanlara öneri ne olabilir,iş spor nasıl bir yol izlenir sosyalleşmeleri açısından?Üniversite öğrencisiydi,ama malum durumdan ötürü şehir dışında okuduğu için getirmek zorunda kaldılar....

Son düzenleme:
Artik herkes ya bipolar ya okb. Doktorlar da iyice birbirine karistirdi. Doktora giden yakinima once okb dediler sonra anksiyete bozuklugu teshisi koydular. Anlasilmasi zaman aliyor bu hastaliklarin gercekten. Bir kac doktora danisin hemen teshisi kabul etmeyin.

Yaklaşık 2 aydır psikologa gidiyordu ama düzelen bir şey olmayınca doktorun yönlendirmesiyle yatış yapıldı,yanılma olsa keşke...

Allah razı olsun , sağolun,bu hastalıkla yaşamayı öğrenecek inşallah,ama tek çocuk, yaşıt kimse yok çevresinde aile çok bilinçli değil,çok düşündürüyor çok...
Ona çok fazla duygusal olmaması gerektiğini zamanla birileri anlatmalı,hastaneden çıkınca yalnız bırakmayın bir süre ,yardımcı olmak istiyorsunuz sanırım ,birlikte vakit geçirin ortam kurun gezin şöyle bir baksın hayat aslında herşeye rağmen çok güzel

Uzun süredir bu hastalığı varsa ve fark edilmediyse, inkar edip tedavi için direnç gösteriyorsa, duyguları ve eylemlerini kontrol etmekte zorlanıyorsa yatis kararı gayet normal.

İki yakın tanıdığım hastanede yattilar aynı sebepten. Biri bir hafta, diğeri bir ay. Durumuna göre değişebiliyor kaldığı süre. İkisi de şu anda gayet iyiler. Direnç göstermiyor , tedavilerine devam ediyorlar. Önemli oranda gelişim gösterdiler.

Bipolar kontrol edilebilen , korkulmasina gerek olmayan bir hastalık. Lakin hasta direnç gösteriyorsa bir süre yatması daha faydalı olabilir.

Yarin farkli diger gun cok farkli olucak tepkileri sabriniz gerekli ama sonunda biticek Allah in izniyle iyilesir olumlu olur sonuclari cagimizin hastaliklar hep psikolojik

Resmen ezber yapmış hep aynı şeyler,neden kız terk etti, bende mi sorun?Yalnız kalmaması için eşim elinden geleni yapacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…