EŞİMLE BİRBİRİMİZE VURDUK VE ARTIK GÖZÜNÜN BENİ GÖRMEDİĞİNİ SÖYLEDİ :(

smolu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
404
1.254
Dün gece ufak bir tartışma birbirimize vurmamaıza ve ağlayarak ayrı yatmamıza sebep oldu. Suçum var biliyorum ama nasıl davranmam konusunda lütfen bana akıl verin ...
Eşim yeni bir işe başladı , daha yen, 1 hafta oldu .. Çıkış saatleri düzensiz ve bana da haber vermediği için sık sık kızıp tartışıyorum. O da musait olamadığından arayamadığı vs. söylüyor. Bu problem değil tabiki ama söylediği ufak yalanlar ondan şüphe duymama neden oluyor. Bana faturaları ödediğini söylemişti. Dün de fatura kesme kağıdı gelmiş ve babam almış ödemiş faturamızı. Akşam bunu öğrendiğimde eşim eve gelir gelmez tartışma başladı.
Bir açıklama yapmak ister misin hayatım ? dedim. Neden üstüne basa basa sorduğum halde yalan söylüyorsun? Sakladığın başka neler var acaba vs. tartışmaya başladık. Ama o cevap vermek yerine seninle uğraşamam sen hiç mi yalan söylemiyorsun sanki vs dedi ve çıktı odadan.
Bende yanına gittim ve hata olduğunu bile bile konuşmaya devam ettim. Biliyorum üstüne gitmeseydim bu durumlara gelmeyecekti durum ama öfke anında susamıyorum ve durum netleşşin istiyorum.
O beni ittirdi , ben ona vurdum. Bitsin dedim. Oda defol git artık bıktım senin çenenden. Telefonda bile hesap sormak için beni arıyorsun dedi
.
Epey itişme kakışma sonucunda ben onun burnuna vurmuşum , farketmedim , kanıyordu .. O da can acısıyla benim saçımı çekti. Bende telefonunu aldım ve yere attım. Paramparça oldu..
Ağlamaya başladı eşim , kırk yılda bir yeni birşey almıştım onuda mahvettin diye. O telefonu çok isteyerek almııştı.. Böyle bir kabus gecenin ardından ayrı odalarda birbirimizden nefret ederek uyuduk. Çok şükür ki oğlumuz evde değildi. Biliyorum hatalı olduğum noktalar fazla. Ama anlaşılamadığım zaman yada önemsenmediğimi hissettiğimde ben bile tanıyamıyorum kendimi.Eşimi seviyorum ama her hatada , ufak bir olayda bunu sürekli dile getirme huyumdan da vazgeçemiyorum. Bana yardım ederseniz ve öfke kontrolümü nasıl yapmam gerektiğini ve eşime nasıl davranmam konusunda fikir verirseniz belkide geç olmadan evliliğimi düzeltebilirim.

Haklı durumdan haksız duruma düşmüşsünüz. Eşinizin burnunu kanatmak, telefonunu kırmak bir bayana yakışmayacak hareketler. Bence öfke Kontrolü konusunda psikiyatr ya da psikologdan yardım almalısınız. Umarım çocuğunuzun önünde bu davranışlarınızı sergilemezsiniz.

Esine nezamandir güvenmiyorsun?
Yoksa genel anlamda hep böyle süpheli bir insanmisin?

Eger bu olayi atlatirda barisirsaniz birdaha ofkelendiginiz zaman dun geceyi ve su anki pismaniginizi hatirlayin daha sakin kalmaniza yardimi olur

Suanki durumu duzeltmek icinde esinizden samimi bir sekilde ozur dileyin

aslında eşiniz haksız yalan söylemiş ve üste çıkmak için çıkışlar yapmış ama iş şiddete döndüğü kısımda siz haksız duruma düşmüşsünüz.ayrıca eşinizin tel. ağlamasıda bi ilginç.bende şiddet kısmı oluşmasa eşiniz tamamen haksız hiç utanmıyormu babanızın faturayı ödemesinden neden yalqan söylüyorki.zaten siz sorduğunuzdaki tepkisi suçluluğunu örtmek için saygı bitmiş.

karsındakinin bir insan olduğunu unutmussun bence ne dersen de böyle yaparak esini sadece kendinden soğutursun sevgiyi bitirirsin,bukadar saygısız davranarak neyin hırsını cıkardın bukadar adamın burnunu kanatmak severek yeni aldığı telefonu parcalamak,hic hos seyler değil.Neden bukadar üstüne gidip hayatınızı zindan ediyorsun ki biraz sabırlı ve sakin olmayı deneyemez misin?Bence hemen su cirkin tavırlarından kurtul kimsenin hayatını zindan etmeye hakkın yok seninle evlendi diye senin kölen olmadı sonucta.yalan söylediğinle onu insan yerine koyarak düzgünce konusabilirdin gercekten cok cirkin evliliğini maffediyorsun hırcınlıklarınla o senin samar oğlanın değil yol arkadasın saygı göster ona sevgi göster adamı döveceğine

Bak kardesim bende ayni senin gibiydim onceden. 3 yillik ewliyim belki yuzlerce defa kavga ettik. Ben hep siddet gosterdim. Kavgalar bitince onun kollarinda ellerinde tirnak izi bende ise yikilmis bir beden kaliyordu. Bu bikac boyle devam etti. Esim ben ona her saldirisimda beni tutup sakinlestirmeye calisti ama sonunda oda patladi ve yine boyle bir kavga aninda ben ona saldirirken beni cok kotu dovdu. Taninmis bir isletmede mudur herkesin saygi duydugu bi adamim ama karimin tirnak izleriyle ise gidiyorum erkekligimden utandirdin beni kendine gel yoksa sonu kotu olacak dedi.sonra bi dusundum napiyosun sen dedim yaa.daha ewliligin baslarinda kocana yaptigina bak.kendine bi bak. Kadin degil de kaba saba bi erkek gibisin nerde naiflik nerde zariflik.nasil yaptim bilmiyorum ama kendimi ciddi sekilde frenlemeyi ogrendim. Mesela bi tartismami cikti hemen ciktim odadan. Kahve cok iyi gelir bana sinirimi alir. Kahve yaptim ictim annemle dertlestim.kitap okdum. Oglumu alip cikip dolastim.kuafore gittim vs. yani o an o ortamda durmadim.simdi allaha sukur iyiyiz.eskide kaldi o terbiyesiz gunler. Sende kendine gel. Esine el kaldirma nekadar kizarsan kiz ama yapma bunu.bigun bi bakarsin senden daha naif kibar zarif bi bayana gonlu kaymis.istenmeyen olaylar olmasin hayatimizda. Hersey bizim elimizde.annemin bi lafi var imparatorluklari yoneten adamlari bile kadinlar yonetmis zamaninda. Erkekler kendi istedikleri yaptiklarini zannederler ama akilli kadin diliyle cilvesiyle erkek oyle zannederken aslinda kendi isteklerini yaptirir.akilli ol tatli dilli cilveli ol der.haklida.kim ister ewe gidip karisinin siddetine maruz kalmayi

Hepinize çok teşekkür ederim düşüncelerinizi paylaştığınız için. Son zamanlarda kendime bir bakıyorum da evet , sürekli sorgulayan , tartışma çıkaran,ilgi göstermeyen bir eşe dönüşmüşüm. Ama tüm bunların aksine de eşimi seviyorum. Bunu göstermek şöyle dursun, daha çok nefret dolu davranıyorum.O sabırlı biri evet ama aynı zamanda da tutarsız söylemleri olabiliyor. Geçmişte bir kızla internette yazışma durumları da olmuştu ve bu durumun üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen bunu da unutabildiğimi söyleyemeyeceğim.Bu yüzden ufacık bir yalan bile beni deliye döndürebiliyor.

Bak kardesim bende ayni senin gibiydim onceden. 3 yillik ewliyim belki yuzlerce defa kavga ettik. Ben hep siddet gosterdim. Kavgalar bitince onun kollarinda ellerinde tirnak izi bende ise yikilmis bir beden kaliyordu. Bu bikac boyle devam etti. Esim ben ona her saldirisimda beni tutup sakinlestirmeye calisti ama sonunda oda patladi ve yine boyle bir kavga aninda ben ona saldirirken beni cok kotu dovdu. Taninmis bir isletmede mudur herkesin saygi duydugu bi adamim ama karimin tirnak izleriyle ise gidiyorum erkekligimden utandirdin beni kendine gel yoksa sonu kotu olacak dedi.sonra bi dusundum napiyosun sen dedim yaa.daha ewliligin baslarinda kocana yaptigina bak.kendine bi bak. Kadin degil de kaba saba bi erkek gibisin nerde naiflik nerde zariflik.nasil yaptim bilmiyorum ama kendimi ciddi sekilde frenlemeyi ogrendim. Mesela bi tartismami cikti hemen ciktim odadan. Kahve cok iyi gelir bana sinirimi alir. Kahve yaptim ictim annemle dertlestim.kitap okdum. Oglumu alip cikip dolastim.kuafore gittim vs. yani o an o ortamda durmadim.simdi allaha sukur iyiyiz.eskide kaldi o terbiyesiz gunler. Sende kendine gel. Esine el kaldirma nekadar kizarsan kiz ama yapma bunu.bigun bi bakarsin senden daha naif kibar zarif bi bayana gonlu kaymis.istenmeyen olaylar olmasin hayatimizda. Hersey bizim elimizde.annemin bi lafi var imparatorluklari yoneten adamlari bile kadinlar yonetmis zamaninda. Erkekler kendi istedikleri yaptiklarini zannederler ama akilli kadin diliyle cilvesiyle erkek oyle zannederken aslinda kendi isteklerini yaptirir.akilli ol tatli dilli cilveli ol der.haklida.kim ister ewe gidip karisinin siddetine maruz kalmayi
Evet çok haklısınız.Bende daha iyi bir eş olabilmek için yazılar okuyorum , dua okuyorum sakileşebilmek için. İşte yada sosyal hayatımda zaten çok sakin ve uyumluyum.Ama ne zaman eşimle yanyana gelsek içime şeytan kaçmışcasına huzursuz ve çekilmez birine dönüşüyorum:KK43:

karsındakinin bir insan olduğunu unutmussun bence ne dersen de böyle yaparak esini sadece kendinden soğutursun sevgiyi bitirirsin,bukadar saygısız davranarak neyin hırsını cıkardın bukadar adamın burnunu kanatmak severek yeni aldığı telefonu parcalamak,hic hos seyler değil.Neden bukadar üstüne gidip hayatınızı zindan ediyorsun ki biraz sabırlı ve sakin olmayı deneyemez misin?Bence hemen su cirkin tavırlarından kurtul kimsenin hayatını zindan etmeye hakkın yok seninle evlendi diye senin kölen olmadı sonucta.yalan söylediğinle onu insan yerine koyarak düzgünce konusabilirdin gercekten cok cirkin evliliğini maffediyorsun hırcınlıklarınla o senin samar oğlanın değil yol arkadasın saygı göster ona sevgi göster adamı döveceğine
Aynısını eşim de söyledi:KK43: Yeter artık son bir aydır iyice abarttın , bıktım herşeye dırdır yapmandan. Bir aydır gözüm görmüyor seni dedi :KK43: En çok yaralayan da buydu zaten.

Hepinize çok teşekkür ederim düşüncelerinizi paylaştığınız için. Son zamanlarda kendime bir bakıyorum da evet , sürekli sorgulayan , tartışma çıkaran,ilgi göstermeyen bir eşe dönüşmüşüm. Ama tüm bunların aksine de eşimi seviyorum. Bunu göstermek şöyle dursun, daha çok nefret dolu davranıyorum.O sabırlı biri evet ama aynı zamanda da tutarsız söylemleri olabiliyor. Geçmişte bir kızla internette yazışma durumları da olmuştu ve bu durumun üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen bunu da unutabildiğimi söyleyemeyeceğim.Bu yüzden ufacık bir yalan bile beni deliye döndürebiliyor.

O kizla yazisma durumlari sonrasi güvensizlik olusmasi normal.
Ve hala yalan atabiliyor esiniz.
Bence öfke kontrolu ögrenmeniz sart..ama sizi delirten belirsizlik icinde yasatan güven vermeyen insandan da uzak durmaniz lazim.
Böyle yürümez bir evlilik..

demekki sizin bu tavrınızın sebebide buymuş.hala o konuyu unutup kendi içinizde affedemediğiniz için bu şekilde tepski veriyorsunuz.evliliğinizi yürütmek isityorsanız önce kendiniz için affetmeniz gerek olanların üstüne sünger çekmeniz gerek yoksa böyle ömür geçmez.kabullenemiyorsanızda ya ayrılacak yada hep böyle çok uçlarda tatrışmalar yaşayıp öfke nöbetleri geçireceksiniz.

Sizin yaptığınız normal değil tamam ama sizi bu duruma düşüren zaten eşinizin yalan söylemesi ve bunu normal kabul ediyor sen hiç söylemiyor musun diye.eşinizle tartışmakta haklısınız ama sizin bu tavrınızla zeytinyağı gibi üste çıkmış. Kendi elinizle adamın suçunu bastırmışsınız şimdi onun yalanını unutup özür dilemenizi bekler tavırda yapar size.Hakliyken haksız duruma düşmeyin.

çok konuşarak kelimeleri çürütme .. bu şekilde söylediğin en ufak şey çene olarak etiketlenir..
zaha sonraa ortaya çıkardı neden ödemediği. bukadar büyütecek bişey yokmuş ortada..yani burun knatmalar telefon parçalamalar falan gereksiz olmuş

Ayyy annem de ayni sizin gibiydi babam ben varim diye ayrilmazdi ama hep bana dert yanardi yarin bir gun bana bi sey olursa annenin cenesinden cok cekersin diye sonunda öldü gitti adamcagiz, ben olsam o hareketlerden sonra cok zor affederdim sizi kimse kimsenin cenesini sinirini kahrini cekmek zorunda degil valla.

X