eşimle cocuğun bakımı konusunda anlaşamıyoruz.

zeybeydelrey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013
422
198
Arkadaşlar 2 yaşında çook hiperaktif bi oğlum var. bugune kadar annem baktı. daha öncesindede konum var hatta kayınvalim ve annemle ilgili. Ben hep oğluma annemin bakması taraftarıydım nitekim öylede oldu. Sonrasında onunla bi takım anlaşmazlıklarımız oldu oğlumun yaramazlığından hep şikayet eder oldu.söylene söylene bugüne geldi.son bi kaç aydır bekar bi görümcem var onada baktırmaya başladım dönüşümlü bakıyolardı. görümcem köyden geldiği için bizde kalıyor dolayısıyla.
Ben oğlumu 6 ay sonra kreşe vermek istiyorum kredi borcum bitiyor arabayı satıp biraz kredi çekip ev alacağız.benim maaşım hem krediye hemde kreşe yetecek miktarda. ama eşim kreşi asla istemiyor hem maddi olarak hem manevi olarak. kreşe güvenemiyormuş çocuğa annem bakmaya devam etsinmiş.
Annem rahatsız bu arada psikojik olarak ilaçlar kullanıyor baya ağır ilk zamanlar böyle değildi şimdi daha da arttı etkileri.annem bakamaz rahatsız diyincede ozaman kardeşim ve benim annem bakar diyor. onlar gelincede aylarca kalacaklar ben her hafta 3-4 günde bile zorlanıyorum düzenim değişiyor ve tek grümcem değil o gelince akrabalardan başka gelip kalanlarda oluyor. ne yapıp eşimi ikna edebilirim bu konuda.

bu arada eşim görümcem bizdeyken asla bana yaklaşmaz yanıma dahi oturmaz sohbet etmez ve bunu fırsat bilip dışarı gitmek ister. rahat edemiyorum başkası varken diyor

görümcen hep sizde mi kalacak? eğer sizde kalacaksa çocuğu ona baktırmaya devam edip sizden de uzak kalacak..
bence siz görümcenizin sizde kalma durumunu bir gözden geçirin çünkü böyle yaklaşmadan rahat olmadan evlilik sıkıntıya girer.. sizde kalmama olasılığı varsa çocuğa bakacak biri de olmayacağından kreşe gönderme fikri oluşur hem
cak?

görümcen hep sizde mi kalacak? eğer sizde kalacaksa çocuğu ona baktırmaya devam edip sizden de uzak kalacak..
bence siz görümcenizin sizde kalma durumunu bir gözden geçirin çünkü böyle yaklaşmadan rahat olmadan evlilik sıkıntıya girer.. sizde kalmama olasılığı varsa çocuğa bakacak biri de olmayacağından kreşe gönderme fikri oluşur hem
cak?
eğer görümcem gelirse kalmak zorunda başka kalcağı bi yer yok. eşim kendi agzıyla rahat edemediğini söyledi şimdide böyle davranıyor gerekirse çocuğu ıkı haftada bir köye gönderirmiş bende asla göndermem dedim. ben bi gün bile ayrı kalamıyorum işteyken mecbur bırakıyorum ama akşam keyfi olarak yatılı bırakamam

Cocuga yillarca anaanne hala teyze bakacaksa cocuk dogurmanin mantigini anlayamiyorum cidden... Cocuk, bakilmak icin dogurulur..
Neyse, bence krese verin.. sosyal olsun bari...
çalıştığım için tabiki ik tercihimi akrabalardan yana kullandım. ama anasınıfına kadar onlara baktırma niyetinde değilim .3 yaşından itibaren kreşin çocuklar için faydalı olacağını düşünüyorum zaten

ciddi ciddi işi bırakmakla tehdit edin.Resti çekin .ya kreş ya da evde kendim bakacağım ortası yok deyin.Şu kocalarınızın Allah aşkına her dediğini yapmayın,sindirmesine izin vermeyin.Sizde çalışıyorsunuz sonuçta ve böyle bi konuda kesinlikle tutturun dediğiniz olacak diye.Baştan biraz tavır yapar sonra mecbur kabul edecek.Kocanızda iyi uyanıkmış yalnız.Hem çalışacaksınız,hem ailesini çekeceksiniz ,o da fırsattan istifade dışarı çıkacak.Ben öyle kocayı varya, anladınız siz onu...

ciddi ciddi işi bırakmakla tehdit edin.Resti çekin .ya kreş ya da evde kendim bakacağım ortası yok deyin.Şu kocalarınızın Allah aşkına her dediğini yapmayın,sindirmesine izin vermeyin.Sizde çalışıyorsunuz sonuçta ve böyle bi konuda kesinlikle tutturun dediğiniz olacak diye.Baştan biraz tavır yapar sonra mecbur kabul edecek.Kocanızda iyi uyanıkmış yalnız.Hem çalışacaksınız,hem ailesini çekeceksiniz ,o da fırsattan istifade dışarı çıkacak.Ben öyle kocayı varya, anladınız siz onu...
aynen katılıyorum sana zaten rest çekmeyi düşünüyorum çünkü başka türlüsü olmaz şuan önümde son 6 ay var 6 ay idare edip kreşe vermem gerek. ya kreş yada Allah sonumuzu hayır etsin dedim bu sabah sustu bişey demedi.. Evde kimin olduğu senin için önemli değil tabi yatmadan yatmaya görüyosun onlarla sohbet eden ağırlayan benim dedim artık sinirden

çalıştığım için tabiki ik tercihimi akrabalardan yana kullandım. ama anasınıfına kadar onlara baktırma niyetinde değilim .3 yaşından itibaren kreşin çocuklar için faydalı olacağını düşünüyorum zaten

Sanirim esiniz maddiyattan dolayi yanasmiyor dogru mu anladim?
Kendiniz calisip kazaniyorsaniz goturup yazdirin ve yazdirdim deyin. Bu kadar basit.. Hep eve arabaya yatirim yapilmaz ki biraz da cocuga cocugun egitimine yatirim yapilmali..

evett bence de kimseye yük edemem kendimizi çocuğum da benle büyüsün, bikaç tanıdığım da çocuklarını yetiştirmek için işi bıraktı. biz de planlarımızı ben çalışmaya başlayınca yoluna koyarız napalım falan deyin

Ben işten çıkmanızı önermeyeceğim zira bu devirde erkeklere güven olmuyor. En mutlu görünen evlilikler bile bir anda tepetaklak oluveriyor. O açıdan elinizde bir kariyeriniz olması çok önemli. Ayrıca kadının ekonomik özgürlüğü olmalı diye düşünüyorum. Ben daha öğrenciyken bile annemden para isterken utanıp sıkılırdım, hele ki eşimden hiç para bekleyemem herhalde.

Çocuk konusunda da bence de kreşe verin. Sosyal olmayı, paylaşmayı, disiplini falan öğrenir, eğitici oyunlar oynar. Anneanneyle babaanneyle falan büyüyen çocukları görüyoruz. Oyalamak için televizyon açıp bütün gün çocuğu başına oturtup serseme çeviriyorlar. Çocuğun daha sağlıklı gelişimi için belli bir dönemden sonra kreş olmazsa olmaz bence.

Sanirim esiniz maddiyattan dolayi yanasmiyor dogru mu anladim?
Kendiniz calisip kazaniyorsaniz goturup yazdirin ve yazdirdim deyin. Bu kadar basit.. Hep eve arabaya yatirim yapilmaz ki biraz da cocuga cocugun egitimine yatirim yapilmali..

hem maddiyatı öne sürüyor hemde güvenilir bulmuyormuş. bu kadar insan gönderiyorda sana ne oluyor dedim elbet içimize sinen bi yer bulacağız dedim.ama nuh diyor peygamber demiyor ama bende inatçıyım ne yapıp ne edip kreşe verecem evde şimdiden sıkılıyor çocuk hep oyun istiyor anneannesiyle halasıyla neyi ne kadar oyanayabilir

evett bence de kimseye yük edemem kendimizi çocuğum da benle büyüsün, bikaç tanıdığım da çocuklarını yetiştirmek için işi bıraktı. biz de planlarımızı ben çalışmaya başlayınca yoluna koyarız napalım falan deyin

evet ama devlette çalışıyorum işi bırakırsam girme gibi bi şansım yok ve ne zorluklarla girdiğimi çok iyi biliyor yani blöf yaptığımı anlayacaktır

Ben işten çıkmanızı önermeyeceğim zira bu devirde erkeklere güven olmuyor. En mutlu görünen evlilikler bile bir anda tepetaklak oluveriyor. O açıdan elinizde bir kariyeriniz olması çok önemli. Ayrıca kadının ekonomik özgürlüğü olmalı diye düşünüyorum. Ben daha öğrenciyken bile annemden para isterken utanıp sıkılırdım, hele ki eşimden hiç para bekleyemem herhalde.

Çocuk konusunda da bence de kreşe verin. Sosyal olmayı, paylaşmayı, disiplini falan öğrenir, eğitici oyunlar oynar. Anneanneyle babaanneyle falan büyüyen çocukları görüyoruz. Oyalamak için televizyon açıp bütün gün çocuğu başına oturtup serseme çeviriyorlar. Çocuğun daha sağlıklı gelişimi için belli bir dönemden sonra kreş olmazsa olmaz bence.
evet sizden gelen yorumlarla düşüncemde ne kadar haklı olduğumu şimdi daha da iyi anlıyorum kesinlikle kreş en mantıklısı bizim için. zaten oğlum çok oyunu seven bi çocuk girdiği her ortama hemen ısınır

Benim anlamadigim sen calisan kendi ayaklari ustunde duran kendini iyi ifade eden bi bayansin demissin ki adam kresi istemiyor adam annesi gelsin istiyor vs.. siz ortak bi hayat suruyosunuz tek soz sahibi o mu olacak krese verin esinizede deyin ki bende sen kadar dusunuyorum sosyal olur arastirdim vericem krese diye soyle adama bak ya gorumce kaynana bende kalacak bide isten gelip onlari avutacam gerek yok..

bu arada kızlar eşimle olan her sorunumu bi şekilde hallettim para konusu ilgi konusu hepsi çözüldü bi bu kaldı bunuda başarırsam benden keyiflisi olmayacak:21:

Benim anlamadigim sen calisan kendi ayaklari ustunde duran kendini iyi ifade eden bi bayansin demissin ki adam kresi istemiyor adam annesi gelsin istiyor vs.. siz ortak bi hayat suruyosunuz tek soz sahibi o mu olacak krese verin esinizede deyin ki bende sen kadar dusunuyorum sosyal olur arastirdim vericem krese diye soyle adama bak ya gorumce kaynana bende kalacak bide isten gelip onlari avutacam gerek yok..
evet haklısınız işte o bunları düşünemiyor biz kadınlar herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüp o şekilde hareket ediyoruz.. Eminim şuan sürekli gelip kalsalar hemen sorunlar başgösterecek oda verdiği kararın yanlış olduğunu anlayacak ama ne gerek var evliliğimizi yıpratmaya en başından doğru karar verelim kimse üzülmesin istiyorum

X