Eşimin suçlamaları

prettywoman89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
1.629
857
Merhaba bebeğimle ilgili kv ve teyzelerin tutumu yüzünden eşimin ailesinden uzaklaştım herşeye müdahale etmek istiyorlar ama yardım söz konusu olunca evime gelip bebek kucağımdayken benden çay isteme durumundalar, hem hizmet edilsin hem de onlar istediği gibi konuşup eleştirsin yani. Onlardan uzaklaştık fakat Genetikmidir bilmiyorum veya ailesine olan turumumdan dolayı mı eşimde çocuk ağlasa veya burnu aksa benden biliyor, dün tartıştık oğlum 8 aylık grip gibiydi burnu akıyodu benim yüzümden olmuş dışarı çıkarmışım hasta etmişim, ben çocuğun burnunu açıyorum sakinleştirmeye çalışıyorum o da bana laf saymakla meşgul bu kadar problemli bir insan değildi ya da ben görememişim, eşleri böyle olan hanımlar nasıl bir çözüm buldunuz veya ben nerde hata yapıyorum acaba?

Benim anlamadığım bebek olduktan sonra depresyona benim girmem gerekirken depresyona girmediğim mutlu olduğum çocuğuma tek başıma bakabildiğim için herkes depresyonda sanki, çocuktur hastalanmayan çocuk yok ben de çocuğu karlı günde çıplak gezdirecek kadar akıl yoksunu değilim emmiyo diye aylarfır sağarak gene de sütümü veriyorum bu yüzden dışarı çıksam dahil maksimum 2,3 saat durabiliyorum yeni yeni ek gıdalar alıyor rahatlarım derkn eşimin bu tutumu çok kırdı bikaç kere daha söylenmişti ama bu sefer gerçekten beni suçladı, hastalığı da sağlığı da veren Allah, tedbir almaktan başka bişey yapamayız diyorum umrunda değil, ben şükrederken daha beteri de olabilirdi diye onun isyan etmesi evladım adına beni çok üzüyor.

malesef erkekler çocuk olunca kırk yıllık anne gibi davranır müdahale ederler.
bende eşimle çok tartıştım ama sonunda geçti ..

Merhaba bebeğimle ilgili kv ve teyzelerin tutumu yüzünden eşimin ailesinden uzaklaştım herşeye müdahale etmek istiyorlar ama yardım söz konusu olunca evime gelip bebek kucağımdayken benden çay isteme durumundalar, hem hizmet edilsin hem de onlar istediği gibi konuşup eleştirsin yani. Onlardan uzaklaştık fakat Genetikmidir bilmiyorum veya ailesine olan turumumdan dolayı mı eşimde çocuk ağlasa veya burnu aksa benden biliyor, dün tartıştık oğlum 8 aylık grip gibiydi burnu akıyodu benim yüzümden olmuş dışarı çıkarmışım hasta etmişim, ben çocuğun burnunu açıyorum sakinleştirmeye çalışıyorum o da bana laf saymakla meşgul bu kadar problemli bir insan değildi ya da ben görememişim, eşleri böyle olan hanımlar nasıl bir çözüm buldunuz veya ben nerde hata yapıyorum acaba?
Benim ki de aynıydı çatacak yer arayınca yapıyordu. Bigün çocuk hastalandı ellerinde ayaklarında küçük su topladı. Bir doktora götürdüm antibiyotik verdi ikna olmayınca başka doktora götürmek istedim. Vay efendim ev pis miş çocuk ondan hastalanIyormuş. :mad::mad::mad::mad::mad::mad:
çıldırdım resmen çünkü evet ev eskisi gibi derli toplu değil ama asla pis bile değildi. Neymiş hem pislik ten çocuğu hasta etmişim hemde kaç yıl okuyup doktor olan insana güvenmiyormuşum .

Neyse çocuğu araştırmaya götürdüm. Doktor bu sıralar salgın var. 6. Hastalık. Bu yaştaki çocuklarda yaygın. Neden olur dedim. Doktor dabu hastalığı taşıyan kuluçka evresinde dahi olsa aynı kişi ile hava teması bile olsa kapar. Ciddi birşey değil ilaç kullanmaya bile gerek yok sadece losyon kullanabilirsiniz rahatlatır dedi. 3 gün sonra bu kabarcıklar inecek dedi. Bizimki orda aaaa geçen denize girerken bir çocuk gördüm ben aynısı ondada vardı dedi. Çünkü tatildeydik ve tatil yaptığımız yerde başka çocuklarda bu hastalığa yakalanmış. Çıkınca eşime bir şey söylemeyeceksin herhalde. Ama bundan sonra çocuk hastalanınca sakın böyle bişey duymayım yoksa birtek çocuk odasını çocuğun eşyalarını temizlerim sende pis ev nasıl olur öğrenirsin dedim. Ayyy kaç yılngeçti hala anlatırken sinir oluyorum.

Çocuk bu ya tabiki hastalanıcak. Kaldıki grip salgını var.

Malesef mayasında olan şeyler bunlar hayatta değişmez.
Değişir sanırsın ama içerisinde bir yerinde yine vardır.

Valla benim anneliğimi beğenmeyen hem ana hem baba olur bir kaç gün.
Görürüm onun eleştiren hallerini sonra.
Çok biliyorlar oturdukları yerden ahkam kesmeyi.
Uyuz olurum, kim olursa olsun fena bozarım:63:

Eşinin çenesini kapatması için senin bebek bakımı konusunda çoook iyi olduğunu bilmesi lazım. Uzaktan konuşmak kolay tabi. Nefret ediyorum " hasta ettin" lafından da söyleyenlerden de. Bikaç kere okkalı konuşıcaksın. Bana bak ben annesiyim 8 aydır da ben bakıyorum gece gündüz, iyiyken takdir yok da hastalanınca mı bu cürreti gösteriyosun, bundan sonra geceleri sen kalkıyosun hadi bakalım de ne cevap veriyo. Hiç sineye çekme bunları bir iki söyledikçe anlar . Araya ben dört dörtlük bakıyorum kim var etrafında benim gibi iyi falan filan öv kendini. Bi süre sonra seni gerçekten öyle kabulleniyor

Öğlen hastaneye gittik ve doktor grip olmuştur ateşi yükselirse şurup verin dedi ki inşallah gerek kalmaz, eşime hastanedede söylendim bisürü, neymiş sinirleri gerginmiş bizi hasta görünce dayanamıyomuş ama o hasta olsa üstüne gitsek nasıl olurdu diye sordum o çocuk zaten hasta bide senin gürültünü dinledi dedim inş biraz anlamıştır da bida abartmaz. Anladım ki yalnız değilim teşekkür ederim yazdıklarınız için konuşmaya ve haksız olduğunu anlatmaya devam!

Bebeği iki pışpışlayınca bakıyorum sanıyor sanırım, bütün gün bebekle ev temizliği yemek onun sütü çişi alışveriş hepsi kadının üstünde ama ona sorsan bişey yapmıyorum! Gece yatarken artık bacaklarım kopuyo oğlum ağlamasın diye dua ediyorum 5de uyanıyo eşim asla kalkmaz ben sütünü verir yatırırım ama işe giden o yorulan da o! Çocuğa bakamayıp hasta eden ben!

bebeğinizin annesi sizsiniz dolayısıyla onu en çok düşünen sizsiniz
eşinizin tavrı hiç hoş değil zamanla bebeğiniz büyüyecek ve sorunları da büyüyecek her zaman sizi suçlarsa gurununuz incinir onunla kesin bir dille konuşun bence

Bilmiyorum bebekten sonra bazen boşanmayı bile düşünüyorum yoruldum ben oğlumu yalnız büyütmek mi zor böyle mi bilemiyorum

Hayır yani bebekle ilgili olmasa bu kadar canımı sıkacak bi mesele olmazdı hani kıyafetimdir falan ona laf söylese uzatmam ama ben şuan bebeğim için çalışmıyorum biraz büyümesini bekliyorum tek başıma bakıyorum hem de şikayet etmeden, çok garip ya ben anne olduktan sonra daha net algılıyorum yada onlar değişti gerçek yüzlerini gösterdiler bilmiyorum

Bir annenin en zayıf noktası evladı.En katlanamayacağı şey de anneliğinin eleştirilmesidir.Zaten her anne çocuğu ile ilgili en ufak bir sorunda kendini suçlamaya hazırdır.Ama bunun başkası tarafından yapılması insanı çok daha fazla yıpratır.Hasta olması elbetteki senin suçun olamaz.Onu en iyi koruyabilecek kişi zaten sensin.Eşini kesin bir dille uyar.Yoksa bu birbirinizden uzaklaşmanıza neden olur.Sana bu zor zamanlarında çocuk küçükken manevi destek olması gerek.Onun desteği olursa sen kendini daha rahat ve daha iyi hissedeceksin.

Bilmiyorum bebekten sonra bazen boşanmayı bile düşünüyorum yoruldum ben oğlumu yalnız büyütmek mi zor böyle mi bilemiyorum
Canim selam, yazdiklarini okudum. Suan zorluk cekiyorsun, hormonal degerler tavan yapmis durumda. O yuzden bosansam mi acaba diyorsun. Cocuk 1.5 yasina gelince eski halinize donersiniz,canini sıkma..bu dusunceyi aklina getirme hic.

Benim ablamin esi de boyleydi. Asiri titiz,pimpirikli,heyecanli.. kayinvalidesi falan da oyle.. yok cocugun 40 i gelmedi,annene gidemezsin.. yok bakmadin cocugun alti pisik oldu(kwalidesi ablama laf atmis ahh yawrumm annen bakmiyor mu sana diye) insan evladinin kotu olmasini ister mi hic,onun cani daha cok yaniyordu oysa.. ilk cocuktu sonucta,e acemilik de var.. yok cocugun niye burnu akiyormus .. aradan 3saat gecince enistem ablami kaldirip sut vaktin geldi hadi uyandir cocugu derdi.. hamilelikte ablamin pesinde kosup sen hapini ictin mi, su yemegi yedin mi? Miden bulaniosa hap icme_cocuga zararli olur. Sen cocuktan daha onemli degilsin, bulanir bulanir gecer nasilsa derdi(dr un verdigi hap sonucta) cocuk 2.5 aylik oldu da anca anneme gelebildiler arabayla(7dk mesafemiz).neymis Cocuk usurmus eylul ayinda bile olsak..
Off ablama neler yapti.. cok uzulup agladi ben naptim bunlara diye,o da dedi cok bunaltti beni bosanayim bari diye..
Simdi kızı 3yasinda, 10 sofra kur hepsine oturur. Bu yasta yerleri ben silcem,ben supurcem diye kavga ediyor bizimle.. guclu kuvvetli massallah, benden saglam :KK66:Hic hasta falan da olmuyo,2 yasina kadar sirf anne sutuyle beslendi.. ama bu surecte ablam cok bunalmisti,lohusa haliyle burnundan geldi.. simdi aralari da cok iyi masallah,duzeldiler o iki yil kabus gibiydi ama:KK66: gerci kwalidesini hala sewmiyor. Simdi yaz geliyor cocugu alip tatile goturecegiz 1ayligina,siz calisiosunuz gelemezsiniz zaten demis. Ablam çıldırıyor,enistem olabilir diyor.

Sen de sabret ,duzelirsiniz canim. Eskiden boyle degildi demissiniz. Bebek olunca erkekler de cok duygusal oluyor..

Son düzenleme:
Sizin yazdiklarinizi okuyunca kv ve akrabalari gorumcelr vs aklima geldi. Onlarda bana aynisini yapacak hissediyorum, farkındayım herseyin :KK43: Allah yardimciniz olsun zor bi durum..

X