- 10 Mart 2014
- 15.311
- 17.254
- 298
- Konu Sahibi The Calender
-
Ailede anne ve dayılarda varmış sanırım ama onların bipolar mı bilgim yok,mesela Anne banyo ya da wc ye girdiğinde asla 2 saatten önce çıkmıyor,elleri yıkamaktan buruş buruş olana kadar,ayrıca Anneninde kendi annesine çok bağlı olduğunu ,saplantı derecesinde neredeyse yılda 7,8 ay annesinin evinde kaldığını biliyorum.İntihar etmesi düşüncesi çok üzüyor,yoksa ilaç kullanması bizi bu kadar üzmeyecek..Keşke tamamen geçse....Zor bir hastalık. Allah şifasını versin inşallah. Emin değillerse baska bir uzmanla da görüşsünler. Bildiğim kadarı ile bu hastalik tamamen geçmiyor. Sürekli ilac destegi almasi gerekiyor. Ailede bipolar geçmişi olan var mi? Genetik yatkınlığı olan bir hastalik.
İlk Sezen Aksu nun rahatsızlığı olarak duymuştum,oradan aklımda kalmıştı artık çok sık duyar oldum.Gündelik hayatlarını nasıl düzenleyebiliyorlar bende bilemiyorum ama bir tanıdığımız Manik Depresif olarak çok uzun bir dönem çalışamadı malulen emekli ettiler sanırım....bipolardan daha ağır olduğunu düşünüyorum çünkü devlet dairelerinde bile bipolar raporu olanlar çalışabiliyor geçmiş olsun
Allah razı olsun evet dün bununla ilgili konuşuldu,para dayanmıyor sürekli harcıyor diye,demek bu tip bir rahatsızlıktan kaynaklanıyormuş....Benim dayım bipolar ve değişik dönemleri oldu.
Bazı zamanlar eline geçen bütün parayı harcadı.
Bazı zamanlar 1 lira harcamamak için su bile içmeyi kesti.
Allah yardımcınız olsun. Çok zor bir durum.
benim bildiğim birisi var memur olarak çalışıyor kaç yıldır tek bir sorun algılamazsın bilmesen hasta olduğunu o kadar normal görünüyor o yüzden sizin akrabanız daha ağırdır diye düşündümİlk Sezen Aksu nun rahatsızlığı olarak duymuştum,oradan aklımda kalmıştı artık çok sık duyar oldum.Gündelik hayatlarını nasıl düzenleyebiliyorlar bende bilemiyorum ama bir tanıdığımız Manik Depresif olarak çok uzun bir dönem çalışamadı malulen emekli ettiler sanırım....
Umarım oğlumuzda bu hastalıkla yaşamayı öğrenen güzel örneklerden olur,yeter ki kendine zarar vermesin,belki daha ciddidir doktoruyla eşim bu hafta görüşecek...benim bildiğim birisi var memur olarak çalışıyor kaç yıldır tek bir sorun algılamazsın bilmesen hasta olduğunu o kadar normal görünüyor o yüzden sizin akrabanız daha ağırdır diye düşündüm
Çalışmak istemezler. İlaçlarımı alıyorum diyip almazlar.Allah razı olsun evet dün bununla ilgili konuşuldu,para dayanmıyor sürekli harcıyor diye,demek bu tip bir rahatsızlıktan kaynaklanıyormuş....
Allah razı olsun tüm hastalara şifa versin,hareketleri oldum olası acaba dedirtmiştir,içe kapalı,ve aşırı sessiz bir gençti,umarım iyileşirler.Yardımcı olabilitmiyim bilmiyorum ama şu an beraber olduğum erkek arkadaşım bipolar. Onun anlattıklarından yola çıkarak şöyle özetleyebilirim. İlk aşamalar ağır geöiyor hastanede yatma süreci var (hepsinde yok) ilaçlar çok ağırlaştırıyor kişiyi ağır düşünüyor, ağır konuşuyor.. Bazrn düşündüğü gibi hareket edemiyor tabi depresif durumlarda yaşayabilir kimse ile görüşmek istemeyebilir toparlanma süreci 2 ila 3 yıl deniyor kişiyr göre değişir. Çok zor bir süreç destek olmak gerek allah yardımcısı olsun
Allah razı olsun , sağolun,bu hastalıkla yaşamayı öğrenecek inşallah,ama tek çocuk, yaşıt kimse yok çevresinde aile çok bilinçli değil,çok düşündürüyor çok...Yaşı genç dolayısıyla hastalık henüz kemikleşmemiştir,bu tür psikolojik hastalıklarda zaman çok mühim ,erken tanı tedavi ile düzeleceğine en azından ilaç ile belli bir seviyede hayatını idame ettirebileceğine inanıyorum,beterin beteri var iyiki şizofren değil geri dönüşü olmayan en ağır psikolojik hastalıktır,tabiki bipolar bozukluk ta hafife alınmamalı,çok geçmiş olsun allah şifasını versin ,gönlünü hafifletsin inşallah
Amin umarım en kısa sürede atlatır cepten girdiğim için önceki yazılarınıza cevaben intihar eğilimleri olur bu normalmiş. Erkek arkadaşım aşırı hareketli ve agresif bir kişiliğe sahipmiş hastalık öncesinde, tedavi sonrası daha sakin yapıda daha az hareketli biri olmuş. Sizin bu yakınınız zaten sessiz biriymiş daha fazla içe dönük olabilir tabi şu an bunları söylemek erken önce tedavisini olsun herşey yoluna girecektir zamanla ve desteklerinizle.Allah razı olsun tüm hastalara şifa versin,hareketleri oldum olası acaba dedirtmiştir,içe kapalı,ve aşırı sessiz bir gençti,umarım iyileşirler.
Yaklaşık 2 aydır psikologa gidiyordu ama düzelen bir şey olmayınca doktorun yönlendirmesiyle yatış yapıldı,yanılma olsa keşke...Artik herkes ya bipolar ya okb. Doktorlar da iyice birbirine karistirdi. Doktora giden yakinima once okb dediler sonra anksiyete bozuklugu teshisi koydular. Anlasilmasi zaman aliyor bu hastaliklarin gercekten. Bir kac doktora danisin hemen teshisi kabul etmeyin.
Ona çok fazla duygusal olmaması gerektiğini zamanla birileri anlatmalı,hastaneden çıkınca yalnız bırakmayın bir süre ,yardımcı olmak istiyorsunuz sanırım ,birlikte vakit geçirin ortam kurun gezin şöyle bir baksın hayat aslında herşeye rağmen çok güzelAllah razı olsun , sağolun,bu hastalıkla yaşamayı öğrenecek inşallah,ama tek çocuk, yaşıt kimse yok çevresinde aile çok bilinçli değil,çok düşündürüyor çok...
Resmen ezber yapmış hep aynı şeyler,neden kız terk etti, bende mi sorun?Yalnız kalmaması için eşim elinden geleni yapacaktır.Ona çok fazla duygusal olmaması gerektiğini zamanla birileri anlatmalı,hastaneden çıkınca yalnız bırakmayın bir süre ,yardımcı olmak istiyorsunuz sanırım ,birlikte vakit geçirin ortam kurun gezin şöyle bir baksın hayat aslında herşeye rağmen çok güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?