eşimle iş nedeni ile ayrı şehirlerdeyiz bebek konusunda ne yapmalıyım

esmiras

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2012
752
114
83
Manisa
merhabalar 1,5 yıllık bir evliliğim var eşimle memur olduğumuz için bu sene ayrı yerlere düştük manisada yaşıyorum eşimin hakkariye tayini çıktı eşim şiddetle bebek istiyor bir kez düşük yaptım şimdi yine bebek istiyoruz ama 1.5 yıl ayrı kalacağız bebek yapalımmı yoksa görevin bitmesinimi bekleyelim bilemiyorum.ben burada ailemle aynı şehirdeyim kendi evimde kalıyorum.eşim olsun artık izne gelince yapalım diyor.ben de tek başıma nasıl olur hamilelik zor olurmu kararsızım sizce ne yapayım.aslında artık 28 yaşındayım zamnda geçiyor aradan çıksamı diyorum bilemiyorum yardımmmmmmmmm

ŞU İŞİDE HEMENCIK ARADAN CIKARALIM. HALLEDIVERELIM DERMIS GIBI MI COCUK YAPACAKSINIZ.
HERSEYI HALLETMISSINIZ DE TEK EKSIK KALAN IŞINIZ COCUKMUŞ GİBİ YAZMISSINIZ.
:ssz:

hamilelik yalnız çok zor olur neden sen tek başına göğüsleyeceksinki ..zaten bebek doğuncada annede oluyo sorumluluğun tamamı en azından 2yaşına kadar falan...yaşın 28 tamam çok genç değil ama geçte değil ben 30 yaşında anne oldum..yani en zaından 1 sene daha beklerseniz daha iyi olur diye düşünüyorum sonrasında hamile kalırsın ama bunlar bizim fikirlerimizle olmaz tabi eşinin düşünceside seninkide eşit oranda önemli

Daha çok yeni evlisiniz.
Ve kurulu bir düzeniniz bile yok.
Eşin uzakta ve 1.5 yıl daha uzak olacak.
Bence acele etmeyin.Bu konuyu eşin dönünce düşünün derim.

Eşinin neden ısrarcı olduğunu da anlayamadım.
Kendisi uzakta iken,seni bağlayacak bir sebep olsun istiyor olabilir.

Eşinizin şiddetle bebek istemesi garip gerçekten... En güzel anlarında bebeğinin yanında olamayacak insan neden ister ki...Sadece ben baba oldum demek için olamaz sanırım...

Son düzenleme:
eşiniz düşüncesi fazlasıyla bencilce...hamilelik sürecini, tüm sıkıntılarını güzelliklerini sizinle paylaşmalı yanınızda olmalı...ailemin yanında olmak benim için kesinlikle yeterli olmazdı eşim olmadan kendimi çok yalnız hissederdim...

bence de aradan çıksın diye çocuk yapılmaz...üstelik yaşınızda bişey yok...ben kesinlikle yapmazdım

Bence de yapmamalısınız, ertelemelisiniz, evlendik şimdi sıra çocukta diye çocuk yapılmamalı. Evlenen her çiftin çok geçmeden bebek sahibi olması en baş göreviymiş gibi lanse ediliyor. Eşiniz sanırım çevre baskısından etkileniyor. 1,5 yıl doğru düzgün yanından olamayacağı halde neden bebek istesin?

çocuguda aradan çıkartıcakmıssınız ne iyi valla ne acelesi var ...
hamilelik, tek basına çocuk bakmak zor seylerdir isterseniz deneyip aradan çıkartıverin...
dayanabilecek misiniz bakalım :41:

görüşleriniz için ayrıayrı teşekkür ederim ama kimsenin kızacağı birşey söyleyeceğimi sanmıyorum ben doğurup sokağa atacağım demedimki bazı arkadaşlar ciddi tepki vermiş sanki:)))yani sadece bebek çok istiyoruz ve düşükte yaşadığım için ileride tekrarsorun yaşarız diye artık bir an önce kucağımıza almakistiyoruz.kim ister ayrı geçirmeyi ama eşim baba olmayı çok istiyor.tüm arkadaşlarımızın bebeği oldu ve o görünce çok özeniyor hissediyorum..birde uzaklık bizi çok yıpratıyor belki bebek olursa ona bağlanır ve bu dönemi daha rahat geçiririm belki diye düşündüm ama tabi kararsızım arkadaşlar:(((

bu arada hamileliğince eşinden ayrı olan varmı acaba aranızda yani ayrı şehirlerde yaşamak zorunda kalan arkadaşlar???

ilk aylarda mideniz bulanırken size destek olacak biri olmayacak,her ay doktor kontrolerinde o minicik bedeni atan kalbi duyamayacak karnınız büyüdüğünde o tekmeleri hissedemeyecek, bebk doğduğunda siz lohusayken yanınızda olamayacak,sizin uykularınız bölünecek,siz sürekli misafir ağırlayacaksınız,her ay aşılarını siz yaptıracaksınız hep siz hep siz... bunları göğüsleyeceğinizi düşünüyursanız tabiki çocuk düşünün derim.ama inanınki çok çok zor olacak.ayrıca insan hamileyken ve lohusayken farklı bir psikolojide oluyorrrrr

bilemiyorum aslında bende çok istiyorum bebeğimin olmasını ona sarılmayı koklamayı..hem diyorum belki bebeğim beni teselli eder eşimin yokluğunda ona sarılırım ama tabiki tecrübe edenlerden tavsiyeye ihtiyacım var.eşimde çok istiyor ailemde çok destekçi insanlar birazda onlara güveniyorum aslında ama hala kararsızım

Daha çok yeni evlisiniz.
Ve kurulu bir düzeniniz bile yok.
Eşin uzakta ve 1.5 yıl daha uzak olacak.
Bence acele etmeyin.Bu konuyu eşin dönünce düşünün derim.

Eşinin neden ısrarcı olduğunu da anlayamadım.
Kendisi uzakta iken,seni bağlayacak bir sebep olsun istiyor olabilir.

Katılmadan edemeyeceğim... Hamilelik o kadar kolay birşey değil.
En yakın arkadaşım hamileydi, dün doğum yaptı. Onu ziyarete gittik.
Hamileliği boyunca sorun yaşamadı, fakat dün doğumda ciddi sorunlar yaşamışlar.
Allah kimseye göstermesin, çok şükür ki arkadaşımda güzel oğluda sağlıklılar...

Ama insanın aklına acaba gelmiyor değil! İnsan hayatında her an herşey olabilir...
Onun herhangi bir sağlık sorunu yoktu, fakat doğumda sorunlar çıkıverdi.
Hamilelik bünyeye ve kişiye göre değişen bir durum. O yüzden böyle birşeyi yalnız yaşamanız bence doğru değil.
Sonuçta bu eşiniz ile birlikte karar verip, bu süreci birlikte geçirmelisiniz..

Aradan çıksın derken? Sanki "olsunda bitsin, sürümcemede kalmasın" der gibi yazmışsınız.
Bu sizin ve eşinizin de sağlıklı düşünüp bir "çekirdek aile" olmaya karar verdiğiniz an olmalı sizin için.
"Aradan çıksın" diye yapılacak birşey olmamalı bence. Çocuk büyük bir sorumluluk....
Tek başınıza hamileliği göze alabilecek misiniz?

Bir düşük yaşamışsınız, geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın dilerim.
Peki az çok tecrübe edindiniz, sizce yalnız başınıza altından kalkabileceğiniz?

yaşınız o kadar da geç değil. ayrıca çocuk yeni bir bireyden bahsediyoruz aradan çıkartılacak birşey değil. oldu bittiye gelsin.

eşinin tayini sana yakın bir ile de çıkmamış. resmen biriniz bir uçta diğeriniz bir uçta olacaksınız.

düşük yapmışsınız zor olmuştur geçmiş olsun Allah yaşatmaz inş. bir daha.

ben hamileliğim süresinde eşimin benim yanımda olmasını isterim ikimize ait bir bireyin gelişim aşamalarını bir bir eşimle görmek yaşamak isterim. eşiniz bu durumu es geçmiş resmen sadece baba olabilmek mi amacı. evladınızın anne karnında gelişimini izlemek o günlerde sizin yanınızda size destek olmak istemez mi?

hamileliğin her evresi kolay da geçmiyor tek başınıza üstesinden gelebilecek misiniz? duygusal olduğunuz anlar olacak yada Allah korusun sağlık sorunları yaşayacaksınız. normalde bile birbirine uzak olan farklı illerde yaşayan eşler iletişim kopukluğu yaşıyor. sizde buna bir de hamilelik psikolojisi eklenecek.

ben olsam Allahtan hayırlısını diler ve sevdiğim adam yanımda olunca düşünürdüm hamile kalmayı. hamileliğimin her evresinde eşimin de o süreçte bana destek olmasını o duyguları tatmasını isterdim.

evet sanırım haklısınız ama bende içimdeki bebek isteğini durduramıyorum yani çok istiyorum sanırım güçlüde bir insanım yani ayakları yere basan bir insanım hep öyle olmuşumdur.hez zaman her işin üstesinden gelen çözüm üretebilen bir insanım eşim ve ben çok zor günler geçiriyoruz ayrılığa alışamadık ve bebek hayatımıza renk katacak onun heyecanı olacak diye düşünüyorum.eşim 3 ayda bir gelecek zaten doğumuma falan gelir sorun olmaz diye düşünüyorum ailem zaten hep yanımda destekçim e eşimin aileside var bebek doğunca ben çalışırım annem ve kayınvalidem bana yardımcı olurlar zaten doğum yaptuktan 6 -7 ay sonrada eşimin görevi biitecek...sanırım içimden geçeni uygulayacağım..çünkü inanım mantığın ve duygularımın arasında sıkıştım kaldım:)))

canım kısa ve net bir cevap vermek istiyorum kimilerine mantıklı yada mantıksız gelebilir ama ben olsam yapardım. sende umarım senin için hayırlı olan kararı verirsin tez vakitte Rabbim bebeğini kucağına almayı nasip etsin.

canım kısa ve net bir cevap vermek istiyorum kimilerine mantıklı yada mantıksız gelebilir ama ben olsam yapardım. sende umarım senin için hayırlı olan kararı verirsin tez vakitte Rabbim bebeğini kucağına almayı nasip etsin.

inşallah hayırlısı olur bilmiyorum ama içime su serpildi nedense çok istiyoruz çünkü umarım allah hakkımızda hayırlısını verir

Back
X