• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizin hayatında neredesiniz, nesiniz?

2.5 yaşındaki bir bebek ebeveynlerine düşkün olur haliyle, olmaması anormal. Sen bunu ayrılmamak için bahane olarak kullanıyorsun ama. İçten içe ayrılmak istemiyorsun çünkü, 8 sayfa boyunca istediğin tek şey bunun geçici bir süreç olacağını, kocanın bir gün 180 derece dönüp sana bambaşka davranacağını duymak.

Sizin yorumlarınızı takip ediyorum.Beğenirimde hatta...Sivrilmek için söylemiyorum ama bu beklentiler içerisinde olması normal olan değil mi zaten ? Evvelini bilmiyoruz, neler yaşanıyor evin içinde bilemiyoruz.Çift olarak ikisinin de duygusal olarak birbirlerinin sınırlarını epey zorladığı bir hayatları var belli ki, Kadın sanırım kendi hatalarının farkında bilinçaltı bilinçlatı bırakamıyorum ayrılamıyorum dediği ayrıntılarda bunların etkileri var gibi geldi bana...yani durumları düzelsin istiyor ayrılmayaı göze alamıyor çünkü bir taraftan kendi eksilerinin vicdan yükü vs. var bence, ben suysam o ateş olsun o ateşse ben su olayım çocuğumuza bu haksızlığı yapmayalım diyor..O istiyorki hem ben hem o anlasın yaptığımız saçmalıkları söylenilen içlerimize işleyen zehirli sözlerimizi..herşey bizlerin elindeyken kendi ellerimizle yıkılmasın bu yuva,evladımız parçalnmış ailde büyümenin sancılarını yaşamasın..istiyor.İstemeli de zaten.

Şahsınız adıan söylemiyorum siz daha empati yaparak düşünebilirsiniz diye sizi alıntıladım.Benzer hadiselerle dolu evliliklerde kadınlar yine belkide aynı psikolojileriyle çare ararken tek ama tek çözüm ''BOŞANMAYACAKSAN boşuna yazmayayım tatlımm'' a getiriliyor ?

Boşanmak çok büyük bir travma.. Her ruh ve her beden kolayca altından kalkamayabilir.Boşanınca çok mu mutlu olur şu psikolojideki birkadın..belki birikmişlik belki anlaşılamamak , çocuğa haksızlık ettim düşünceleri ,hata yaptım psikolosijini belki hiçbizman atamayacak üstünden ..Yani neden illaki tek çözüm boşanmak !

Siz meslek olarak en yakın kişisiniz bu hadiselere, bu dönemleri durumları yaşayan çiftler hemen boşanıyor mu gerçekten ?Tüm samimiyetimle merak etmiyor değilim bu konuyu.

Sizi tenzih ediyorum çünkü anlatılan durumlardan vs mesleğiniz gereği bizden daha farklı doneler topluyor olabilirsiniz muhtemelen de öyledir, ama inanın bazı kadınlar sadece 2 cümleyle forum döndürüyorlar 'Boşan' 'Boşanmyacaksan otur aşağı...'' gibi gibi..

Sevgi nedir bilmiyor bence senin kocan. Madam ayrılamıyorsun hayatının odak noktası yapma onu. O sana psikolojik baskı yaptığında sakin üzülme modunu düşürme gül geç. O sana birşeyler diyor diye seni gerçekten kimse sevmiyor mu yani ? İşte mutsuz kadınlarımız böyle sindiriliyor. Onu takmadığını ona hissettir. Kelime oyunu yap.

Bende dün farkettim Ramazan bayramındaki mutluluğumu biliyormusun ? O adımı atsam gerisi gelecek biliyorum. Çünkü ben bu adama iyide yaklaştım olmadı sen iyi olsan oda sana olur diyrn olmasın. Böylesi iyi oldukça tepene çıkıyor çünkü..

Annem arkamda ama onunda biliyosun eşi var. Bizim memleket küçük yer ve lanet babamda orada tedirginlikten kaçarken iyice psikolojim bozulmasa bari.

En çok istediğim şey küçük bir ilde ve kimsenin tanımadığı yerde oğlumla yaşamak..
Bunun içinde sana bir iş şart ..
Çalışmana karşı mı ?
Boşanırsan saana bir şiddet veya zorluk uygular mı ?

Sizin yorumlarınızı takip ediyorum.Beğenirimde hatta...Sivrilmek için söylemiyorum ama bu beklentiler içerisinde olması normal olan değil mi zaten ? Evvelini bilmiyoruz, neler yaşanıyor evin içinde bilemiyoruz.Çift olarak ikisinin de duygusal olarak birbirlerinin sınırlarını epey zorladığı bir hayatları var belli ki, Kadın sanırım kendi hatalarının farkında bilinçaltı bilinçlatı bırakamıyorum ayrılamıyorum dediği ayrıntılarda bunların etkileri var gibi geldi bana...yani durumları düzelsin istiyor ayrılmayaı göze alamıyor çünkü bir taraftan kendi eksilerinin vicdan yükü vs. var bence, ben suysam o ateş olsun o ateşse ben su olayım çocuğumuza bu haksızlığı yapmayalım diyor..O istiyorki hem ben hem o anlasın yaptığımız saçmalıkları söylenilen içlerimize işleyen zehirli sözlerimizi..herşey bizlerin elindeyken kendi ellerimizle yıkılmasın bu yuva,evladımız parçalnmış ailde büyümenin sancılarını yaşamasın..istiyor.İstemeli de zaten.

Şahsınız adıan söylemiyorum siz daha empati yaparak düşünebilirsiniz diye sizi alıntıladım.Benzer hadiselerle dolu evliliklerde kadınlar yine belkide aynı psikolojileriyle çare ararken tek ama tek çözüm ''BOŞANMAYACAKSAN boşuna yazmayayım tatlımm'' a getiriliyor ?

Boşanmak çok büyük bir travma.. Her ruh ve her beden kolayca altından kalkamayabilir.Boşanınca çok mu mutlu olur şu psikolojideki birkadın..belki birikmişlik belki anlaşılamamak , çocuğa haksızlık ettim düşünceleri ,hata yaptım psikolosijini belki hiçbizman atamayacak üstünden ..Yani neden illaki tek çözüm boşanmak !

Siz meslek olarak en yakın kişisiniz bu hadiselere, bu dönemleri durumları yaşayan çiftler hemen boşanıyor mu gerçekten ?Tüm samimiyetimle merak etmiyor değilim bu konuyu.

Sizi tenzih ediyorum çünkü anlatılan durumlardan vs mesleğiniz gereği bizden daha farklı doneler topluyor olabilirsiniz muhtemelen de öyledir, ama inanın bazı kadınlar sadece 2 cümleyle forum döndürüyorlar 'Boşan' 'Boşanmyacaksan otur aşağı...'' gibi gibi..
Belirsizlik beni boşanma adımından uzaklaştıran doğru bir bakıma.
Ya daha mutsuz olursak oğlumla ya beni babamdan kopardın derse ya iyice boacalarsam bunlar benzeri düşünceler dönüp duruyor kafamda..

Hata kısmına gelirsek kimse beni zorla evlendirmedi ben sevdim en başından beri böyle tavırları olan birini sevdim düzelir diye umut ettim olmadı.

Kendim ettim kendim çekiyorum.
Kimsede sihirli değnek yok ki eşimi düzeltsin.

Bunun içinde sana bir iş şart ..
Çalışmana karşı mı ?
Boşanırsan saana bir şiddet veya zorluk uygular mı ?
Çocuğumu vermeyeblir uğraştırır.
Yo karşı değil çalışmama aksine o grtiriyor ben yiyorum kafasında..
Ama düzgün saatleri olan bir iş bulmak küçük yerde hiç kolay değil

Çocuğumu vermeyeblir uğraştırır.
Yo karşı değil çalışmama aksine o grtiriyor ben yiyorum kafasında..
Ama düzgün saatleri olan bir iş bulmak küçük yerde hiç kolay değil
Peki bu saatten sonra onu takmasan .
Benı mutsuz ettiğin sürece sende mutsuz ol deyip ona güzelce bir sırt çevirsen ?
Bunu söyleme sebebım bu gune kadar hep olayları alttan olan taraf olmussun işe yaramamış . Birde tersini denesen ?

ona muhtaç olduğunu hissettirme, kimse seni sevmiyormu diyor, sence ne kadar umrumda de gül geç.
önce sen kendini sevmeli değer vermelisin.

Belirsizlik beni boşanma adımından uzaklaştıran doğru bir bakıma.
Ya daha mutsuz olursak oğlumla ya beni babamdan kopardın derse ya iyice boacalarsam bunlar benzeri düşünceler dönüp duruyor kafamda..

Hata kısmına gelirsek kimse beni zorla evlendirmedi ben sevdim en başından beri böyle tavırları olan birini sevdim düzelir diye umut ettim olmadı.

Kendim ettim kendim çekiyorum.
Kimsede sihirli değnek yok ki eşimi düzeltsin.

Bende anneyim.evladınız konusundaki çekincelerinizi anlayabiliyorum..
Aile danışmanı veya çift tearisine gitme imkanınız var mı? varsa mutlaka değerlendiririn..Erkekler hoş karşılamıyor genelde ama ağzından girin burnundan çıkın ikna etmeye çalışın.Hiç oluru yoksa hiç değilse siz kendiniziçin bir uzman yardımı alın mutlaka bu psikolojiyle çocuk büyütmek kat be kat zorlaşır.

bu adami bosayin ciddiyim, psikolojik siddet uyguluyor, oglunuzun büyümesine gerek yok o eminim hissediyor.
böyle bir ortamda büyümesine izin vermeyin.
esinizi kim seviyormus - tam cinnetlik.

Evladıma bu psikolojiyi yaşatamam bahanesi ardına saklanma. Maddi gelirin ve mesleğin yok anlaşılan. Biyerden başla ayaklarının üstünde durmaya,sonrada boşa. Gidecek yerim yok nedemek ? Tutacaksın bir ev,ayarlayacaksın bakıcı bakacaksın yoluna. Yapamıyorsan eğer hayatında öncelik sıralamasını doğru yapamamışsın demektir.

Hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Cvplardan genel çıkarımım öncelikle
Bana nasıl davranıyprsa ona öyle davranmam gerektiği.

Ekonomik katılım (bu kısımda bir bakıcıya ihtiyacım olacak onunda araştırılması gerek iş dediğimde zaten pat diye bulunmuyor)

Ardından kilo vermek buda uzun vadede birşey kii ben demoralize olunca dolap açan biriyim psikolojimle yemem orantılı :KK43:
Kaç kilosun şuan tam olarak gerçekten istiyormusun kilo vermeyi kendin için ama kocan için değil sağlığın kendi özgüvenin için zira o koca kilo versende dünya güzeli olsan da değişmez aşağılık kompleksi var onda

Zayıflama yarışmaları var burada ben bir takımın kaptanıyım istersen ama sen istersen çok kolay olacak herşey gel bir yerden başla kendine bak umursama onu bu arada da iş bak kendine gel toparlan

evladının bu bozuk ailenin içinde büyümesini istemiyorsan çocuğun için çabala... kimseye kendini sevdirmek zorunda değilsin seni kocan sevsin yeter. ama kendine baktığında bir kusur görüyorsan (milletin lafıyla değil) onu düzeltmeye çalışabilirsin. belki kocan iyi bir adamsa çabanı görür ve takdir eder. sen öyle misin bilmiyorum seni yargılayamam bu konuda ama çoğunluk kadınlar evlendikten sonra bi salma haline giriyor. sen öyle olma. herşeyi kocandan bekleme.
ha birde şöyle bişey var erkekler annelerinin iş yapma tarzına aşina olduğundan senden de aynısını bekler. sen ona senin yaptığın yolun da doğru olduğunu kızdırmadan kibarca örneklerle açıklayarak anlatırsan sorun çözülür. çözülmeye de bilir o zaman da benim tarzım bu de çık sorgulatma işlerini kendine saygı duymasını sağla.
bu tip anlaşmazlıkların temel çıkış noktası ailedeki kadınlardır. kocanı onlarla yalnız bırakma aşikar değil çaktırmadan ama. görmeye gittiğinde sende git kocana da açıklama olarak beni tanımadıklarından sevmiyorlar beraber vakit geçirirsek beni severler de kafasında soru işareti kalmasın.hemde çabaladığını göstermiş olursun.
birde kocana şefkat göster onunla ilgilen erkekler evde odak noktası olmayı severler. sen onu yüceltirsen oda seni yüceltir. sevdiğini ona göster.ne biliyim masaj yap ya da traş olmasına yardım et filan. sen kocanın rutinlerini daha iyi bilirsin.aklıma gelenler bunlar inşallah bir faydası olur.

evladının bu bozuk ailenin içinde büyümesini istemiyorsan çocuğun için çabala... kimseye kendini sevdirmek zorunda değilsin seni kocan sevsin yeter. ama kendine baktığında bir kusur görüyorsan (milletin lafıyla değil) onu düzeltmeye çalışabilirsin. belki kocan iyi bir adamsa çabanı görür ve takdir eder. sen öyle misin bilmiyorum seni yargılayamam bu konuda ama çoğunluk kadınlar evlendikten sonra bi salma haline giriyor. sen öyle olma. herşeyi kocandan bekleme.
ha birde şöyle bişey var erkekler annelerinin iş yapma tarzına aşina olduğundan senden de aynısını bekler. sen ona senin yaptığın yolun da doğru olduğunu kızdırmadan kibarca örneklerle açıklayarak anlatırsan sorun çözülür. çözülmeye de bilir o zaman da benim tarzım bu de çık sorgulatma işlerini kendine saygı duymasını sağla.
bu tip anlaşmazlıkların temel çıkış noktası ailedeki kadınlardır. kocanı onlarla yalnız bırakma aşikar değil çaktırmadan ama. görmeye gittiğinde sende git kocana da açıklama olarak beni tanımadıklarından sevmiyorlar beraber vakit geçirirsek beni severler de kafasında soru işareti kalmasın.hemde çabaladığını göstermiş olursun.
birde kocana şefkat göster onunla ilgilen erkekler evde odak noktası olmayı severler. sen onu yüceltirsen oda seni yüceltir. sevdiğini ona göster.ne biliyim masaj yap ya da traş olmasına yardım et filan. sen kocanın rutinlerini daha iyi bilirsin.aklıma gelenler bunlar inşallah bir faydası olur.
Yok artık adam bana hakaret edecek aşağıalayacak ben masaj yapıcam öylemi?
Yemek yaptığıma şükretmeli ne masajı? o çokmu yakışıklı ne biliyim 4 4 lükmü? insan birini dış görünüşü için sevecekse hele ki bu 6 yıllık karısıysa hiç sevmesin. Ben neyini sevmiştim bilmiyorum ama görünüşünü değil.

Lütfen benden onun için bir çaba beklemeyin. Kendim için çabalamak özgüvenimi beslemek istiyorum. Bana bu yönde tavsiyeler verin..

Siz konunun tamamını okudunuz mu bu konu çok kavga ediyoruz yemek yapamıyorum yada kimseyle kaynaşamıyorum yada herşeyi isteyen ama kendisi hiç birşey vermeyen şımarık birinin konusu değil ki siz de suçu konu sahibine atmış gibisiniz ama araları bi okusanız anlarsınız adam sevmiyor psikolojik şiddet uyguluyor sindirmiş kadını kendisine değersiz göstermek için elinden geleni yapmış hala yapıyor birde masaj mı yapsın evin merkezinde zaten adam var onu beğenmiyor bunu beğenmiyor kek yapmış yemem tost yapayım beceremezsin bu nasıl insanlık

Adam kadına kendini değersiz hissettiriyor seni kimse sevmiyor diyor ama kadin kocasina güzel görünecek şefkat gösterecek masaj yapacak oldu başka. Kırmızı gecelikle tüylü terlik de giysin mi?

Madem çocuk için evli kalıyorsunuz bari çocuğun yanında sizi aşağılamasına izin vermeyin de çocuğun psikolojisi daha çok bozulmasın.

Back
X