• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin uyuz oldugum tavırları

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.466
333
Antalya
merhaba sızlere anlatıyorum cunku ısın ıcınden cıkamadım benı dınleyıp bı fıkır verırsenız sevınırım
kısaca anlatmaya calısayım esım yurt dısında calısıyor 10 aylık bır kızımız var esım 7 aydır da orda ama gelecek ne zaman gelecegı bellı degıl bazı prosedurlerı beklıyoruz ayrı olmak tabı sinirleri bzuyor bununda etkısıyle sık sık kavga edıyoruz aılesıyle de gecınemıyorum ayrı evdeyım daha once beraberdık sımdı gorusuyoruz ama ara ara hep bana laf sokmalar devam edıyor bunları anlatıyorum esıme ama ondan bırsey yapmasını aılesını uyarmasını yada onlara kızmasını beklemıyorum sadece paylasmak ıcın bak bole bole dedıler cok moralım bozuldu gıbılerınden bırde sunu belırteyım laflar bana sokuluyo ama ben agzımı acıpta tek karsılık bır cevap vermıyorum yapamıyorum esımde bunu bılıyor
bugun bır sebepten kavga ettık esımın huyudur bugun kavga ederız telefonu kapatırız ertesı gun hıc bırsey olmamaıs gıbı davranır ben surat yaparım tavrımı bellı ederım o bunu gormezden gelır taa ki ben surat yapmaktan sıkılıp normale donunceye kadar da bu boyle surup gıder ve konu kapanır ama benım ıcımde kapanmaz bır turlu
bunu soyluyorum esıme ama o _ ben senın kocanım sen benım kocam degılsın ben sana deguıl sen bana uyacaksın _ dıyor hep benı hafıfe alıyor gıbı gelıyor
ben ona sinirli sinirli haklimi anlatırken o bıyık altından guluyor bana
bugunde ben soyledım o dınledı bagırdım cagırdım en sonunda bana dedıgı laf _ neyse madem ben senı bu kadar üzüyorum bır sure gorusmeyelım o zaman ben kızımı da gormeden durabılırım madem _ dedı ben de bır sure derken ne demek ıstıyosun ne olacak yanı dedım _ hakkımızda hayırlısı olsun ne dıyeyım _ dedı ve kapadı yapı olarak bılıyorum aramaz ben aramalı mıyım arayıp ne demelıyım bende gururuma yedıremıyorum soyledıgı laflara kırıldım sen dıyor herkesle sorunlusun zaten dıyor bır keresınde kendı evımızdekı bır sorunu anlatmıstım annem le babamla ılgılı bana onu dıyor sen zaten kendı annenle babanla da ıyı degılsın senın herkesle sorunun var dıyor
baban bana laf soktu dıyorum anlatıyorum hafıfe alıyor eeee napım ben ıste ee nolacak dıyor alaycı alaycı
ne yapayım o aramaz gıbı gelıyor bana ben aramalı mıyım bıraz osmanlı tiplerden yanı bana dıyor sen bana uyacaksın bız karı kocayız ben senın kocanım ben ne dersem o olacak dıyor sen bana uyacaksın dıyor kafam karısık yazılarımda karısık oldu bıras ama umarım anlamıssınızdır

''bugun kavga ederız telefonu kapatırız ertesı gun hıc bırsey olmamaıs gıbı davranır ben surat yaparım tavrımı bellı ederım o bunu gormezden gelır taa ki ben surat yapmaktan sıkılıp normale donunceye kadar''

Yani siz anlattıgınız şekilde davrandığınız için eşiniz böyle yapmış olabilir siz nelerle ugrasıyorsanız emin olun oda uzakta sizin kadar bışeylerle ugrasıyordur tek yalnız kalan siz değilsinizki adamda sizi burada çoçugunuzla bırakıp bir başkasıyla yaşamaya gitmemiş.İnsaf lütfen bırakın birazda adam tavır yapsın dimi.Ara canım sen eşini birbirinizi üzmekten başka birşeye yaramaz bu yaptıklarınız.

ya ınanınkı bu soyledıklerınızı herkes soyluyor zaten ama ben cok sıkıldım bız daha yenı evlıyıs hemen cocugumuz oldu yanı anlıyorum oda cocugundan ayrı ama bende burda kocam yok dayananmıyorum yaptıgı hareketlere annesı babası bana laf sokuyolar hayır bırsey de ıstemıyorum ama anlatıyorum paylasmak ıcın bana ya dıyor ıste bana anlatma yada bazen dınler benden yananymıs gıbı gorunur
bugunde dedım bennı ıyıce sınır hastası ettıler herseye sınırlenıyorum onların yuzunden senlede ılıskımıze yanısyo dedım bana dıyor sen zaten kımseyle anlasamıyorsun

ayrıca ben bu huyundan rahatsız oldugumu defalarca belırttım bak bole yapma ben sınır oluyorum benımle konus orta yolu bulalım bu sekılde kavgalarımızın usutunu orttukce sorun bıtmıyor dıyorum o gene boyle yapıyor benı umursamıyor ben artık yoruldum dıyor ya herseferınde yanımızda bırılwrı oluyor saat farkındanda fazlada konusamıyoruz hep sıradan seyler konusarak gecıyor hıc ozel konusmuyor benımle hergun sıradan bugun naaptın ıste cocuk nasıldı falan dıye konusunca cok ıyıyız ama ne zaman ozel bıse konussak muhakkak kavga edıyoruz aılesı de suratlarını gormek bıle ıstemıyorum mecburen gorusuyorum onlarda cok etkılıyor bıtırdıler artık sevgı kalmadı
ben onceden buyuk konusmusum heralde alemlerden duyardım da ıste aıleler yuzunden ayrılanları derdım hep ıkı ınsan bırbırını sevınce aıle nedır dıye anladım sımdı

Ozaman sende şöyle de hı hı evet ben kimseyle anlaşamıyorum huyum kurusun napayım çocuğum ve eşimle huzura ereceğim günleri bekliyorum.Eşini biraz olsun sende kayır ozaman bak nasıl değişecek tavırları.Bende ilk evlendiğim zamanlarda cahillikten biri bişey dese eşime diyordum neden bana böyle diyorlar diye tabikide aile eşim sesini çıkarmıyordu nezaman ki ben tekniği öğrendim huzura erdim.Artık şikayet eder tarzda konuşmuyorum sanada yazık değilmi hayatım seninde bir ailen var böyle herkesle enerjini harcayacağına çocuklarına harcamalısın ne onlar birdaha çocuk olacak nede sen küçük çocuğu olan bir baba olacaksın.:29::29::29: Sen hiç renk verme emin ol kendi aileside bişeyler söyluyordur adam kendini arada kalmış hissetmesin.Günah size valla

''bugun kavga ederız telefonu kapatırız ertesı gun hıc bırsey olmamaıs gıbı davranır ben surat yaparım tavrımı bellı ederım o bunu gormezden gelır taa ki ben surat yapmaktan sıkılıp normale donunceye kadar''

Yani siz anlattıgınız şekilde davrandığınız için eşiniz böyle yapmış olabilir siz nelerle ugrasıyorsanız emin olun oda uzakta sizin kadar bışeylerle ugrasıyordur tek yalnız kalan siz değilsinizki adamda sizi burada çoçugunuzla bırakıp bir başkasıyla yaşamaya gitmemiş.İnsaf lütfen bırakın birazda adam tavır yapsın dimi.Ara canım sen eşini birbirinizi üzmekten başka birşeye yaramaz bu yaptıklarınız.

eşinize içinizi dökmek için bile olsa ailesinin yaptıklarını anlatmayın.kendi gözüyle kulağıyla görüp duymadıktan sonra aldırmazlar.yani demem o ki eğer laf sokmak dışında gercekten ciddi bir problem yoksa ailesiyle bosverin gitsin.bu kadar takmaya gerek yok.eşinizle aranızı bozacak kadar.benim eşimin babası görümcemler birşey olsun olmasın zevk için laf sokarlar hep eğlenirler resmen kendilerinden baska kimseyi sevmezler.bende yadırgadım ilk baslar ama sadece bana değil eşime karsıda bu sekildeler elitime karsıda eşimnde derki rahatsız oluyorsan uzak dur fazla muhattab olma benim öz ailem 32 yıldır ben alışamadım sen hiç alışamazsın derdi.bende onu dinledim.rahatsızda olsam canımda sıkılsa anlatmam eşime çünkü yeni evli oldugum zamanda öyle lafklar duydum ki aileisnden eşime anlattım kıyameti koparttı ailesiyle aylarca küs kaldı benim karıma siz nasıl bu sekilde davranırsınız diyerekten resmen rest cekti kavga etti.ama mutlu oldunmu dersen hayır olmadım.eşim çok üzgündü sonucta babası ve kardeşleri ne yaparlarsa yapsınlar.atamazsın.ben kendi adıma anlattığım için pişman oldum.bi daha da sırf eşim üzülmesin diye hiçbirsey anlatmaıdm ki artık mesafeliyim ve rahatım.

eşinize içinizi dökmek için bile olsa ailesinin yaptıklarını anlatmayın.kendi gözüyle kulağıyla görüp duymadıktan sonra aldırmazlar.yani demem o ki eğer laf sokmak dışında gercekten ciddi bir problem yoksa ailesiyle bosverin gitsin.bu kadar takmaya gerek yok.eşinizle aranızı bozacak kadar.benim eşimin babası görümcemler birşey olsun olmasın zevk için laf sokarlar hep eğlenirler resmen kendilerinden baska kimseyi sevmezler.bende yadırgadım ilk baslar ama sadece bana değil eşime karsıda bu sekildeler elitime karsıda eşimnde derki rahatsız oluyorsan uzak dur fazla muhattab olma benim öz ailem 32 yıldır ben alışamadım sen hiç alışamazsın derdi.bende onu dinledim.rahatsızda olsam canımda sıkılsa anlatmam eşime çünkü yeni evli oldugum zamanda öyle lafklar duydum ki aileisnden eşime anlattım kıyameti koparttı ailesiyle aylarca küs kaldı benim karıma siz nasıl bu sekilde davranırsınız diyerekten resmen rest cekti kavga etti.ama mutlu oldunmu dersen hayır olmadım.eşim çok üzgündü sonucta babası ve kardeşleri ne yaparlarsa yapsınlar.atamazsın.ben kendi adıma anlattığım için pişman oldum.bi daha da sırf eşim üzülmesin diye hiçbirsey anlatmaıdm ki artık mesafeliyim ve rahatım.

eşinin duyup görmediği olayları taa elin memleketlerine telefon edip ne diye anlatıyorsun ki?o oradan ne yapabiilir.her telefonda şikayet edip durup kendini dırdırcı kadın konumuna sokmuşsun.eğer onun ailesi seni üzüyorsa bunun acısını sizin için binlerce km uzakta çalışan adamdan niye çıkarıyorsun.paylaşmak için bile olsa konu etmemen lazımdı.
bence yeni bir başlangıç yapın ve telefonda sadece kendinizden çocuğunuzdan aşkınızdan özleminizden bahsedin.nasılsa buraya dönecek.kapanmamış hesabınız varsa yüzyüze halledersiniz.

cok üzgünüm ben aglıyorum zavallı kızım oda bana bakıyor sagolun napım ben mı arayım arayıpta ne dıcem bende yoruldum artık sankı sevgım azaldı acaba gorsem sımdı uzak dıyemı oluyor bılmıyorum gururuma yedıremmıyorum aramayı

Öncelikle bugunden itibaren kesinlikle ama kesinlikle ailesiyle ilgili tek cümle kurmayın.

Paylaşmanızın size faydası yok, aksine sizden uzakta olan eşinizin soğumasına neden olur.

Zaten zor bir evlilik içerisindesiniz..Uzaklık, sorumluluklar v.s yıpratmış ikinizide..

Değmez ailesi yüzünden iki dk. muhabbeti zehir etmeye.

Yaptığınız çok ama çok yanlış.

İllaki bilsin istiyorsanız, yazın her yaşadığınızı bir deftere.. O geldiğinde ve zamanı gelirse okutursunuz.

...

Eşiniz kızgınlıkla hakkı olmayan cümleler kurmuş..Bu kadar kolay bu cümleleri kurmamalı..

Hatanız olduğunu düşünmüyorsanız, tabii ki aramayın..Bırakın oda aramasın..
Biraz düşünmeye ihtiyacınız var.

''Nasıl yani ne kadar süre '' diye sorarken bile topu eşinize atmışsınız..

Ne kadar çok söz hakkı verirseniz o kadar çok konuşur ikinizi ilgilendiren konularda.

ya bızım kavga mızın sebebı aılesı degıl bız baska seyden kavga ettık oda onemsız ama ben kavga ettıkce ıste senın aılende bole dıye lafa gırdım cunku benı cok yıprattılar onlardan bılıyorum aramızdakı kavgayı ıcıme ata ata en sonunda ole bı hale gelıyorum kı bırı ote gıt dese delırıyorum

işte bizbayanların en çok yaptığı hatalardan biri bu...karşımızdaki dinliyorsa ve buda eşimiz oluyorsa anlatıyoruz herşeyimizi en önemlisi aile sorunlarımızı...ve eninde sonunda o laf dönüp dolaşıp karşımıza makyaj yappılmış bi halde sunuluyor önümüze...şimdi benim sizze bikaç sorum olacak neden o çok gururluda siz gurununuzu çiğnemeyi göze alabiliyorsunuz?ona o erkek ben kadınım konusunu bi nebze siz empoza ediyorsunuz...geçiminizi nasıl sağlıyorsunuz?yani eşiniz sizinle görüşmesse bu sizi maddi açıdanda ekiliyormu?ailesinin cevabını takır takır verin bırakında ailesi onu arayıp karın bize böle laf soktu desin eşiniz sizi arayıp anlattığında eee ne varmış yani deyip siz onu kaaleye almayın...soğuk savaş oynayın biraz umursamayın o adama sen olmasanda ben hayatıma dewam ederim hayatta kimseye karşı gebe değilim diye yansıtın...osmanlı erkekliğiyle bi alakası yok bu anlattıklarınızın eşiniz resmen bencil...

Moralinizi bozmak istemem ama eşiniz orda farklı bir hayat kurmuş olabilr mi?erkekler ne zaman bak böyle de yaşayabiliyomuşuz gibi cümlerler kursa,arkalarında bir destek bulmuşlar demektir. anlatabildim mi?

wıctorya anlıyorum dedıgını ama ben laf sokamıyorum o anda laf aklıma gelmıyor laflar sonradan aklıma gelıyor yada gelsede yakıstıramıyorum kendıme onlarla tartısmaya

wıctorya anlıyorum dedıgını ama ben laf sokamıyorum o anda laf aklıma gelmıyor laflar sonradan aklıma gelıyor yada gelsede yakıstıramıyorum kendıme onlarla tartısmaya

ne söylüyorlar mesela canım?tartışma laflarını söle çekil kenara arana mesefa koy en azından...valla bana eşimin sülalesini yaman kız parçalar çok fena aman ona bulaşılmaz adamı fena yapar diye konuşurlar hep arkamdan ama gel görki bugüne kadar kimseyle en ufak bir tartışmam olmamıştır kayınvalidem ile ana kız gibiyizdir herşeyi konuşuruz bütün sülale sen en iyi gelinisin bu sülalenin derler ama kendimi ezdirmiyceğimide hep konuşurlar gelip eşim anlatır böle böle diyolr diye bende gülerim neyimi gördüler diye...

Back
X