- 7 Ağustos 2016
- 1.264
- 1.198
- 63
- Konu Sahibi The Calender
-
Ben amacı olan bir hobi öneriyorum,mesela herhangi bir enstrüman kursu,resim kursu v.s. yada dil kursu bu ortamlarda belki açılır aktivite yaparak,birde work shop lar var hep birlikte katılabileceğiniz günübirlikBu tip rahatsızlığı olanlara öneri ne olabilir,iş spor nasıl bir yol izlenir sosyalleşmeleri açısından?Üniversite öğrencisiydi,ama malum durumdan ötürü şehir dışında okuduğu için getirmek zorunda kaldılar....
Bize anlatılan yatışı kendisi de istemiş. Bu umarım sevindiricidir.Uzun süredir bu hastalığı varsa ve fark edilmediyse, inkar edip tedavi için direnç gösteriyorsa, duyguları ve eylemlerini kontrol etmekte zorlanıyorsa yatis kararı gayet normal.
İki yakın tanıdığım hastanede yattilar aynı sebepten. Biri bir hafta, diğeri bir ay. Durumuna göre değişebiliyor kaldığı süre. İkisi de şu anda gayet iyiler. Direnç göstermiyor , tedavilerine devam ediyorlar. Önemli oranda gelişim gösterdiler.
Bipolar kontrol edilebilen , korkulmasina gerek olmayan bir hastalık. Lakin hasta direnç gösteriyorsa bir süre yatması daha faydalı olabilir.
Evet hiç alıma gelmemişti,bir enstrüman kursu elbette çok yaşayın,mutlaka kabul ettireceğim.Ben amacı olan bir hobi öneriyorum,mesela herhangi bir enstrüman kursu,resim kursu v.s. yada dil kursu bu ortamlarda belki açılır aktivite yaparak,birde work shop lar var hep birlikte katılabileceğiniz günübirlik
Bize anlatılan yatışı kendisi de istemiş. Bu umarım sevindiricidir.
Durumu hafife alacaklarını sanmıyorum,Annesi de ilaç tedavisini, psikolojik bir rahatsızlıkla senelerdir kullanıyor.Geçmiş olsun
Bir yakınımız bunaldım diye psikiyatriste mi psikolog a mı birine gitmiş hastane idi diyor ama bilmiyorum
İlkokul mezunu yaşı o Zaman 60 lara yakın muhafazakar falan neyse doktorun odasında bir başka doktor varmış bu senin değil benim işim demiş
Kadını kendi arabası ile Bakırköy e getirmiş tedavi etmiş iyileşmiş
Kadın kendi anlattı, kafam hiç yerinde değilmiş normal şartlarda ben o Adamın arabasına biner miyim ben yarın randevu alır gelirim demem lazımdı diye
İyileşir o da ama ilaçlarına dikkat gerekir zaten iyileştim diye doktor kontrolsüz bırakmamak lazım
Haklısınız hemen düzeltiyorum!İntihar durumu bipolara bağlı gelişen bir durummu?Acaba bundan önce bu rahatsızlık olduğunu farkedememeleri normalmidir sizce?
çok teşekkür ederim.
Ben psikolog degilim küstahlık boyutunda yorum yapmak istemem ancak bu hastalık bir şekilde 10 yıldır hayatımda. Tüm süreçlerine tanık oldum az çok tecrübem var. Kendi tecrubelerim doğrultusunda yardimci olmaya çalışayım.
Kendisinin istemesi olumlu bir durum aslinda. Ben arkadaşımın o gununu unutamıyorum. Sakinleştirici igneler ve mücadeleyle yattı hastaneye. Durumunu kabullenmesi iyileşmesi için çok önemli bir adım. Yaşı çok genç. Hastalığı kontrol etmesi zaman alacak. Zamanla öğrenecek. Korkmayin iyi bir doktorla ve hastalığını dogru şekilde öğrenmesiyle gayet kaliteli bir hayat sürebilir. Bu hastalik bir felaket değil. Yalnızca hayat boyu kontrol gerektiren ufak bir tümsek.
Teşekkür ederim,bu yorumlar içimize su serpiyor zira hastalık olarak kabullenecektir,ataklarında alacağı yanlış kararlar hayatına mal olmasın tek temennimiz bu.Ben psikolog degilim küstahlık boyutunda yorum yapmak istemem ancak bu hastalık bir şekilde 10 yıldır hayatımda. Tüm süreçlerine tanık oldum az çok tecrübem var. Kendi tecrubelerim doğrultusunda yardimci olmaya çalışayım.
Kendisinin istemesi olumlu bir durum aslinda. Ben arkadaşımın o gununu unutamıyorum. Sakinleştirici igneler ve mücadeleyle yattı hastaneye. Durumunu kabullenmesi iyileşmesi için çok önemli bir adım. Yaşı çok genç. Hastalığı kontrol etmesi zaman alacak. Zamanla öğrenecek. Korkmayin iyi bir doktorla ve hastalığını dogru şekilde öğrenmesiyle gayet kaliteli bir hayat sürebilir. Bu hastalik bir felaket değil. Yalnızca hayat boyu kontrol gerektiren ufak bir tümsek.
Teşekkür ederim,bu yorumlar içimize su serpiyor zira hastalık olarak kabullenecektir,ataklarında alacağı yanlış kararlar hayatına mal olmasın tek temennimiz bu.
İnşallah herşey güzel olur canım bu duyarlı halinizden ötürü allah sizden razı olsun ayrıca,tez zamanda şifa versin rabbim.Evet hiç alıma gelmemişti,bir enstrüman kursu elbette çok yaşayın,mutlaka kabul ettireceğim.
Bipolardan dolayı intihar durumu olabilir. Bildiğiniz üzere bu hastalık 2 uçlu hastalık olarak bilinir. Yani kişi bi anda aşırı mutlu çok heyecanlı olurken aniden değişip inanılmaz derecede depresif sinirli atarlı olabiliyor. Ki tabiri caizse tehlikeli bir hastalıktır bundan dolayı hastaneye yatırılmış ve erken teşhis çok önemlidir. Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda iyileşir.Haklısınız hemen düzeltiyorum!İntihar durumu bipolara bağlı gelişen bir durummu?Acaba bundan önce bu rahatsızlık olduğunu farkedememeleri normalmidir sizce?
çok teşekkür ederim.
Günaydın Arkadaşlar
Eşimin kuzeni 21 yaşında ve üni okurken alel acele ailesi tarafından eve getirildi.Okulu dondurdular;
Sebep aşık olduğu için sanırım saplantı yapmış ve intihara kalkışmış.
Haftanın ilk günü psikolog babasını arayıp bu iş beni aşar ,Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine yatırılması gerek demiş.
Dolayısıyla dün götürüp bazı doktorlarla da görüşüp yatış yapmışlar.
Teşhis konmadı mı dediğimde, laf arasında bipolar dendiği söylendi,tabi ne kadar doğru bilemiyorum.
Bu konuda bilgisi olanlar nasıl olacak,çok üzgünüz ve bu doğru bir kararsa ki öyledir eminim ama aile bu kararı sorguluyor sonuç yüz güldürücü olur değil mi?Olumlu sonuçlanan durumlar duymaya ihtiyacımız var,aydınlatırsanız sevinirim....Hepinize şimdiden teşekkürler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?